Įkraunama...
Įkraunama...

Belgų aviganiai (griunendaliai)

QUOTE(Manyka @ 2008 02 04, 01:48)
ar norit pasakyti, kad tą laiką, kol mes būsime darbe jiems geriau būtų likti name, nei lauke? Ar ant grandinės, ar voljere, ar apskritai palaidiems visoje mūsų 1 ha teritorijoj, čia dar neaišku.
be to, ką reiškia "toks likimas"? nžn, kaip jūs mane įsivaizduojat ir kaip interpretavot mano pasisakymą, bet aš savo gyvenime turėjau tik vieną šunį, kuris gyveno 15 metų ir gyveno bute. Tai tokio gyvenimo nelinkėčiau nei vienam gyvūnui, gal išskyrus kates ir peles. Ir šunį aš renkuosi labai atsargiai, nes man nereikia keturkojo ginklo, man reikia draugo, kuriam sudaryčiau sąlygas gyventi lauke - lakstyti po pienių laukus, trypti gėlynus, dūkti sniege žiemą. O tai, ką su jais reikėtų daryti darbo dienomis nuo 7 iki 18, dar mums patiems neaišku.  Jei turės voljerą, jis bus tikrai nemažas ir darbo dienomis jame būtų tikrai linksmiau nei tarp keturių sienų.
Tokia mano nuomonė.

Atrodo nesusikalbam g.gif
Jei dienotvarkė tokia - atsikėlet iš ryto pasidūkot su šunimi, išvedėt į lauką, tada voljeran paleidot ir iškeliavot į darbą, o po darbo šunį imat kartu su savimi į namus, bendraujat, dresuojates, važiuojat pasižmonėti, tuomet toks scenarijus tinka. Aš prieš pastovų uždarymą voljere t. y. pastoviai laiko ten griunendalis leisti neturėtų, o kodėl - nebesikartosiu. Be to - iš patirties - vienas griunendalis reikalauja laaaaabai daug dėmesio, darbo, užsiėmimo juo, jie pavydūs žmogaus dėmesio, o du.. bigsmile.gif doh.gif
Siūlyčiau pradėti nuo bet kokios veislės vieno individo, kad realiai suprastumei ar tai tikrai "tavo" šuo mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif iš tikrųjų nesusikalbėjom... kai dabar parašėt, supratau, ką turite omeny ax.gif o sakykit, ar jie (turiu omeny konkrečiai šią veislę) nebūna pavydūs vienas kitam, jie vienam iš jų paaugus, namuose atsiranda kitas? mat mes su katėm turime toookius karus ir cirkus, kad kalbėdami apie šunelius iškart galvojame apie dviejų pirkimą vienu metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manyka: 04 vasario 2008 - 01:29
QUOTE(Manyka @ 2008 02 04, 02:24)
  o sakykit, ar jie (turiu omeny konkrečiai šią veislę) nebūna pavydūs vienas kitam, jie vienam iš jų paaugus, namuose atsiranda kitas? mat mes su katėm turime toookius karus ir cirkus, kad kalbėdami apie  šunelius iškart galvojame apie dviejų pirkimą vienu metu.

Na štai biggrin.gif Jūs darbe,šuo voljere,grįžtat,paleidžiat Jūsų gražuolis apskrieja kokių dvidešimt ratų aplink namus,pasimankština,po to jau būna kartu su jumis mirksiukas.gif ,kol mažas iki metų maždaug būtina socializacija,dresūra reikalinga bet kokios veislės šuniui smile.gif Rišti ant grandinės tikrai negalima,jie per jautrūs,net nežinau kas nutiktų jeigu griunas pasėdėtų pririštas,ne ne ne schmoll.gif .Man rodosi nesaugu palikti šunį visai dienai palaidą teritorijoj,nes gali kas paerzinti,galų gale pavogti,geriausia voljeras.Man patinka kai šuo namuose su manim,sakysim naktį šuo lauke būdamas pradėtų loti kokia katę,baisu būtų išeit pažiūrėt,gal jau kas puola blink.gif ,o namie ramiai miega reiškia jokio prašalaičio tikrai arti nėra.
Bent mūsiškė nepavydi,turi du katinus,dabar draugai įsigijo gal jau pusės metų griunendalių kalytę,tai viena pas kitą pasisvečiuoja ir puikiai sutaria,jokio pavydo,kuria ten glostai.Gerai būtų jeigu galėtumėt aplankyti pvz.googą tongue.gif ir pamatyti šunis iš arti,tai temperamentingi,linksmi,energingi šunys,mano charakteriui jie netinka man patinka ramūs,dabar turiu labradorę-pats tas ax.gif
Jeigu laikyti du šunis,tai netiks du patinai-pjausis ir kovos,kalytė ir patinas arba dvi kalytės biggrin.gif

googa-pas mus Ksenos vaikai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maidana: 04 vasario 2008 - 07:17
Įdomu,kodėl daug žinučių ištrynė,kam jos nepatiko,atrodo,nieko blogo jose nebuvo g.gif
Dėl voljero ir buto,kur šuniui geriau,tai aš pasisakau tik už butą,ir kad bute yra šuns kankinimas,o jau voljere tai jam rojus,nesutiksiu niekada.Na nebent voljeras būtu kokių bent jau 6 arų lotuliukas.gif O bute,na kai šeimininko nėra,tai manau augintinis miega,na nebent šalia yra kitas šelmis,su kuriuo galima pabendrauti.Bet namie šuo gauna maximaliai dėmesio iš šeimininko,o voljere...Aš už tokias laikymo sąlygas-arba laisvas laksto sklype,aišku aptvertam,arba namie.Na voljere nebent kol šeimininko nėra namie g.gif
Maniškė pvz,labai prisitaikius prie gyvenimo sąlygų-namie ji labai rami,užtai lauke doh.gif Išsidūkusi,išliejusi energiją susikaupusią,paskui būna rami kaip belgas,na dar padūksta su draugeliu-katinu,arba vaikais,bet labai su saiku.
Maidana ,tai pas mus turbūt sesės thumbup.gif
Atsakyti
nei vienas šuo negimė tam, kad gventų bute. nebent tie, dabar madingi, kuriuos rengia rūbais ir pratina siusyt į katinų kraiką.
Name, kotedže, šiuolaikiniuose erdviuose apartamentuose, gal, bet tik ne bute.
Mano tokia nuomonė.
Maidana, ačiū labai už išsamią informaciją 4u.gif
Imu galvoti, kad teks ieškotis kokio Maskvos sargybinio.. sad.gif
Atsakyti
Hmh... butas butui nelygus... 4u.gif O aš jau turiu mažute tongue.gif na ir gyvena sau patenkinta, dūksta, laksto thumbup.gif labai myliu savo mergyte wub.gif
Atsakyti
kuo toliau, tuo daugiau isgirstu idomiu dalykeliu apie ciucius smile.gif Pati siaipp auginu koli, bet jis jau senas. Mane tai pavyzdziui siek tiek gasdina griunendaliu judrumas. Bijau kad namu nenuverstu. Bet griunu ir koliu charakteriai turbut tuom panasus? Gerai, kad tetis mano aktyvuolis, tai nuo mazu dienu musu suni ismoke salia dviracio lakstyti, ir taip kiekviena ryta, diena vaziuodavo i parka palakstyti.. sportas - sveikata, gal del to taip ilgai ir gyvena (14metu) biggrin.gif Sirdis verkia, bet jau suprantama, kad ateis laikas, ir paliks mano grazuolis mane. Del to ir pasirinkau Griunendalius. Del ju panasumo ir siokio tokio skirtumo su koliais. Vistiek norisi tokio, bet kitokio smile.gif

O del tu voljieru, grandiniu.. tai nezinau nezinau schmoll.gif gaila suniuku. Suo jaucia kada seimininkai ji palieka, nors ir neilgam. Graudu butu ziuret, kaip jis kaukia uzdarytas metaliniam narve. Vistiek jei suo pratintas gyventi namie, miegoti namie ir t.t, geriau jam ten butu ir pasilikti. Trauma suniukui. Nors ir neilgai paliktumet narve, vistiek jis stresuotu, kauktu. Aisku voljeras, dar mazesne bausme suniui.. BET JAU GRANDINE g.gif Nesuprantu, kaip dar tokios mintys gali kilti sad.gif juk tie sunys nuproteja prie grandines priristi. Faktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inqutte: 04 vasario 2008 - 19:44
Pretty.black.kitty, tai jau girkis kas ten per padariukas pas tamsta 4u.gif Iš kokio veislyno, koks vardas ir pan.?

Na jei grįžtant prie temos dėl griuno laikymo lauke, tai grandinė griunui yra visiškai netinkamas variantas, nusitrins visas kailis nuo kaklo dėl pastovios trinties su antkaliu, o kiti minusai manau ir taip pakankamai aiškūs schmoll.gif Na voljeras irgi turi būti manau kažkaip apsaugotas, nes manau yra labai didelė rizika, vieną vakarą grįžus iš darbo šuns ir neberasti ten... Pavagia šiais laikais net dvorniukus prie parduotuvės paliktus, kol šeimininkas apsipirkinėja, tai naivu būtų tikėtis, kad ir čia niekas rankos nepakels blink.gif O dėl narvo namie... g.gif Na kai pirmą kartą apie tokįį dalyką išgirdau kaip šuns laikymą narve kol šeimininko nėra namuose, pagalvojau, kad tai yra sadizmo viršūnė blink.gif Kol šuniukas yra mažas, tai yra nišvengiama, kad bus kažkas sugriaužta. Bet tai dar nėra pats didžiausias blogis. Pagalvokime ir apie kitą pusę. Narvas ne tik apsaugo namus nuo mažo šuniuko nasrų, bet ir apsaugo patį šuniuką. Kas jums gali garantuoti, kad kol jūsų nebus namie, mažas išdykelis nesugalvos suggraužti elektros laidų ir jo nenutrenks elektra? Arba kokia tikimybė, kad jis nesušlamš jūsų šlepečių ir jį po to reikės operuoti?... Mūsų šunys narve valgo, ėda, ten jiems vėsu, jie supranta, kad tai yra jiems saugiausia vieta namie, kur jie ilsisi ir miega. Narvas tai jo namai, tvirtovė, užuovėja.
Atsakyti
man taip pat atrodo, kad narvas namuose yra nebloga iseitis.. aisq narvas turetu buti gan erdvus..
bet kadangi mano dabartinis suo turi kaip ir savo kambari, kuriame jokiu laidu ir pasaliniu daiktu nera, tik minksta sofa ir spinta, manau, ir mazas sunelis veliau ten apsigyvenes nukentet neturetu smile.gif
siaip manau geriausia yra kai suo yra iprates gyventi viename kambaryje, tureti pastovia savo vieta, kur jauciasi saugus. ax.gif
Atsakyti
Ingutte,matau mūsų panaši istorija smile.gif -aš taip pat turėjau koli,kalytę,tai tikrai nuostabus šuo,10 metų man ją sudraskė azijos aviganis gun_bandana.gif gun_rifle.gif na dar ir dabar prisiminus vos ne ašaros rieda verysad.gif .praėjo kiek laiko,aš vėl sugalvojau įsigyti šunį,koli,bet,kadangi jų labai buvo sumažėję,ir tuo metu nebuvo vados,o aš laukti nemoku,parodoje pamačiau savo mazgę,niu tokią wub.gif .Nieko apie šią veislę nežinojau,mačiau tik kartą per tv ir pasakiau -aš jos noriu.Gal imponavo kažkoks panašumas,nežinau,bet tikrai niekad nepasigailėjau dėl savo pasirinkimo.Aišku,yra truputį specifikos jų auginime kol maži,bet man tai neproblema. Kas dėl kailio priežiūros,tai jos,palyginus su koliu,išvis nėra.Na temperamentas tai skiriasi,bent jau nuo maniškės,nes ji tokia sakyčiau flegmatikė buvo-kur tai matyta,kad šunų kompanija siaučia,o ji bendrauja su manim wub.gif Bet šiaip ir tas ir tas puikiai pasiduoda dresūrai,na sargai,tai man pilnai užtenka,kad praneša apie į teritoriją atėjusį svetimą,nors gali ir įgnybti lotuliukas.gif ,sakyčiau inteligentai visame kame.
Atsakyti
As is pradziu taip pat galvojau apie koli.. Bet jie jau nebe tokie. Mano koliukas didelis ir tikrai labai grazus.. O dabar koliai maziukai pasidare, kalytes vos ne selcio dydzio. Taip kad jau nebezavi manes jie taip, kaip anksciau.. O as taip pat, pamacius belgiuka pagalvojau, kad labai panasus jau i maniski (maniskis juodas trispalvis). Siaip i suni ziuriu rimtai, del to jau visa imanoma informacija beveik susiradau:) Man vis tiek kazkaip norisi tokio mielo pukelio, su vesliu kailiu sunycio. Aisku tas jo serimasis mane gasdina, bet kadangi jau prie savojo esu pripratus, o tu sakai kad su belgais problema mazesne, tai tada viskas ciki. Tik dabar nezinau kur man rasti tikrai gera Belgu avigani :/ is kokio veislyno pirkti ir t.t

Beje, dovy, tikrai labai uzjauciu del sunelio netekties, isivaizduoju kaip skaudu turejo buti.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dovy @ 2008 02 04, 11:39)
Įdomu,kodėl daug žinučių ištrynė,kam jos nepatiko,atrodo,nieko blogo jose nebuvo g.gif

Kad niekas neištrinta man atrodo g.gif Apie belgus yra dvi temos, kita tema yra čia http://www.supermama...?...54688&st=72 , tai gal sumaišėt tas dvi temas ax.gif

O griunai yra blogis, nes jie yra užkrečiama liga biggrin.gif wub.gif
Atsakyti