Įkraunama...
Įkraunama...

Podukros ir posūniai

QUOTE(pilietevakare @ 2008 03 27, 09:57)
o man jei atvirai labai sunku... esu pamote 2 berniukam vienam 5 kitam 13 pati laukiuosi pirmo vaikiuko... is tkro tai kazkokia katastrofa.... maziukas mane labai myli ir labai gerai priima, kaip vyras sako as esu jo geriausia drauge ir jam nereikia nei tevo nei mamos nei brolio, bet vyresnelis.... na as suprantu paauglyste ir visa kita.... bet moterys as tikrai isprotesiu... jau turiu susirasiusi visu moteru kriziu ir pagalbos moterims numerius, nes kartais jau galvoju kad tikrai nepakenktu man ta psichologo pagalba.... vyresnelis nuo pat pradziu daro viska kad mane isuitu is namu... jis yra labai islepintas ir labai nesavarankiskas ir gal tai mano vyro kalte jis labai puikiai manipuliuoja vyru... pavyzdziui as darauvalgyt o jis visa savaite nevalgo pagaminto maisto o issizyzia kad tevas jam pirktu ir sildytu picas saldytas, ir taip pvz visa menesy, jei pvz pasakyta vienuolikta miegoti zyzia pas teva kad eis 11.30 ir eina tada na net nemoku paaiskinti, ir jei ko nors neleidi visada tas pats o kodel o kodel ir vistiek issizyzia pas teva.... buvo toks laikas kai ateidavo pas mane paklausdavo ar leidziu pasakau kad ne tada cha ir man leis tevas ir eina prie mano akiu prie tevo ir taip kad as viska matyciau ir girdeciau issipraso.... o vyras apskritai gyvenime labai kietas (tiek versle, tiek mususantykiuose, tiek bendraujant su aplinkiniais) nesugeba jam pasakyti ne.... visi kalbejom kad zek ka darai, as, jo mama, sesuo, mano mama, aplinkiniai, o jam per viena ausy yeina per kita iseina.... arba dar blogiau vaikas ko nors praso vyras atsisuka paklausia manes ar as leidziu ir jei neleidziu jis vistiek leidzia.... vaikas visa tai mato.... pykstames su vyru tik del vieno - vyresniojo vaiko, galvoju bet niekaip nepamenu kad butume del ko kito susipyke kada nors.... isbandziau simtus visokiu taktiku - viska leisti, iseiti kai nebeistveriu, nekalbeti, kalbetis - aiskinti viska.... niekas nepadeda.... kartais nebezinau ka daryti, atrodo tikrai isprotesiu.... patarkit ka nors....

Man pazystama si situacija, jie gyvena su savo mama, bet kai ateina, tai uztektinai panervuoja mane. Is pradziu buvo viskas lyg ir niekur, bet dabar atsirado nesveikas pavydas is maziaus puses man. Maniskio vaikai irgi panasaus amziaus, bet as atvirksčiai - su vyresniu susikalbu, o su mazium ne. MB siule atostogas kartu su jais - bet as issisukineju ir sakau, kad as vis dar nepasiruosus ir dar nereikia vaiku traumuot. Nezinau kaip su jais bendraut, nes ju mamyte nelabai ka gero juos mokina, vien kai jie kalba su MB ir parenka toki nesveika inoringa tona, kad atseit tevas mus paliko, tai viska mums turi dabar pirkti, tai mane siutas ima doh.gif
Bandau nutyleti kas man nepatinka, bet ne visada man pavyksta verysad.gif
Atsakyti
PILIETEVAKARE---siulyciau istatyti namuose kameryte(ir ne viena),tegul pafilmuoja pora savaiteliu,poto parodyk savo vyrui,kaip atrodo situacija jusu seimoje ziurint is sono.Gal tada pamatys kokias klaidas daro PATS TETIS.Tuo paciu galite pradeti lankytis pas siemos psichologe.Svetimo zmogaus,gal paklausys labiau,gal mokes isaiskinti situacija,kuri tikrai nepavydetina.
Nes tik tecio valia ir auklejimu bus galima pakeisti situacija jusu seimoje,jei neatsipeikes,jus kentesite(ir jusu gimes vaikutis,nes gali buti neapykanta naujam broliukui) ir toliau,tol,kol sunus neiseis gyventi savarankiskai,o ir gyvendamas savarankiskai gali apkartinti jusu gyvenima cool.gif
Stiprybes Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cocoon @ 2007 06 25, 16:41)
Gyvenome kaime, tad išvažiuodamas į darbą mum užduodavo begalę darbų. Jei neatlikdavom, užsižaisdavom, oi kaip kliūdavo verysad.gif

Isivaizduoju, kokie sunkus jum su broliu buvo tie metai verysad.gif Paskui po tokiu smurtavimu ilgam lieka vaiku sirdyse randai, nepasitikejimas savimi...

QUOTE(pilietevakare @ 2008 03 27, 08:57)
... pavyzdziui as darauvalgyt o jis visa savaite nevalgo pagaminto maisto o issizyzia kad tevas jam pirktu ir sildytu picas saldytas, ir taip pvz visa menesy.

Isivaizduoju, kaip skaudina, zemina toks jo elgesys su tavim. Bet tu atsipalaiduok, galvok apie leliuka pivelyje wub.gif ZInau, kaip sunku but saltai ir nekreipt demesio, bet tu juk stengies kiek gali! Ignoruok jo toki elgesi. Nenori valgyt, lai eina nuo stalo. O jus visi vakarieniaukit kartu. Nenori uzsiimt kazkuo kartu su jumi, nemaldauk jo, lai pats susipranta. Manau vaikas iskart pajus, kad tik nuo jo priklauso, ar jis dalyvaus seimos gyvenime rolleyes.gif

jei pvz pasakyta vienuolikta miegoti zyzia pas teva kad eis 11.30 ir eina tada na net nemoku paaiskinti, ir jei ko nors neleidi visada tas pats o kodel o kodel ir vistiek issizyzia pas teva.... buvo toks laikas kai ateidavo pas mane paklausdavo ar leidziu pasakau kad ne tada cha ir man leis tevas ir eina prie mano akiu prie tevo ir taip kad as viska matyciau ir girdeciau issipraso.... o vyras apskritai gyvenime labai kietas (tiek versle, tiek mususantykiuose, tiek bendraujant su aplinkiniais) nesugeba jam pasakyti ne....

Cia jau tevo didziausia klaida, kad bet kokiu atveju jam nusileidzia unsure.gif Ir vaikas ta jaucia, manipuliuoja juo doh.gif Kai maniskiai nemiega, tokiu atveju suguldau, isjungiu sviesa ir pasakau labos. Jiems nerimstant - pasiulau eit plaut grindu, sluot laiptines - kaip mat nurimsta biggrin.gif

pykstames su vyru tik del vieno - vyresniojo vaiko, galvoju bet niekaip nepamenu kad butume del ko kito susipyke kada nors.... isbandziau simtus visokiu taktiku - viska leisti, iseiti kai nebeistveriu, nekalbeti, kalbetis - aiskinti viska.... niekas nepadeda.... kartais nebezinau ka daryti, atrodo tikrai isprotesiu.... patarkit ka nors....

Vis pykstates del vaiko.... Mano mama patare, kad ir kaip blogai elgsis MB vaikiukas, stengtis man nepriekaistaut, nezemint tevo akyse ir pan. Nes vis tiek MB jo vaikas yra svarbiausias!

Papildyta:
QUOTE(pilietevakare @ 2008 03 27, 22:36)
bet visada as uzkliunu arba del kai k esu kalta arba dar kazkas...
as tik noriu kad mane gerbtu ir gerbtu tai ka as darau....

Idomu, ka pats vaikas galvoja apie visa tai, apie tave g.gif Jis tarytum minta tavo nervais, barimu ir pan doh.gif Pabandyk susikaupt, but konkreti, tiesiai sakyt, kas jame tau nepatinka. Pagal mane jis visai nepazines motinos silumos, gal to jam reiktu?... Pvz kazkokio pagyrimo vietoj barimo, pasidziaugimo kartu su juo g.gif Gal tai ir pakeistu ji, jei suprastu, kad tu KARTU su juo, o ne PRIES ji.

pvz jis ateidavo ir mosuodavo man su ranka palei veida atseit trenks ar kazkas panasaus, man asnemiskai tai visai nemalonu, o kai vyras pasakydavo nu tipo nedaryk taip, jis sakydavo as tik zaidziu ir toliau, viena karta sakau pabaik, kita karta skau pabaik, o jis as nieko nedarau as tik zaidziu, sakau vyrui man skaudu kad jis taip daro as ne koia piemenke kad man palei veiida mosuotu, vyras sako - na jis juk vaikas jis tik zaidzia ir vel viskas toliau... kol viena karta neistveriau uzsidariau kambaryje ir blioviau iki nzn kiek, tada jis rado mane nusibliovusia, ilgai kalbejomes aikinau kad mane tai zemina, skaudina ir visa kita... tada vyras pagaliau rimtai pakalbejo su sunum ir pasake gana, tokiu zaidimu pas mus nebus tai skaudina kitus zmones....

Cia jau vyro kalte, kad leidzia taip su tavimi elgtis doh.gif blink.gif Betir tau reiktu uz save pastovet. Nesakau, kad must iskart, bet as nenusileisciau ax.gif Duociau suprast, kad ir as galiu jam tai padaryt, bet nedarau, nes jam TAI nebutu malonu.

arba eglute nemuose negera as kalta - nes plastikine o ne tikra buvo, nes papuosta burbulais o ne angeliukais ir t.t.
mes pvz sakom ateik su mum papuosi eglute visi kartu ir t.t. jis sako kodel tureciau, ko ji ne tokia eglute nupirko ir kas cia per zaisliukai....

Ne plastikines ar tikros eglutes esmej, juk svarbi pati svenciu nuotaika ax.gif Gal butu iseitis, jo kambary papuost maza tikra eglute, visi tada butu laimingi...

kotletu mano nevalgo del to kad kepu ne taip kaip jo mociute, sumustinius karstus ne taip kaip jo mama, kepsniu nevalgo nes kepu is jautienos o ne kiaulienos (nors net nezino kuo jautiena nuo kiaulienos skiriasi) pvz kai pareina is mokyklos y pavakare pvz 4val sakau ar nori ka nors valgyti ne sako nealkanas, o kai gryzta tevas kokia 5 val sako ji manes nepamaitino, tada vyras ant manes pradeda staugti, kad vaikas nevalges...

Tavo pareiga tik paruost maista, jo - ji valgyt arba ne. Taip kad maziau pergyvenk, jei jam ner nuotaikos ar apetito. Tai jau JO problema!

kaip as daznai sakau - gyvenu su 13 metu uosviene... ir tai visai ne pokstas o ziauri tiesa....

Tikrai labai labai uzjauciu tave user posted image Vienintelis budas saltai reaguot, ignoruot jo toki elgesi. Atsibos jam visa tai, pamatysi cool.gif

QUOTE(erosi @ 2008 03 28, 18:59)
siandie vel apsizliumbiau...
va ir galvoju,ie dar kesiu... nezinau...

Nusiramink, vaikai auga user posted image....

QUOTE(pilietevakare @ 2008 03 28, 23:50)
jei atvirai laukiu nesulaukiu kada gims mano leliukas tikiu kad tai bus kone vienntelis mano issigelbejimas... bent jau gyvenimo dziaugsma turesiu....
kartais taip noreciau, kad kazkas apkabintu kaip vaikysteje mama ir nieko nesakytu, o as tik bliauciau ir bliauciau....

Manau to silto apkabinimo dauguma musu noretu, buna atveju, kai atrodo nebesusitvarkysi, viskas krenta is ranku, kazkoks chaosas...

QUOTE(jolita.martyna @ 2008 03 31, 21:08)
PILIETEVAKARE---siulyciau istatyti namuose kameryte(ir ne viena),tegul pafilmuoja pora savaiteliu,poto parodyk savo vyrui,kaip atrodo situacija jusu seimoje ziurint is sono.Gal tada pamatys kokias klaidas daro PATS TETIS.
Tuo paciu galite pradeti lankytis pas siemos psichologe.Svetimo zmogaus,gal paklausys labiau,gal mokes isaiskinti situacija,kuri tikrai nepavydetina.

Su kamera gera mintis, Bet kaip supratau, tevas ne karta pats viska mate. Gal tuo metu ir uztare savo zmona, bet paskui vel viskas is pradziu....
Geriausia manau apsilankymas pas psichologa, bet butinai visiems kartu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.A.: 01 balandžio 2008 - 12:09
pilietevakare, siūlau tau paskaityt gerą psichologo Rudolfo Dreikurso rašytą knygą "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams". Pati auginu savo vaikučius ir vieną MB smile.gif Man ši knyga labai padėjo.

user posted image
Atsakyti
Atejau pasiguosti verysad.gif
ka tik buvau aprekta MB, kad kaltinu jo vaikus nebutais dalykais, susirinko vaikus, trenke durim ir isejo doh.gif
prasidejo nuo to, kad mazius pradejo zaisti prie duru ir jas rakineti, o pas mus labai nesaugi laiptine, taigi gavo pastaba is manes, kad taip daryti negalima, po to ziuriu, kad mano raktu duryse jau nera ir paklausiau kur padejo... na MB pradejo tada ant manes rekti ko as juos kaltinu ir kabinejuosi! blyn cia juk tik klausimas buvo, tipo as vargsiukus uzsipuoliau, ai, dar viena pastabele is mano puses buvo, kai atejo net nesisveikino, tada sakau-kai zmones ateina i siuos namus, visi sveikinasi, noreciau, kad ir jus tai darytumet. tai va, nezinau dabar kas bus ir kaip bus, nezinau net kada jis grys verysad.gif verysad.gif verysad.gif ir kaip toliau bendrauti ir su juo ir su vaikais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LinetaBlue @ 2008 04 01, 20:41)
Atejau pasiguosti  verysad.gif
ka tik buvau aprekta MB, kad kaltinu jo vaikus nebutais dalykais, susirinko vaikus, trenke durim ir isejo  doh.gif
prasidejo nuo to, kad mazius pradejo zaisti prie duru ir jas rakineti, o pas mus labai nesaugi laiptine, taigi gavo pastaba is manes, kad taip daryti negalima, po to ziuriu, kad mano raktu duryse jau nera ir paklausiau kur padejo... na MB pradejo tada ant manes rekti ko as juos kaltinu ir kabinejuosi! blyn cia juk tik klausimas buvo, tipo as vargsiukus uzsipuoliau, ai, dar viena pastabele is mano puses buvo, kai atejo net nesisveikino, tada sakau-kai zmones ateina i siuos namus, visi sveikinasi, noreciau, kad ir jus tai darytumet. tai va, nezinau dabar kas bus ir kaip bus, nezinau net kada jis grys  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  ir kaip toliau bendrauti ir su juo ir su vaikais  doh.gif

tik neisigask ir nenusileisk, tu irgi zmogus ir turi savo teises, jei nusileisi ir tik sokinesi apie juos ant sprando uzlips ir jis ir vaikai, ir didziausiam bardake turi buti tvarka, o jei jis negrys...... na vadinasi tiek ir tebuvai jam svarbi..... nesigrausk, o tiesiai sviesiai pasakyk vyrui kas nepatinka ir kas negerai...... jie gi vyrai, jie nesupranta, ir nemoka tarp eiluciu skaityti.....
Atsakyti
QUOTE(saulutes mama @ 2008 04 02, 11:34)
tik neisigask ir nenusileisk, tu irgi zmogus ir turi savo teises, jei nusileisi ir tik sokinesi apie juos ant sprando uzlips ir jis ir vaikai, ir didziausiam bardake turi buti tvarka, o jei jis negrys...... na vadinasi tiek ir tebuvai jam svarbi..... nesigrausk, o tiesiai sviesiai pasakyk vyrui kas nepatinka ir kas negerai...... jie gi vyrai, jie nesupranta, ir nemoka tarp eiluciu skaityti.....

Dabar viskas lyg ir gerai, graziai bendraujam toliau. Bet vakar as bandziau jam paaiskinti, kad as ju niekuo nekaltinu ir kad jis negali prie vaiku ant manes staugti, nes as aplamai jiems tuscia vieta patapsiu, bet jis nesupranta to doh.gif jis mano, kad as pries juos nusistacius ir tipo ka jie bedarytu, tai man visada blogai. Bet taip juk nera, nes as suprantu, kad man reiks visa gyvenima tuos vaikus matyti ir bendrauti su jais ir neesu suinteresuota pyktis. O jis nesupranda, nes jaucia kalte, kad vargsiukus paliko gyventi su mama ir issiskyre blink.gif siaubas, na ir kaip toliau viska delioti i vietas?
Atsakyti
QUOTE(LinetaBlue @ 2008 04 01, 20:41)
Atejau pasiguosti  verysad.gif
ka tik buvau aprekta MB, kad kaltinu jo vaikus nebutais dalykais, susirinko vaikus, trenke durim ir isejo  doh.gif
prasidejo nuo to, kad mazius pradejo zaisti prie duru ir jas rakineti, o pas mus labai nesaugi laiptine, taigi gavo pastaba is manes, kad taip daryti negalima, po to ziuriu, kad mano raktu duryse jau nera ir paklausiau kur padejo... na MB pradejo tada ant manes rekti ko as juos kaltinu ir kabinejuosi! blyn cia juk tik klausimas buvo, tipo as vargsiukus uzsipuoliau, ai, dar viena pastabele is mano puses buvo, kai atejo net nesisveikino, tada sakau-kai zmones ateina i siuos namus, visi sveikinasi, noreciau, kad ir jus tai darytumet. tai va, nezinau dabar kas bus ir kaip bus, nezinau net kada jis grys  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  ir kaip toliau bendrauti ir su juo ir su vaikais  doh.gif

pries kazka pasakant, reiketu visuomet pagalvoti, jog bet kokia replika ar sakinelis istartas pamotes yra dazniausiai traktuojamas kaip priekaistas.

Jei veikutis daro kazka ne taip, tai vietoj to, kad ji sudrausmint, kad ir kaip graziai tai pasakytum, geriau prieik ir svelniai pasakyk kodel negalima zaisti su raktais, kad tu tai sakai, noredamo jam gero arba rupindamasi jo ir seimos gerove ir saugumu, o tada paimt raktukus.

kai zmones ateina i siuos namus, visi sveikinasi, noreciau, kad ir jus tai darytumet pasakei graziai ir tikiu ramiu nieko nekaltinanciu tonu, bet garantuoju 100% kad vaikai tai prieme kaip dar viena priekaista ir jiems iskart kilo priesiska reakcija. As neskau, kad si replika yra blogau, jokiu budu, jie privalo pasisveikinti ir taip parodyti tau pagarba, bet pirma ta pagarba reikia pelnyti. Nezinau kokia tavo situacija, bet vaikai matyt ziuri i tave kaip i isibrovele, ar moteri kuri megina uzimti mamos vieta. Manau, kad labai svarbu vaikams paaiskinti, kad tu nesistengi buti antroji mama, ar isstumti mama is ju gyvenimo, paaiskink jiems kodel esi siuose namuose...
Zinau, kad sedint prie kompiuterio monitoriaus labai lengva patarimus dalinti.
Linkiu stiprybes ir istvermes
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2008 04 05, 00:32)

Linkiu stiprybes ir istvermes

dekoju uz patarimus ir Tavo nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2008 04 01, 12:13)
pilietevakare, siūlau tau paskaityt gerą psichologo Rudolfo Dreikurso rašytą knygą "Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams". Pati auginu savo vaikučius ir vieną MB  smile.gif Man ši knyga labai padėjo.

user posted image

Ar galima šią knygą kur nors įsigyti? Ar tik bibliotekose rasti?
Praverstų ir man tokia literatūra.
Atsakyti
Idealiausia būtų, jeigu tėtis nuo pat pradžių savo vaikams paaiškintų, kad tu esi lygiai toks pat autoritetas, kaip ir jis, ir kad tavęs klausyti būtina. Be jokių ten išlygų "kas kieno vaikas"... Bent jau pas mus taip yra. Aišku, labiausiai tai priklauso nuo tėčio 4u.gif
Atsakyti
Oi zuikeliai,kaip man artima ši tema...kaip puikiai brangios pamotės suprantu jūsų vargelius ir jausmus.Nes pati esu Pamotė.Niekada net nesapnavau,kad ja tapsiu,bet ...Mano patirtis nėra gera.Ir iš karto noriu pasakyti,kad jeigu tik galit išvengti tos pamotystės,tai venkit-sutaupysit daug sveikatos.Mūsų šeimynėlė sudėtinė-jo vaikai,mano vaikas ir mūsų vaikas smile.gif Kaip juokais sakydavau:bus taip-tavo vaikai su mano vaikais muša mūsų vaikus biggrin.gif Tačiau išėjo kitaip.Jo vaikai ir mano vaikas myli mūsų vaiką,bet jo vaikai nekenčia mano vaiko.Žodžiu mano vaikas iš pirmos santuokos jiems yra kaip bjaurusis ančiukas.Jie galima sakyti atvirai jį ignoruoja.Man plyšta dėl to širdis.Pačioje pradžioje buvau nusiteikus optimistiškai-maniau viskas su laiku susitvarkys,apsitrinsim,suartėsim.Nuo pat pradžių jutau šaltuką ir savo asmeniui,bet labai mylėjau jų tėvą ir tikėjausi,kad ir mes vieni kitus jei ne pamilsim,tai pamėgsim.Tačiau laikas eina,o šiltų jausmų taip ir neatsirado.Deja.Bandžiau būti visokia;ir draugiška,ir motiniška,ir šalta(taip bandžiau parodyti,kad netoleruoju jų elgesio).Stengiausi neišskirti nei pirkdama,nei girdama,nei bardama.Nors tiesą sakant bartis privengiau,juk taip sunku pernešti tuos barnius.Gyvenam pas mane,buityje jie nepadeda niekuo.Viską darau tik aš,jei ką nors liepiu pasidaryti patiems sulaukiu baisaus nepasitenkinimo ir surauktų grimasų.Kiekvienu patogiu momentu pademonstruojamas šaltumas ir arogancija,ypač mano vaiko atžvilgiu.Kalbėjom ne kartą apie tai su vyru,bet jis sako:aš jų nepriversiu mylėti.Išgyvenu pragarą kasdien.Nors pas mus nesigirdi riksmų ir skandalų,bet gyventi nejauku.Žinau,daug kas pasakys;matyt pati daro kažką ne taip.tačiau atsakykit sau sąžiningai,kiek ilgai ištvertumėt matydami,kad jūsų vaikas yra neapykantos auka?
Atsakyti