Kaip pavyzdi galiu pateikti save su vyru - megstu ir as taip "pasiskolinti" retkarciais, kai savu lesu pritrukstu (kalbu tik apie pinigus, skirtus savo asmeninems, o nei seimos islaidoms), o mano vyras niekada tos skolos atgal neima, nors kiekviena karta pasiskolinus bandau skola grazinti
Nors visos temos kaip visada neskaiciau, taciau spejo uzkliuti kai kurie pasakymai, kuriais vos ne pasmerkiamos tokios seimos, kuriose skolinimasi vienas is kito
. Tai va man ir kilo klausimas, ar cia esme tu zmoniu (turiu omeny smerkianciuosius) kategoriskame mastyme apskritai, ar tiesiog manyme, kad ju seimos ir tarpusavio santykiu modelis taikytinas visiems
. Juk jei dviems zmonems toks skolinimasis yra norma (kaip ir daugelis kitu dalyku, kurie galbut netelpa i visuotinai priimtas normas), tai as nesuprantu, kaip tai gali uzkliuti kitiems. Kiekvienas tokius dalykus sprendzia individualiai ir mano supratimu, tai visiskai nieko nesako apie tokios seimos tarpusavio santykius
.
Kaip pavyzdi galiu pateikti save su vyru - megstu ir as taip "pasiskolinti" retkarciais, kai savu lesu pritrukstu (kalbu tik apie pinigus, skirtus savo asmeninems, o nei seimos islaidoms), o mano vyras niekada tos skolos atgal neima, nors kiekviena karta pasiskolinus bandau skola grazinti
. Ir faktas, jog vyras tos "skolos" neima atgal esmes nekeicia, nes tai man nesukelia pagundos pradeti tuo piktnaudziauti ir skolintis dazniau nei to reikia (pati netgi labai noreciau, kad jis ta grazinama skola paimtu, taciau...). Mums abiems toks variantas tinka, man del to nei geda (pries savo vyra zinoma), nei nesmagu, ir patikekit, musu santykiai del to ne kiek nekencia, o daug kam is salies netgi atrodo pavydetini
. Stai taip
kertaa, man susidare toks ispudis, kad jusu seimoje nera lygybes,
nei finansines, nei buityje, niekur, vyras tarsi auksciau iskeltas, man ta situacija gerai pazistama. jau 7 metai musu biudzetai atskiri, vyras moka buto mokescius, man prie maisto, buitiesrekiu primeta 400 lt, i ta ieina kaip ir daiktai vaikams, as gaunu 1600 is sodros uz vaika, viso mano pajamos 2100, mes issilaikom, nebenoreciau, kad butu kitaip, nenoriu maldauti kiekvieno lito, nes as esu islaidesne, o jis labai taupus,
Gerai jei seimoje abieju pajamos daugmaz vienodos, na ir skolinasi vienas is kito (man tai nepriimtina, bet kazkam gerai). Bet jei vieno seimos nario pajamos yra ZYMIAI didesnes? Tai kaip iseina tada
Vienas sau perkasi superduper rubus, hobiu liuksusinis tenkinimas, o kitas ka taip ramiai sedes ir ziures ?
QUOTE(Medinis @ 2008 02 11, 13:41)
O jei tas šeimos narys - žmona? Kaip tada? Vyrui pirktumėt žūklės įrankius ir mokėtumėt už jo automobilio eksploataciją?
Buvo laikas kuomet mano saskaitose buvo daugiau pinigeliu nei mb. I klausima atsakau - taip pirkciau, nes tai patyriau. Kazkada teko ir automobili jam nupirkti ir visi pazystami y mane ziurejo kaip susipykusia su protu... Tiesiog as y seima ziuriu kaip y dvieju zmoniu sajunga, o ne dvieju individu gyvenima po vienu stogu. Tam kad patenkinciau savo ambicijas galeciau pasakyti - gerai mielasis as taip pat noriu daryti karjera, tad keisk darba. Bet tokiu atveju kentes seimos biudzetas ir skaudziai. Tad geriau as padesiu savo ambicijas ant lentyneles, kol vaikas paauks, o gal mb pasitrauks is verslo. Zinau tik, kad viena diena as ygyvendinsiu savo svajone
QUOTE(Liutaure @ 2008 02 11, 08:29)
................................... nebenoreciau, kad butu kitaip, nenoriu maldauti kiekvieno lito, nes as esu islaidesne, o jis labai taupus, 
Man isvis nesuvokiama seima, kai vyro galima kazko maldauti, o ypac pinigeliu.....
musu seimoje pinigai bendri, kam kiek reikia tiek ir isleidzia.....didesnius pirkinius apsprendziam kartu..........
QUOTE(Sandy @ 2008 02 12, 19:55)
Viskas yra normalu, jeigu tai yra abipusis susitarimas ir abiems pusems tai yra priimtina 
tame ir reikalas, kad kertaa abejoja ar tai normalu, ir jai tai nėra priimtina. Dar nesuprantu kodėl pampersus, maistą perka žmona tik paskolą kartu mokasi, tai gal tegul vyras išlaiko vaiką, maistu rūpinasi, higienos priemones superka. Na kitą mėnesį jis 100% pas tave ateis pinigėlių skolintis, bet prieš paskolindama tu jį priversk išklausyti KOKS na KOKS
Mano vieni gimines taip gyvena: biudzetai atskiri, vyras uz zmona 10m. vyresnis ir jau pensijoj, be to, sveikata labai nekokia. Zmonos pajamos siuo metu didesnes. Komunalinius mokescius moka perpus, maista perkasi atskirai, jei vyrui namie pritruksta kazko (duonos, pomidoru) jis gali... nusipirkti is zmonos. Jei truksta ir pinigeliu (duonai, pomidorams), gali pabadauti. Zmona turi soda kuriame daug ka uzsiaugina, laiko jame vistu keleta. Gal ir galetu taip buti, tik... buvo laikas, kai vyras buvo sveikas, daug uzdirbdavo, o zmona vaikus augino. Jis ja visiskai islaike. Galu gale ir ta soda nupirko, padedavo jai. O dabar zmona padeda vyrui... uz pinigus. Tiesa, suauge vaikai, jei apsilanko pas tevus, tevo maistu vaisinasi (juk neims jis is sunu pinigu uz vaises), o is mamos maista, jei nori uzkasti... perkasi
QUOTE(Fire @ 2008 02 13, 14:50)
Mano vieni gimines taip gyvena: biudzetai atskiri, vyras uz zmona 10m. vyresnis ir jau pensijoj, be to, sveikata labai nekokia. Zmonos pajamos siuo metu didesnes. Komunalinius mokescius moka perpus, maista perkasi atskirai, jei vyrui namie pritruksta kazko (duonos, pomidoru) jis gali... nusipirkti is zmonos. Jei truksta ir pinigeliu (duonai, pomidorams), gali pabadauti. Zmona turi soda kuriame daug ka uzsiaugina, laiko jame vistu keleta. Gal ir galetu taip buti, tik... buvo laikas, kai vyras buvo sveikas, daug uzdirbdavo, o zmona vaikus augino. Jis ja visiskai islaike. Galu gale ir ta soda nupirko, padedavo jai. O dabar zmona padeda vyrui... uz pinigus. Tiesa, suauge vaikai, jei apsilanko pas tevus, tevo maistu vaisinasi (juk neims jis is sunu pinigu uz vaises), o is mamos maista, jei nori uzkasti... perkasi