Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
manoji dukruze irgi turi perliuku. vieni is idomiausiu:
mociute - apotiute
verkia -lieka
vilkas- likas
skanu-nesiu
mokykla-kukyka
actimel-amandeu
saldainis - siundeka
ir t.t
daug ka sumasto, prigalvoja..
daznai isgirstu ir ivairiu blogu zodeliu, nezinau, cia gal is darzelio, nes namie siaip nesikeikiam.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(milediR @ 2008 09 21, 10:21)
manoji dukruze irgi turi perliuku. vieni is idomiausiu:
mociute - apotiute
verkia -lieka
vilkas- likas
skanu-nesiu
mokykla-kukyka
actimel-amandeu
saldainis - siundeka
ir t.t
daug ka sumasto, prigalvoja..
daznai isgirstu ir ivairiu blogu zodeliu, nezinau, cia gal is darzelio, nes namie siaip nesikeikiam..  g.gif

linksmai jūs šnekat thumbup.gif Nereik net keiktis maniškis žiūri disnėjaus filmukus verstus lietuvių kalba, tai toks žodynas pas juos umn.gif garsina vaikam filmus su tokiais žodžiais blink.gif
Mums jau už mėn., bus 2.5 tai kalba tobulėja ne dienom, bet valandom. Tačiau turi tokius žodelius įsikirtęs, kuriuos nenori paleisti nors žino, kaip jie taisiklingai tariami pvz., tik nesenai išmoko normaliai tarti nugara ir su r raide ax.gif nes visad tardavo gūnana doh.gif ir šeip turim tokių žodelyčiu, kuriuos tik aš suprantu biggrin.gif makacice-motociklas majikonai-makaronai sesrs sunuti vadina Dodaja-Dovydas
Yra tų perliukų, bet kai noris surašyt užkrenta jie lotuliukas.gif
Aplamai jis toks šnekutis, kad dienos be pokštų nebūna. Einam šian link parduotuvės ir jis garsiai aiškiai mum su tėtuku dėsto biggrin.gif šita mašina mano, noju šito džipo šita pijksiu sau, kai užaugsiu hihihi.gif Ėjęs pro šalį vyras negalėjo nesusijuokti balsu lotuliukas.gif O tas toliau patenkintas šitos nojiu, kai mama eis į darbą biggrin.gif
Faini tie vaikiukai wub.gif o ypač tada, kai ištaria mama aš labai tave myliu wub.gif
Atsakyti
Gerai čia vaikučiai pavaro. thumbup.gif

Mūsų perliukai:
Actimel- amilelia
Močiutė- močiuka
Vaistukai, dviratukas- kutiuka
Duok rankytę- akalia
Autobusas- aboliolia
Mėsytė- mėsyka
Agurkas- anksčiau buvo "aguci", dabar "aguka".
Kamuolys- kamuoly
Mašina- tiutiu
Maudytis- teku teku
Pusbrolis Vakaris- kalialia. lotuliukas.gif
wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amiletta: 27 rugsėjo 2008 - 15:17
QUOTE(Amiletta @ 2008 09 27, 15:16)
Gerai čia vaikučiai pavaro. thumbup.gif

Mūsų perliukai:
Actimel- amilelia
Močiutė- močiuka
Vaistukai, dviratukas- kutiuka
Duok rankytę- akalia
Autobusas- aboliolia
Mėsytė- mėsyka
Agurkas- anksčiau buvo "aguci", dabar "aguka".
Kamuolys- kamuoly
Mašina- tiutiu
Maudytis- teku teku
Pusbrolis Vakaris- kalialia. lotuliukas.gif
wub.gif

rolleyes.gif Oi tai šauniai šneka tavo Mažiukė bigsmile.gif net pažiūrėjau į amžių biggrin.gif Mano du su puse dar sako aguka lotuliukas.gif nes sss galūnių dar nenori tarti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Maniskei greit jau bus 2 m. ir 3 men., tai sneka sakiniais ir suprantamai. Aisku yra dar zodeliu, kuriuos taria dar nelabai aiskiai smile.gif Juolabiau daznai apskritai praleidzia raide R arba vietoj jos sako L. pvz. Taktolius. jai paprasciau R apskritai ismesti is zodzio smile.gif Bet visumoj bendraujam apie viska ir visada smile.gif Nes labai daug sneka ir viska pastoviai komentuoja rolleyes.gif
Atsakyti
Mums vakar suejo 2 metukai... kalbam ,oi kalbam...
Brolis - bolia
Sarunas - seniau budavo Asionia,bet jau paskuiniu metu Asiunia
Kamuolys / kamuoliukas - makalys / makaliukas
Bliudelis - bildelis
Teletabiai - ateliai
Sauktelis / saukstas - istelis / istas
Gerai -gejai
Nugara - lugana
Palauk - malauk
Pabuk - aguk
Miegoti / miegojo - angoti / angojo
Atsikele - atsikele (turbut vienintelis zodis kuri istaria kaip jis ir turi buti,na iskyrus mama,tete bigsmile.gif )
Na,kalbam ir daugiau,cia vieni is idomiau tariamu...dar kalbam mes ir ispaniskai,tokius zodzius,kaip "imk,duok,tylek,gerai,palauk,ziurek ... " ir pan.
Papildyta:
Oi,dar turim viena nebloga zodeli :
Kloti - tiosti doh.gif
Atsakyti
mociute-puciuo vitaminai-dimdim,surelis-sibi,teletabiai-tebili anksciau buvo bibi,zeme-ziba,jura-ua,ir 2 topinai tai apelsinai-pisinai ir senelis-syselialia
Atsakyti
o mes snekam viska jau, isliko tik vienas mustana_mociute thumbup.gif
Atsakyti
mano mazojo keleta zodeliu, nes mazai kalba jis dar

lektuvas- liuka
triusiukas mikis -mimi
ate- te
mociute-baba
senelis-neneli
batai- baty
miegot-liuliu
mama-mamy
agurkas-gu
Atsakyti
MANO IRGI KAI KURIOUS ZUODELIUS PASAKO GALIMA SUPRASTI KO NORI JI smile.gif
Papildyta:
MANO TAI PASAKO TOKIUS ZODELIUS MINDE NORIU AINAM DUOK rolleyes.gif LELE BAIK TETE MAMA g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristeana2: 02 spalio 2008 - 22:49
mano mazajai du su puse bet sneka tai prastai vos keli zodelei turim tokia bedele vilko gomuri bet gyditojai irgi sako kad ne nuo to priklauso o ji kaip tyli taip tyli sava kalba sneka.....logopedai irgi sako kad pagalbai dar per mazute g.gif taigi vaikas vaikui nelygus mirksiukas.gif
Atsakyti
siaip sneka gana gerai,bet tokiu likusiu perliuku dar neatsikrato biggrin.gif autobusas-obusy,masina- pipi ,saldainis -dynius, brolis-bolis,brolio vardas Azuolas tai sako azizia biggrin.gif ,senelis -nenelis,visos mociutes- koko biggrin.gif nu ir dar tokiu kaip termometras-motolonetlas{cia R dar neistaria kaikada biggrin.gif } bet jei paprasytum zodelius pakartotr kuo puikiausiai atkartoja
Atsakyti