Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
jo smagu čia pas jus žiūriu 4u.gif mano mažasis tauškaliukas kasdien vis naujų perliukų atranda savo žodynėlyje. pvz
kola-kola (coca-cola),
teti biba (tėtis dirba)
jaja nio (ledo noriu)
duo aliu (duok alaus) aišku tokių progų jam nepasitaiko ax.gif biggrin.gif
piena (pienas), duona aiškiai
mymu mamy, mymu teti, mymu pau (myliu mamytę,tėtį ir pau (Tabis jo mylimas))
baba gila,teti tete (nebėra giros, tėtis išgėrė)
dolce gabbana ant bajerio išmoko ir sako vis bana-bana rolleyes.gif bigsmile.gif

nu nerealiai faina kai jie ima čiauškėti ax.gif thumbup.gif biggrin.gif mirksiukas.gif tik ir laukiu kokių naujienų atneš rytojus mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki,

Musu kalba seniai ir daug, tikra tauskalyte. geriausias zodelis ax.gif kakatukas (suprask-Pukuotukas). lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dūšia @ 2008 07 22, 15:55)
Pirmi žodeliukai atėjo dar nesulaukus metų ax.gif . O metų ir penkių mėnesių dukriukė jau šnekėjo tokiais dvižodžiais / trižodžiais sakinukais kaip: “Mama, lyja” “va kur aš” “a va kur avutė” “kaip gyveni” “mane matei” ir pan. Dabar kalba super aiškiai, jau net ir šveplavimui ateina galas, nes ima ir r raidę tart... o kalba viską, pradedant tuo, ką mato, ką girdi, ko nori, kaip fantazuoja ir jau net meluoja lotuliukas.gif ...

Oi, Dūšia, smagu skaityt tą tavo blogą smile.gif

Maniškis dar pakalba ir "žydiškai", kaip iš jo juokiamės - maždaug "patrhaukti tą kėdę!"" Taria kartais gražiai, kartais nelabai smile.gif
O šiaip - nu aš sužavėta, sužavėta, vis fainiau darosi su tais augančiais vaikais. Va, apie fobijas papasakojo: "T-is bijo nakties" (tyliai, man į ausį). Sakau, ar tikrai nakties? Gal - kai tamsu, tamsos? tamsos... Ir tikrai žinau, kad jis bijo tamsių uždarų patalpų.
Save dažnai vadina tai vardu, tai "aš".

Dar trumpa istorijėlė apie biologijos pradžiamokslį. smile.gif Verkių parke apžvalgos aikštelėj maniškis atskaitė keturmetei paskaitą biologijos tema. Ten buvo duobelė, vandens išgraužta. Tai anas sumąstė, kad ten kurmis gyvena. Ta mergytė atėjusi sako: "ten skruzdėlės gyvena". Maniškis buvo didžiai papiktintas tokio neišmanymo. Kaip skruzdėlės gali gyventi duobėj? Jis jai išrėžė taip: "Ne! Ne skruzdėlės! tikrai! Ir ne vabalai! Ne kamanės! Ne bitės! Ten gyvena KURMIS!!! Ten yra kurmio URVAS!" Ana pažiūrėjo pažiūrėjo ir nesiginčijo... smile.gif
Atsakyti
jo protingai mažius sumąstė thumbup.gif nu ir teisingai,juk skruzdės tai skruzdėlyne gyvena, o ne urve mirksiukas.gif
Atsakyti
Smagu skaityti, kaip jusu mazyliai kalba bigsmile.gif O as laukiu nesulaukiu kada maniskis prades taip ciausketi. Net visi aplinkiniai vis klausineja ar dar nepradejo, o maniskis kaip pliurpe taip ir bepliurpia savo kalba. Zinoma moka keliata zodeliu bet nedaug (papa-tetis arba lempa, bebeea-nebera, mamma-bamba, moka skaiciuoti iki triju: jei, ciai, djei-eins, zwei, drei, sako o ne jei kas blogo nutinka, opa-senelis, oma-mociute, nain arba ne, as, kartais pasako mama, bet retai isprusta, o daugiau tik kaip ir sutartiniu vaikisku garsu kaip miau, brum, cip cip (ti ti), ta ta-gerti, pi pi-nori sisiuko ir t.t.) . mieliau jis savanoriskai pasiima ko nori, arba parodo gestais ko nori... daug kas ramina, kad tai normalu, kad vaikas mokosi iskart dveju kalbu, todel truputi atsilieka ir t.t. bet man vis vien keista, kad aplinkiniai vaikai kalba daug daugiau nei maniskis... Na, bet ateis laikas ir mums biggrin.gif
Atsakyti
Na mano suneliui 2m,bet mes dar vis kalbame pauksciu kalba verysad.gif nors ir mes visi kalbiname,bet jis nerodo didelio noro kalbet. Aisku jis pasako mama,ate, kate,spaust,aciu,nenoriu,stis,bet tai ir viskas verysad.gif
Atsakyti
man irgi labai smagu klausytis plepukų, o ir skaityti jūsų tauškaliukų žodelius. mano mažė irgi daug plepa, tiesiog sakinukais ir jau kaip išmąstys doh.gif . griūk iš juoko. bet vienas paskutinių mūsų juokingų žodelių:

berniukas - bambukas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2008 07 24, 13:33)
Maniškis kaip beveik 3 metų tai pagal mane šneka mažai, bet aplinkiniai sako, kad visai padoriai ir liepė atsikabint nuo vaiko, iš perlelių turim tokį topinį  doh.gif  doh.gif byba arba *****, bet tai visai ne tai apie ką galvojat, viso labo tai grėblys  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tai vaizdas palei smėlio dėžes kartais malonus būna, kai senos tarkos spokso į mane arba į mano močiutę jei tai darbo diena, nes vaikis pastoviai savo byba ieško  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o šiaip iš pradžių labai patiko vaikščiot ir kartot papai  doh.gif  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o maniskis pamate reklama milteliu Persil ir viskas dabar bent kokiu milteliu reklama per TV mato..reikia mama, pisi doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na manasis tai dar taip įdomiai kalba g.gif Kai kuriuos žodžius labai aiškiai taria Pvz. šepetelis (kai einam dantukų valytis), šluota, kibiras, šiukšlė. O kitus tai ne taip skiemenis sudeda, tai visai nesupratu ką sako. Iki šiol su vyru nesupratam ką reikškia bkaa g.gif
Bet šiaip jau kalba galima sakyti suprantamai. Pasako: mama ateik, mama sėsk, einam laukan.
Dabar bando išmokti pasakyti kopūstas, bet išeina pakasta. lotuliukas.gif
O viena diena man aiškina: mama palaistyk ciucį - išmaudyk šunį.
Na manau mano sunytis vistiek šaunuolis, nes pažystami bendraamžiai vos ate pasako.
Atsakyti
QUOTE(babumm @ 2008 07 29, 21:32)

QUOTE(ingrica @ 2008 08 01, 07:11)

Na sveikos mamytes mano sunelis irgi daug nesneka bet uztat savo kalba sneka oho neuzsiciaupia,,,,Pradejome darziuka lankyti ir vis daugiau zodziu pasako,bet nedarau as tragedijos nes cia tikrsai yra paveldeta mano vyras pradejo kalbeti tik po3metuku o as irgi veliau----prades sneketi,tad mums belieka tik laukti mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano dvimetinukas irgi nešneka. Prieš porą dienų apie tai kalbėjau su savo teta logopede, tai ji pasakė, kad iki trijų net negalima jokių 'gydymų' imtis. Veiksmingiausia treniruotė: kartais nepadaryti to, ko jis nori - lyg nesuprastum. Paprašyti, kad pakartotų. Bet aš kantrybės neturiu... blush2.gif Manau, kad rudenį pradėjęs eiti į darželį prašneks daugiau. Nes progresas visgi matosi. smile.gif
Atsakyti
Mano dukriukui dar nėra dviejų,bet kuo toliau tuo daugiau naujų žodelių išmoksta.dar juokingai kai kuriuos taria,bet kitus labai aiškiai,pvz rodo kokį daiktą,kad paduočiau ir sako "šitą","katytė" "fuo"-(šuo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ),sako"mano"kai tėtis išeina į darbą,sako "tete baba"tipo nėr tetės thumbup.gif . Vakar pradėjo kviest"ateik čia"
Palyginu su sūnum,jisai tik kiniečių kalba tokio amžiaus kalbėjo...bet pradėjęs į darželį 2m4mėn prakalbo iškart sakiniais. Taip kad kiekvienam vaikui savas laikas pradėt vaikščiot,kalbėt ir t.t.
Ai dar prisiminiau čia savaitgalio atradimas "dindia"- PINIGAI lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rritukas: 04 rugpjūčio 2008 - 16:05