Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos

As gumbus irgi per ziema laikau iskastus,sausai rusy padejus.O ziemos pabaigoje sodinu i vazonus. 4u.gif Kitais metais visus gumbus sodysiu i viena vazona.Tikiuosiu bus labai grazu wub.gif
Atsakyti
o as dvi saviskes parsinesiau is lauko namo, tai jos isvis lapus sudziove ir viskas, tai tada ir as gumbus iskasiu ziemai.
o dar viena laikiau namie (balta), tai jos lapai grazut grazuteliai, bet nezydi schmoll.gif gal ziemai ruosias g.gif
Atsakyti
Tai va gavau aš iš draugės kaliją dar yra su lapais, ji ją skaidė iš po pasodinimo lauke, kiek žinau tai baltos spalvos g.gif Ir ką man dabar su ja daryti? verysad.gif Na įkišau aš ją į žemę kurią galima nusipirkti "Senukų" prkybos centre, tik kadangi pasirodė, kad ten vienos durpės tai truputį sumaišiau su daržo žemėmis. O kas toliau. Nieko nežinau apie jų priežiūrą unsure.gif Gal kas galit trumpai apšviesti, gal reikėjo palikti tik vieną didžiausią gumbą, o kitką išmesti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesiukas @ 2007 10 24, 12:48)
Tai va gavau aš iš draugės kaliją dar yra su lapais, ji ją skaidė iš po pasodinimo lauke, kiek žinau tai baltos spalvos g.gif Ir ką man dabar su ja daryti? verysad.gif  Na įkišau aš ją į žemę kurią galima nusipirkti "Senukų" prkybos centre, tik kadangi pasirodė, kad ten vienos durpės tai truputį sumaišiau su daržo žemėmis. O kas toliau. Nieko nežinau apie jų priežiūrą unsure.gif Gal kas galit trumpai apšviesti, gal reikėjo palikti tik vieną didžiausią gumbą, o kitką išmesti?  g.gif

tai reikejo ziemai gal nesodint jas i zeme, laikyk sausai tuos gumbus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesiukas @ 2007 10 24, 12:48)
Tai va gavau aš iš draugės kaliją dar yra su lapais, ji ją skaidė iš po pasodinimo lauke, kiek žinau tai baltos spalvos g.gif Ir ką man dabar su ja daryti? verysad.gif  Na įkišau aš ją į žemę kurią galima nusipirkti "Senukų" prkybos centre, tik kadangi pasirodė, kad ten vienos durpės tai truputį sumaišiau su daržo žemėmis. O kas toliau. Nieko nežinau apie jų priežiūrą unsure.gif Gal kas galit trumpai apšviesti, gal reikėjo palikti tik vieną didžiausią gumbą, o kitką išmesti?  g.gif

Kazkada turejau Kalija tai ji neturejo gumbo.Pas ja buvo vien tik saknis.Tai sias kalijas per ziema laiko viduje ir dazniausiai jos zydi.O jei kalija su gumbu - tada gumba ziema laikai sausai,vesioj patalpoje ax.gif Tai kokia taviske kalija ar turi ji gumba? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ina' @ 2007 10 24, 21:57)
Kazkada turejau Kalija tai ji neturejo gumbo.Pas ja buvo vien tik saknis.Tai sias kalijas per ziema laiko viduje ir dazniausiai jos zydi.O jei kalija su gumbu - tada gumba ziema laikai sausai,vesioj patalpoje ax.gif Tai kokia taviske kalija ar turi ji gumba? ax.gif

g.gif maniskes tai visos su gumbais
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 10 25, 11:58)
g.gif maniskes tai visos su gumbais

Radau parasyta taip: Spalvotosios kalijos auginamos palyginus neseniai – 20–25 metus. Jos būna geltonos ir rausvos spalvos. Sios kalijos formuoja šaknies gumbą, primenantį begonijos gumbus. Šiuo metu yra daugybė hibridinių kalijų, kurių papėdlapiai yra įvairių spalvų, o atspalviai – nuo šviesiai geltonų ir rausvų iki sodrių geltonų ir raudonų.

O apie baltas parasyta taip: Kalija dažniausiai dauginama vegetatyviai kai – kero dalijimu, atskiriant jaunas atžalas nuo senų augalų. Keras dalijamas rudenį arba pavasarį, kai kalija persodinama. Tinkamiausias laikas persodinti yra rugpjūčio – rugsėjo mėnesiai. Šiuo metu atskiriamos atžalos, kurios sodinamos į atskirus 10–15 cm skersmens vazonus. ax.gif
Atsakyti
nu maniskes dvi taip ir stovi vazone zemese ir be lapu, tai vis mastau tuos gumbus is ten istraukt ar tegu taip ir ziemoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 10 26, 15:46)
nu maniskes dvi taip ir stovi vazone zemese ir be lapu, tai vis mastau tuos gumbus is ten istraukt ar tegu taip ir ziemoja g.gif

As tai ivairiai esu laikius,ir vazone ziemojo,dabar tai iskastos.Nemaciau skirtumo,gal tik maziau vietos iskastos uzima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2007 10 27, 16:07)
As tai ivairiai esu laikius,ir vazone  ziemojo,dabar tai iskastos.Nemaciau skirtumo,gal tik maziau vietos iskastos uzima mirksiukas.gif

na vazoniku nereikia, o vietos tai pas mane dafiga, tai lai jos ten ir ziemoja, tingiu kasineti blush2.gif
Atsakyti
aš pernai laikiau vazoniuke, bet ji man po to nežydėjo, gal per vėlai iš patamsio ištraukiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2007 10 29, 10:31)
aš pernai laikiau vazoniuke, bet ji man po to nežydėjo, gal per vėlai iš patamsio ištraukiau g.gif

g.gif g.gif o tai kai gumba iskasi, ji tamsiai reik laikyt ar sviesiai g.gif
Atsakyti