Įkraunama...
Įkraunama...

Verbenos-gėlės gražuolės

Gražios gėlytės ir žydės ilgai ir nieko nebijo biggrin.gif
[/quote]
o pas mane pernai verbenas (pakabintame lovelyje) uzpuole skruzdeles- ir jos nudziuvo... doh.gif
Papildyta:
o buvo irgi labai grazios, veslios, bet visiskai isnyko... g.gif
Atsakyti
Aš verbenas sodinu viename dideliame vazone su šlamučiais - pilkais lapais ir gelsvais, super atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 13, 14:32)
auginu dar tik pirmu metus, tai informacija teorinė - besniegę žiemą mulčiuoti durpėmis, turėtų peržiemoti.

Kaip sekasi auginti, kokio dydžio jos pas Jus?
Aš sodinau daigyklon, sudygo gal tik po gero mėnesio, kai jau išmest ruošiausi. Tik išlindę iš žemės nustojo augti- nei miršta nei auga nei stypsta viršun.. persodinau šį savaitgalį laukan. Toki mažyčiai daigeliai, kad net nesitiki jog jie gali spėti iki vasaros pabaigos užaugti iki jų normalaus aukščio g.gif ar čia tik kitąmet jie augs ir žydės? Dalį sodinau tiesiai laukan- sudygo ir jau daugiau nei mėnuo "stovi vietoje"- toliau visai neauga. Gal jiem aplamai mūsų klimatas peršaltas ar kame čia problema.. nors ir nenušalo per šalnas visas.
Atsakyti
Sveikos visos, cia mano verbenyte wub.gif siemet pirmi metai, kaip ja nusipirkau.
user posted image
o su šitom buvau į pelargonijų temą įsirovus blush2.gif 4u.gif lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lemyna: 08 birželio 2009 - 15:58
QUOTE(Lemyna @ 2009 06 08, 16:20)
Sveikos visos, cia mano verbenyte  wub.gif

Va sita sviesiaja ir as nusipirkau wub.gif, neatsilaikiau, nors jau visi langai pilni. O pardavejai turguje liepiau isvaryt mane, jei siemet dar karta pas ja ateisiu lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos.nusipirkau ir as verbena,ruzava,ji tokia sake sliauzianti,kaip samana eina,tai ji man pradejo vyst blink.gif ,toks vaizdas ,kad jos nelaistau blink.gif ,tiesa laikiau namie,bet sviesi vieta,sauleta.ar reikejo ja persadint?gal ten vien saknys g.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 08, 11:44)
Kaip sekasi auginti, kokio dydžio jos pas Jus?
Aš sodinau daigyklon, sudygo gal tik po gero mėnesio, kai jau išmest ruošiausi. Tik išlindę iš žemės nustojo augti- nei miršta nei auga nei stypsta viršun.. persodinau šį savaitgalį laukan. Toki mažyčiai daigeliai, kad net nesitiki jog jie gali spėti iki vasaros pabaigos užaugti iki jų normalaus aukščio  g.gif ar čia tik kitąmet jie augs ir žydės? Dalį sodinau tiesiai laukan- sudygo ir jau daugiau nei mėnuo "stovi vietoje"- toliau visai neauga. Gal jiem aplamai mūsų klimatas peršaltas ar kame čia problema.. nors ir nenušalo per šalnas visas.

Labai panaši situacija pradžioj buvo 4u.gif Sėjau į daigyklą gal balandžio pradžioj, sunkiai dygo ir gan ilgai stovėjo daigai vietoj. Tačiau praeitą savaitę vieni daigeliai buvo ~10cm aukščio, lyginant su tuo, ką prieš tai teko matyti, tai vaizdelis stipriai pagerėjo.
Krūmelis susiformuoti turėtų jau šį sezoną, dėl žydėjimo pasakyti nieko negaliu - pati dar tik pirmi metai su jomis žaidžiu. Šiaip daugiametės pirmą sezoną pražysta kiek vėliau nei turėtų arba tik sekantį sezoną pasirodo žiedai. Rankų nenuleidžiu, tikiuosi dar šią vasarą pamatyti, ir sekantį pavasarį padėtis jau turėtų susinormalizuoti wink.gif
Beje, teko girdėti tokią info, kad jos pačios užsisėja, manyčiau neturėtų būti sunku auginti.

Atsakyti
Ačiū už atsakymą, bandysim reiškias toliau, rankų nenuleidžiam drinks_cheers.gif
Ar teisingi mano įtarimai, kad gal reikėjo ne į durpių mišinį sodinukams jas sodinti, o į paprastą žemę? Aplamai tas durpių mišinys man kažkodėl toks blogis atrodo.. lauke labai greit išsausėja.. visdėlto sodinukai tokie maži ir gležni, kad susodinau juos išėmus iš daigyklų su durpėm, tik aplaužiau, nutrupinau šonus kur nėr daigų, ir normaliom žemėm apspaudžiau iš šonų.. kaži ar blogas čia poelgis? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebenkstiejka: 09 birželio 2009 - 11:31
va kas jaj pasidare verysad.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 09, 12:23)
Ačiū už atsakymą, bandysim reiškias toliau, rankų nenuleidžiam  drinks_cheers.gif
Ar teisingi mano įtarimai, kad gal reikėjo ne į durpių mišinį sodinukams jas sodinti, o į paprastą žemę? Aplamai tas durpių mišinys man kažkodėl toks blogis atrodo.. lauke labai greit išsausėja.. visdėlto sodinukai tokie maži ir gležni, kad susodinau juos išėmus iš daigyklų su durpėm, tik aplaužiau, nutrupinau šonus kur nėr daigų, ir normaliom žemėm apspaudžiau iš šonų.. kaži ar blogas čia poelgis?  blush2.gif

o tų durpių esti įvairių, reiktų pasiskaityt, ką ant įpakavimo rašo. Šiaip durpėmis mulčiuoju dirvos paviršių, prieš tai gerai priliejus. Tuomet jos prikimba ir jau veikia kaip, kad turėtų ( sulaiko drėgmę, dirva 'nesušoka' - šaknys gauna oro, piktžolės sunkiai arba vos gyvos tik prasikala - lengva ravėti).
O į sodinimui skirtą duobę beriu ne durpes, o juodžemį arba Kapų žemes - ten jos paprastai jau būna tinkamomis proporcijomis 'užmaišytos', tuomet pamulčiuoju ir viskas gaunasi super. Tiesa, į duobę dar įberiu vandenį sugeriančią želė, nereikia baimintis dėl drėgmės pakankamumo kol įsišaknyja ir vėliau augant wink.gif
Atsakyti
..gal tą drėmę sugeriantį gelį verta dėt tik į sausesnę vietą..Smėlingą kokią arba gerai nudrenuotą, pakeltą..Kitu atveju augalus ir supūdyt galima, kai pvz, šiuo metu tiek lyja.. g.gif

Mes medelius sodinom į smėlingą vietą..Juodžemį su tuo geliu maišėm..o dabar pievelėj net vanduo stovi, taip ir žiūriu, ar tie medžiai dar laikosi..
Atsakyti
nematant, sunku daryti išvadas. Pirma mintis būtų, ar ne per daug tos želė buvo įmaišyta. O dėl dirvožemio sudėties - nauda žymiai didesnė, nei tik tai, kad vandenį sugeria 4u.gif
Atsakyti