QUOTE(Barikada @ 2007 07 12, 13:49)
gavau bulvių šviežių už "ačiū", tai kugelį kepiau su vištiena. Niam-niam
kaip skanu nebuvo per skysta mase?o as isviriau pievagrybiu sriubytes,bandziau pirmakart ir viska dariau is galvos,bet isejo tikras skanumelis
troskinys:kiauliena,svogunai,morkytes,ziedinis kopustas,grietine ir Uncal Benc padaziukas.
QUOTE(hobo @ 2007 07 12, 15:59)
nesakyk man jūs, bjaurybe, cia gi as shidduh. a kuo blogai sviezi??? nu ziauriai uzsinorejau raugintų kopūstų.
Papildyta:
o tai užtenka tik su druska sumaišyt? o užpilt niekuo nereikia? ir kur juos laikyt? t.y. į ką sudėt?
Papildyta:
o tai užtenka tik su druska sumaišyt? o užpilt niekuo nereikia? ir kur juos laikyt? t.y. į ką sudėt?
ot velnias ..a tu baigsi čia cirkus krėsti
žodžiu,susmulkini kopūstus ir dedi į kažkokį puodą didelį(aš dedu į kibira),aš darau taip: galva kopūsto,tada žiupsnelis druskos sumaišytos su morkom ir kmynais,o tada reikia gerai išdaužyt ,(turiu spec. priborą medinį,nes tik toks tinka ),bet gal galima ir su didesniu kočėlu,daužai kol atsiranda kopūstų sulčių,ir tada vėl....kopusto galva ir t.t...laikai tada šiltai virtuvėje kurį laika(apie savaitę),šiaip aš tai pagal skonį laikau,o kai jau būna išrūgę,dedu šaltai(balkoną ar rūsį,vasarą ko gero į šaldytuvą)
o tu kur dingus? numirojo mūsų eksperimento tema
as ka tik pakisau i orkaite troskinuka is likuciu: bulves, morkos, svogunas, pora desreliu, keli pievagrybiai, cukinija. Kvepia skaniai....
Šiandien buvo šaltibarščiai ir kepta žuvis
QUOTE(hobo @ 2007 07 13, 08:12)
vakar pagaliau sukonservavau burokų lapus, gavosi 8 stiklainiukai. dar vakar gavau dovanuų maišą žalumynų, truputį šviežių bulvių ir du stiklainius trintų aviečių-raudonųjų serbentų. šiandien kepsiu kiaušiniene su daug žalumynų + daržovių salotos.
o jūs ruošiat kokias atsargas žiemai?
o jūs ruošiat kokias atsargas žiemai?
aš užsikonservavau rūgštynių jau kadangi agurkai paskedo, reiks pirkt marinavimui nu dar biški uogų užšaldžiau
o kaip ten tos tavo uogos - ta prasme avietės kartu su serbentais trintos pirmą kart girdžiu, gal labai skanu
Uzvakar farsu idaryti caneloni makaronai, vakar silkute su svieziom bulvytem ir grietine
QUOTE(hobo @ 2007 07 12, 16:17)
ai man depresijos priepuolis buvo, tai ne iki skaiciavimu buvo. nu bet reiktu, gal reiktu paskaiciuot. nes su finanasais labai ne kas, niekaip neisbrendu is krizes.
o kur po to tuos kopūstus sudėt? kibire ir laikyt ar į sloinikus kraut galima ir uzsukt? o kibiras gelezinis ar plastmasinis?
o kur po to tuos kopūstus sudėt? kibire ir laikyt ar į sloinikus kraut galima ir uzsukt? o kibiras gelezinis ar plastmasinis?
aš tai laikau kibire,tokiam emaliuote,tik uždedu ant viršaus lėkštę ir akmenį,ta prasme kad gerai būtų prispausti ir laikau balkone,bet jaučiu reikėtų vasarą stiklainiuose šaldytuve laikyti
Papildyta:
šiandien kepsiu vištienos kepsniukus su šviežiom bulvėm,sriubos dar liko nuo vakar,ir padarysiu salotų