Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveikos mamytes, as del saviskes truputi nerimauju,bet tikiuos kad prasimus ta kalba,nors dar ir 2 metu neturim.pasako aiskiai mama tete au au miau,o toliau tai jei suprasi tai gerai:tepi-tepiai yra eiti i lauka,batai,kojines,kojos titi yra piesti arba lipdyti,atete-gerti,keleta kartu bande sakyt atidaryk tai isejo atidady :)puku yra pusku,praustis.amamam.akyte tai uogyte.baba-bananas,apu-obuolys,sisi-saldainis.
O angliskai kuo aiskiausia pasako look,nubunda ryte ir su tokiu entuziazmu saukia rodydama i lipdukus ant sienos:look va kokia! lotuliukas.gif
dar pasako a ball (kamuolys),sheep(avis) baaa tipo taip avyte sako
jei kas nutiko ar ka pridirba tai ateina ir sako ati(ateik) look o-ouw,tipo kazkas jau netaip.na nezinau kai prirasai atrodo daug,o namuose kartais pritrukstam tos snekos,kartais su visom intonacijom ateina ir sumala sakini tik neaisku ka norejo pasakyt,nors skaitom knygutes,labai viska supranta ka klausi viska parodo.
Atsakyti
truputeli esu sutrikusi nes manoji kalba taip pat savo kalba vis dar nors neuzilgo bus 2metukai sako mama,tete,teptes,ti ti tai praustis,kaku,noriu tai nonia,tamsu temti bes sakiniu nelibdo jei nori valgyt sako amama,nori i lauka sako tepu tepu.o si savaitgali sveciavomes pas gimines ir turi jie uz musu mergaite menesiu jaunesni berniuka ir jis labai aiskiai sneka net moka keturis eilerascius kalba viska sakiniais labai susinervinau kai musiske su juo tik kalbejo savaip o jis taip aiskiai jai viska sake doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 19, 15:45)
truputeli esu sutrikusi nes manoji kalba taip pat savo kalba vis dar nors neuzilgo bus 2metukai sako mama,tete,teptes,ti ti tai praustis,kaku,noriu tai nonia,tamsu temti bes sakiniu nelibdo jei nori valgyt sako amama,nori i lauka sako tepu tepu.o si savaitgali sveciavomes pas gimines ir turi jie uz musu mergaite menesiu jaunesni berniuka ir jis labai aiskiai sneka net moka keturis eilerascius kalba viska sakiniais labai susinervinau kai musiske su juo tik kalbejo savaip o jis taip aiskiai jai viska sake doh.gif

Musu mergytes matau tik keliu dieneliu skirtumo,tai matyt labai panasios problemos drinks_cheers.gif Mano anyta dirba name kur auga trys mergytes,tai vidurinioji sake iki 2 metu ne zodelio nesake,o paskui kai pabiro kalba tai sake is kart sakiniais ir dabar jau ausys linksta,o pati jauniausia dabar 1,5m ir jau daug ka aiskiai pasako.Todel as manau kad cia nuo vaiku priklauso,juk savaime suprantama kad nesnekes vaikas visalaik taip,o tas luzis anksciau ar veliau ivyks,matyt reik dar pakentet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pretoria @ 2009 05 20, 02:23)
Musu mergytes matau tik keliu dieneliu skirtumo,tai matyt labai panasios problemos drinks_cheers.gif  Mano anyta dirba name kur auga trys mergytes,tai vidurinioji sake iki 2 metu ne zodelio nesake,o paskui kai pabiro kalba tai sake is kart sakiniais ir dabar jau ausys linksta,o pati jauniausia dabar 1,5m ir jau daug ka aiskiai pasako.Todel as manau kad cia nuo vaiku priklauso,juk savaime suprantama kad nesnekes vaikas visalaik taip,o tas luzis anksciau ar veliau ivyks,matyt reik dar pakentet 4u.gif

drinks_cheers.gif malonu girdeti nes buvau sutrikusi kad mazai uzsiemu su savaja.
Atsakyti
Man irgi kyla kartais ta mintis,kad per mazai,bet paskui atsisedu ir permastau kada tada dar skirti.Negaliu nesitvarkyt ir nedaryt namu ruosos darbu jau nesneku apie maisto gaminima.O toliau visas laikas ir yra skiriamas vaikui,zinoma yra tam tikras laikas skirtas ziuret vaikuciam,ir pazaist vienai,nes labai nemoka,ka mazesne puikiai dare(nu bet cia kita istorija).
Atsakyti
Maniškis irgi kol neturėjo dviejų metukų, šnekėjo tik visokius lialia, mama, miau ir intonacijas. O dabar 2m. ir 4 mėn kad šneka, tai net ausys linksta. Tik visai neseniai pradėjo kartoti ištisus sakinius. Ištisai nori pritarimo ir antrinimo, jei nieko jam neatsakai, tai ir kartoja kaip sugedusi plokštelė doh.gif
Atsakyti
Buvome nuėje pas daktarus suėjus 2 metukams profilktiškai pasitikrinti, tai daktare mums paskyre stebeti kalbos raida, kadangi mano mažius irgi labai mazai kalba. Bent jau kaip ji sake, kad 2 metu vaikas turi sakyti 20 zodziu, o kolkas mano mažylis tiek ju nepasako.. verysad.gif
Atsakyti
vakar dainavo meilė meilė danguje lotuliukas.gif nežinau iš kur išgirdo,gal iš darželio "parsinešė"
kartais klausiu kur tavo pėdkelnės tai atsako kad tete suvalgė
Atsakyti
Mamos,

kiekvieno vaikelio kalbos raida yra labai individuali. o tokios daktarės ciocios, kurios teigia, kad 2 metų turi jau 20 žodžių pasakyti, tik nervina mamas.

Prieš tokias ciocias užsikimškit ausis smile.gif

Mano sūnui 20 mėnesių ir jis , nepasakyčiau, kad daug žodžių taria. Bet aš matau, kad jam viskas gerai. Jis rodo daugiau nei 50 ženklų smile.gif

Kviečiu ir jus prisijungti smile.gif

Pagrindinė info štai čia:

http://www.austejosb...dinciam-vaikui/

Birželio mėn. Mažylio žurnale - naujas mano straipsnis smile.gif Su nuotraukom smile.gif

Birželio 4 dieną, Vilniuje, Vrublevskio g. 4, 16 val. bus organizuojamas antrasis klubo KALBANČIOS RANKYTĖS susitikimas, kurio metu mokysimės pagrindinių ženklų ir ženklų, galinčių praversti pas močiutę kaime smile.gif

jei susidomėjote, rašykite:
psichologe.ramuneETAgmail.com

arba skmabinkite:
868041916

Daugiau gerų minčių - štai čia:
http://vaikopasaulis.blogas.lt/

Atsakyti
Dėkui, truputi ramiau pasidarė 4u.gif nes tikrai buvau sunerimus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roziukee: 02 birželio 2009 - 13:44
Mums jau 2m.2men .kalbam viska svarei ir daug biggrin.gif praktiskai jau 2men.kaip viska pasakom.mokam ir angliskai 26 zodelius ax.gif . biggrin.gif bet dar turim daug laiko iki mokyklos lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif Kazkur pries 2-ji gimadieni sunelis pradejo daug daugiau sneketi, jungti zodzius: mama ateik, mama gulk, as noriu, duok man ir t.t.. (pries tai budavo povieniai zodziai) Jau po menesio pradejo sneketi sakiniais: Tete ateis veliau, as bijo voro ir t.t. Ir jau sie zodziai skambejo svariau nei pries menesi.. Dar po menesio pradejo atkartoti viska ka bepasakyciau. Ne visus zodzius mokejo istart, bet bande biggrin.gif Db mums beveik 2m 3men ir kalbos zodynas dar padidejo... Vienzodziu, mano angeliukas kas menesi tobuleja ir protingeja.. Jau pilnai su jo susisnekam biggrin.gif
Atsakyti