Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Mano mergytė būdama 2-jų ir jau gan aiškiai kalbėjo,o va sūnus būdamas 2 metų iš vis nekalbėjo.Dabar kai jam tuoj 3 metai jis kalba jau ir sakiniais bet dar daug yra ir neaiškiu žodelų. unsure.gif
Atsakyti
Maniškis šneka daug, dauguma žodžių po du skiemenis, aš tai pilnai suprantu, ką šneka, aplinkiniai pusiau smile.gif
Atsakyti
o mano suneliui dbr 1m ir 7men, bet dar beveik nesneka verysad.gif labai norisi, kad greiciau pradetu kalbet. supranta labai labai daug, tik va pasakyt dar nepasako sad.gif
Atsakyti
Maniskiui 1.9 men. Labai fainai pasake "Kate be batu po masinu" - Katė be batu palindo po masina lotuliukas.gif
Atsakyti
O maniskei bus 2 metai po menesio. Tai ji jau kalba kartais ir sakinukais, bet dar nemazai neaiskiu zodziu. "R" , "V" , "K" raides neistaria visiskai, o pvz."L" zodzio pradzioje istaria, jei si raide zodzio viduryje ir neistaria,taip ir su "G"
Dribsnius vadina "sipai" smile.gif
Atsakyti
maniskiui 2su puse kalba gana jau gerai tik tiek kad prisigalvoja savo zodziu is oro doh.gif
Atsakyti
Musu zodynelis dar mazokas,gal todel kad mes mokomes tris kalbas g.gif nors kaip Kristaaa turi daug prisigalvotu zodziu biggrin.gif pvz vienas is juokingiausiu-mcdonalds sako boutau hihihi.gif net nezinau is kur istraukes biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mums va 1metai ir 7men bet kalbėt nenori nė už ką blink.gif doh.gif
aišku mes gimem 34 savaičių bet manau kad tinginukas dėl kalbėjimo rolleyes.gif
Pasako Ka,tete, mama,o visa kita suprantu iš pamykimų ir tt unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo =Svaja=: 16 kovo 2008 - 10:12
Mano sunus jau pora menesiu sneka sakiniais, su visais "bet, ar, dar, veliau, daugiau, maziau..." ir pan. moka 3-4 eilerascius/daineles/skaiciuokles pasakyti be pagalbos ir dar kokias 4-5 su pagalba arba dalinai, pvz S. Neries "Apserksnije musu ziemos..." tik 3 posmelius.
deja, neistaria raides K (taria T) teip kad... buna tikrai juokingu zodziu isgirstam.. lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=g00te,2008 03 20, 00:40]
Mano sunus jau pora menesiu sneka sakiniais, su visais "bet, ar, dar, veliau, daugiau, maziau..." ir pan. moka 3-4 eilerascius/daineles/skaiciuokles pasakyti be pagalbos ir dar kokias 4-5 su pagalba arba dalinai, pvz S. Neries "Apserksnije musu ziemos..." tik 3 posmelius.
deja, neistaria raides K (taria T) teip kad... buna tikrai juokingu zodziu isgirstam.. lotuliukas.gif
[/quo šaunuolis jusu berniukas. thumbup.gif mano sunus irgi daug jau sniaka,bet eilerastuku dar nelabai iseina tongue.gif gal galit parasiti kokiu trumpu eilerastuku 2m.vaikui blush2.gif
Atsakyti
Mes patys labai daug sykiu kartojome tuos eilerascius, mokinome, skaitome knygutes su iliustracijom...
Bet jei vaikas nekalbetu, galetume mokint nemokine, kazi ar padetu.
pvz.
o eilerastukai paprasti, visiems zinomi - vieno dvieju stulpeliu

Bite rite baltarage,
Oras voras be ragu
Kur važiuosi?
Į Pilviški.
Ką ten pirksi?
Trumpa kiškį.
BUMT!!!!(labiausiai patinka tas bumt)

"Padainuosiu Jums dainelę
Kaip katytė vijo pelę
Ta pelytė (Čia sūnus dazniausiai pasako katytė ir pradeda pasakot kaip katytė miaukia murmurmiau) Šmurkšt po šluota.
Ir dainelė sudainuota.

Garni garni ga ga ga...
Tavo pati ragana
Išvažiavo žagarų
parvažiavo be nagų

Zvirbli zvirbli ?
ko ko ko
ka tau skauda?
galveli...
Zvirblelis nabagelis visas negalejo
galveli skaudejo..
ir taip su visom kuno dalim

Klause zvirblis ciulbuonelis
pas ta pilka karveleli
Kaip kaip aguoneles seja...
Šitaip šitaip va ir va kaip aguonėles sėja...
ir taip iki aguoneliu valgymo

toliau "Du gaideliai", "Tupi žvirblis kamine", "Mano batai buvo du", "Keistuoliu" daina apie "Vora" ir "Muse" na ir 3 o gal 4 stulpeliai "Apserksnije musu ziemos"
Atsakyti
Sūnus kalbėjo aiškiai ir viską. thumbup.gif Kažin, kaip su mažąja bus g.gif
Atsakyti