Įkraunama...
Įkraunama...

Kai į vestuves reikia kviesti tuos, kurių nenori

QUOTE(BaddAngell @ 2010 08 21, 12:02)
as taip ir galvoju... jei butume nebendrave, kai jis vestuves kele, nemanau, kad butu pakvietes. juk tuomet bendravom, o db ne. manau ir as, nebendraujam- kam kviesti? na mama sako butu galbut zingsnis i susitaikyma...bet pala, as nemanau, kad as turiu ta zingsni pirma zengti... ax.gif

Tai jei nesijauciat kalta ir del barnio kaltas jis, tuomet ir nekvieskit sau ramia dusia 4u.gif Nemanau,kad butina kviesti tuos,kuriu vestuvese dalyvavai. As tarkim irgi pries 2 metus dalyvavau puskes vestuvese (kuri beje gyvena mano laiptinej ir bendraujam,bet neartimai),po keliu savaiciu dalyvausiu kitos puskes jungtuvese,bet i savo vestuves ju abieju nekviesiu,nes dalyvaus tik tevai ir seses/broliai> Nematau tame problemos,nedarau dideliu vestuviu ir negaliu sukviesti visus,kuriu vestuvese as buvau, tektu puse gimines kviest tada biggrin.gif
Papildyta:
Bet va del sveciu,kuriu nenori matyti,as taip pat turiu dilema blush2.gif Turiu teta (mamos sese,kuri gyvena vienam miestely kur ir mes) ir mama su ja visa gyvenima labai bendrauja,tai automatiskai ir mes vaikai su ja daug bendro turejom. Beda tame, kad ji kai isgeria pradeda nesamones isdaryneti ir prie zmoniu kabinetis lygioj vietoj, gadina nuotaika visiems,spektaklius megsta rengti vienu zodziu biggrin.gif Tai va,mano mama kaip ir nori,kad mes ja pakvietume (nors kitu tetu ir dedziu nekviesim,net kriksto tevu nebus),bet as jau pradedu dvejoti, nes jei pakvietume tai i vestuves ji atvyktu viena (vyras dabar uzsienyje),o tada isvis pravalas jauciu bus, nes jis ja tai sudrausmina kai pradeda nesamones isdarynet ir klauso jo. Labiausiai pergyvenu del MB seimos,nes jie nera jos mate ir tikrai nesupras jos pokstu jei ji nuspres priskabint prie ju. Mano seima tai jau ja puikiai pazista ir zinom jos elgesi,tai demesio nekreipiam,bet va MB seima gali nesuprast ir visai nenoriu paskui raudonuot pries juos ir,kad visi be nuotaikos paskui sedetu blush2.gif Dabar esu giliuose apmastymuose doh.gif Baisiai nenoriu,kad kazkokia tetule sugadintu mano svente,kurios taip laukiu, bet jei nepakviesiu,zinau 100%,kad ji baisiai supyks ant manes,o dar ir mano mama turbut nesupras verysad.gif doh.gif doh.gif Visai pasimetus as doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Beautiful*eyes* @ 2010 08 21, 11:30)
Baisiai nenoriu

tai ir nekvieskit 4u.gif

as ir del vienos tetules B buvau ispejus, kad jei ji bus as tikrai parodyciau, kad is mano puses ji tiek ir laukiama cia buvo doh.gif nu nemoku ir net nenoriu vaidmainiaut... nepatinka, nenoriu tai ir visas pasaulis zinos doh.gif blush2.gif tokia jau as blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 08 22, 04:15)
tai ir nekvieskit  4u.gif
as ir del vienos tetules B buvau ispejus, kad jei ji bus as tikrai parodyciau, kad is mano puses ji tiek ir laukiama cia buvo  doh.gif nu nemoku ir net nenoriu vaidmainiaut... nepatinka, nenoriu tai ir visas pasaulis zinos  doh.gif  blush2.gif tokia jau as  blush2.gif

NA taip,sutinku su Jumis,kad jei nepatinka zmogus,geriau nekviesti,bet pas mane kiek kita situacija gal. Ji kai neisgerusi tai visai kitoks zmogus buna ir normali,gera teta,bet kai isgeria tai visai nepakenciama pasidaro doh.gif Vienu zodziu net nezinau ka daryt, nekviest ir uzsitraukt tetos nemalone bei isklausyt mamos moralu ar rizikuot,kad bus sugadinta nuotaka mano vestuviu diena verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Beautiful*eyes*: 22 rugpjūčio 2010 - 14:44
QUOTE(*Beautiful*eyes* @ 2010 08 22, 12:43)
Vienu zodziu net nezinau ka daryt, nekviest ir uzsitraukt tetos nemalone bei isklausyt mamos moralu ar rizikuot,kad bus sugadinta nuotaka mano vestuviu diena verysad.gif

as tai uz tai jog nekviesti ir tiek... ten ir teta... tiesa maniskio... bet ji toookia tarska sarka patarska.... doh.gif aisku MB mama buvo laaabai nepatenkinta, bet man [..].... unsure.gif 4u.gif
tau ir tas pats pabambes siek tiek ir nustos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 08 22, 19:30)
tau ir tas pats pabambes siek tiek ir nustos  4u.gif

Na, jo is tikruju taip ir butu,bet as tokia baile,visada bijau kazka nuskriausti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Beautiful*eyes* @ 2010 08 22, 20:42)
Na, jo is tikruju taip ir butu,bet as tokia baile,visada bijau kazka nuskriausti doh.gif

anksciau ir as tokia buvau doh.gif ale igyji daugiau gyvenimiskos patirties ir supranti, kad visiems geras nebusi 4u.gif be to... vis tiek to nelabai kas ir ivertins 4u.gif
tad ziurek kaip tau geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 08 23, 15:11)
anksciau ir as tokia buvau  doh.gif ale igyji daugiau gyvenimiskos patirties ir supranti, kad visiems geras nebusi  4u.gif be to... vis tiek to nelabai kas ir ivertins  4u.gif
tad ziurek kaip tau geriau  4u.gif

Na taip, Jus teisi smile.gif na,bandysiu su mama kalbet,jauciu kaip prades burbet doh.gif Nors mes organizuojam patys savo svente ir tevu prasom nesikisti,nes finansuojam patys,bet siuo klausimu vistiek mama manes nesupras jauciu ir teks pakovoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Beautiful*eyes* @ 2010 08 23, 19:38)
Na taip, Jus teisi smile.gif na,bandysiu su mama kalbet,jauciu kaip prades burbet doh.gif Nors mes organizuojam patys savo svente ir tevu prasom nesikisti,nes finansuojam patys,bet siuo klausimu vistiek mama manes nesupras jauciu ir teks pakovoti  doh.gif

As tai manau, kad jeigu finansuojatės patys, ir nekviečiat šiaip jokių dėdžių tetų, manau, turit pilną teisę nekviest ir tos ponios. Mamai pasakyk, kad ir taip apriboji žmonių skaičių, ir taip nekvieti daugybės tų, kuriuos galbūt norėtum ar irgi turėtum pakviest, todėl ir šios viešnios neprivalai kviesti. Jeigu mama labai norės, ji pati ją pasikvies kitą dieną pavaišinti ir papasakoti, kaip viskas ten buvo.
Aš visiškai suprantu, ir labai puikiai iš patirties žinau, kokį spaudimą daro tėvai. Nors po mūsų vestuvių praėjo jau beveik 2 metai, aš kiekvieną dieną gailiuosi nusileidusi anytai - jos pageidavimu vestuvėse buvo apie 10 žmonių, kurie man yra niekas, 5 iš jų yra niekas ir mano vyrui. Tiesiog jų šventėse dalyvauja anyta, tad šįkart ji juos pasikvietė. Aš kiekvieną dieną gailiuosi nusileidus jos norams. Ne todėl, kad tie svečiai kažką iškrėtė ar pan, tiesiog todėl, kad tie žmonės atvažiavo ne dėl manęs, ne dėl mano vyro, o dėl anytos.
Atraskit savyje drąsos atlaikyt aplinkinių spaudimą ir nekartokit svetimų klaidų. Šventė tik viena, ir ji turi būt tobula 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2010 08 23, 20:12)
As tai manau, kad jeigu finansuojatės patys, ir nekviečiat šiaip jokių dėdžių tetų, manau, turit pilną teisę nekviest ir tos ponios. ..........
Atraskit savyje drąsos atlaikyt aplinkinių spaudimą ir nekartokit svetimų klaidų. Šventė tik viena, ir ji turi būt tobula  4u.gif

Aciu uz patarimus ir padrasinimus 4u.gif bandysiu sakyti mamai,kad jos sesutes nekviesim,ziuresim ka sakys,bet as jau isivaizduoju doh.gif Siaip logiskai mastant,manau,kad net nesazininga ir negrazu butu ja pakviesti (nors ir gyvenam vienam miestely),o mamos brolio nekviest (kuris gyvena vos 15km nuo musu ir i kurio dukros vestuves mes su MB vaziuosim uz keliu savaiciu).Gal bent toks argumentas pades numalsint mamos kaprizus doh.gif Sunku dar bendraut telefonu, nes negyvena Lietuvoj mama dabar blush2.gif
Atsakyti
Uij, kiek cia sita tema pridiskutuota!!! smile.gif Manau, beveik visose seimose/giminese pasitaiko panasiu problemu, tik skirtingo "laipsnio".

Mano pacios vestuves uz 4 dienu. Su kvietimais irgi turejome bedu.
Mano tetis megsta padauginti ir del to, kaip ir kitom merginom butu, man geda. Jis nepiktybiskas, tiesiog pasidaro ikyrus, bando visas sokinti, nors pats vos pastovi, "skaldo" ivairius ne i tema bajeriukus ir pan. Mano gimine ir draugai ji zino, tad tiesiog nesiparina, zino, kad jis tiesiog nemato tame nieko blogo. Bijojau del MB artimuju, nes jie labai kulturingi konservatyvus zmones. Sprendimas: pasikalbejau su MB tevais, paaiskinau situacija, pasakiau kad bet kuriuo atveju myliu teti ir noriu, kad jis dalyvautu - jie uztikrino, kad tikrai kreivai i ji neziures ir netgi labai mane suprato.
Kita beda: turiu 4 pusseseres smile.gif 2 bus pulke, nes panasaus amziaus ir jos man - vienos is geriausiu draugiu, kita - gerokai vyresne, su kuria neturiu visiskai jokio rysio, bendraujam tik ekstra atveju - pvz. susitukus giminaiciu laidotuvese ar lankant bendra giminaiti ligonineje, viskas. Tad jos nekvieciau. Del to nemazai reikejo kalbetis su tevais, kad suprastu mano toki sprendima, bet suprato smile.gif. Dar viena puske vos 15 metu, sveciuose bus, sauni panele auga, bet pulke ne. Tai del to man dar iki dabar mociute sazine pjauna smile.gif smile.gif bet as nekreipiu demesio, nes pati ne kiek neisizeidziau nebuvusi niekad pulke smile.gif juk jai dar viskas pries akis - tekes drauges, kitos musu puskes , gal pakvies. PAs mus ir taip jau 5 poros be musu smile.gif.

Diskutavote ir del vaiku vestuvese, kuriu nenorite kviesti. Mano manymu, vaikai nuo 14 metu ( kai kurie ir anksciau) suvokia, kad ju nepakvietimas i kazkoki rengini nereiskia ju issizadejima - nera jie jau tokie kvailiukai. Tam Kvietime tiesiog reikia nurodyti kvieciamu asmenu vardus, o jei zmones vistiek neaisku, pasakyti, kad del finansiniu ar tai asmeniniu sumetimu norite, kad dalyvautu tik suaugusieji. Del mazesniu vaiku sunkiau, nes tikrai nevisada zmones turi kur juo ar kam juos palikti. Todel kviesdami tokias seimas turite atsizvelgti ir i ju situacija - negalima myleti dvieju zmoniu, nemylint ju vaiku, juk taip? smile.gif O jei jau mylit, tai gal protingiausia butu pasitarti su tu vaikuciu teveliais - ka jie galvoja. Turite aiskiai issakyti, kad nepageidaujate vaikisko surmulio savo sventeje. smile.gif gal yra galimybe visus tuos vaikucius suvesti i viena vieta ir parupinti aukle vienai dienai? O gal tie vaikuciai kartu su teveliais gan anksti is sventes vaziuos namuciu? Cia tik ideja, zinoma, bet suauge zmones visada gali priimti koki nors sprendima. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(soula @ 2010 08 23, 23:20)
Uij, kiek cia sita tema pridiskutuota!!!  smile.gif  Manau, beveik visose seimose/giminese pasitaiko panasiu problemu, tik skirtingo "laipsnio".

Labai geras postas thumbup.gif
Atsakyti
Labas pasakysiu is savo gyvenimiskos patirties. Mano sesers vetuves. Svogriaus sesers vyras visiskai prasigeres. Maza to kad kelia riauses bet dar prisigeres apsislapina. Taigi vestuvese buvo tik viena sesuo. Beje kaip ir mano viena teta buvo savo siaubo vyrelio.Taip kaip savo vestuves finansavau pati sau pasakiau Jokiu pijokeliu kurie pasidaro agresyvus. Blogiausiai kas nutiko tai vaikai dukdami suplese kelnes ir lengvai nusibrozdino. o vienas svecias i pabaiga tiesiog ramiai sededamas uzmigo. Be riausiu ir be pykciu. Mes gailime pijoku ir agresyviai besielgianciu bet nesigailime visu likusiu. Gal paliktas namuose triuksmadarys susimastys kad jo elgiasys nepriimtinas ir bandys pagalbos ieskoti. O dabar kam kazka keisti juk visi toleruoja. Galima prisigerti nuskriausti seimos narius sugadinti nuotaika ir niekas nei puse žodzio. Tai kodel nepasiautejus? Kodel neprisigerti iki zemes graibymo? Jei "blogiecio" sutuoktinis geras zmogus reikia su juo kalbetis pasakyti kad pageidajamas tik jis be sutuoktinio(pokalbis juodai sunkus) bet del kitu ramybes reikia pasistengti. Reikia apie apsisprendima pasakyti ir tam "blogieciui" ramiai paaiskinti sprendimo priezasti ir iseiti (pvz gydytis) jei nori dalyvauti Jusu sventeje. Supyks isizeis bet gal ir susimastys(juk issizada artimieji jo. Tai tik mano nuomone ir mano patirtis.
Atsakyti