mumi jau už pusantro mėn bus 2 metukai bet žodynas skurdus dar tik pagrindiniai mama tete atiu kati enam baik neno tiaptiu baba ir krūva kinietiškų pliurpalų

O mano mažoji ėmė pliurpti jau nuo metukų. Dabar čiauška nesustodama
Kartais net pavydas suima skaitant kokių perliukų jūsų mažieji primąsto... Kai augo vyresnėlis, net knygelę turėjau jo žodynui susirašyti...
O mergytė labai pedantiška. Tol stengiasi, kol jai teisingai pavyksta pasakyti visą žodį. Žinoma, su R raide taip pat problemų yra. Bet ji įsigudrina tą žodelį taip ištarti, jog niekas net neišgirsta, kad ten turėjo būti raidė R
Manau, kad ji kalba tiek daug ir taisyklingai, nes nuo mažens su ja kalbu, dainuojam daineles, nuo mažų dienų ji piešė, lipdė iš plastelino, liejo akvarele... Tikiu, kad toks lavinimas padeda vaikui greičiau išmokti kalbėti

Kartais net pavydas suima skaitant kokių perliukų jūsų mažieji primąsto... Kai augo vyresnėlis, net knygelę turėjau jo žodynui susirašyti...
O mergytė labai pedantiška. Tol stengiasi, kol jai teisingai pavyksta pasakyti visą žodį. Žinoma, su R raide taip pat problemų yra. Bet ji įsigudrina tą žodelį taip ištarti, jog niekas net neišgirsta, kad ten turėjo būti raidė R

Manau, kad ji kalba tiek daug ir taisyklingai, nes nuo mažens su ja kalbu, dainuojam daineles, nuo mažų dienų ji piešė, lipdė iš plastelino, liejo akvarele... Tikiu, kad toks lavinimas padeda vaikui greičiau išmokti kalbėti

mano mazajai greitai bus 2 metukai,tai sneka,tauskia,nesustodama,mat tetis toks pat ciauskalis,labai megsta zodi kartoti- pantinka (patinka)

Kai pasake kad dauguma vaiku kalbeti pradeda daug poantrojo gimtadienio netikejau..taip ir musu mazyle..snekejo gan daug ir pries tai...bet nukasdavo prieki zodzio..tarkim pienukas tai niukiukas,knyga nynga ir t.t.o dabar kad sneka net grazu klausyt ir sakinukais,o kaip prisiklauso kaip mes snekam tai viska atkartoja..Tarkim jei ko neistaria savo sugalvoja..kazkodel mociute vadina ciunce...smagu klausyt kaip graziai taria naujus zodzius,o kaip pasakoja kur buvo ir ka mate...tai isvis miela..
na maniskei bus du gruodzio men
kolkas musu zodynas toks: nianis(senelis),tiute(mociute),zuki(cia as vyra zuikiu saukiu
),kycia,cypa,bolis(brolis),tu tu,Dija(suo Dina), eiki vieta(sunui sako)sysiu,o dabar is teliko ir brolio prisimoke dar anglisku zodziu see, apple,puppy,ball,book,bunny,nana(banana).
ir siaip viska kartoja kaip papugele,buna abu su broliu pasisneka
jau griunam su vyru is juoko

ir siaip viska kartoja kaip papugele,buna abu su broliu pasisneka

Maniske irgi anksti sneket pradejo,tai gerai sneka,daug kas stebisi,kad taip gerai sneka
pastaruoju metu vis juokiuosi,kai kazka pridirba,pamato,kad jau piktai ziuriu ir,kad man nereiktu sakyt sako:Mama nupirko o Kamile meto

vyresnėlė nemažai naudoja žodžių, bet daugelis dar tariama sava kalba. lengvus pasako taisyklingai, sunkesnius "pasilengvina" kaip jau patogiau, bando kalbėt sakinukais, pvz kai sese pradeda verkt, man sako: mama, tiapu tiapu sese ehehe (pademonstruoja kaip verkia sese) diuok paps niam. važiuojant į kaimą, kai pamato karves sako mumu tiapu tiapu niam, o šiaip dažniausiai kalba dviejų trijų žodžių junginukais. deja, lėlę baby born'ą vadina bibi bibi, o visas kitas lėles normaliai. nuolat sesei dainuoja lopšinę aapupa, daro katutes ir dainuoja atitinkamas daineles, deja didžioji dalis žodžių vis dar savo kalba. o kai sesę pavadiname vardu, iškart iškelia rankutes į viršų ir rodo Saulė virė (pagal dainelę du gaideliai)

Nors manoji jau suejo triju metuku,bet vis dar i jos dienorasteli rasau juokingus pasisakymus
.
Vienas is naujausiu juoku buvo,kai mazajai susuko pilviuka ir nukulniavo kaku
.
Nepraejus nei minutei girdziu;
-Mama,as papurškiau kakūūūū!!!!
Is jos to zodelio-papurskiau,dar ir dabar juokiuos

Vienas is naujausiu juoku buvo,kai mazajai susuko pilviuka ir nukulniavo kaku

Nepraejus nei minutei girdziu;
-Mama,as papurškiau kakūūūū!!!!
Is jos to zodelio-papurskiau,dar ir dabar juokiuos

Jo ir mane labai prajuokino,kaip graziai pasake papurskiau kakuuuu...
As ir kaupiu mazosios graziausius posakius,rasau i knygute,gales pasiskaityti uzaugus

mano berniukas tai juokingai sako:
makdonaldas pasak jo yra mondelia
televizorius - tybazialia
makdonaldas pasak jo yra mondelia

televizorius - tybazialia

Maniškiui 2 m. ir pusantro mėn. Jau senai šneka sakiniais ir aiškiai ir greitai greitai
Visi aplink stebisi, koks jo amžius, kad tiek šneka
Šnekutis mūsų. Bet kadangi aš tokia net viena negaliu nešnekėjusi, tai su kate, tai bent su savim pašneku, tai aš su mažuoju šnekėdavau dar jam negimus, o kai jau gimė, tai viską pasakodavau, ką darom, ką veikia, ką galvoju, dėl ko linksma ar liūdna...
Tai jau kartais net nutildyti sunku mūsų mažąjį
Ištaria beveik viską, tik k ir g dar vis netaria. Tai, pvz., mūsų varlytės sako "tva tva tva"
Bet taip ištaria, kad gerai neįsiklausęs ir nesuprasi
Labai patinka televizijos bokštas, jį vadina "tebeliūziaus bostas"
O vienoje mylimiausių pasakų apie mėlyną mašinytę ir sunkvežimuką, pastarasis tampa Sunksimutu
Daug daug - tai "di duon"
Kankoriežiai tai "dondoženiai"
O topiniai žodžiai tai yra "taputė" - močiutė (taip vadina iki šiol, nors paprašytas tai kuo aiškiausiai pasako "močiutė")
Ir senelis Londonas (vietoj senelio Liongino) 
Su tuo kreipimusi į mus tai irgi įdomiai, būna kad kartais pasako tėveliui "brangusis..."
Ir įdomu tai, kad pirma išmoko pašaukti katyte, tik vėliau mamyte ir visus kitus. Mamyte apskritai pradėjo sakyti gana vėlai palyginus, nes jam viskas aplinkui buvo "mama mama"

Ištaria beveik viską, tik k ir g dar vis netaria. Tai, pvz., mūsų varlytės sako "tva tva tva"

Labai patinka televizijos bokštas, jį vadina "tebeliūziaus bostas"

O vienoje mylimiausių pasakų apie mėlyną mašinytę ir sunkvežimuką, pastarasis tampa Sunksimutu

Daug daug - tai "di duon"

Kankoriežiai tai "dondoženiai"

O topiniai žodžiai tai yra "taputė" - močiutė (taip vadina iki šiol, nors paprašytas tai kuo aiškiausiai pasako "močiutė")

Su tuo kreipimusi į mus tai irgi įdomiai, būna kad kartais pasako tėveliui "brangusis..."

Ir įdomu tai, kad pirma išmoko pašaukti katyte, tik vėliau mamyte ir visus kitus. Mamyte apskritai pradėjo sakyti gana vėlai palyginus, nes jam viskas aplinkui buvo "mama mama"

Bet va, tik visai nesenai pradėj bandyti sakyti ant savęs "aš", o tai visada iki šiol (dar ir dabar dažnai pasako) sakydavo ant savęs "tu", "tau", o tarkim mamytei - tai "man"