QUOTE(Cocoon @ 2007 06 25, 16:41)
Gyvenome kaime, tad išvažiuodamas į darbą mum užduodavo begalę darbų. Jei neatlikdavom, užsižaisdavom, oi kaip kliūdavo
Isivaizduoju, kokie sunkus jum su broliu buvo tie metai

Paskui po tokiu smurtavimu ilgam lieka vaiku sirdyse randai, nepasitikejimas savimi...
QUOTE(pilietevakare @ 2008 03 27, 08:57)
... pavyzdziui as darauvalgyt o jis visa savaite nevalgo pagaminto maisto o issizyzia kad tevas jam pirktu ir sildytu picas saldytas, ir taip pvz visa menesy.
Isivaizduoju, kaip skaudina, zemina toks jo elgesys su tavim. Bet tu atsipalaiduok, galvok apie leliuka pivelyje

ZInau, kaip sunku but saltai ir nekreipt demesio, bet tu juk stengies kiek gali! Ignoruok jo toki elgesi. Nenori valgyt, lai eina nuo stalo. O jus visi vakarieniaukit kartu. Nenori uzsiimt kazkuo kartu su jumi, nemaldauk jo, lai pats susipranta. Manau vaikas iskart pajus, kad tik nuo jo priklauso, ar jis dalyvaus seimos gyvenime
jei pvz pasakyta vienuolikta miegoti zyzia pas teva kad eis 11.30 ir eina tada na net nemoku paaiskinti, ir jei ko nors neleidi visada tas pats o kodel o kodel ir vistiek issizyzia pas teva.... buvo toks laikas kai ateidavo pas mane paklausdavo ar leidziu pasakau kad ne tada cha ir man leis tevas ir eina prie mano akiu prie tevo ir taip kad as viska matyciau ir girdeciau issipraso.... o vyras apskritai gyvenime labai kietas (tiek versle, tiek mususantykiuose, tiek bendraujant su aplinkiniais) nesugeba jam pasakyti ne....
Cia jau tevo didziausia klaida, kad bet kokiu atveju jam nusileidzia

Ir vaikas ta jaucia, manipuliuoja juo

Kai maniskiai nemiega, tokiu atveju suguldau, isjungiu sviesa ir pasakau labos. Jiems nerimstant - pasiulau eit plaut grindu, sluot laiptines - kaip mat nurimsta
pykstames su vyru tik del vieno - vyresniojo vaiko, galvoju bet niekaip nepamenu kad butume del ko kito susipyke kada nors.... isbandziau simtus visokiu taktiku - viska leisti, iseiti kai nebeistveriu, nekalbeti, kalbetis - aiskinti viska.... niekas nepadeda.... kartais nebezinau ka daryti, atrodo tikrai isprotesiu.... patarkit ka nors....
Vis pykstates del vaiko.... Mano mama patare, kad ir kaip blogai elgsis MB vaikiukas, stengtis man nepriekaistaut, nezemint tevo akyse ir pan. Nes vis tiek MB jo vaikas yra svarbiausias!
Papildyta:
QUOTE(pilietevakare @ 2008 03 27, 22:36)
bet visada as uzkliunu arba del kai k esu kalta arba dar kazkas...
as tik noriu kad mane gerbtu ir gerbtu tai ka as darau....
Idomu, ka pats vaikas galvoja apie visa tai, apie tave

Jis tarytum minta tavo nervais, barimu ir pan

Pabandyk susikaupt, but konkreti, tiesiai sakyt, kas jame tau nepatinka. Pagal mane jis visai nepazines motinos silumos, gal to jam reiktu?... Pvz kazkokio pagyrimo vietoj barimo, pasidziaugimo kartu su juo

Gal tai ir pakeistu ji, jei suprastu, kad tu KARTU su juo, o ne PRIES ji.
pvz jis ateidavo ir mosuodavo man su ranka palei veida atseit trenks ar kazkas panasaus, man asnemiskai tai visai nemalonu, o kai vyras pasakydavo nu tipo nedaryk taip, jis sakydavo as tik zaidziu ir toliau, viena karta sakau pabaik, kita karta skau pabaik, o jis as nieko nedarau as tik zaidziu, sakau vyrui man skaudu kad jis taip daro as ne koia piemenke kad man palei veiida mosuotu, vyras sako - na jis juk vaikas jis tik zaidzia ir vel viskas toliau... kol viena karta neistveriau uzsidariau kambaryje ir blioviau iki nzn kiek, tada jis rado mane nusibliovusia, ilgai kalbejomes aikinau kad mane tai zemina, skaudina ir visa kita... tada vyras pagaliau rimtai pakalbejo su sunum ir pasake gana, tokiu zaidimu pas mus nebus tai skaudina kitus zmones....
Cia jau vyro kalte, kad leidzia taip su tavimi elgtis

Betir tau reiktu uz save pastovet. Nesakau, kad must iskart, bet as nenusileisciau

Duociau suprast, kad ir as galiu jam tai padaryt, bet nedarau, nes jam TAI nebutu malonu.
arba eglute nemuose negera as kalta - nes plastikine o ne tikra buvo, nes papuosta burbulais o ne angeliukais ir t.t.
mes pvz sakom ateik su mum papuosi eglute visi kartu ir t.t. jis sako kodel tureciau, ko ji ne tokia eglute nupirko ir kas cia per zaisliukai....
Ne plastikines ar tikros eglutes esmej, juk svarbi pati svenciu nuotaika

Gal butu iseitis, jo kambary papuost maza tikra eglute, visi tada butu laimingi...
kotletu mano nevalgo del to kad kepu ne taip kaip jo mociute, sumustinius karstus ne taip kaip jo mama, kepsniu nevalgo nes kepu is jautienos o ne kiaulienos (nors net nezino kuo jautiena nuo kiaulienos skiriasi) pvz kai pareina is mokyklos y pavakare pvz 4val sakau ar nori ka nors valgyti ne sako nealkanas, o kai gryzta tevas kokia 5 val sako ji manes nepamaitino, tada vyras ant manes pradeda staugti, kad vaikas nevalges...
Tavo pareiga tik paruost maista, jo - ji valgyt arba ne. Taip kad maziau pergyvenk, jei jam ner nuotaikos ar apetito. Tai jau JO problema!
kaip as daznai sakau - gyvenu su 13 metu uosviene... ir tai visai ne pokstas o ziauri tiesa....
Tikrai labai labai uzjauciu tave

Vienintelis budas saltai reaguot, ignoruot jo toki elgesi. Atsibos jam visa tai, pamatysi
QUOTE(erosi @ 2008 03 28, 18:59)
siandie vel apsizliumbiau...
va ir galvoju,ie dar kesiu... nezinau...
Nusiramink, vaikai auga

....
QUOTE(pilietevakare @ 2008 03 28, 23:50)
jei atvirai laukiu nesulaukiu kada gims mano leliukas tikiu kad tai bus kone vienntelis mano issigelbejimas... bent jau gyvenimo dziaugsma turesiu....
kartais taip noreciau, kad kazkas apkabintu kaip vaikysteje mama ir nieko nesakytu, o as tik bliauciau ir bliauciau....
Manau to silto apkabinimo dauguma musu noretu, buna atveju, kai atrodo nebesusitvarkysi, viskas krenta is ranku, kazkoks chaosas...
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 03 31, 21:08)
PILIETEVAKARE---siulyciau istatyti namuose kameryte(ir ne viena),tegul pafilmuoja pora savaiteliu,poto parodyk savo vyrui,kaip atrodo situacija jusu seimoje ziurint is sono.Gal tada pamatys kokias klaidas daro PATS TETIS.
Tuo paciu galite pradeti lankytis pas siemos psichologe.Svetimo zmogaus,gal paklausys labiau,gal mokes isaiskinti situacija,kuri tikrai nepavydetina.
Su kamera gera mintis, Bet kaip supratau, tevas ne karta pats viska mate. Gal tuo metu ir uztare savo zmona, bet paskui vel viskas is pradziu....
Geriausia manau apsilankymas pas psichologa, bet butinai visiems kartu!