Įkraunama...
Įkraunama...

Verbenos-gėlės gražuolės

ir as siemet verbenu pasisejau smile.gif sudygo, matau ir lapelius jau leidzia thumbup.gif
bet as ne i bendra indeli sejau jas, o i didesnius vazonelius platikinius, kuriuos galvoju jau iskarto ir kabinti kur nors prie namo g.gif sejau ne po daug tai gal reiks tik kelias israuti g.gif ar blogai as cia padariau? Gal kas galit patarti? isvis kiek daigeliu reikia pasodinti i viena inda, kad graziai atrodytu zydedamos? Uztenka vieno ar keli visgi graziau butu? g.gif 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 03 08, 23:54)
Gal kas auginot iš sėklų ir galit patart dėl pikavimo ir aišku reiktų patarimo ir dėl viršūnių nugnybimo (o gal nereik viršūnių skabyt ir jos pačios išsišakoja...?) ?  g.gif  4u.gif

Ir man įdomu viršūnėlių nugnybimas? Nusipirkau daigelių ir dabar nežinau kiek trumpai tas viršunėles nugnybt? Gal kas patars g.gif
Atsakyti
Negnybau viršūnėlių blush2.gif ir žiūriu, jau krauna žiedelius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 17, 21:58)
Negnybau viršūnėlių  blush2.gif  ir žiūriu, jau krauna žiedelius  doh.gif

Aš ir nusipirkau verbenos daigelių, vešiu į kaimą tetai (91 m.), pakabinsiu kur nors lauke, gražu bus wub.gif o ir priežiūros, kiek supratau, daug nereikalauja, nes pernai petunijas turėjo, tai per daug vargo jai su jom smile.gif
Atsakyti
Taip, su verbenomis paprasčiau nei su petunijomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 18, 12:03)
Taip, su verbenomis paprasčiau nei su petunijomis  ax.gif

Na, žodžiu, laukiu gražaus žydėjimo ax.gif
Atsakyti
o man verbenos nesudygo verysad.gif tai teks nusipirkti ju jau praaugintu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2010 04 18, 11:01)
Aš ir nusipirkau verbenos daigelių, vešiu į kaimą tetai (91 m.), pakabinsiu kur nors lauke, gražu bus  wub.gif o ir priežiūros, kiek supratau, daug nereikalauja, nes pernai petunijas turėjo, tai per daug vargo jai su jom  smile.gif

Na..gal kiek mažėliau lepios nei petunijos/surfinijos..pernai galvojau..Padarysiu aš kompoziciją..Vienodos skirtingų faktūrų gėlės..raudonos svyrančios pelargonijos ir tokios pat atitaikytos spalvos verbenos..Galvoju, bus gražu..Plius tvirčiau vėjo atžvilgiu, kai šakos susipins..Niekai tos mano mintys buvo.. schmoll.gif

verbenos kaip surfinijos, bakopos - vandens siurbikės. Jei turėsit laiko liet, bus gerai. Jei ne, išvažiuosit kur ilgiau, bus šienas, jei nepalis.
Aš buvau per ilgą savaitgalį išlėkus 4-5 dienas, parvažiavus šieną radau iš verbenų, kai pelargonijoms nė motais. Tai į išrautų verbenų vietą sodinau krūmines pelargonijas, kad be tarpų būtų..Per atostogas mėn laiko ramiausiai išbuvo, tiesa, bakopos kitur augintos irgi šienu virto..Šiemet vien kompaktines pelargonijas auginu balkonui, tai žinau, kad be rūpesčio bus iki rudens šalnų..ir jau tuoj žydėt pradės bigsmile.gif

Atsakyti
Mano mažutės jau prededa žydėti ax.gif
Atsakyti
na mano šiemet verbenos sudygo gana normaliai jau tokios didokos, padariau eksperimentą ir nugnybau viršūnes. Jas sukišau irgi į žemę. na ir prigijo. Bet sodinsiu tai tikrai ne po vieną.Orinciukas sodink bent 3 vnt. Pažiūrėk kaip pardavinėja prekybos centruose , kad ir palargonijas ar kurias kitas gėles, prisodinta tikrai daug. Dėl liejimo tai visiškai sutinku, bet pagalvojau kad verbenos atsparesnės negu petunijos ar surfinijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita123: 04 gegužės 2010 - 07:28
Maniskes sudygo normaliai,jau nemazos tokios,issodinau jau i vazonus,dienai isnesu i lauka,kai silta,nakciai parsinesu biggrin.gif Pas mane jos svyrancios turi but,ale,ne velnio,stovi ir tiek,kaip stygos,tai kada jos svirt prades? g.gif Gal tikrai reikejo nugnybt virsuneles,butu labiau sakojusios,o gal dar ne velu? g.gif
Atsakyti
jus jau laukiat ziedu,o as dar tik siandien savo verbenas ispikavau- siemet susivelinau su visais daigais ax.gif
va sitaip atrodo maniskes:

user posted image

Atsakyti