Įkraunama...
Įkraunama...

Kai į vestuves reikia kviesti tuos, kurių nenori

QUOTE(zhirnius @ 2008 05 21, 18:05)
bet tai nei viena mūsų tos draugės nepažystam.. gal išties taip vadinama "šavalka", kuriai bernai tai buvę tai nebuvę.. neteiskim.  mirksiukas.gif aš ir nenorėčiau kad į mano vestuves bele kokie vos ne iš gatvės eitų...  schmoll.gif  biggrin.gif  4u.gif

bash.gif juk sako, kad nori, kad tik draugai butu, vadinasi ir ta "savalka" yra drauge, jeigu ja kviecia.
Atsakyti
Nu ir aistros cia uzvire box.gif
Kazkaip turbut ar jus neatidziai skaitet, ar as neparasiau iki galo, kad ta kuria viena kvietem yra ne drauge(draugių ir draugų nekviečiame, nes negalime tiek daug svečių pakviesti) , o vyro giminaite(pussesere), kuri buvo matyta paskutini karta pries metus, po 3-4 metu pertraukos, baigesi tuo, kad pries metus jis jos net nepazino... Ir su ja visiskai nebendrauja. (jeigu per giminiu susitikima puse vakaro galvojo, kas ta tokia?? umn.gif
Ir kad ji kazka turi, suzinojom tik kvieciant i vestuves, tiesiog laukiant kol perskaitys kvietima, pakalusem kaip sekasi, kur esi... oo tu vaikina turi, nieko sau ir.t.t. ir kai ji perksiato kvietima, ji pradeda klausti ar kvietimas jai vienai(nors ten aiskiai parasyta kad jai vienai??? atsakom, kad jo... pradeda raukytis ir .t.t. galiausiai pradeda priekaistauti, kad va jos broli su mergina kvieciam(kodel ji dviese kvieciam, jau rasiau) , o ja viena. Ir dar pridejo, kad va per jos seses vestuves, ji viena turejo buti su broliu poroje, kai kiti turejo antras puses(sese jai neleido tada dar kito vaikino imtis i poras ir pastate su broliu). Tai kodel mes turime jai leisti, aki sese neleido? Ji kvieciama, atsizvelgiant i kriteriju, kad turi buti pakviesti visi pusbroliai ir pusseseres, neisskiriant nei vineo, kad ir su juo nebendrauji(tuo labiau is vienos seimos). Man to kepsnio negaila, jei tik jis butu problema, tai negalvotume, ir neatlaikytume tokio jos spaudimo, ir pakviestume abudu, beda tame, kad musu sodyboje, kur svesime, ne tik tai nebus kur papildomam sveciui miegoti, bet ir uz stalo vietos nera(telpa 29 susispaude o jis jau butu buves 32)... Plius, mes jo nei mate nei girdeje, ka tik suzinoje isvis, kad jis toks beesantis...
kaip sakant, musu draugams nebera vietos, o cia dar pradesim tolimuju sveciu, draugus- nepazistamus kviesti. Viskas butu kitaip, jei su ja butu bendraujama ar vaikysteje ar dabar, tada kad ir nepazinotume, kviestume, bet siuo atveju, jauciames teisus bele kaip.
Ir dar apie zmogu gali nuspresti is jo elgesio: nu kaip galima priekaistauti ir prasyti i svecius savo drauga?Tu tik dziaukis, kad tave kviecia, kai tiek tebendrauji, o ne dar draugus organizuoti...
As ja suprantu irgi, kad nori eiti su juo ir .t.t (jau sakiau, kad man buvo tokia situacija), bet reikia tureti naglumo prasytis... ir nesutikus priekaistauti...
Gerai butu, jei tik tas kepsnys cia butu problema, tada jis tikrai pigiau kainuotu, nei nervai, kuriuos susigadini, ir nepatenkinti giminaiciai...
Atsakyti
QUOTE(milduxe @ 2008 05 23, 16:20)
Nu ir aistros cia uzvire  box.gif
Kazkaip turbut ar jus neatidziai skaitet, ar as neparasiau iki galo, kad ta kuria viena kvietem yra ne drauge(draugių ir draugų nekviečiame, nes negalime tiek daug svečių pakviesti) , o vyro giminaite(pussesere), kuri buvo matyta paskutini karta  pries metus, po 3-4 metu pertraukos, baigesi tuo, kad pries metus jis jos net  nepazino... Ir su ja visiskai nebendrauja. (jeigu per giminiu susitikima puse vakaro galvojo, kas ta tokia??  umn.gif
Ir kad ji kazka turi, suzinojom tik kvieciant i vestuves, tiesiog laukiant kol perskaitys kvietima, pakalusem kaip sekasi, kur esi... oo tu vaikina turi, nieko sau ir.t.t.  ir kai ji perksiato kvietima, ji pradeda klausti ar kvietimas jai vienai(nors ten aiskiai parasyta kad jai vienai??? atsakom, kad jo... pradeda raukytis ir .t.t. galiausiai pradeda priekaistauti, kad va jos broli su mergina kvieciam(kodel ji dviese kvieciam, jau rasiau) , o ja viena. Ir dar pridejo, kad va per jos seses vestuves, ji viena turejo buti su broliu poroje, kai kiti turejo antras puses(sese jai neleido tada dar kito vaikino imtis i poras ir pastate su broliu). Tai kodel mes turime jai leisti, aki sese neleido? Ji kvieciama, atsizvelgiant i kriteriju, kad turi buti pakviesti visi pusbroliai ir pusseseres, neisskiriant nei vineo, kad ir su juo nebendrauji(tuo labiau is vienos seimos). Man to kepsnio negaila, jei tik jis butu problema, tai negalvotume, ir neatlaikytume tokio jos spaudimo, ir pakviestume abudu, beda tame, kad musu sodyboje, kur svesime, ne tik tai nebus kur papildomam sveciui miegoti, bet ir uz stalo vietos nera(telpa 29 susispaude o jis jau butu buves 32)... Plius, mes jo nei mate nei girdeje, ka tik suzinoje isvis, kad jis toks beesantis...
kaip sakant, musu draugams nebera vietos, o cia dar pradesim  tolimuju sveciu, draugus- nepazistamus kviesti. Viskas butu kitaip, jei su  ja butu bendraujama ar vaikysteje ar dabar, tada kad ir nepazinotume, kviestume, bet siuo atveju, jauciames teisus bele kaip.
Ir dar apie zmogu gali nuspresti is  jo elgesio: nu kaip galima priekaistauti ir prasyti i svecius savo drauga?Tu tik dziaukis, kad tave kviecia, kai tiek tebendrauji, o ne dar draugus organizuoti...
As ja suprantu irgi, kad nori eiti su juo ir .t.t (jau sakiau, kad man buvo tokia situacija), bet reikia tureti naglumo prasytis... ir nesutikus priekaistauti...
Gerai butu, jei tik tas kepsnys cia butu problema, tada jis tikrai pigiau kainuotu, nei nervai, kuriuos susigadini, ir nepatenkinti giminaiciai...

Pas mane isviso mb sesuo uzsinorejo labai geru noru, kad eitu i pagrindini pabroli jos kadras, bet mes jo nei pazistam nei ka doh.gif tai ka man apie tai galvoti?
Atsakyti
aš pasilieku prie nuomonės, kad geriau žiūrėt ne kas giminė kas ne, o su kuo bendrauji tą ir kvieti. Pusbrolius kviečiam visus išskyrus tą, su kuriuo visai nebendraujam. Aš bandžiau su juo bent e-mailais susirasyt, bet po poros laisku ir tas bendravimas nutruko. Na jei nenori tai ir nereikia, neprievartausiu gi zmogaus bendraut jei jis nenori to. o va kai draugas, kuri kvietem vieną, paklausė ar gali atsivest mergina, sutikom. Juk smagiau jam bus nei vienam sedet kai aplink visi porom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lars @ 2008 05 21, 16:35)
Pritariu, nesuprantu kaip galima taip pasakyt. Jei kvieti draugę tai dėk + dar 1 žmogui, nu vdruk per pusę metų vestuvių planavimo susiras berną. Man tai žiauru, kaip kitos kalba, kad joms tas pats, nenori eit viena tegu neina visai. Tai kam tada iš vis tokia draugystė, o dėl + 1 ar 2 kepsnių nemanau, kad nukentėtų vestuvių biudžetas. Kodėl mes lietuviai tokie godūs ir žiūrim ne draugystės, o kas kiek suėda ir išgeria.

drinks_cheers.gif Pritariu, mane vestuvės jau po 1,5 mėnesio ir tai aš rezervavus 3 vietas draugams vienišiams, kurie gal ims ir susiras sau porą mirksiukas.gif Jei jau kviečiu kažką, tai iš visos dūšios biggrin.gif Pas mus kelios poros ir su vaikais galbūt atvažiuos, dar galvoja, bet aš nematau čia problemos, jei draugas, tai draugas ir su visa šeimyna ax.gif
Atsakyti
Aš pusbrolius ir pusseseres visus kviečiausi su antrosiom pusėm. Ir iš tų, kurie ateis, 2 antrųjų pusių aš nepažįstu. Kažkaip nenorėjome skirtsyti ir klausti, kiek laiko draugauja, nes laiko trukmė nebūtinai reiškia santykių rimtumą. Be to, man pačiai būtų nesmagu, jeigu kviestų mane vieną, o turėčiau vaikiną. Praeitais metais mes buvome BM draugo vestuvėse ir mus kvietė abu. Tai buvo puiki galimybė pamatyti, kaip švenčiamos vestuvėms ir pasiskolinti idėjų sau ir suprasti, ko daryti nevertėtų. Taip pat buvo puiki galimybė pamatyti, kaip tokiame baliuje elgsis MB: t.y. toli, be tėvų, alkoholis ir t.t.

Po ilgų epopėjų su savo svečių sąrašais galiu daryti išvadą, kad turint daug giminių 30 žmonių baliaus planuoti neverta. Mes taip pat manėm tilpsią į 30-35. Tačiau suskaičiavome visus, kuriuos kviesime + nevedusiųjų galinčias ateiti antrąsias puses ir gavome - 50. Reikia matyt nuspręsti, kad arba kviečiu visus arba nieko. Turiu 6 pusseseres ir 4 pusbrolius. Nekviečiau tik 1-os pusseserės, nes su ja nesimatėme jau 5 metus ir nežinau, kur ji dabar gyvena. Su kitais bendrauju įvairiai, priklausomai nuo poreikio, santykių šiltumo ir bendrų interesų. Bet jokiu būdu jų ir jų antrųjų pusių pagal prioritetus neskirstau. O juk vestuvės gai būti puiki proga santykius atnaujinti ar suteikti jiems naujos prasmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samira: 26 gegužės 2008 - 09:45
kas turi pinigu daug gali dar ir kaimynus pasikviesti ir bendradarbius, ir buvusius klases draugus. Bet vis gi vestuves nera pigi pramoga, ir mes kviesim tik tuos su kuriais bendraujam. Geriau pakviesti savo gera bendradarbi, nei nepazistamos pusbrolio drauges .
Atsakyti
Savo MB kai kuriu draugu drauges as net nesu maciusi, nes jos yra "ka tik atsiradusios". As tuos draugus kiekviena karta maciau vis su skirtingom panom. Bet mes ne priestaravom, kad tie draugai ateitu (jai nores) su savo antra puse. Nesvarbu, "laikina" ta antra puse ar ne. Ne musu reikalas. Tiesiog reikia ir apie juos pagalvoti, kad jiems patiems bus smagiau. Nenores, neims tos "antros puses". bet jai nores, tai mes davem tokia galimybe. Del 2-3(-ju) zmoniu tikrai niekas nepasikeis.
Nes mes buvom nusprende, arba darom visai kuklia svente po baznycios (pasedim restorane su tevais, broliais, seserim- jokiu pusbroliu ir pusseseriu), arba jai jau ruosimes daugiau sveciu kviesti, tai tikrai nekelsim niekam jokiu salygu-ateiti vienam ar su antraja puse.

Atsakyti
QUOTE(gintek @ 2008 06 22, 23:04)
kas turi pinigu daug gali dar ir kaimynus pasikviesti ir bendradarbius, ir buvusius klases draugus. Bet vis gi vestuves nera pigi pramoga, ir mes kviesim tik tuos su kuriais bendraujam. Geriau pakviesti savo gera bendradarbi, nei nepazistamos pusbrolio drauges .

drinks_cheers.gif friends.gif
Atsakyti
mes tai irgi kaip ir išsprendėm dilemą, kaip čia padaryti su tais svečių kvietimais. kviečiam dėdes, tetas bei aš iš savo pusės pusseseres ir pusbrolius. dauguma vedę, o kurie ne - tie į pulką su kitais nevedusiais. ax.gif draugų nekviečiam visai, nes per ilgą laiką kažkaip nutolom. tai jei nebendraujam, tai ir nekviečiam.
ale ir tai užtenka - bus apie 50 žmonių. doh.gif
Atsakyti
o mes tu kuriu nenorejom nekvietem ,tegu sneka ka nori cia musu svente!
Atsakyti
Aš irgi susiparinus dėl vienos draugės.
g.gif Ji išvarius i Vokietija, jau metai kaip nesimatėm. Mokykliniais laikais buvom 4 geros draugės... Kažkaip ir sutarę buvom, kad vestuves visų švęsim kartu. alc.gif Nepakviesti neišeina. O kviesti nelabai noriu, nes jinai su mano vaikinu (jau buvusiu) susidėjo nieko man nesakius... Ir dabar ligi šiolei draugauja. O "to" aš matyt nenoriu... bash.gif doh.gif
Kviesti ją vieną? g.gif Visai nekviesti? g.gif Ar Juos abu, ir nekreipt į tai dėmesio?... (juk visviena pinigėlio atneštų blush2.gif )

Kaip pasielgti, kad būtų TEISINGA abiems pusėms? blink.gif g.gif
Atsakyti