Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Mes tai kalbam nemazai,tik kad po puse skiemenio daug zodeliu sakom biggrin.gif ,niekaip neimokau sakyt 'pieno',ji man visad rekia''piemo'',labai graziau sako ''tetuk,zemen ,mamyt,enam ir t.t''.tiesa viena diena nustebino:atsigule ant zemes ir rekia man'' guliu zemes mama'' lotuliukas.gif Smagu klausyt kaip tie musu mazieji ciauskia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 07 24, 23:47)
Oi, Dūšia, smagu skaityt tą tavo blogą smile.gif

dėkui... tikiuosi, kad ir dukrikei užaugus bus smagu skaityt 4u.gif ax.gif
Atsakyti
maniskiui 2 metukai,kalba jau kelis zodzius is eiles,daug zodeliu pasako taisyklingai,bet daug zodziu sako tu,kuriuos suprantu tik as,dukra 1.5metu jau eilerascius deklamuoja,o va sunus dar slebezuoja,bet nieko zinau,kad kai pasipls zodeliai tai vienas po kito,pavydziu mamoms kuriu 2-meciai jau laisvai kalba ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Ech, kiekvienam savas laikas ax.gif Gal pradės po to iškart sakiniais šnekėt nesustodamas, nenutildysit biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukriukas vieną rytą atėjo ir sako man, "Mama, kur siosė?"
Kol aš išsiaiškinau kas tas "siosė" doh.gif Pasirodo čia yra jos triusikėliai lotuliukas.gif
Šiaip ji ne per seniausiai pradėjo šnekėti, dabar dar ne visi viską supranta, bet kiekvieną dieną vis kažką naujo išmoksta thumbup.gif
Atsakyti
Maniske sneka pavieniais zodeliais ir sakineliais - savo zodziais....
Lektuvas - liupi
Liutas - liolia
Sniegas - snieka

ir t.t. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šalia mama, tėtė, atia ir pan. šiandien atsirado naujas žodukas - bagai, t. y. batai. thumbup.gif
Atsakyti
Kažkaip pas mus perliukų nebuvo iškart šneka sakiniais ir suprantamai. Aišku r netaip ištaria, š raidelę, bet visad pasako be bajerių žodelius. Labai didelę jai įtaką daro senoji animacija, iš ten ir šneka gražiai. Ai truputį juokingai sako, kai šaukia," mama bėk gaudysiu", tai reiškia - ji bėgs, o aš turiu gaudyti... lotuliukas.gif
Atsakyti
Musu aukseliui jau beveik 2 metukai ir kalba visai neblogai (aisku yra daug zodeliu, kuriuos supranta tik mama ir tetis). Kalbeti daugiau pradejo, kai pradejom vesti i darzeli, oji ten jauniausia grupeje, tai mokosi sparciai is vyresniu draugu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paulapaula @ 2008 11 10, 18:31)
maniskiui 2 metukai,kalba jau kelis zodzius is eiles,daug zodeliu pasako taisyklingai,bet daug zodziu sako tu,kuriuos suprantu tik as,dukra 1.5metu jau eilerascius deklamuoja,o va sunus dar slebezuoja,bet nieko zinau,kad kai pasipls zodeliai tai vienas po kito,pavydziu mamoms kuriu 2-meciai jau laisvai kalba  ax.gif  4u.gif

Atsprasau, tokis klausimukas iskilo, tarp jusu dvieju koks metu skirtumas? bigsmile.gif

kazkaip pusmetis , nelabai aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
maniske dar nelabai aiskiai sneka,ti mama o kitus zodius pauksciu kalba ir as nelabai suprantu,patarkite gal man reikia ves pas logopede?
Atsakyti
Maniskis tai sakynius vis megina kalbeti,kartais sunkiai sekasi,kai nori ilgesnius sakyni pasakyti smile.gif bet kartais ir neaiskiai,bet ko toliau tuo labiau aiskiau vis sneka ir sunkesnius sakynius
Atsakyti