Įkraunama...
Įkraunama...

vyras skolina pinigus žmonai

QUOTE(alter ego @ 2007 07 04, 18:59)
Nesaugot, bet pinigus savoms išlaidoms tvarkytis patiems..  Kur čia nesubrendimas?

buvo ten..apie situacija, jei biudzetas bendras, o norai virs sveiko suvokimo ribu - valciu ispardavimai etc. ir pinigai baigias anksciau, nei reikia..neatidziai skaitote. rolleyes.gif
Atsakyti
Perskaičius šią labai įdomią temą,toks klausimas pasistojo.Gyvena kartu du racionalūs savo pinigus mokantys skaičiuoti žmonės,šeima taip sakant.Propaguoja atskirus biudžetus.Tik viena nelaimė atsitiko jų gyvenime- jie įsimylėjo vienas kitą neatsižvelgę į uždirbamų pinigų kiekį ir į perspektyvas ateity tą pinigų kiekį didinti.Jaunystė - kvailystė,nieko nepadarysi.Šiuo metu vienas(lytis nesvarbu) uždirba pvz. 6 tūkst. litų, kitas- tik varganą tūkstantėlį ir mažai perspektyvų gauti žymiai daugiau.
Kadangi kiekvienas šeimoje gyvena pagal galimybes,tai turtingasis valgo aukščiausios rūšies rūkytą dešrą,kitas- šlapianką.Vienas perka kokybišką ,gal ne patį brangiausią drabužį firminėj parduotuvėj,kitas - kokybišką firminį drabužį geram skuduryne.Vienas važinėja geru apynauju automobiliu ir kartais,kai gera nuotaika,paveža iki darbo savo partnerį (juk vis tik jie vienas kitą labai myli- reikia artimą pamaloninti),kuris paprastai eina pėščiomis pusę valandos,kad sutaupytų.Uždirbantis daugiau gali sau leisti neblogą paskolą butui ar nedideliam nameliui priemiestyje.Tai va klausimas:kur gyvens neturtingoji poros pusė įsigijus butą ar namą? Variantai :
1.Tamsiame kambariukyje,nes už didesnį gyvenamajį plotą susimokėti negalės.
2.Balkone
3.Šalia namo reikia suręsti šuns būdą,kad esant reikalui,būtų galima operatyviai išsikviesti antrą pusę,padėti nudirbti ūkio darbus ir auklėti vaikus.

P.S. Šypsenėles ir liūdnus veidelius tekste susidėkit pagal poreikį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 07 05, 02:28)
Perskaičius šią labai įdomią temą,toks klausimas pasistojo.Gyvena kartu du racionalūs savo pinigus mokantys skaičiuoti žmonės,šeima taip sakant.Propaguoja atskirus biudžetus.Tik viena nelaimė atsitiko jų gyvenime- jie įsimylėjo vienas kitą neatsižvelgę į uždirbamų pinigų kiekį ir į perspektyvas ateity tą pinigų kiekį didinti.Jaunystė - kvailystė,nieko nepadarysi.Šiuo metu vienas(lytis nesvarbu) uždirba pvz. 6 tūkst. litų, kitas- tik varganą tūkstantėlį ir mažai perspektyvų gauti žymiai daugiau.
  Kadangi kiekvienas šeimoje gyvena pagal galimybes,tai turtingasis valgo aukščiausios rūšies rūkytą dešrą,kitas- šlapianką.Vienas perka kokybišką ,gal ne patį brangiausią drabužį firminėj parduotuvėj,kitas - kokybišką firminį drabužį geram skuduryne.Vienas važinėja geru apynauju automobiliu ir kartais,kai gera nuotaika,paveža iki darbo savo partnerį (juk vis tik jie vienas kitą labai myli- reikia artimą pamaloninti),kuris paprastai eina pėščiomis pusę valandos,kad sutaupytų.Uždirbantis daugiau gali sau leisti neblogą paskolą butui ar nedideliam nameliui priemiestyje.Tai va klausimas:kur gyvens neturtingoji poros pusė įsigijus butą ar namą? Variantai :
2.Balkone
3.Šalia namo reikia suręsti šuns būdą,kad esant reikalui,būtų galima operatyviai išsikviesti antrą pusę,padėti nudirbti ūkio darbus ir auklėti vaikus.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif va cia tai gerai nusvietei situacija.Tam ir yra seima,kad gyveni kartu, tad kartu ir perki brangesne ar pigesne desra,pagal bendras pajamas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 07 05, 01:28)

Žinot... manau vis dėlto sprendimas yra pinigų kiekyje. Kol išgyventi pasaulyje reikia abiejų pinigų (ir tai trūksta), tol problema. Kol vieno atlyginimas yra ženkliai didesnis už kito - tol lygybės nėra (čia galima pritaikyti proporcingumo principą, tuomet vienas iš 6 000Lt moka už viską, išskyrus žmonos pėdklenes (jei ji uždirba 1000Lt). Bet kai ateina ta didi diena, kai iš vieno žmogaus atlyginimo galima susimokėti ir už butą, ir už paskolas, ir auklei (jei bereikia), ir dar netgi pavalgymui lieka, va tuomet jau galima daryti visiškai atskirus biudžetus. Kiekvienas sumoka kažkurią atskirą dalį, bendru sutarimu galima kaupti kažkurią sumą pinigų, pvz atostogoms. Ir turėti savo pinigų, kuriuos galima išleisti valties varikliui arba meilužėms ir meilužiams.
Atsakyti
Kažko panašaus į Medinio atsakymą man ir reikėjo 4u.gif Ne viskas gyvenime susiveda į pinigus,ne viską jais šeimoje pamatuosi ir ne viską už juos nusipirksi.Tik kartais atrodo,kad kai kurių žmonių akyse visuomet tiksi skaitliukai,net meiliai žiūrint į savo gyvenimo partnerį ar gulint vienoj lovoj,užsiklojus šilkine anklode (gink Dieve,kad skylių nepratrintų,nes nesugebės už tai susimokėti)
Atsakyti
QUOTE(joginte @ 2007 07 04, 21:48)
Na aišku, lygios galimybės ir bla bla bla, bet vis tik ar ne maloniau, kai mes moterytės, kartais būnam trapios būtybės ir norim būti išlaikomos vyrų   ax.gif

Nu jo... bla bla bla... tik man visai malionu nail.gif būti trapia moteryte, mokėti už brangią kosmetiką iš bendro biudžiuto, bet nesijausti niekam skolinga, nes įnešu ten nemažą dalį rolleyes.gif

Ir šiaip jau pinigai anei kvepia, anei sužymėti spalvom - šitie rūžavi moteriški, anie žydri vyriški hihihi.gif Pas mus šeimoj bendras katilas. Nu oficialiai. Nes pingai atskirose sąskaitose, tai pas ką tuom syk piniginej daugiau, tas ir moka. Nematau problemos sumokėti vienoj pardėj už vyro marškinius, kai už kelių dienų jis sumokės už mano batus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas.: 05 liepos 2007 - 08:21
QUOTE(Naktine @ 2007 07 05, 01:28)
Tai va klausimas:kur gyvens neturtingoji poros pusė įsigijus butą ar namą? Variantai :
2.Balkone

ka as ir sakau.. seimos nariu santykiai "uzsidirbk ir turesi".. rolleyes.gif
Atsakyti
Manau jei jau skolina vyras žmonai pinigus, vadinasi anokia iš jų jau šeima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kavi: 05 liepos 2007 - 09:31
Labai įdomiai tema vystosi thumbup.gif Skaitau ir žvengiu iki negalėjimo lotuliukas.gif

Pas mus šeimoj bendras katilas. Nu oficialiai. Nes pingai atskirose sąskaitose, tai pas ką tuom syk piniginej daugiau, tas ir moka. Nematau problemos sumokėti vienoj pardėj už vyro marškinius, kai už kelių dienų jis sumokės už mano batus ax.gif
[/quote]
Man irgi šis modelis labiausiai priimtinas. Ačiū dievui, abu su vyro esam taupūs, pinigų netaškom, na kartais pasilepinam kokiu maloniu dalykėliu, bet ir tai pasitarę blush2.gif , tai ir problemų mėnesio gale nekyla. Šiaip jau visiškai pasitikiu vyru ir perkamų meškerių neskaičiuoju, kaip ir jis mano liemenėlių ax.gif
Pritariu temos autorei, kad pinigų trūkumas nėra didelis malonumas, bet peržiūrėt išlaidas tikrai reikėtų. Vyro nenoras skolintis pinigų irgi suprantamas. Aš jau geriau košėm ir makaronais maitinsiuos, bet pinigų nesiskolinsiu schmoll.gif. Beje, kasdien pietauti kavinėse man irgi per didelė prabanga, mieliau nešuosi maistą iš namų (tai nors žinau ką valgau) 4u.gif
O būti vyro išlaikytine tikrai nenorėčiau unsure.gif , kažkaip savigarba neleidžia
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2007 07 04, 23:17)
Ne, nu gal žmogus vinį kala. Ar tamstai atrodo, kad vyrai tik dviem dalykams tikę?
Papildyta:

Va žinai, kuo toliau, tuo mažiau darau — ba priedo tai negaunu. Tik nesu įsitikinus, kad ir gaudama priedą daryčiau  biggrin.gif

P.S. Mūsų su diedu atskiri biudžetai. Susitarę, kuris kokius mokesčius sumoka (jis - kreditus ir auklės atlyginimą/darželį, aš - elektra, dujos, telefonai). Maistą perkam pakaitom, kaip kam išpuola supermarketo apylinkėse būt.
Mane užknistų sitojovina, jei reikėtų prašinėt pinigų kojinėm/kremui/triusikam. Apsirūpinu save avalyne ir apranga. Itin retais atvejais man juos perka diedas. Taip kaip ir aš jam perku drabužius itin retai.

O as neprasou bigsmile.gif Pas mus bendri pynegai ir jou 19 metu,problemu nekila.Jai truksta skolinam,jai laisvi toupem ir perkam stambu daikta.Dabar kol as name su vaiku,vyras islaiko,jai truksta eskou ka biske padirbet.No as nenoriu kad butu mano ir jo pynegai atskerai.Butas,vaikai ,masinos bendros - o pynegai atskeros g.gif schmoll.gif
Atsakyti
nu neeee schmoll.gif , cia tai jau nesamone schmoll.gif jei jau blogiausiu atveju jie nebesugeba susitarti, reikia pasiskirstyti kas uz ka mokes, kad abiem butu po mazdaug lygiai, ar netgi moteriai maziau, visgi vyras pagrindinius pinigus i namus parnesa. Nesakau, kad bendras biudzetas blogai, bet gali kilti dar daugiau nemalonumu. g.gif

P.S. Jau geriau lai zmona skolinasi is vyro nei atvirksciai ax.gif

Atsakyti
Musu seimoj as esu islaikytine,nes nedirbu ir leliu auginu.Bet visai tokia nesijauciu. Pinigai bendri,visada taip buvo .Ir vyras nesiparina,kad nedirbanciai "bobai" reikia pedkelnes prkti biggrin.gif
Bet pazistu viena "seima",kur vyras uzdirba daugiau negu moteris.Ju biudzetai atskiri,bet uz maista,namus jie moka perpus.Kai pritruksta namie sio bei to,pvz.:duonos,feirio,mesytes kokios-perka moteris is savu pinigu.Nu gerai,cia dar normalu.
BET!!!!!!!!
Kadangi jie gyvena UK,atostogu grista i LT.Vyras turi pasitaupes daugiau nei moteris.Ji aisku skolinasi is jo.DIedas ja tamposi visur kur tik reikia pinigu :i Palanga,kavines ir tt. .Ji vel skolinasi.Ir galu gale,Jis LT nuperka cigareciu,kur blokas kainuoja 20lt,(kazkodel jau is bendru pinigu).Ir grizes i UK tuos blokus savo moteriai pardavineja uz 20 svaru blink.gif
Kad atiduoti skola savo vyrui ji dar puse metu dirba,ir vel tas pats-skrenda i LT!
Moralas:vyras is savo zmonos darosi bizni? g.gif
Atsakyti