Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip parsivežti naujagimį iš ligoninės:

Tiesa, jei viena gimdai ir norėsi pasiimti su savim į ligoninę ir autokėdutę, tai tau tiesiog neleis ją laikyti palatoje! Jie ir taip žiūri, kad turėtum minimumą ir neužgriozdintum grindų, nes kasdien juos plauna! g.gif
Ką tada daryti?
Atsakyti
Mamytės, nejuokaukit ir nerizikuokit savo vaikučiais 4u.gif Tam tos kėdutės ir sukurtos, kad vaikui būtų saugu ir patogu (patiems mažiausiems yra specialūs įdėklai). Gal tėtis ir saugiai vairuos, bet nežinai, kada kokia kliūtis pasitaikys kelyje. Juk ir pats įsėdęs iškart prisisegi diržą (na bent dauguma taip daro).
Mes savo mažylį parsivežėm kėdutėje, dėjau į kombinezoną ir grįžus dar pykau ant savęs, kad neteisingai prisegėm, kad prieš gimdymą neišsiaiškinom, kaip tą padaryti.
Atsakyti
QUOTE(knatalja @ 2008 12 17, 10:42)
Tiesa, jei viena gimdai ir norėsi pasiimti su savim į ligoninę ir autokėdutę, tai tau tiesiog neleis ją laikyti palatoje! Jie ir taip žiūri, kad turėtum minimumą ir neužgriozdintum grindų, nes kasdien juos plauna!  g.gif
Ką tada daryti?

O kaip nami vaziuosi, juk kas nors vistiek atvaziuos pasiimti, tada ir atves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 12 17, 18:52)
O kaip nami vaziuosi, juk kas nors vistiek atvaziuos pasiimti, tada ir atves smile.gif

tai jau rasiau apie savo situacija, kad gerai, jei gales atvaziuoti kas nors pasiimti, tai ir atves ta kedute, bet pas mane gali buti taip, kad man teks vienai leliuka su taxi namo veztis
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2008 12 15, 13:19)
jei kėdutė pritaikyta vežiot vaikus nuo gimimo, kur problemos? Išvarykit tėtuką anksčiau į mašiną, tegu pašildo. Įsodinsit lialių, prisegsit apklosit dekiu jei taip norit. Šilčiau aprenkit, pereguliuokit diržus - nėr problemų. Be to, dabar ir vikeliai ir kombinzoniukai yra pritaikyti - turi specialias skylutes. Tad nereikia išsigalvot problemų kur jų nėra. kam milijonai tų kadryčių? aprenkit normaliai ir nereikės galvos sukti.

Gal vyras vairuos atsargiai, gal mašinų bus mažai, bet tai nereiškia, kad vieną sekundę kely nepasirodys kelių erelis... Už save garantuosit, o už kitus?

Nesuvokiu tokios auksinės kitų mamų logikos - vaikas įkris, nepatogiai sėdi, iki namų tik 5 min...

Žodžiu, vaikui keliauti tik pritaikytam prisegti lopšy arba autokėdutėj

Tėvai prisisegę, o vaikas tai ant rankų - geležinė logika  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
dar geriau kai buna paraso '' tai kad greit isauga ta kedute, kam moketi tokius pinigus doh.gif ''

QUOTE(Alabama @ 2008 12 16, 12:32)
Na taip, jei vaikas brangus cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 12 17, 12:34)
tai jau rasiau apie savo situacija, kad gerai, jei gales atvaziuoti kas nors pasiimti, tai ir atves ta kedute, bet pas mane gali buti taip, kad man teks vienai leliuka su taxi namo veztis

Tokiu atveju paaiskinciau padeti ir manau, kad niekas nedarytu problemos. Visada galima is anksto susisiekti su ligonine ir tai issiaiskinti. O jei atvaziuosi su kedute, ka ja i gatve ismes? Man mano vaiko saugumas svarbiau, nei kad kazkam bus problema plaunant grindis pakelti kedute.
Nezinau kokios tiksliai LT taisykles, bet manau, kad norint visada galima rasti iseiti.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 12 16, 19:48)
o tampytis del to, kad as gimdysiu viena. ir gali buti, kad man teks leliuka su taxi parsivezti namo. tai vaziuojant i gimdyma man be visu tasiu dar ir autokedute veztis?  unsure.gif

na...taip...jei per tą laiką,kol būsi ligoninėj negalės jokia draugė atvežt tos kėdutės....
Nes tu pagalvok,kad būtų,jeigu avarija ir tu netektum savo leliuko...tiesiog pagalvok....
aš jau rašiau (man rodos ir šiame forume) prieš metus įvykusią labai liūdną istoriją. Reziume-mama su vaikeliu ir vaikelio močiute važiavo į netoli namų esančią poliklinką. Oras nebuvo superinis,tai nusprendė,kad greičiau, šilčiau ir saugiau mažas leliukas bus pristatytas į polikliniką mašina...Vaikiuas nemėgo kėdutės (3jų mėn),taigi močiutė pasisiūlė padėt ir laikė vaikelį ant rankų....
Avarija,iš priešpriešinės juotos iššokęs girtas pacanėlis kaktomuša tranėsi į tą mašina,kurioje važiavo minėtoji šeima-žuvo tas pacanėlis ir 3jų mn leliukas....

Po šios istorijos aš nebegaliu važiuot mašina,jei kokios nors draugės vaikas ne kėdutėje... Ir prisiekiau sau,kad mano vaikai nuo pat kudikystės sedės kedutėse...nes... kelios akimirkos gali kainuoti labai daug....
Atsakyti
Aisku, autokedutes kazkiek apsaugo nuo nelaimiu, bet tikrai nereiskia, kad jei vezies vaika autokedutej, tai jam 100 proc. nieks negresia.

As nesakau, kad saviskio tikrai neparsivesiu kedutej, bet tiesiog svarstau savo situacija ir galimybes.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 12 21, 00:07)
Aisku, autokedutes kazkiek apsaugo nuo nelaimiu, bet tikrai nereiskia, kad jei vezies vaika autokedutej, tai jam 100 proc. nieks negresia.

As nesakau, kad saviskio tikrai neparsivesiu kedutej, bet tiesiog svarstau savo situacija ir galimybes.

Man net minties nekiltu savo vaiku rizikuot.Ir nemanau, kad kedutes tik "kazkiek" apsaugo-statistika sako ka kita.Na, viskas priklauso nuo tevu atsakomybes ir meiles vaikui.
Atsakyti
Mes jau 5 metai atgal, iš ligoninės sūnelį patsivežėme TIk specialioje kėdutėje. Ir nors KET taisyklėse dar nebuvo griežto reikalavimo vaikų kėdutėms- vaiką visada vežiojome tik kėdutėje ir visada prisegtą. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 12 21, 00:07)

Taip reikia dėl saugumo būtina autokėdutė, tačiau ją teks palikti mašinoje, ar klausti kur galima bus palikti kaip ir šiltus lauko rūbus, nes su autokėdutėm neleidžia net į polikinikas, nešnekant kad reikalaujama nusirengti rūbinėje. O čia ligoninė! Ten turi būti kuo mažiau antisanitarijos irgi dėl vaikelio saugumo-sveikatos! Juk ir šiltus rūbus neleidžia ligoninėj pasilikti, jau nesakau apie kėdutę. O skandalai dėl mūsų GN ir vis užsikrečiančių mažylių dar nelabai ir nutilo, nebent mamytės nenori galvoti apie tai. Mano draugė gimdė š.m. sausį ir vargo ilgai su vaikeliu - girdė jį antibiotikais! doh.gif
Čia gal vertėtų paskambinti į GN priėmimo skyrių ir paklausti mirksiukas.gif
Taigi ne tik autokėdutės svarbios.. ax.gif
Atsakyti
Pirma vaika parsivezem namo ant ranku, kedute nusipirkom tik po keliu savaiciu. Dabar kedute turiu, bet suku galva kaip ja nusitarabanyt ir laikyt ligoninej.

Bet seniau nebuvo tu keduciu ir kazkaip net nekildavo klausimas, visus naujagymius parsivezdavo ant ranku.
Atsakyti