Įkraunama...
Įkraunama...

4mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(dexnyte @ 2009 01 04, 21:06)
O kokia arbata vaikiukai geria? As kaip is medzio iskritus  doh.gif

Pirkt kokia skirta vaikams? Kokia skaniausia? Patarkit mamytes. Aciu smile.gif

mes tai irgi geriam iš hipp pankolių arbatėlę, kitų dar nemėginom.. na bandėm ramunėles dar, bet nelb schmoll.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Donata87 @ 2009 01 05, 11:59)
sveikos mamos smile.gif  noreciau patarimo, gal kas galetu padeti... ax.gif  mes pries 2sav pradejom valgyti kosytes ir jau suvalgom per pietus pilna 125gr porcija bet jis nepavalgo! doh.gif  suvalges pilna porcija dar suvalgo 100gr misinuko.o daktare jau sake viena maitinima pakeisti vien darzoviene...tai gal jam daugiau koses pradet duoti kad nereiketu dar ir misinuko duot? g.gif

nu aš tai kiek žinau ir kiek supratau tai reikia duoti tiek daržovienės kiek vaikas mišinuko išvalgo... juk kiekvienas vaikas individualus jei vienas išvalgo 100g, kitas gali išvalgyti 200g, nors tokio pat amžiaus ir panašiai... duok jam kiek norisi, aišku ne per daug (manau tiek kiek išgeria mišinuko), tik neduok gerti mišinuko, jeigu jau jį pakeitėt daržoviene, duok atsigerti arbatytės arba tiesiog vandenuko, nors kitos mamos ir duoda mišinuko kaip tipo atsigėrimo... mišinuko duoti negalima daugiau kaip jau valgomos įvairių kruopų košės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DdoviliuxX: 05 sausio 2009 - 15:09
QUOTE(Donata87 @ 2009 01 05, 11:59)
sveikos mamos smile.gif  noreciau patarimo, gal kas galetu padeti... ax.gif  mes pries 2sav pradejom valgyti kosytes ir jau suvalgom per pietus pilna 125gr porcija bet jis nepavalgo! doh.gif  suvalges pilna porcija dar suvalgo 100gr misinuko.o daktare jau sake viena maitinima pakeisti vien darzoviene...tai gal jam daugiau koses pradet duoti kad nereiketu dar ir misinuko duot? g.gif

Mums gydytoja liepe padidint koses kieki ir uzsigert arbatele.
Atsakyti
Sveikutes mamytes,mes irgi valgom ne tik MP.bet as savo KLeckuj duodu tik vaisines tyreles,kazkaip dar nenoriu uzgrudint pilvuko,ir sesele kai buvo irgi pasake,duok vaisiu,sulciu 50\50,o darzoves nuo 6men.bet gal anksciau pradesiu rolleyes.gif as irgi galvojau kad gal alkanas,tai daviau Hipp kosytes labos nakties pries miega,jokio rezultato,kair keldavosi,tait ir vel atsikele.o tyreles ir vaisius valgo,labiausiai tikras bananas patinka,visa suvalgo thumbup.gif .o tustinimosi problemele ir mes turejom,tai slyvu tyrele super ,arbatu ir vandens nepripazistam,o alkiu kankint,kad vandens pagertu gaila verysad.gif .senden svieremes 7.100kg,ir64cm 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O mes 66 cm, 6,3 kg.
Mums gydytoja kaip tik sake pradzioj duot darzoviu tyreles, nes jei pradesiu nuo vaisiu, tai gali nebevalgyt darzoviu.
Zodziu, kiek gydytoju, tiek nuomoniu, nesuprasi.
Reik daryt taip, kaip paciom atrodo geriausia.
Atsakyti
aciu uz atsakymus smile.gif o sakykit nuo kada galima pradet duoti naturaliai spaustu obuoliu ir morku sulciu? g.gif vienoj knygoj skaiciau kad morku sulciu galima duoti tik nuo metu o hipp pardavineja morku sultis nuo 4men kudikiams... g.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad jei Hipp pardavineja, vadinas galima. As kazkaip pasitikiu ta firma. Man ir ju kokybe labai patinka ir rezultatas.
Kad ir tos Hipp arbatos maitinancioms, kai tik pastebiu, jog mazeja pienuko-tuoj tos arbatos pageriu ir vel viskas gerai. Nors piena nusitraukineju ir girdau su buteliuku, bet jau 3 men pienas nedingsta (nusispjausiu biggrin.gif )
Tik reikia pradet duot nuo keliu leseliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmutee-JE: 06 sausio 2009 - 09:13
šiaip kiek teko girdėti tai tikrai nepatariama duoti morkų sulčių nes jos lb alergizuoja ax.gif bet čia kiekvienos mamytės pasirinkimas, mano manymu dar lelytei pilnai užtenka mišinuko ar arbatelės kokios.. spės dar visko prisiragauti cool.gif
Atsakyti
Iki 6 mėn neduosiu jokio kito maisto (maitinu MP), juk ir PSO taip rekomenduoja, jei svorio priauga ir pieno netrūksta. Kam kišti per anksti nesąmones? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2009 01 07, 10:11)
Iki 6 mėn neduosiu jokio kito maisto (maitinu MP), juk ir PSO taip rekomenduoja, jei svorio priauga ir pieno netrūksta. Kam kišti per anksti nesąmones? smile.gif

na tame ir esmė jei svorio gerai priauga, o mūsiškė preitą mėnesį tik 300g priaugo, nemanau kad ča normalu, be to pati jau nebemaitinu, maitinuku mišinuku, o mišinuką geriant primaitinti rekomenduojama nuo 4 mėnesio ax.gif tongue.gif be to ir gydytoja rekomendavo jau primaitinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na man daktare patare jau nuo triju po sauksteli morku sulciu duoti su obuoliais pati kasdien spaudziau ir po diena didinti iki galutines dozes 50ml nes mano leliaus viduriukai netvarkoj buvo aisku po keliu gerimu jis nebegere nes pilveli pute o dabar klas antra ryta spaudziu rankomis obuoli ir morka naturalias sultis ir duodu sunutis labai megsta maitinu savo pienu bet duodu truputi obuolio banano daktarei leidus

user posted image

Atsakyti
Mums jau rytoj sukanka 4 mėn. biggrin.gif O aš jau nuo 3 mėn. duodavau po šaukštelį gremžto obuoliuko ir nieko. ax.gif Gydytoja man patarė kad ir arbatėlės duočiau nuo 4 mėn. bet nepaklausiau, nes arbatlė ypač praskiesta su nevirintu vandeniu laisvina viduriukus ir vaikutis labai puikiai tuštinasi kiekvieną dieną. Pabandykit juk ir mus tėvai ne kitaip užaugino thumbup.gif
Atsakyti
diskutavot del morku
skaiciau, kad paskutinem rekomendacijom morku neduoti iki 1 metu ne tik del to kad alergizuoja, bet delto, kad vaikui per didelis karotino kiekis
galima tik virtas

klausimelis - rekomenduoja duoti arbateles, o vandenuko negalima?
Hipp ne Hipp, man ten vis tiek sintetika kvepia
o vandenukas yra vandenukas
bet gal kudikiams jo negalima?
Atsakyti