Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas su chna

QUOTE(Triufelita @ 2007 08 27, 14:11)
O visą tą gamtinę medžiagą renkate pati ar perkate? Jei perkate, tai kur? Jei renkate, tai kaip  smile.gif ? Na, dilgėlių ir beržo lapų prisirinkt mokėčiau, ajerų irgi prisiraut galiu, o kaip nuo ąžuolo žievę lupt  g.gif ? Senos ar jaunos reik žievės  g.gif ?

Ąžuolų nelupu - vaistinėje būna prie vaistinių arbatų. Pasiplėšau pati apynių spurgų, dilgėlių, kai būnu kaime, ir dar rudeniop pasikasu ajerų, bet labai jau nuostolingai su jais gaunasi - tą šaknį kai nulupi ir sudžiovini, nekas belieka... Bet irgi jų būna pirkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2007 08 27, 15:30)
Ąžuolų nelupu - vaistinėje būna prie vaistinių arbatų. Pasiplėšau pati apynių spurgų, dilgėlių, kai būnu kaime, ir dar rudeniop pasikasu ajerų, bet labai jau nuostolingai su jais gaunasi - tą šaknį kai nulupi ir sudžiovini, nekas belieka... Bet irgi jų būna pirkti 4u.gif

Aha, aš prieš kokių dešimt metų džiovinau, pamenu... Tai juos reikia rudeniop kasti? Dabar dar per anksti ar jau galima? Nes kaime prie balos auga jie... Pasikasčiau gal savaitgalį g.gif
O kurie iš šitų augalų tamsina plaukus?
Atsakyti
sveikos merginos wink.gif
gal kuri yra dėjusi cheminį ant chna dažytų plaukų? Aš prieš savaitę nusidažiau plaukus (o dažausi chna reguliariai kas 3 sav. jau kokius 2...metus) ir šeštadieniui susitariau dėl cheminio...
gal kuri yra susidėjus cheminį ant neseniai chna dažytų plaukučių, papasakokit, kaip pavyko, ar neliko žali(kažkur skaičiau, kad gali likti)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inix: 28 rugpjūčio 2007 - 15:42
QUOTE(inix @ 2007 08 28, 16:41)
sveikos merginos  wink.gif
gal kuri yra dėjusi cheminį ant chna dažytų plaukų? Aš prieš savaitę nusidažiau plaukus (o dažausi chna reguliariai kas 3 sav. jau kokius 2...metus) ir šeštadieniui susitariau dėl cheminio...
gal kuri yra susidėjus cheminį ant neseniai chna dažytų plaukučių, papasakokit, kaip pavyko, ar neliko žali(kažkur skaičiau, kad gali likti)

Aš skaičiau irdi, kad lieka žali... aš nerizikuočiau g.gif nes kaip skaičiau, tai mėnesis po dažymo turėtų praeit...
Atsakyti
Nerizikuočiau,atsimenu, norėjau kai kur šviesesnių sruogelių, nors ir kaip kirpėja stengėsi, vistiek-tie plaukai liko negyvi, kadangi chna įsigeria į plauką,tai,praktiškai reikia laukt kol nuaugs,irgi buvau pralaukus mėnesį be dažymo.Taip tie plaukai ir neatsigavo,nepaisant visokių pastangų,turėjau smarkiai trumpint.
Atsakyti
Na ką, vakar po savaitės pertraukos dažiau antrą kartą. Laikiau 1,5 h (pirmą kartą - 1 h). "Paėmė" puikiausiai, dabar sėdžiu žaaavingai ryža biggrin.gif spalva liuks. Patenkinta baisiai. Beje, dėjau ant ne visiškai švarių plaukų (t.y., ploviau galvą ryte, o dažiau vakare, bet kai pas mane per parą susiriebaluoja, tai jau vakare ne visai švarūs būna).
Vienžo, labai laiminga esu, vėl atradusi chna bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Triufelita @ 2007 08 31, 11:40)
Na ką, vakar po savaitės pertraukos dažiau antrą kartą. Laikiau 1,5 h (pirmą kartą - 1 h). "Paėmė" puikiausiai, dabar sėdžiu žaaavingai ryža  biggrin.gif spalva liuks. Patenkinta baisiai. Beje, dėjau ant ne visiškai švarių plaukų (t.y., ploviau galvą ryte, o dažiau vakare, bet kai pas mane per parą susiriebaluoja, tai jau vakare ne visai švarūs būna).
Vienžo, labai laiminga esu, vėl atradusi chna  bigsmile.gif

Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amry @ 2007 08 31, 11:52)
Sveikinu  4u.gif

Ačiū smile.gif
Dar labai tikiuosi, kad dažymas chna man kiek pasausins plauką. Taip norėčiau galvą plauti bent kas antrą dieną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Triufelita @ 2007 08 31, 14:07)
Ačiū  smile.gif
Dar labai tikiuosi, kad dažymas chna man kiek pasausins plauką. Taip norėčiau galvą plauti bent kas antrą dieną  ax.gif

Man pasausino tikrai. Dabar galvą plaunu porą kartų per sav, o pirmai irgi kas antrą d plaut reikdavo.
Atsakyti
QUOTE(Amry @ 2007 08 31, 14:19)
Man pasausino tikrai. Dabar galvą plaunu porą kartų per sav, o pirmai irgi kas antrą d plaut reikdavo.

Ech, kad man taip... Nes jau 10 metų kasdien plaunu... Nebent jau visai niekur neinu, tai galiu prasėdėt dienelę su neplauta, bet po to vis tiek reikia bent dukart šampūno pilt... Ir ilgametis dažymas jų nenusausino. Tiesa, kai kaime ploviau su šulinio vandeniu, riebalavosi kiek mažiau. Ir va po dažymo su chna pratempiau kiek ilgiau - dažiau penktadienį vakare, o pirmadienį ryte ploviau.

Tikėsiuos ir aš tokios laimės kaip tamstos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Triufelita @ 2007 08 27, 15:41)
Aha, aš prieš kokių dešimt metų džiovinau, pamenu... Tai juos reikia rudeniop kasti? Dabar dar per anksti ar jau galima? Nes kaime prie balos auga jie... Pasikasčiau gal savaitgalį  g.gif
O kurie iš šitų augalų tamsina plaukus?

Mano "rudeniop" priklauso nuo to, kada upelis kaime nuslūgsta - tik tada galiu prieit iki ajerų biggrin.gif , manau, kad dabar galima, nes per vasarą jie sukaupia tose šaknyse visokį gėrį, ir naudingesni būna - kažkada bobulė taip pasakojo.
Tamsina ąžuolo žievė, bet ir sausina. Kažkada skalaudavau tik su jos nuoviru, tai plaukai pasausėjo, ir įgavo tamsesnį kaštoninį atspalvį.

QUOTE(Triufelita @ 2007 08 31, 14:07)
Dar labai tikiuosi, kad dažymas chna man kiek pasausins plauką. Taip norėčiau galvą plauti bent kas antrą dieną  ax.gif

Tikrai pasausins. Į chna košę visada pilu aliejaus, ir po dažymų dar stengiuos nakčiai plaukus kokiu aliejumi ištept, nes labai jaučiasi, kad pasausėja.
Atsakyti
QUOTE(Triufelita @ 2007 08 31, 15:26)
Ech, kad man taip... Nes jau 10 metų kasdien plaunu... Nebent jau visai niekur neinu, tai galiu prasėdėt dienelę su neplauta, bet po to vis tiek reikia bent dukart šampūno pilt... Ir ilgametis dažymas jų nenusausino. Tiesa, kai kaime ploviau su šulinio vandeniu, riebalavosi kiek mažiau. Ir va po dažymo su chna pratempiau kiek ilgiau - dažiau penktadienį vakare, o pirmadienį ryte ploviau.

Tikėsiuos ir aš tokios laimės kaip tamstos  bigsmile.gif

Skaitau tarsi apie save smile.gif
Merginos, o jums po dažymo kai galvą plaunat visada bėga rusvas vanduo ? Aš jau buvau pamiršus tą bėdą, bet va po metų pertraukos nusidažius su chna vėl prisiminiau ir teko netgi rankšluosčius šviesius paslėpt sad.gif
Atsakyti