QUOTE(Manyka @ 2008 02 04, 01:48)
ar norit pasakyti, kad tą laiką, kol mes būsime darbe jiems geriau būtų likti name, nei lauke? Ar ant grandinės, ar voljere, ar apskritai palaidiems visoje mūsų 1 ha teritorijoj, čia dar neaišku.
be to, ką reiškia "toks likimas"? nžn, kaip jūs mane įsivaizduojat ir kaip interpretavot mano pasisakymą, bet aš savo gyvenime turėjau tik vieną šunį, kuris gyveno 15 metų ir gyveno bute. Tai tokio gyvenimo nelinkėčiau nei vienam gyvūnui, gal išskyrus kates ir peles. Ir šunį aš renkuosi labai atsargiai, nes man nereikia keturkojo ginklo, man reikia draugo, kuriam sudaryčiau sąlygas gyventi lauke - lakstyti po pienių laukus, trypti gėlynus, dūkti sniege žiemą. O tai, ką su jais reikėtų daryti darbo dienomis nuo 7 iki 18, dar mums patiems neaišku. Jei turės voljerą, jis bus tikrai nemažas ir darbo dienomis jame būtų tikrai linksmiau nei tarp keturių sienų.
Tokia mano nuomonė.
be to, ką reiškia "toks likimas"? nžn, kaip jūs mane įsivaizduojat ir kaip interpretavot mano pasisakymą, bet aš savo gyvenime turėjau tik vieną šunį, kuris gyveno 15 metų ir gyveno bute. Tai tokio gyvenimo nelinkėčiau nei vienam gyvūnui, gal išskyrus kates ir peles. Ir šunį aš renkuosi labai atsargiai, nes man nereikia keturkojo ginklo, man reikia draugo, kuriam sudaryčiau sąlygas gyventi lauke - lakstyti po pienių laukus, trypti gėlynus, dūkti sniege žiemą. O tai, ką su jais reikėtų daryti darbo dienomis nuo 7 iki 18, dar mums patiems neaišku. Jei turės voljerą, jis bus tikrai nemažas ir darbo dienomis jame būtų tikrai linksmiau nei tarp keturių sienų.
Tokia mano nuomonė.
Atrodo nesusikalbam

Jei dienotvarkė tokia - atsikėlet iš ryto pasidūkot su šunimi, išvedėt į lauką, tada voljeran paleidot ir iškeliavot į darbą, o po darbo šunį imat kartu su savimi į namus, bendraujat, dresuojates, važiuojat pasižmonėti, tuomet toks scenarijus tinka. Aš prieš pastovų uždarymą voljere t. y. pastoviai laiko ten griunendalis leisti neturėtų, o kodėl - nebesikartosiu. Be to - iš patirties - vienas griunendalis reikalauja laaaaabai daug dėmesio, darbo, užsiėmimo juo, jie pavydūs žmogaus dėmesio, o du..

Siūlyčiau pradėti nuo bet kokios veislės vieno individo, kad realiai suprastumei ar tai tikrai "tavo" šuo