Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Pirmas zodis, kuri istare (mami, tete miau ir niam neskaitau) buvo mambuba. Taip atkakliai kartoja ta zodi, o as niekaip nesusivokiau ka ji nori pasakyti. Po keliu minuciu pastebejau, kad atsisege batukas. Sakau: batukas atsisege, o dukra man atsidususi: mambuba, mambuba! As maudama jai batukus visada eilerastuka sakydavau: "mano batai buvo du...."

Dabar dukrai 1m. ir 11men. Kalba nerisliais sakinukais. "Perliuku liko vienas - kitas zodelis:
"Maliulia"=Malunas=menulis=motociklas=Merunas (priklausomai nuo konteksto) lotuliukas.gif

"Kutu-kutu" - traukinys

"Zedaba" - Cia dabar?

"Moma" - mociute.

"Apusuosi" - as supuosi.

O daugiau visi zodziai jau lietuviu kalba... (zinoma, be ž,č, r, bet supranta daugelis).
Atsakyti
Mano panelytei 2,2m bando kalbeti, jos kalba geriausiai suprantu as. Bet tikriausia mums reikes logopedo pagalbos, nes girdziu kaip ji painioja garsiukus
Pavyzdziui: dazu- grazu, dejai - gerai. Nors pati bandau ja visaip pamokyti, bandau aiskiai istarti, pataisyti bet ji nereaguoja lotuliukas.gif
O juokingiausia situacija, kai nuėjom į polikliniką, laukiam savo eilės. Daktarės kabinetas netoli tualeto, tai mano maze ir sako: 'dede sysia padae' visi aplinkiniai , kad ims juoktis
Atsakyti
Mano sunelis kalba beveik viska, eilerastukus mintinai sako, kuriuos jam skaitom, pasakeles, daineles dainuoja ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti
o mano vyras sako ti mami tete dede --ant tetos ir dedes
duo----duok
siu-----sviesyte
siunk --ijungti , isiungti
sese ----sausainis saldainis seneli o daugiau tai pauksciu kalba kuria net mana sunkiai issifruoja o vyras jau 2,7metu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(asorty @ 2008 12 18, 14:55)
Mano panelytei 2,2m  bando kalbeti, jos kalba geriausiai suprantu as. Bet tikriausia mums reikes logopedo pagalbos, nes girdziu kaip ji painioja garsiukus
Pavyzdziui: dazu- grazu, dejai - gerai. Nors pati bandau ja visaip pamokyti, bandau aiskiai istarti, pataisyti bet ji nereaguoja lotuliukas.gif
O juokingiausia situacija, kai nuėjom į polikliniką, laukiam savo eilės. Daktarės kabinetas netoli tualeto, tai mano maze ir sako: 'dede sysia padae'  visi aplinkiniai , kad ims juoktis

na jums dar anksti pas logopede manau ax.gif aisku,zalos nepadarys jei nuvesi mirksiukas.gif kaip tik gryzau is sesijos,mano vaikas painioja raides,vietoj M sako P tik mama pasako gerai,konsultavausi su destytoja,beja,ji keleta knygu isleidus apie tai,taigi sake kad dar nereiktu labai susirupinti,kazkur nuo 3metu reiktu ziureti,bet galima daryti tokius pratimus garsu pvz klausi pas vaika: ar gali pasakyti taip? ma-ma jis stengiasi atkartot,pagiri kai pavyksta,tada klausi o gal moki ir taip?ma-ma-ma tada vel ma-pa-ma,pa-ma-pa ir yvairias variacijas,skiemenys nebutinai sie mirksiukas.gif sake labai padeda siaip pasak jos,tie pratimai labai gerai visiems vaikuciams,patys to nesuvokdami jie mokosi, mokykloje netures problemu su rasyba,dvigarsiu/dvibalsiu painiojimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano panelytei 2,2m  bando kalbeti, jos kalba geriausiai suprantu as. Bet tikriausia mums reikes logopedo pagalbos, nes girdziu kaip ji painioja garsiukus
O juokingiausia situacija, kai nuėjom į polikliniką, laukiam savo eilės. Daktarės kabinetas netoli tualeto, tai mano maze ir sako: 'dede sysia padae'  visi aplinkiniai , kad ims juoktis

gerai kad mano mazius taip pasakytu jis tepasako pamates teta dedia ir viskas o kad dar sugebetu ir ka padare tai kolkas dar toli kaip iki menulio smile.gif
Atsakyti

kaip grazu lotuliukas.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Aš turiu du sūnelius, mano vyresnysis pradėjo kalbėti vėlai tik dviejų metukų, bet iš karto daug naudojo žodžių ir lipdė į sakinius, tačiau šveplavo ir daug kas jo nesuprato, tik žinoma aš smile.gif Jam dabar 4,5 metai, tačiau dar ir dabar netariam R raidės, nuo 5 metukų keliausim pas logopeda. O antram sūneliui 2 metai, jis kalba daug ir sakiniais, puikiausiaia susikalbu aš ir kiti supranta. Tai ir kyla klausimas, nuo ko priklauso vaikų kalba?????? g.gif Abu juk broliai, ta pati mama augino, su abiem bendravau vienodai. Manau tai yra individualu 4u.gif
Atsakyti
mano mazius kalbeti pradejo dar nebuvo 2 metu. ir labai greitai tobulejo jo kalba. dabar kalba daug ir gana aiskiai. Moka lietuvisku serialu dainas ir namazai eilerasciu. Idomybiu irgi pasako:
bumbuoju------bugnuoju
baikas---------vaikas(kadangi jis kazkodel netaria V raides)
seniau sakydavo ne kamuoliukas, o makaliukas
turi jis toki maza masiniuka Smartas atrodo vadinasi, tai jis ta masiniuka vadina kamuoliukas( tipo mazas ir beveik apvalus). Stovim viena karta degalinej ir kaip tik atvaziavo Smartas i degaline, maziukas sako: mama, mama, kamuoliukas atvaziavo lotuliukas.gif
Atsakyti
vyresnieji pradejo kalbet nuo1.5m o dvynukai 2m. dar kalbejo savo kalba,nors ir logopede pluso nieko nepadejo kaip man aiskino gimdymo trauma,nors gime normaliai ir be komplikaciju,su nerimu laukiau 3m sake turi patys pradet kalbet,2.5m pradejo net neuzsikirsdami...o paskutine maziuke jau kelis zodzius taria trumpus
ati-aciu
mama
mamam-valgyt
Atsakyti
Mūsų vyrukui neseniai suėjo 2 metukai. Na, kalba arabiškai, japoniškai, suomiškai, kinietiškai ar dar kaip kitaip, bet tik ne lietuviškai schmoll.gif Nei mamytė, nei tėvelis nieko nesupranta unsure.gif
Žinoma, keletą žodžių yra, kuriuos pasako sąmoningai:

tete
mama
ateik
ate
ku-ku
ati (ačiū)
kaka (raiškiausiai tariamas žodis lotuliukas.gif sako vienas žodis ir siusei ir kakui)
Ne! (atsakymas beveik į visus klausimus unsure.gif )
baik (dabar jau retai besako, kažkada sakė)

tai va tiek tų žodelių, kažin verta jau susirūpinti??? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2008 12 27, 02:01)
Mūsų vyrukui neseniai suėjo 2 metukai. Na, kalba arabiškai, japoniškai, suomiškai, kinietiškai ar dar kaip kitaip, bet tik ne lietuviškai  schmoll.gif Nei mamytė, nei tėvelis nieko nesupranta  unsure.gif
Žinoma, keletą žodžių yra, kuriuos pasako sąmoningai:

tete
mama
ateik
ate
ku-ku
ati (ačiū)
kaka (raiškiausiai tariamas žodis  lotuliukas.gif sako vienas žodis ir siusei ir kakui)
Ne! (atsakymas beveik į visus klausimus  unsure.gif )
baik (dabar jau retai besako, kažkada sakė)

tai va tiek tų žodelių, kažin verta jau susirūpinti???  unsure.gif

as vietuoj taves vesciau pas logopeda mano berniukas nes mano panasiai kalba gal dar net maziau tikra arabiska kalba lotuliukas.gif lankom logopedini darzeli ten visi apie 4 metu logopede sako gerai nes ten visi kalbet jau moka tai gal ir jis ismoks greiciau , nors mes pas logopede lakemes nuo ketu men siuliciau ir jum apsilankyti thumbup.gif
Atsakyti