Įkraunama...
Įkraunama...

Dvimečio kalba

Apklausa: Kaip kalba musu dvimeciai vaikuciai? (860 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Kolekcionierė @ 2009 05 31, 13:52)
vakar dainavo meilė meilė danguje  lotuliukas.gif nežinau iš kur išgirdo,gal iš darželio "parsinešė"
kartais klausiu kur tavo pėdkelnės tai atsako kad tete suvalgė

lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(superlaiminga @ 2009 06 01, 22:18)
Mamos,

kiekvieno vaikelio kalbos raida yra labai individuali. o tokios daktarės ciocios, kurios teigia, kad 2 metų turi jau 20 žodžių pasakyti, tik nervina mamas.

Prieš tokias ciocias užsikimškit ausis smile.gif

drinks_cheers.gif 100%

Mano vaikui ka tik suejo 2 metukai, sakiniais jis nesneka, bet stengiasi pasakyti tai, ko nori. Labai smagus metas. Dviskiemenius zodzius taria laisvai. Lengvai juos pakartoja, bet dar vis turi is seniau savidaros zodziu, kuriu nenori atsisakyti, tokiu kaip ''bra'' - reiskia paduok, uvu - kate (arba kitas gauruotas gyvunas, tik ne suo). Iskises liezuvi sako pepe - reiskia gerti. Ciuosiam - reiskia eisim i lauka, vaziuosim... Kite - akyte, ausia - ausis, nuosia - nosis. Labai vaikui buna juokinga, kai paleidzia dvokuti ir pats garsiai pasako - a fuaaa biggrin.gif . Zodziu, kasdien vis tobuleja, sneka vis daugiau ir daugiau ir labai dziugina savo juokinga kalbele thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apelsine: 18 rugpjūčio 2009 - 22:08
Mes jau snekame sakiniais, bet kai kurius zodzius neaiskiai. Megsta kartoti zodzius bigsmile.gif Megsta dainuoti daineles. Megstamiausias klausimas: Kas cia? lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes,mano maziukui du metukai,snekutis darosi sparciai,bet paprastai,sakynukais nekalbam,turi savo zodelius kurios as ir tetukas supranta,ko dar dabar reikia,juk ateis ta dienele,kada tauskes nesustodamas...........Laukiam labai tos dienos,nes idomu suzinoti ka vaikutis masto savo galvele bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
drauge sberia kaip zirnius cielus sakinius, mintis, kaip reikiant zodziu biggrin.gif
Atsakyti
Maniškiui jau 2,5 metų, tai jau kalba sakinukais ir pakankamai aiškiai taria žodžius, tačiau neatsisako ir savo kalbos žodžių. Naujausias "fintas", kad vaikinukas pradėjo žemaičiuoti, nes nemažai laiko praleidžia su seneliu. Tarkim, prašau apsimauti kojines, o jis sako:čia ne kojinės, čia žekės. Arba girdžiu lauke šaukia puseserę - Inga, akšen (ateik). Dar smagu: šaukia tėtį kelis kartus, kad jį pasiimtų į antrą aukštą, o kai tas jo neišgirsta, pradeda šaukti piktai vardu ir dar prideda - a girdi? blink.gif lotuliukas.gif . O kai kas paklausia, kuo vardu mama,tai atsako: mama Živilė mano (pabrėžia) biggrin.gif
Atsakyti
Geras, įdomus vaikis thumbup.gif
Atsakyti
mes tai sakiniais kalbam tik savo kalba.pavieniai zodziai labiau i trasa eina. vietoj to kad pati paprasytu gert , tai zino kur spintelej sultys stovi nueina ir isipila.aisku kai nori kazko labai tai pasako.bet iki sakiniu dar kol kas toli.mums rugpjucio 5 du metai suejo.
Atsakyti
Maniškis daugiausiai kalba savo kalba, suprasti neįmanoma ir pats susigėsta jei paklausi:-ką sakei?. O šiaip taria tokius žodžius kaip mama, tete, baba, kate ir pan. Ypač gerai ištaria du žodžius:LEDAI ir ALUS.Jei parduotuvėje stovi tos stiklinės spintos su alum, tai iš karto puola prie jų ir sako: Alius, alius doh.gif
Apturėjom vieną vakarą linksmą situaciją.Aš tv žiūriu, sūnus žaidžia šalia ir bežaisdamas "pagadino orą".Aš ir sakau:-Pirskius mano vaikas, kas čia toks orą pagadino?Laurynas?O sūnus papurtė galvą ir sako:-Tetis (atseit tetis orą pagadino, o ne jis nors tetis kitam kambary buvo) biggrin.gif
Atsakyti
Karta, kai mociute siurbe dulkiu siurbliu, Tomukas pasake :
-mociute skrenda!
Nulasejo keli lasiukai sisiuko i kelnytes:
-sisiukas issipyle!
Atsakyti
Pradėjom truputi daugiau kalbėti nuo 1,5m., o nuo 2m. žodynas labai prasiplėtė. Dabar kalba sakinukais, supranta daiktų paskirtis ir pasako veiksmų pasekmes, deklamuoja eilėraštukus.... ir daug daug šneka. Aš nesuprantu tik reto kurio žodžio, o ir svetimi pilnai su ja susikalba. biggrin.gif Visi net stebisi iš kur ji tiek daug moka. Mes jau skaičiuojame iki 10 ir pažįstame beveik visas raideles. Va, pasigyriau rolleyes.gif lotuliukas.gif Vienu žodžiu mano mergytė šaunuolė wub.gif
Atsakyti
na mano dukrelė tai pilnai viską sakiniais kalba, ir daineles dainuoja, jau ir pakeičia savaip, savo kalba labai mažai kalbėjo, o iki šiol tik vieną žodį savip sako tai: ,,afonia" tai yra Norfa, vataip gyvenam smile.gif
Atsakyti
manoji kalba sakiniais, ale vidury žodžio nemoka n tart. kartą, 2m.2mėn., vartydama knygutę, šaukia: oj mamyte, paziūlėk, kokie faili katiliukai smile.gif (faini katinukai)
Atsakyti