Uij, kiek cia sita tema pridiskutuota!!!

Manau, beveik visose seimose/giminese pasitaiko panasiu problemu, tik skirtingo "laipsnio".
Mano pacios vestuves uz 4 dienu. Su kvietimais irgi turejome bedu.
Mano tetis megsta padauginti ir del to, kaip ir kitom merginom butu, man geda. Jis nepiktybiskas, tiesiog pasidaro ikyrus, bando visas sokinti, nors pats vos pastovi, "skaldo" ivairius ne i tema bajeriukus ir pan. Mano gimine ir draugai ji zino, tad tiesiog nesiparina, zino, kad jis tiesiog nemato tame nieko blogo. Bijojau del MB artimuju, nes jie labai kulturingi konservatyvus zmones. Sprendimas: pasikalbejau su MB tevais, paaiskinau situacija, pasakiau kad bet kuriuo atveju myliu teti ir noriu, kad jis dalyvautu - jie uztikrino, kad tikrai kreivai i ji neziures ir netgi labai mane suprato.
Kita beda: turiu 4 pusseseres

2 bus pulke, nes panasaus amziaus ir jos man - vienos is geriausiu draugiu, kita - gerokai vyresne, su kuria neturiu visiskai jokio rysio, bendraujam tik ekstra atveju - pvz. susitukus giminaiciu laidotuvese ar lankant bendra giminaiti ligonineje, viskas. Tad jos nekvieciau. Del to nemazai reikejo kalbetis su tevais, kad suprastu mano toki sprendima, bet suprato

. Dar viena puske vos 15 metu, sveciuose bus, sauni panele auga, bet pulke ne. Tai del to man dar iki dabar mociute sazine pjauna

bet as nekreipiu demesio, nes pati ne kiek neisizeidziau nebuvusi niekad pulke

juk jai dar viskas pries akis - tekes drauges, kitos musu puskes , gal pakvies. PAs mus ir taip jau 5 poros be musu

.
Diskutavote ir del vaiku vestuvese, kuriu nenorite kviesti. Mano manymu, vaikai nuo 14 metu ( kai kurie ir anksciau) suvokia, kad ju nepakvietimas i kazkoki rengini nereiskia ju issizadejima - nera jie jau tokie kvailiukai. Tam Kvietime tiesiog reikia nurodyti kvieciamu asmenu vardus, o jei zmones vistiek neaisku, pasakyti, kad del finansiniu ar tai asmeniniu sumetimu norite, kad dalyvautu tik suaugusieji. Del mazesniu vaiku sunkiau, nes tikrai nevisada zmones turi kur juo ar kam juos palikti. Todel kviesdami tokias seimas turite atsizvelgti ir i ju situacija - negalima myleti dvieju zmoniu, nemylint ju vaiku, juk taip?

O jei jau mylit, tai gal protingiausia butu pasitarti su tu vaikuciu teveliais - ka jie galvoja. Turite aiskiai issakyti, kad nepageidaujate vaikisko surmulio savo sventeje.

gal yra galimybe visus tuos vaikucius suvesti i viena vieta ir parupinti aukle vienai dienai? O gal tie vaikuciai kartu su teveliais gan anksti is sventes vaziuos namuciu? Cia tik ideja, zinoma, bet suauge zmones visada gali priimti koki nors sprendima.