Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra alergiškų metalui (sagtis, laikrodis...)

As ir turiu sita beda. Oj kiek ji mane prikankinus. Prasidejo nuo to, kad atsirado tikraja to zodzio prasme slapiuojancios zaizdos man ant pilvo. Bet net neitariau NUO KO ir toliau sekmingai nesiojau dzinsus, kuriu sagteles lietesi su kunu. Tik kai teko darytis tyrimus[del kazko kito] issityrus krauja gydytoja paklause ar neturiu alergijos. Tada ir isaiskejo viskas. Man tada buvo gal 14metu, todel kitaip i viska ziurejau.
O gydymo kol kas jokio neatradau, tiesiog reikia vengti tiesioginio kontakto su metalais. Nors kai neistveriu uzsidedu dirza su metline sagtimi, ar kokius auskarus. Neretai poto atsiimu uz tai.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2007 06 06, 20:13)
Yra paprasta išeitis - diržo sagties vidinę pusę, laikrodžio vidinę pusę (tą metalinę dalį, kuri liečiasi su kūnu) prieš nešiojimą nutepti paprastu bespalviu nagų laku ax.gif

drinks_cheers.gif puikus patarimas, as irgi taip darau su daugeliu papuosalu ir dirzais. Kartais pries segdamasi dirza, toje vietoje, kur lieciasi su oda, klijuoju pleistra, tuomet bunu uztikrinta, kad nereiks paskui ziauriai kasytis blush2.gif ax.gif .Tik va dzinsus tai jau uzkniso apsiuvinet is vidines puses doh.gif schmoll.gif . Nors nesityriau, bet zinau, kad labiausiai mano oda alergizuoja nikeliui, todel tiesiog vengiu pigios bizuterijos, o aukso kadangi nemegstu, tai papuosalais nedaznai dabinuosi. Gerai nors kad laikrodi vyras padovanojo kokybiska (berods nerudijancio plieno), tai nesioju be jokiu vargu thumbup.gif .
Nuosirdziai uzjauciu zmones su sia problema, nes pati vargstu jau daugeli metu verysad.gif . O siaip kazkada teko skaityti, kad visame pasaulyje tai yra labai sparciai plintanti alergijos rusis (zinau, kad mazai ka tai guodzia tongue.gif blush2.gif ).
Atsakyti
del laikrodziu - del vat sitos bedos perejau "ant" Swatchu - labai geri, kokybiski, grazus laikrodziai, turiu is senesliu kaiku miela metaline apyranke padovanoka kazkoki laikrodi, na bet, diena ir riesa jau grauzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gitcka @ 2007 06 07, 18:01)
nu ir aš turiu šitokią alergiją - negaliu nei diržų nešioti, nei laikrodžių, nei auskarų kažkokių paprastesnių - nes toje vietoje, kur jie su oda liečiasi, parausta, pradeda niežėti ir lyg kažkas į pūslytes panašaus atsiranda, o vėliau šašas užsideda...
O ką daryti tokiu atveju, net nežinau - paprasčiausia vengti juos nešioti ir viskas.

Tokia pati situacija ir pas mane.
Is metalo ka galiu nesioti, tai tik auksas ir sidabras. Bet as renkuosi pirmaji, nes paciai labiau patinka.
Atsakyti
verysad.gif Turiu ir as sia problema,net ir dzinsai kur yra tie geleziukai tai turiu kita puse uzklijuot pleistru doh.gif labai jautri metalui,tik auksa ir sidabra galiu nesiot...
Atsakyti
Esu alergiska vieniams auskarams. Kai isiveriu, tai po kokios valandos pradeda nieztet ausis. Nenesioju ju dabar. Ir pazistu mergina, kuriai isbere pilva nuo dirzo sagties. Ir dar viena drauge negali nesioti jokio metalo ant saves, net aukso, bes nuo grandineles is karto raudonas dryzis and kaklo atsiranda...
Atsakyti
Man nustatė, kad esu alergiška chromui, gal turit tokių problemų, pasidalinkit patirtimi, kaip to išvengti.
Atsakyti
ir mane tas pats kankina doh.gif
na daryti, tai nieko nedarau...tiesiog nesioju papuosalus tik is aukso... tongue.gif
Atsakyti
Ir as merginos turiu tokia beda verysad.gif bet padariau toki atradima thumbup.gif
Vasara alergija dingsta, nustaciau kad tai nuo gelezies, valgu daug uogu g.gif
Patikrinau sia teorija ir ziema, vartojau vitaminus su gelezim, man padeda bigsmile.gif
Isbandykit, gal ir jums pades 4u.gif
Atsakyti
sveikutes

man taip pat yra tokia alergija, negaliu nesioti laikroduko verysad.gif
gal zinot kokiu tepalu ar ko nors kas padetu nuo tokios bedos??? unsure.gif
Atsakyti
Aš irgi negaliu metalo prie kūno, džinsų knopkes su pleistru apklijuoju, diržų nenešioju, nes nuo sagties ir prasidėjo, laikrodžio taip pat nenešioju.
anksčiau nieko ant kaklo negalėjau nešioti, bet po gimdymo pasikeitė, dabar lyg galiu g.gif
Atsakyti
buna alergija ivairiems metalams:)bet dazniausia alergija nikeliui :)gydytoja sake,kad buna kazkokiu skiepu nuo alergijos metalui,o alergia nikeliui nepagydoma unsure.gif as butent tokia ir turiu :)tiksliau pries gerus metus atsirado sad.gif ir vargstu dabar ..papuosalai,laikrodziai-pamirsau jau tokius..bet labiausiai kankina dzinsu metalines sagos(uzsiunu ,apsiklijuoju pilva pleistrais,bet vistiek apsasus vaikstau )
Atsakyti