Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Jurlin @ 2007 12 17, 11:25)
Maniskiui beveik 3 jau, tai pradedam primirsti kinieciu kalba, o 2 metu kalbejo viska, bet suprasdavau as viena tik  lotuliukas.gif
čikuka- mociute
abakukas- autobusas
liumlia- laukas
viva- reikia
vavu- labas
vavavu- labanaktis
diundia- skauda ir t.t  lotuliukas.gif
Jau savaite kaip atlanke darzeli ir netgi kai kuriuos zodzius pamirso kinietiskai ir pradejo normaliai kalbeti  thumbup.gif

kaip faina thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif Mes anksti pradejom kalbeti.Vos metai suejo.Dabar jau bajerius sako,daug ka moka issakyti.
Atsakyti
QUOTE(Nanata @ 2007 11 20, 12:06)
Na mes tai labai šnekučiai. Tiesa, dar labai neaiškiai, bet mums tik 1,5 m.
Dabar žiūrėdamas i savo nuotrauką sako "čia tu",o kai nebemato sako "nė tu" (suprask "nėra manęs). Tai norėjau mamyčių paklausti, kaip tą painiavą vaikui padėti suvokti, kad tu - tai aš ir kad aš - tai tu.... pačiai painu...  smile.gif

pas mus tas pats
pradedant nuo prasom-aciu
uzbaigiant tu-as
reiksme "dar" reiskia ir "dar" ir "duok"
bet as manau,kad ateis laikas,susidelios viskas galveleje ir pasakys,ka reikia.
as jau buvau susitaikius, kad niekada nedarysim i puoduka, pati per pora sav ismoko,nereikejo sodint,aiskint.pati ir valgyt pradejo,kada norejo ji, o ne as, tai pati ir kalbet prades normaliai, ir reiksmes supras rolleyes.gif nera jaip lengva visos galunes. mes duodam kalbos vardininku lotuliukas.gif
mama nera, didi dabas (mama isvaziavo i darba)
visi vyrai suauge yra dedes, visos materiskes tetos (abi mociutes vadina tetom ir diedukus dedem) bet cia todel,kad mano i 3 men karta doh.gif
Atsakyti
Na jau dvieju metu vaikuciai daugeliu kalba kazka suprantamo.Mes,tai neblogai kalbam sakiniais. 4u.gif
Atsakyti
Mūsų panikei jau irgi greitai 3 m., bet kalba dar tik panašėja į lietuvių.Aišku ji kalba daug ir sakiniais, bet suprantam tikrai ne viską nors ir labai stengiamės.Pvz.:
as ei mosiūtę, tei sesį sesį, ei monio - sesį sesį. VERTIMAS aš buvau pas močiutę ten atėjo senis šaltis, parėjau namo , o ten irgi senis šaltis.
Tėsia ei monio badai noliu lialia. Tai reiškia - tėti einam namo labai noriu žiūrėt teliką.
Kajata - kakava
Lūtė - Rūta
Ladė - eglė
Sysia - seilinukas
Ziūzė - žuvis
Ziūsių - zuikis, šitų kartais neina atskirt doh.gif , ir dėl to ji būna labai pikta.
o iš visų labiausiai man patinka kiaušinis - muša kumšteliu į šlaunį lotuliukas.gif , kadangi pasakyt nemoka rolleyes.gif .O kiek buvo dėl to piktumo kol supratau doh.gif .Sako as nemnia tošė ne, bydių ne, ir muša kumštuku į šlaunį, net verkdama aiškino ko ji nori, paskui jau pakėliau prie šaldytuvo tai parodė, abiem pagerėjo, kad išsiaiškinom.(košės ir blynų nenorėjo). Žodžiu jau jau pradedam susikalbėt. PAGALIAU.
Atsakyti
Sveikos smile.gif . Skaitau ir pavydžiu (aišku, gerąja prasme),nes mano merginai 2 metai ir 4 mėn., o ji vos keletą žodžių sako doh.gif .Buvom pas logopedus, nuramino,sakė svarbu girdi,kalbės. O sako ji:
Bapai-batai;
Babis - Baris(šuo);
Katė-sako gražiai;
Dedis - diedukas;
Mimė - Emilija (čia save taip vadina biggrin.gif );
Ati- ačiū;
Ir kaip visi vaikučiai - mama,tėtė,teta,dėdė,niamni,liaba. Štai tokia kol kas mūsų kalba rolleyes.gif .
Atsakyti
Maniškei rytoj sueina 2 metai ir mėnuo, šneka beveik viską ir pakankamai aiškiai, o čia jos įdomesni žodeliai, kuriuos supranta tik savi biggrin.gif :
plaukučiai - paututei,
užpakaliukas - puteliutas,
balandžiukai - balulutai,
ir visai netaria k raidės, vietoj jos visos t, tai ir gaunasi tatinas, tėvutas, diedutas.

Atsakyti
Mums 2 metukai, bet kalba tai labai gerai svetimi lengvai supranta delioja sakinius net tris ar keturis eilėraštukus pasako skaičiuoja iki 10 be problemų ir nepasakyčiau kad labai daug užsiemam, tiesiog pati bet ka veikia ir deklamuoja. O skaičiuot pradėjo rankyčių pirštukus išpradžiu tik iki 5 paskaičiuodavo paskui savaime ir iki 10 išmoko. O man biggrin.gif net visada prieš deklamuodama sako "nesakyk" tipo kad jai nepritarčiau. rolleyes.gif
Atsakyti
na musu mazikei dar nera dvieju bet jau pakankamai daug sneka. ypac pasipyle zodziai kai i darzeli paejo kokius pora menesiu. tai dabar ciauska nesustodama ir deda po 2-3 zodzius thumbup.gif aisku neapseinam ir be pauksciu kalbos ax.gif
Atsakyti
oi, kaip jums faina... mano voveruskiukas tai aiskiai pasako vos kelis skiemenis, is kuriu ir visi zodziai jo susideda: diadia, baba, tete, mama, niamniam, atiatia, didi (vaziuoti)... nors as pati tai 14 menesiu variau sudetiniais zodziais ilgiausiais ir sakiniais, kaip nezmogus smile.gif mama pasakojo, kaip prie gimdymo namu lango ja saukdavom: tevas - Liusyte, o as - mamytyte, tai visos gimdyves ziuredavo, kas cia taip plonai ir graziai cyspsi tongue.gif
Atsakyti
Mano maziukui dar tik 1 m.8men,bet jau kalba sakinukais thumbup.gif Tiek prijuokina kartais!Pvz.pasiima telefona ir sneka"Alio!Bedzione,bananu turi?" lotuliukas.gif
Atsakyti
MAniskis 2.2 metuku neypatingai daug kalba, bet susikalbam. Eina i rusu-lietuviu lopseli, tai moka ir du rusiskus zodzius:
ka - paka,
daj-duok
IS lietuvisku sako visus pagrindinius:
baba, dede, mama, atia, laba, atiu (aciu), kuku, kaka, pi pi, niam niam, alio...

niania-marle, su kuria miga ir siaip glaudziasi, kai liudna ar pavarges.
kau - skauda,
ga - gerti
vvuuum - masina
Li - Linas
Eva - Ieva
taj- cia, sitas

zodziu, susikalbeti jau pavyksta... biggrin.gif
Atsakyti