Įkraunama...
Įkraunama...

Visos draudimo rūšys

QUOTE (kliopa @ 2004 09 19, 15:46)

Silvute, kuris draudimo brokeris ar agentas vardins draudimo minusus rolleyes.gif Net ir labai pažįstamas. Juk jis iš to gyvena.

as turiu omeny, kad paaiskintu kur ir kaip geriau draustis.
Atsakyti
mes draudemes kaupiamuoju studiju, viena imoka o apdrausti-visa seima...Lietuvos Draudime. Man jie patikimiausi, plius galima susigrazinti dali deklaravus pajamas O kas buvo pries 15 metu su "vestuviniais" tai siuo metu daug kas pasikeite: kaupiamieji draudimai yra apdrausti, o mokejimai priristi prie euro ir pasikeitus pinigams nieko neprarandu...Plius sia bendraove rinkausi nes po ivykio ilgai netempia gumos atiduoda kas priklauso, ko nepasakyciau apie Baltik polis....Beje galima draustis vienkartiniu metams- 5000 man kainavo 25 lt ir tai jau sis tas...
Atsakyti
Visiskai palaikau Kalinka, nereikia prisimint kas buvo pries daug metu, Sovietu sajungos jau nebera, niekas neisirs. Imokos yra apdraustos, visas draudimo imones labai grieztai priziuri kelios institucijos: Draudimo tarnyba, Vertybiniu popieriu komisija, Centrinnis bankas ir t.t Del perejimo prie euru - irgi Kalinka isaiskino.
mes irgi pasirinkom kaupiamaji (nuo nelaimungu atsitikimu i ji ieina) Lietuvos draudimo (visgi didziausia patirti turi), dabar tiesa jis vadinasi "Hanza gyvybes draudimas". Moku po 145 Lt per men (pati pasirinkau toki dydi), trecdali grazina sodra, o po 20 m. turesim 40000 Lt (mokslams gal uzteks smile.gif )
Paziuresiu namuose telefona agento, labai jau jis gerai viska isaiskina - ateina su kompu, papasakoja apie visus galimus draudimo variantus, pamodeliuoja skirtingus budus, viska akivaizdziai parodo, pasako netgi koks variantas turi tam tikru "nepatogumu", kuris - privalumu, belieka tik pasirinkti - kiekvienam pagal galimybes ir poreikius thumbup.gif
Atsakyti
Mamytes, o gal patarsite kur drausti vaikiuka nuo ligu, kazkur girdejau, kad toks draudimas yra.
Atsakyti
tai nėra draudimas tik nuo ligų, tai taip pat vadinamasis kaupiamasis gyvybės draudimas su papildoma paslauga - draudimu nuo kritinių ligų, būdingų vaikams. Tokį draudimą dabar turi Bonum publicum. Šiaip vaikus draudžia ir kiti bankai, tik kartais draudimo suma būna lygi sumokėtų įmokų dydžiui (čia jei išvis kūdikėlį 2.gif draudi).
Tik kai draudžiatės kaupiamuoju draudimu, naudojatės pajamų mokesčio lengvata ir skaičiuojat pelną, nepamirškit, kad draudimo pabaigoje, gaunama išmoka yra apmokestinima, jei draudėtės virš 10 metų -apie 15 %, jei trumpiau - apie 30%, pastebėjau, kad dauguma brokerių, bankų ir pan. tą tiesiog "pamiršta" pasakyti... Todėl kas iš pradžių atrodo labai patrauklu, po kruopštaus paskaičiavimo jau nebe taip wink.gif ...
Šiaip tikrai verta daug kur pasidomėti, nes yra ir naujų draudimų šeimoms, kur taikomi palankesni administravimo ir pan. tarifai, o tai vis tiek savo sudaro, nes jūsų sumokėta pinigų suma savotiškai "išskirstoma": gyvybės draudimui, investavimui (jei pasirinktas kaupiamasis investicinis gyvybės draudimas), administravimui, draudimo perdraudimui ir pan. ....
Atsakyti
Nors dirbu draudime, bet esu nusiteikusi tik uz paprastą draudimą. Tas kaupiamasis man toks nepatikimas atrodo, nu aišku savo pencijas kaupiu privačiai aceit, bet aš nusiteikusi senatvei uzsidirbti pati. Dėl visų kaupimų, tai iš kur jūs brangiosios mamytės žinot kokią vertę turės tie 10 tūkst Eurų po 10-15 metų, gal jie neturės nė pusės šiandieninės vertės, juk infliacija ir bla bla bla. Todėl geriau aš perku tikrą dalyką - draudimą nuo nelaimingų atsitikimų, traumų, o kaupti pinigus galiu gi ir pati jeigu noriu. Vienintelis trūkumas - iki metų kūdikio negalima apdrausti, bet kai tik sukaks metukai apdrausiu rolleyes.gif
Atsakyti
Pasidalinkit savo patirtimi kurią draudimo rūšį rinktis: kaupiamąjį gyvybės draudimą ar draudimą nuo nelaimingų atsitikimų.

Kiek suprantu kaupiamuoju galima kažkiek ir sutaupyti, bet draudžiantis tik nuo nelaimingų atsitikimų - mažesnės įmokos.

Kuo esat apsidraudę, pasidalinkit patirtim.
Atsakyti
Kaupiamuoju gyvybės draudimu ir kaip priedas - draudimas nuo nelaimingų atsitikimų. Tas pridėtinis draudimas nuo nelaimingų atsitikimų visai šeimai (man, vyrui ir vaikui) kainavo 17 Lt. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Lietuvos saulele @ 2004 09 27, 20:50)
Tik kai draudžiatės kaupiamuoju draudimu, naudojatės pajamų mokesčio lengvata ir skaičiuojat pelną, nepamirškit, kad draudimo pabaigoje, gaunama išmoka yra apmokestinima, jei draudėtės virš 10 metų -apie 15 %, jei trumpiau - apie 30%, pastebėjau, kad dauguma brokerių, bankų ir pan. tą tiesiog "pamiršta" pasakyti... Todėl kas iš pradžių atrodo labai patrauklu, po kruopštaus paskaičiavimo jau nebe taip wink.gif ...

huh.gif ohmy.gif aš tiesiog pakraupau. Tikrai džiaugiausi didžiuliu pelnu. Bet prieš 5 metus tikrai nieko tokio negirdėjau...., o gal ir nebuvo? mad.gif
Atsakyti
Rasma, bet tas kaupiamasis draudimas daug pinigu sueda per men., ane?
Atsakyti
Kadangi moku kasmėnesinę įmoką, tai dar tam tikras proc. susidaro, apie 7,5 lt/mėn papildomai..Viso apie 180 Lt/mėn. bet nuo nelaimingų atsitikimų, ligų, invalidumo, mirties atvejo apdrausta visa šeima, o kaupiamasis pats draudimas priklauso tik vienam, apdraustajam asmeniui rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (INKOGNITO @ 2004 09 28, 12:25)
Nors dirbu draudime, bet esu nusiteikusi tik uz paprastą draudimą. Tas kaupiamasis man toks nepatikimas atrodo, nu aišku savo pencijas kaupiu privačiai aceit, bet aš nusiteikusi senatvei uzsidirbti pati. Dėl visų kaupimų, tai iš kur jūs brangiosios mamytės žinot kokią vertę turės tie 10 tūkst Eurų po 10-15 metų, gal jie neturės nė pusės šiandieninės vertės, juk infliacija ir bla bla bla. Todėl geriau aš perku tikrą dalyką - draudimą nuo nelaimingų atsitikimų, traumų, o kaupti pinigus galiu gi ir pati jeigu noriu. Vienintelis trūkumas - iki metų kūdikio negalima apdrausti, bet kai tik sukaks metukai apdrausiu rolleyes.gif

Gal žinai kiek kainoja paprastas draudimas?
Atsakyti