Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Ode @ 2008 08 04, 11:27)
Mano dvimetinukas irgi nešneka. Prieš porą dienų apie tai kalbėjau su savo teta logopede, tai ji pasakė, kad iki trijų net negalima jokių 'gydymų' imtis. Veiksmingiausia treniruotė: kartais nepadaryti to, ko jis nori - lyg nesuprastum. Paprašyti, kad pakartotų. Bet aš kantrybės neturiu...  blush2.gif Manau, kad rudenį pradėjęs eiti į darželį prašneks daugiau. Nes progresas visgi matosi. smile.gif

Cia kaip musu sunaus gydytojas,as jam sakau gal reikia imtis kokiu priemoniu juk jam jau virs dvieju metuku,o sneka labai mazai zodziu(aisku savo kalba tauskia kad sustoti net negalvoja),o musu gydytojas sau atsuputes sako as girdziu kad jis sneka,ir jis net i kalbas nejo kad reikia kokiu nors priemoniu ar kur nors vaika vesti,jis po to sako,ateis laikas-kiekvienam savo....
Tad laukiam to laiko bet sakau po darziuko jau siek tiek pastangu yra ir seip kiekviena diena musu kalboje daugeje zodeliu thumbup.gif .
Atsakyti
nu papai ir pas mus yra.kalbam su vyro sese apie papus pas ka dideli pas ka mazi kokiu noretumem kokiu ne.ir mano mergike girdziu tyliai kartoja papai,papai.dabar buna randa kur mano liemenele rodo man ir sako papai.kur pas lele papai taip pat zino.
Atsakyti
Mano sunui 2 metukai, tai mes snekam sakiniais jau nuo 1.6
kiekvienas vaikiukas asmenybe, kas anksciau pradeda kalbeti kas veliau, turim daug draugu kuriem jauvirs 2 ir mazai ka kalba, jai nori valgyti tai rodo sau i burnite. tai va
Atsakyti
mano mazajai jau metukai 9 men ir kelios dienos 4u.gif idomumo delei bandziau surasyti zodelius kuriuos ji vienaip ar kitaip taria, bet pasimeciau g.gif ir tarp zodziu ir tarp savo minciu: ar pakankamai ji kalba g.gif ?
jau pradeda sakyti ir trumpus sakinukus is 2 zodeliu, kartais po ilgesniu pauziu iseina ir po 3 pasakyti.
o cia jos zodeliai perleliai,tik nemanau, kad pavyko visus surasyti, nes pagalvojus vis atsimenu po viena kita:
Puoda-puodas
Kąsti
Kado-kando
Past-past – drugelis plast plast
Alio – valio
Sises – viskas
Sise – sisiukas
Sėst
Papai
Babi- bamba
Diza – diržas
Popa- skauda
Lele
Niam niam – valgyti
Beisu – baisu
Baisa – pabaisa
Ačiū
Pasau – prašau
Gaite – mergaitė
Pist – pilti
Ate
Ki- iki
Arba – nebėra
Tupa – tūpti
Du
Tys – trys
Des – dešimt
Kapc – ąselė
Kamsc – kamštis
Mina – vitaminai
Košė
Paust – spausti
Kiki – akiniai
Piest – piešti
Lapa – lapas
Pūst – pūsti
Tapu-tapu – eina
Kos – užkloti
Ka?
Ne
Paska – meška
Mama
Tete
Baba
Teta
Dėde
Kate
Ciūce –suo
Mū – karvė
Ko ko ko - višta,gaidys
Lape
Cyp-cyp – paukštis
Kle kle – antis
Kal kal – varna
Didele
Pašas – mažas
Lapia – šlapia
Susia – sausa
Kui – fui
Ateik
Eikš čia
Lipti
Lipa
Supti
Supa
Ausciai – aukštai
Kaka – nešvaru
Kaki – šiukšles
Dėdė – kėdė
Tauša – šaukštas
Šuke – šakutė
Mini mini – mina mina
Paše – mašina
Pušė – kepurė
Kasa
Segti
Čiuost – čiuožti
Dės – dėti
Em- imk
Tokia
Šita
Kita
Šiečia – šviečia
Sypsis – šypsosi
Pila
Tik tik – laikrodis
Tekšt tekšt – maudytis, vanduo
Dule – durys
Kole – koja
Tiuse – trisikeliai
Batai
Suke – suknelė, sijonas
Mauti
Koliai – karoliai
Kolje – kojines
Kele –kelnės
Lio lio – telefonas
Nai nai – gražu
Kastia – karšta
Lupti
Tepti
Dig dig – arklys, joti
Ziek – žiūrėk
Kikyti – skaityti
Bitė
Musė
Bobolis – obuolys, kamuolys
Usis – ausis
Ikis – akis
Piste – pirštai
Pupa – miegoti
Ša
Būda
Eik sau
Baisi – baik
Sosiai – sočiai, gana
Bast – bakst
Busa – autobusas
Suka – sukasi
šaka

Atsakyti
Mano dukrytė nuo metukų ir 7 mėnesių pradėjo sakiniais ir aiškiai pavienius žodžius sakyti. Vis tobulėjam, tai dabar dar daugiau šneka, tik dar ne viską aiškiai...Bet labai mėgsta sudėtingus žodžius sakyti ir daineles dainuoti pvz.:
- Ar matai, ar matai šaudyklėle ar matai...
-Kaip baltai kaip baltai, spindi siūlų apmatai...
Iš to posmelio neaiškiai padainuoja šaudyklėle ir apmatai ax.gif .
O moka pasakyti tokius žodžius kaip angelėlis, Rapoliukas, suknelė ir panašiai. Palyginus su kitais vaikais bendraamžiais ji labai daug šneka, bet man galėtų ir geriau kalbėti blush2.gif , ypač kai pati pradėjau tik kelis žodžius šnekėti būdama trejų lotuliukas.gif .
Atsakyti
Labuka mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Musu mergytei dar nera dveju metuku,bet jau suprasti galima.Jau pasako sakinuka is keturiu zodziu,bet ne visada,nes dazniausiai sako du arba tris zodzius kuriuos galima suprast,o toliau prasideda sava kalba bigsmile.gif
O,kas del kartojimo,tai pakartoja kiekviena zodi,tik nuo kai kuriu zodziu prieki ,,nukanda'',pvz.pasakau ,,supratai'',tai jinai atsako ,,apatau''
Dar labai patinka daineles tik jinai nedainuoja nuo pradzios iki galo,bet,kaip pvz.dainuojan du gaideliai,tai as pasakau du,o jinai dainuoja toliau gaidelai ir taip toliau iki daineles galo,tai gaunasi musu dvieju dainele lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubyna: 17 rugpjūčio 2008 - 20:25
kalba ir manoji nemažai. sakinukais 2 -3 žodžių. ne viskas aiškiai švariai, bet ne tik aš suprantu. mes turėjom lankytis pas logopedę, nes gimė ji didelė ir nugulėjusi vieną pusę galvos, tai nuo to žandai nevienodi biškiuką. Na, vos matosi, bet patarė eiti, atseit pratimukų padarys, greičiau susivienodins. tai va, logopedė pareiškė, kad mažė per mažai šneka. tada aš pasakiau, kad pažįstu porą vaikučių, kurie išvis mažai šneka. o tada ji pasakė, kad jie atsilikę. Žinot, man akys ant kaktos iššoko. jau kam, o logopedė tai neturėtų taip kalbėti, gi mokslus baigus, daug vaikų mačius. nu nežinau. iš kurgi šnekės vaiaks su svetimu ir nuo pat ryto? aš čia nerašysiu kiek mažė mano žodžių moka, nusibos skaityti, bet "kiečiausius "tik
ausebute -autobusas;
teneliukas - telefonas;
paliaksas - paveikslas
visi kiti tariami daugmaž panašiai taip kaip reikia. o pakartot irgi neblogai išeina, tikra maža papūgėlė.mano mažei 2 metukai
Atsakyti
lotuliukas.gif thumbup.gif Juokingi tie mūsų vaikučiai, mano dukrelė tauškėjo sakiniais jau nuo 1,5m, žmonės gatvėj atsisukdavo net lotuliukas.gif kaip ji aiškiai kalbėdavo. Bet mažasis mano skirtingai nuo sesės, kalba sakiniais, bet kartais net nesuprasi kaikurių žodžių ( beje jam jau 2m 2mėn). Kalbos tai kalbom, bet didžiausią bėdą turim, kad irgi skitingai nei sesė, vis dar nedaro į puoduką doh.gif Na kelis kart buvo padaręs, bet kiekvieną dienelę kariaujam smile.gif
Atsakyti
vat maniskis iki dvieju metuku snekejo pavieniais zodeliais,ir tai labai nedaug,o dabar kai pradejo tai ilgiausiais sakiniais, aisku dar ne viskas kartais suprantama, bet sneka daug! turbut atejo laikas biggrin.gif
Atsakyti
mano mergytė tik nesenai išmoko kalbėti smile.gif jau būdama virš 2 metukų wub.gif bet pasako tik 2-4 žodelių sakinukus 4u.gif tik kartais kokių raidelių žodely pritrūksta arba raideles vietomis apkeičia biggrin.gif
apsiavė vakar batukus, bet ne ant tos kojos... sako SUPYKO BATUKAI biggrin.gif
aš jai vis sakydavau, kad susipyko batukai, kai ne ant tos kojytės apsiaudavo wub.gif

Atsakyti
Išties, beskaitinėjant galima atrasti labai daug panašumų iš mažylių kalbos. Maniškei 1m.10mėn. ir kalba mažyčiais sakinukais. Dėl užtvirtinimo labai mėgsta sakinio gale pasakyti ''ahaa'' biggrin.gif Neseniai mus prajuokino parduotuvėj: eina tarp lentynų ir kai pamatė sustatytą alų sako ''sia tėtio'', pro sauskelnes ''sia mano ahaa'', pro šunų ėdalą ''sia mano Maina'' (mūsų kalytės Mairos lotuliukas.gif ). Jeigu einant pasivaikščiot duodu ką nors panešti kitam žmogui, tai ji tuoj griebia ir šaukia ''sia mamooo''.Močiutę vadina ''mooo'' Visi kiti žodeliai panašūs-papi (papai), niam, fu kaka, niuniuniu, popa, tiapti, katkat, digidyy (arklys), kokoko, cipcyp...
Atsakyti
Maniskei 1m 11men.Siaip irgi kalba viska.Zinoma kaikada nesuprantamai,bet sakinukus irgi jau jungia.Labai mus prajuokina kai uztraukia...Gyvenuuuuu dangu tujuuuuu,saule tujuuuuu nieka netujuu lotuliukas.gif uu
Atsakyti