Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo ir "naujas" vaikas

vaikai galvoja, kad Bogis2 butu isdavyste. Is tikruju tai dar tik keli menesiai praejo po sunio mirties, bet jie labai sunkiai isgyvena. Gal kas nors turit tokios patirties, kaip vaikai susitaiko su tokiais dalykais?
Atsakyti
http://www.spotsocie...rg/fatedog.html

Nueikit i pries tai ideta nuoroda, jau taip liudna pasidare cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
Pas mus prieš mėnesį gimė 2.gif . Tai mūsų šuo labai dėl to pergyveno ir dar vis pergyvena. Pirmas 3 dienas nieko neėdė, net mylimiausios vištos kojelės, nosis buvo sausa kaip parakas. Vyras (jis šeimininkas) visaip stengėsi pralinksminti šunį ir į lauką gerokai ilgiau ir dažniau ėjo, bet šuo buvo gilioj depresijoj.
Dabar po mėnesio jau apsiprato, bet prie 2.gif neina ir visiškai ignoruoja, o jei vyras paima leliuką ant rankų, tai šuo iš karto prisistato ir visur paskui sekioja, žiauriai pavydi.
Įdomu kada šuo susitaikys su ta mintim, kad yra 2.gif ?
Atsakyti
sad.gif Patarkite ką daryti su šuniu? Laukiuosi vaikelio, o namuose gyvena mylimas, netgi labai, kiek man atrodo, meilus, nepiktas, tik fiziškai stiprus Stafo veislės (kovinis) šuo. Neįsivaizduoju ką reiks su juo daryti kai gims vaikelis, kur jį dėti kaip elgtis. Žinau, kad dabar visi šeimos nariai, pradedant mano tėvais, sese, broliu ir manimi su vyru, dažnai apie šuns likimą galvojame. Patinka mums jis, tačiau neįsivaizduoju kaip elgtis. Izoliuoti šunį nuo vaikelio, ar pratinti prie jo. Patarkite....
Atsakyti
As asmeniskai sunkiai isivaizduoju derini stafas ir kudikis, bet jei esat astriu pojuciu megejai, pasilikit suni ir ziurekit, kaip jis elgsis atsiradus kudikiui. Jei kils bent menkiausia abejone del kudikio saugumo, neabejodami ieskokit suniui kitu seimininku...

beje, tokiems klausimams yra tema "Flora ir fauna" smile.gif

Atsakyti
As manau kad suns atsisakyti tikrai nereikia! Juk jis gyvens su nestuke.gif ir jau turi rysi su 2.gif Stebek suni, nepalik nei minutei vieno su suniu ir pati padarysi isvadas!!!
Atsakyti
Kai mes rinkomes suni, labai irgi norejom stafo. Jie man ziauriai grazus ir simpatiski. Bet kai prisiskaiciau apie juos litereturoje,pasakiau kad mano namuose sio suns tikrai nebus. Stafai yra pavydus sumazejusiam demesiui, labai nenoriai ar net kategoriskai neuzleidzia savo vietos seimos-bandos herarchijoje. O atsiradus vaikui jam demesy sumazes labai jau labai zymiai, o taip pat pagal svarba jis nukris vienu laipteliu zemiai. Kiek skaiciau jie yra kerstingi.

Vieninteliu variantu as galvociau ji pasilikti, tai jei jis yra su dokumentais, jam ir jo tevams daryti psichikos testai ir ivertinimas pats geriausias, bei jei jis yra tikrai gerai isdresuotas ir ypatingai paklusnus.

Ir labai neuztikrintai skamba: "kiek man atrodo meilus, nepiktas". Turi buti simtu procentu tuo isitikinusi.

Ar pasiruosus rizikuoti????

Atsiprasau uz savo kategoriska nuomone, kuri galejo ibauginti. Pasikliauk savimi ir blaiviu protu 4u.gif
Atsakyti
Vaiką nuo šuns galima apsaugoti, tik reikės būti labai akyliems.
Gal bandykite nuo šiol atpratinti šunį nuo rodomo dėmesio? Tegul apsipranta, kol nėra kam pavydėti.
Atsakyti

Milabra, leisk tau priestarauti. Kad ir koks akylus tu bebutum, prie vaiko neprilipsi ir i ji visas 24 val neziuresi. Milijonas ir viena situacija galima kai tu gali nors minutei nubuti prie vaiko, o suo butent tada ir atsiras ten kur jam negalima. Juolab nesuziuresi kai vaikas prades sliauziot, vaiksciot.

Mano galva rizikuoti galima del saves, bet ne del vaiku.

Atsakyti
Sypsena is esmes viska teisingai apie stafus parase. As galiu tik prideti, kad sunys buna skirtingos paskirties. Vieni sunys yra "seimyniniai", kiti yra "koviniai/apsauginiai". Siuo atveju stafas yra kovinis suo, kuriam, mano subjektyvia nuomone, ne vieta seimoje, ypac su mazais vaikais. Taip yra del igimtos stafo agresijos, polinkio dominuoti, fizines jegos ir kitu elgesio savybiu (pvz. paprastai sunys, kai jiems kas nors nepatinka, urzgia, tuo tarpu koviniai sunys puola be ispejimo). Bet jei zmogus, kaip jau sakiau, megsta astrius pojucius ir nebijo rizikuoti vaiko sveikata ir gyvybe, jo valia...

Nezinau motyvu, kodel buvo pasirinktas toks suo, bet net jei tas konkretus stafas ir turi dokumentus ir jo tevai yra patikrintos psichikos, toks suo vistiek lieka "ginklas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 27 sausio 2005 - 14:22
QUOTE(Šypsena @ 2005 01 27, 13:24)

Milabra, leisk tau priestarauti. Kad ir koks akylus tu bebutum, prie vaiko neprilipsi ir i ji visas 24 val neziuresi. Milijonas ir viena situacija galima kai tu gali nors minutei nubuti prie vaiko, o suo butent tada ir atsiras ten kur jam negalima. Juolab nesuziuresi kai vaikas prades sliauziot, vaiksciot.

Mano galva rizikuoti galima del saves, bet ne del vaiku.

Aš ir nesiginčyju, net nežinau kaip tie stafai atrodo. Pas mus vokiečių aviganė buvo, kai duktė atsirado. Puolė ant jos iš karto kai pamatė. Nuo to karto buvo uždaroma, kai tik mes atvažiuodavom.
Gyvenant kartu - nu nežinau, kaip tai vyksta. Sakau, gal atpratinti šunį nuo dėmesio? Jei dabar tiesiog deklaruojama kad numylėtinis, kad visų dėmesio centre, tai bus laaabai negerai, kai atsiras vaikas. Su mūsų kale taip ir buvo, todėl ji ir puolė ant manosios, vos spėjau atitraukti.
Atsakyti
TAm kad neiskiltu tokiu dilemu, visada reikia galvoti, priimant sprendimus, kaip jie itakos tolesni gyvenima. Neapgalvotai perkant pretenzingo (agresyvaus)charakterio suni, poto tenka skausmingai ir apmaudziai priimineti sprendimus, nes atsiranda vaikai, reikia vaziuoti i komandiruote, o nera kam palikti sunio sad.gif Tada suns likimas pakimba ore
Todel mes ir nepirkom stafo, o pirkom labradora, tad jokiu problemu tikrai neturetu iskilti nei kai atsiras vaikai, nei kai reikes kur isvykti, net ir ilgesniam laikai (seimos nariai ir kaimynai jau susidare sarasa, kas kokia eile priziures Gaira, jei mums reikes isvykti thumbup.gif biggrin.gif )
Atsakyti