Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinis pozityvizmas

QUOTE(Daivaa @ 2007 06 05, 12:11)
Grįžtant prie meilės sau, įdomiai radau skaitydama apie meditacijas.
Ten rašo, kad daugelis meilę sau neteisingai supranta. Jiems meilė sau lygu pataikavimui savo norams ir užgaidoms, tinginiavimu, persivalgymu, ir t.t. Ir ten rašo, kad tokia "meilė" sau iš tiesų yra savęs nekentimas, savo prigimties prievartavimas.
Anot autoriaus, tikroji meilė turi būti griežta, teisinga, atitikti Visatos dėsnius. Todėl žmogus turėtų riboti savo troškimus ir poreikius, disciplinuoti save. O to atpildas - gera sveikata.
Tai va, aš tada tik naikinu save, nors visad galvojau, kad labai myliu, kai visą dieną tingiu ir iš lovos nesikeliu:)

Mano minėtame straipsnyje "Kaip susidraugauti su savimi" irgi yra panaši mintis. Svarbu, numatyti savo veiksnių padarinius. Tarkim, reikia pagalvoti, o kaip pasijusi persivalgiusi. Jei viskas bus ok, gali sau persivalgyti, bet jei po to pyksi, kad storėji ir pan., tai susilaikyk. Jei tinginiausi ir po to jausies gerai, tinginiauk, bet jei vėliau pyksi, kad buvau tinginė ir nepadariau darbų laiku, tai nėra čia ko gulinėti, eik ir daryk smile.gif
Atsakyti
Grįžtant prie meilės sau, įdomiai radau skaitydama apie meditacijas.
Ten rašo, kad daugelis meilę sau neteisingai supranta. Jiems meilė sau lygu pataikavimui savo norams ir užgaidoms, tinginiavimu, persivalgymu, ir t.t. Ir ten rašo, kad tokia "meilė" sau iš tiesų yra savęs nekentimas, savo prigimties prievartavimas.
Anot autoriaus, tikroji meilė turi būti griežta, teisinga, atitikti Visatos dėsnius. Todėl žmogus turėtų riboti savo troškimus ir poreikius, disciplinuoti save. O to atpildas - gera sveikata.
Tai va, aš tada tik naikinu save, nors visad galvojau, kad labai myliu, kai visą dieną tingiu ir iš lovos nesikeliu:)

Čia tai įdomu, niekada apie tai net nepagalvojau g.gif panašu, kad šitaip save "mylėda" baigiu susinaikinti.. va tai tau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovyyyle @ 2007 06 05, 12:25)
Čia tai įdomu, niekada apie tai net nepagalvojau  g.gif  panašu, kad šitaip save "mylėda" baigiu susinaikinti.. va tai tau smile.gif

Aš irgi labai nustebau tai perskaičius:) ir supratau, kad kai daugelis sako, mylėk save, tai dažnai linki "sunaikink save" smile.gif

Ten netgi yra konkrečiai aprašytos meditacijos, kurios turėtų padėti atskleisti ri mylėti save:) bet aš nebandau jų, tik skaitau:)

Atsakyti
Bet ši mintis visai logiška - kuo daugiau sau leidžiame, pataikaujame, tuo neatsparesni tampame išoriniams veiksniams ir tuo greičiau ištižtame gavę nelauktą smūgį iš pašonės... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 05, 13:28)
Aš irgi labai nustebau tai perskaičius:) ir supratau, kad kai daugelis sako, mylėk save, tai dažnai linki "sunaikink save" smile.gif

Ten netgi yra konkrečiai aprašytos meditacijos, kurios turėtų padėti atskleisti ri mylėti save:) bet aš nebandau jų, tik skaitau:)

Apie meile sau buvo Vijurka idejus nuoroda labai idomia. Jei kam idomu, tai reiketu paieskoti (kitoj temoj). Bet esme ta pati. Perskaiciau ta straipsni ir daug ka supratau. Ten irgi taip raso, kad tikroji meile sau - tai nepataikavimas sau. Is tikruju pradedi myleti save kai nusipelnai to: sveikai maitiniesi kuri laika, atlieki tai, ka uzsibrezei ir t.t. Tada tikrai turi uz ka save myleti ir savim didziuotis. Cia as taip supaprastintai parasiau. Kam idomu, paieskokit tos nuorodos. Man tai tikrai daug ka dave suprast thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2007 06 05, 12:38)
Kam idomu, paieskokit tos nuorodos. Man tai tikrai daug ka dave suprast thumbup.gif

o gal prisimeni, kurioje temoje? Ar Nr. IX ar ankstesnėje? Nes nr. IX neradau.
Atsakyti
Einu ieškot savo nuorodos bigsmile.gif Įkelsiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 05, 13:03)
Einu ieškot savo nuorodos bigsmile.gif Įkelsiu drinks_cheers.gif

Ačiū iš anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Beganti @ 2007 06 05, 12:00)
Greičiausiai jo dieta nueis šuniui ant uodegos.

Greičiausiai drinks_cheers.gif Todėl pavyksta sumažėti (taip švelniai tariant) tiems, kurie daro viską tą patį, ką darė, tik SAIKINGAI.

QUOTE(busVakare @ 2007 06 05, 12:01)
Sakykit, o is kur jus imat laiko toms kalboms, asmeniskumams, aiskinimams?

O tu iš kur? ax.gif Man dabar atostogos ir laisvą laiką nuo kasdienių malonių ir nelabai malonių darbų skiriu tam, kam norisi mirksiukas.gif Taip pat fotografuoju, taip pat bendrauju su GYVAIS žmonėm, taip pat bandysiu dekupažo, fimo technikas, jau net visas priemones susipirkau, kartais pagaminu pietus visiems, kartais tik vaikams, pabaigiau gal 5 papuošaliukus per šitas 2 diskusijų dienas ir dar daug daug ko spėjau padaryti. Gal mano diena ilgesnė? Kaip manai? Ai, dar pora žiurkėnų parsinešiau namo, nes tipo neturiu ką veikti. O iš tikrųjų, jie visai šeimai džiaugsmo suteikia biggrin.gif O kai bandžiau tik "kalti babkes" tada kažkodėl mažiau šypsojausi g.gif Todėl padariau išvadą, kad mano darbas - šypsotis smile.gif Ateis ir kitoks laikas, kai vėl dirbsiu, nes vaikiukai jau bus abu paaugę mirksiukas.gif

Kai skyriaus vedėjas skyrė mankštas ir masažus po rankos lūžio, netyčiom hihihi.gif užėjo kalba apie tai, kiek laiko reiktų gulinėti, kad žmogaus raumenys pradėtų atrofuotis. Ir sako, kad užtektų savaitės ir procesas prasidėtų blink.gif

QUOTE(rytorasa @ 2007 06 05, 12:14)
Kur tolerancija? Leisk priminti, kad pozityvus mąstymas tai nėra tikslas vien SAVO asmeniniams tikslams pasiekti... Gal beskaitydama knygas Tu tai praleidai? Žmogus negali egzistuoti vienas...Visi mes kvėpuojam tuo pačiu oru, nuolat keičiamės energija...taigi, mes viena...Todėl negali mums rūpėti TIK asmeniniai tikslai...

Nu gražuuuuu wub.gif
Papildyta:
Apie šitą kalbam?
Meilė sau
Po ranka buvo, t. y. favorituose, tai nereikėjo knistis senose temose 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, Starburst, nebereikės man ieškoti, ką pažadėjau biggrin.gif
Atsakyti
Vakar maciau senute gal 70 metu besisupancia supynese bigsmile.gif net nusisypsojau, pamaciusi toki vaizda bigsmile.gif
Atsakyti
kaip smagu, kad čia viskas nurimo... 4u.gif
Matot- vietos visoms užtenka... smile.gif
Geros dienos visoms...

user posted image
Atsakyti