Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
na mano sneka si bei ta mama teik ir panasei va tik as kazkada sakiau tetis beibis musu tai dabar mzoji tety bibi sako lotuliukas.gif
Atsakyti
Suneliui 2,5, kalba daug, bet ne visas raideles ištaria. Vienas iš gražiausių žodžių -"kasialiadas" (šokoladas)....
Atsakyti
maniskis irgi anksti pradejo kalbeti ir gana aiskiai, nors ir berniukas biggrin.gif Turi kelis zodzius, kuriuos tik saviskiai supranta, kaip pvz sumustinis-matatijas, negalima-nebaliga biggrin.gif
O siaip tai kalba sakiniais ir visi net ir ne simyniskiai supranta ka nori pasakyti.
prisigyriau blush2.gif
Atsakyti
Labukas,

Maniskis sneka gan daug,bet turi ir savo zodeliu pvz kakasi(gerti),zizizorius (televizorius)tiuntiuntinas traukinys biggrin.gif ,o siaip labai daug zodziu pasako,ir sakinukus surezga,as tave myliu,tetis dare duris ir tt,moka daineles kelias,uztenka padainuoji ir iskart atkartoja,geriauisa is knyguciu, yra du gaideliai,tai vercia ir is eiles dainuoja ir nesuklysta,o kai be knygeles aisku makaluojas.
Atsakyti
QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 06 14, 10:30)
Tikrai berniukai kalbėt pradeda vėliau. Kaip vyrams ir priklauso.

schmoll.gif nepritariu; cia matomai, kiekvienam vaikui individualiai savas laikas.
Dickis 1 metu 3 men turejo apie 20 aiskiai pasakomu zodeliu: tete, mama, kede, lova, lele, kate, atia, saga, dega, lempa..." , o mazius jau 1 metas 5 men, kol kas vienintelis zodis "NE", bet ir sitas retokai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hera @ 2007 06 15, 00:35)
Mano vaikas  2.8 m. iš kažkur (gal ir aš kada pasakiau g.gif ) išgirdo ,,bliamba,,  ax.gif tai sėkmingai jį įdiegė į savo žodyna ir naudoja praktiškai po kas trečio žodžio doh.gif

pas mus irgi prasidėjo tas pats - įsiminė kokį įterpinį ir visur jį naudoja. Dabar ištisai sako pavyzdžiui ir davai. Panaudoja žodelius kur reikia. Ir toki debesėliai užplaukia su tuo kartojimu - po to vel kurį laika ramu.....
Papildyta:
per Velykas išvažiuojant iš senelių Gabija ir sako, na Viso gero ir AČIŪ UŽ NIEKĄ(veitoj ačiū už viską)

tetą Gerdą vadina Gelda(neištaria R raidės), o Pranas dažniausiai išeina Kranas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Močiutei atisveikindama telefonu pataria - TU MOČIUTE EIK PAKAKOK IR EIK MIEGOT

o mums su vyru prieš miegą pareiškia - tėvai, baikit triukšmaut ir nekalbėkit, nes jūsų vaikas nori miegoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gruzdzevičienė: 27 kovo 2008 - 09:53

o viena karta už vairo tetis netyčia ant vienos moteriškės, sukėlusios avarinę situacija, paskė - kur.... va.. Mažoji tada buvo dviejų metukų. Patylėjo.... o po poros dienų važiuojant ir sako- o kur k... ? Paskui tą žodelį k... vartojo vietoj kuro. Žodžiu - viskas aišku kad čia reikalas susijęs su mašinyte, o kad taip sakyti blush2.gif negražu niekaip nepavyko išaiškint.. Paskui pati užmiršo ir daugiau nebekartoja
Atsakyti
Niu ir as pasigirsiu.. tongue.gif Gryztu is po naktines pamainos namo, atsigulu i lova salia savo vyru, o mano dvimetinis mazylis ir uzaiskina:
-Tetukai, kelkis!
tetukas klausia:
- Kodel man keltis?
-Eik mamai kavos virt!
Tada atsisuka i mane ir toliau:
- mama kelkis!
as ir klausiu -kodel? O tas graziu graziausiai uzaiskina man:
- Kelkis ir eik blynu kept!
nu po tokiu pareiskimu tai vos abu su vyru nenumirem is juoko...
Siap kalba gana gerai ir sakinais varo.praktiskai visi supranta , ka jis sako. nu buna tokiu vaikisku "perliuku" kaip-"siukabinis"( sunkvezimis...) Ka cia ir bepridursi....smagus dabar laikas! thumbup.gif
Atsakyti
o maniskis sako;dok sandaini(saldaini),as sakau nera.o jis- tada dok kafeta(kanfeta rus.) blink.gif jokingas toks 4u.gif
Atsakyti
vakar gabija klausia r eisim po darželio į parką. Aš jai parodau per langą kad dangus labai pilkas ir greičiausiai lis lietutis. O ji sako - tai gal mes nuspalvinkim tą dangų, kad jis nėbūtų pilkas
Atsakyti
Niu panos sugebėjimais dideliais pasigirt negaliu blush2.gif Bet va jau pastaroji antra savaitė bando rutuliot naujų žodelių, bet ir tai neaiškių tongue.gif Štai koks mūsų žodynėlis:
mama - mama
tete - tėtis
kate - katė
au - šuniukas doh.gif
maf maf- močiutė(tą maf maf ištraukė iš senelio g.gif .Senelis močiutę pavadino mafijos bosas, tai ir prikibo lotuliukas.gif )
aaaaa - gerti
ne - ne(neigimas ko nors)
Nu ir šiaip visokių pribumbasų, paburbuliojimu pavaro pana...Malonu ir klausytis tos tokios kalbos lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano kartoja tik skiemenis,o zodis iseina tik tada kai tie skiemenys vienodi.Pav, mama,pupu,nunu.Vos tik pradedu mokint bega salin.Bet viena sakini kartoja ir kartoja.Tai KAS CIA?Jau i nevilti kartais varo.O seip sibi surelis,bibi skrybele,puci sukos.Tik va mama vadina visus ir mane ir teta ir dede.
Atsakyti