Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveikos,

Na manajai tai kita men bus 2m, bet negaliu pasigirti ka labai daug kalba...seimoje yra kalbama trimis kalbomis, tad is karto dukryte girdi tris kalbas...vyras kalba su ja savo kalba, as - lietuviskai, o as su vyru - angliskai...labiausiai ji isimena angliskas frazes: come on, lets go, come, go no, yes...ir t.t.dukryte viska suppranta ka sakau lietuviskai, nes su ja tik lietuviskai kalbu.moka si ta lietuviskai pasakyti: baba (mociute), bababa (senelis)..ir dar keleta kitu...na ir vyro kalba supranta jo diktuojamas komandas..ji viska supranta ka tevelis sako, net nuniuoja jo kalba dainele kuria jis ismoke....net nezinau kuria kalba ji ismoks geriausiai... g.gif
Atsakyti
MUSU MAZYLIS KUO PUIKIAUSIAI VISKA SUPRANTA thumbup.gif NET PADAVINEJA PASAKYTUS, O NEPARODYTUS DAIKTUS biggrin.gif TIK VIS DAR SNEKA SAVO KALBA. ZINOMA NAUDOJA ZODZIUS MAMA, TETS YRA TETYTE, BABA, SITA, TIAMAS TAI REISKIA VISKA KO NORI. TAI LAUKIAME JO SNEKOS listen.gif
Atsakyti
Rokui dabar 2,5 metų. Kalba labai aiškiai ir daug. Ir aplinkiniai supranta, ne tik aš. Bet turi kelis žodžius - perliukus, kuriais mane prajuokina:

komoronai - makaronai
šikodalas - šokoladas
kutas - cukrus
debesinas - delfinas
Atsakyti
QUOTE(renataci @ 2008 04 07, 14:44)
Rokui dabar 2,5 metų. Kalba labai aiškiai ir daug. Ir aplinkiniai supranta, ne tik aš. Bet turi kelis žodžius - perliukus, kuriais mane prajuokina:

komoronai - makaronai
šikodalas - šokoladas
kutas - cukrus
debesinas - delfinas

drinks_cheers.gif
pas mus:
makaronai-kumama
cukrus-siuka
kojinės-kunka
močiūtė-pukė
Donatas-Donana
labai gražiai pasako pvz. sriuba, sūris, duona, ačiū, labas, šuo....
Atsakyti
mes metu ir 11 menesiu,jau kokia puse metu pasako,bet tik pavienius zodzius,tik paskutiniu metu pradejo sparciau kazka isiminti,suprasti tai viska supranta...kai neklausi jos,kai pati sau cirskauja,tai isgirsti zodziu,bet tik pasakai pasakyk ,tai juokiasi ir viskas biggrin.gif bet siaip jau moka zodeliu,graziausiai skamba "eime" biggrin.gif
Atsakyti
beskaitinėdama vaikų kalbą, užmačiau panašių žodelių thumbup.gif
QUOTE(peliucka @ 2008 02 29, 03:22)
meliuna - menulis

mėnulis pas mus panašiai - miliūnas lotuliukas.gif
QUOTE(aseret @ 2008 04 08, 22:12)
:močiūtė-pukė

o mes tai pukė (arba puka) sakom ant kepurės biggrin.gif
Atsakyti
mano sunelis jau 2 metuku,bet kalba kuo puikiausiai,viska labai graziai istaria,kazkaip jau nera tokiu kad neistartu g.gif anksciau tai buvo makaronai - makanonai,daugiau nepamenu,pradejo kalbet nuo 1.8m ir labai graziai moka net ir pasaka pasekt biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
man dabar labiausiai patinka neigimai: pirmiausiai pasako teigiamai, paskui prideda "ne", pvz "mama,noriu, ne" "didi popa,lialia popa ne" (cia taip issireiskiam apie sudauzyta masina) ir panasiai
Papildyta:
prisiminiau siandienini mazosios pamoksla
musu kate labai nenoriai eina i lauka, as ja aprengiau, jau einam i lauka...
atsistoja tarpduty "niau, eik i lauka,niau,geit eik i lauka, kam sakiau"
luztu, as katei pastoviai taip sakau. bet cia prisideda ne tik kalba, bet israiskos, intonacija, elgesys lotuliukas.gif
zodziu baigesi tuo, kad niau nejo i lauka, man aiskina "niau kaka, eina i lauka ne, kaku daro lauke ne"
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2008 04 20, 00:51)
man dabar labiausiai patinka neigimai: pirmiausiai pasako teigiamai, paskui prideda "ne", pvz "mama,noriu,  ne" "didi popa,lialia popa ne" (cia taip issireiskiam apie sudauzyta masina) ir panasiai
Papildyta:
prisiminiau siandienini mazosios pamoksla
musu kate labai nenoriai eina i lauka, as ja aprengiau, jau einam i lauka...
atsistoja tarpduty "niau, eik i lauka,niau,geit eik i lauka, kam sakiau"
luztu, as katei  pastoviai taip sakau. bet cia prisideda ne tik kalba, bet israiskos, intonacija, elgesys  lotuliukas.gif
zodziu baigesi tuo, kad niau nejo i lauka, man aiskina "niau kaka, eina i lauka ne, kaku daro lauke ne"

lotuliukas.gif mano tai maziukas vaistinej prie kasos,sako vaistininkei : duok saldaini,supratai? eina sau kaip geda pasidare doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nivea @ 2008 04 19, 19:13)
beskaitinėdama vaikų kalbą, užmačiau panašių žodelių  thumbup.gif
mėnulis pas mus panašiai - miliūnas  lotuliukas.gif
o mes tai pukė (arba puka) sakom ant kepurės  biggrin.gif

o pas mus MENULIS-manuli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daratav @ 2008 04 20, 09:17)
lotuliukas.gif  mano tai maziukas vaistinej prie kasos,sako vaistininkei : duok saldaini,supratai? eina sau kaip geda pasidare doh.gif

isivaizduoju kaip jums geda pasidare bigsmile.gif o vaistininke dave saldaini? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif nu truputi geda buvo tikrai biggrin.gif o saldainio nedave nes ten tokiu norejo uz pora litu, buvo prie kasos prideta doh.gif
Atsakyti