QUOTE (Jolyta @ 2004 09 12, 14:01) |
Sudariau kaupiamojo gyvybes draudimo sutarti ir kruopsciai moku pinigelius. Norejau, kad tas paveldetojas butu musu vaikelis, bet iki jo gimimo dar pora menesiu, tai parasem kad nelaimes atveju pinigeliai ismokami pagal civilini kodeksa. Man paaiskino - gavejas mano vyras, o gimus vaikeliui - abu. Ir viskas ok.... Dabar netycia paaiskejo, kad jo nesantuokinis sunus (su mumis jis negyvena) irgi skaiciuojamas kaip musu seimos narys... Tai vat iskilo klausimas, ar jam irgi kazkas priklausytu? Pabandziaus skaityt ta kodeksa.. nu nesuprantu as tu protingu isvedziojimu. Gal susiduret kas su tokiais dalykeliais? |
Kuria prasme skaiciuojamas kaip seimos narys - tu ji isivaikinai? Jei taip, tai jis paveldes kartu su kitais paveldetojais.
Siaip pagal CK labai viskas paprasta - pirmaja eile paveldi palikejo vaikai. Jei tu to vaiko neisivaikinai, tai jis nera tavo vaikas, nors kazkuria prasme ir laikomas jusu seimos nariu (pvz. mokant uz komunalines paslaugas ar pan.) Visais atvejais pagal istatyma ir sutuoktinis paveldes tam tikra dali (1/4 arba 1/2) ar net viska, jei nebus 1 ir 2 eiles ipediniu.
QUOTE (SiDo @ 2004 09 13, 18:05) | ||
Kuria prasme skaiciuojamas kaip seimos narys - tu ji isivaikinai? Jei taip, tai jis paveldes kartu su kitais paveldetojais. Siaip pagal CK labai viskas paprasta - pirmaja eile paveldi palikejo vaikai. Jei tu to vaiko neisivaikinai, tai jis nera tavo vaikas, nors kazkuria prasme ir laikomas jusu seimos nariu (pvz. mokant uz komunalines paslaugas ar pan.) Visais atvejais pagal istatyma ir sutuoktinis paveldes tam tikra dali (1/4 arba 1/2) ar net viska, jei nebus 1 ir 2 eiles ipediniu. |
Aciu uz paaiskinima

Mamos ar apdraudet savo vaikus nuo nelaimingu atsitikimu? Papasakokit ka nors placiau...
Gal jau kur yra tokia tema?
nerandu...
Gal jau kur yra tokia tema?

Po to, kai maniškiam teko siūti kaktą apdraudžiau, dabar vadinasi hansa gyvybės draudimas. draudimą moku kas mėnesį, mokesčiai savo dalį šįmet laiku gražino. Incidentų po apdraudimo nebeturėjom štai jau 4.5 metų. kas dar tave domina?
Taip iseina,kad dar nedaug mamu draudzia savo vaikus...
Siemet pradejom eiti i mokykla,jau bandom vienos gryzti namo,pradedu galvoti-maza kas gali nutikti...
lauma-idomu butu kokia 1menesio kaina.
Siemet pradejom eiti i mokykla,jau bandom vienos gryzti namo,pradedu galvoti-maza kas gali nutikti...
lauma-idomu butu kokia 1menesio kaina.
Aš dukrą apdraudžiau kaupiamuoju studijų draudimu. Tai šalia ir nuo nelaimingų atsitikimų - moku apie 85 lt mėnesiui su viskuom. Tai kaip man pasirodė, mokestis nuo nelaimingų atsitikimų sudaro apie 5-10 litų. Bet dar neteko juo pasinaudoti ir 3Xtpfu tikiuosi neteks
Mes taip pat jau apdraudem savo maze - kaupiamuoju studiju draudimu + nuo nelaimingu atsitikimu. Draudem ERGO, i menesi mokam 111 Lt. Mes ir patys jau keleta metu apsidraude ir nesigailim.Pirma, dali pinigu grazina, o antra, vyras jau dukart gavo ismoka del nelaimingu atsitikimu.Aciu dievui, traumos buvo nedideles, bet vis tiek malonu, kad vaistam uzteko ir dar liko

o ar draudet kas tik nuo nelaimingu atsitikimu?
Nezavi kazkaip manes tas kaupiamasis draudimas, uzteko jau tevu patirties, kai draude mus su broliu taip vadinamu "vestuviu" draudimu - todel nesinori dabar pinigus kaip i bala kisti.
Bet va noreciau apdrausti vaika nuo ivairiausiu traumu tiktais - idomu, kur geriausia butu kreiptis. Gal kas koki pazistama brokeri turite, kuris galetu draudimu minusus ir pliusus paaiskinti.
Nezavi kazkaip manes tas kaupiamasis draudimas, uzteko jau tevu patirties, kai draude mus su broliu taip vadinamu "vestuviu" draudimu - todel nesinori dabar pinigus kaip i bala kisti.
Bet va noreciau apdrausti vaika nuo ivairiausiu traumu tiktais - idomu, kur geriausia butu kreiptis. Gal kas koki pazistama brokeri turite, kuris galetu draudimu minusus ir pliusus paaiskinti.
Aš ir nelabai žaviuosi tais kaupiamaisiais draudimais, neaisku kas bus po keliu metu su musu litais kai keisis i eurus.
Aš tai antrus metus vaikus draudziu ''Lindroj'', ten draudžia nuo visokiu traumu nuo nelaimingu atsitikimu net nuo erkinio insifalito nuo stabliges ir pasiutligės. Draudimas galioja visoje europoje, važiuojant i uzsieni jums nereikės papildomai draustis.
o imoka nuo 10 iki 45 litu, žiurint kokia draudimo suma pasirinksit.
Aš tai antrus metus vaikus draudziu ''Lindroj'', ten draudžia nuo visokiu traumu nuo nelaimingu atsitikimu net nuo erkinio insifalito nuo stabliges ir pasiutligės. Draudimas galioja visoje europoje, važiuojant i uzsieni jums nereikės papildomai draustis.
o imoka nuo 10 iki 45 litu, žiurint kokia draudimo suma pasirinksit.
as manau kad vaikus reikia apdrausti, maza kas mokykloje ar einant is jos gali atsitikti, as saviski apdraudziau nuo nelaimingu atsitikimu..

QUOTE (Silvute @ 2004 09 19, 10:00) |
o ar draudet kas tik nuo nelaimingu atsitikimu? Bet va noreciau apdrausti vaika nuo ivairiausiu traumu tiktais - idomu, kur geriausia butu kreiptis. Gal kas koki pazistama brokeri turite, kuris galetu draudimu minusus ir pliusus paaiskinti. |
Silvute, kuris draudimo brokeris ar agentas vardins draudimo minusus

Draudžiantis svarbu pasirinkti mokią draudimo bendrovę, nes po to gali tekti ilgai tąsytis po teismus, kad atgautum išmoką. Draudimo įmoka priklauso nuo pasirinktos draudimo sumos dydžio ir pasirinkto draudimo varianto. Duodamos nuolaidos už apdraustųjų skaičių, jei draudžiamasi ne pirmus metus. Draudimas galioja visam pasaulyje. Aš savo vaikus ,,Ergo Lietuvoj" apdraudusi

Pernai rugsėjo mėnesį tikrai buvo draudimo vaikams nuo nelaimingų atsitikimų nuolaidos. Gal ir šiemet yra

Siek tiek pasidomejau apie tai internete,daugybe firmu siulo daug visokiu draudimo variantu,o kaip issirinkti...? Tikrai jau...negi tarp musu nera mamu-draudimo brokeriu galinciu ka nors pasufleruoti?
Is visu cia parasusiu dvi mamos apsidraude "ERGO Lietuvoj"
Dukros kuprinej radau LINDROS skrajute su agentes tel. nr.... gal reiks pabendrauti su ja
...

Is visu cia parasusiu dvi mamos apsidraude "ERGO Lietuvoj"

Dukros kuprinej radau LINDROS skrajute su agentes tel. nr.... gal reiks pabendrauti su ja