Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias gėles auginate?

QUOTE(Selena @ 2005 02 13, 11:54)
Pabandyk ir parasyk ,kaip sekasi.Ir as noriu tokio augalo ax.gif

Taigi, nupjoviau tą kuokštą (velnias, kas dabar suvalgys tą ananasą - dalį jau supjausčiau į pyragą, o kur kitką dėt??). Kaip parašyta, nuskabiau apatinius lapus. Jie labai gražiai plėšiasi - kaip lapeliai iš bloknoto biggrin.gif Ir tarp tų lapų atradau susiraizgiusių rudos spalvos, neilgų... ko gero, šaknų. Plėšdama lapus stengiausi jų nepažeisti. Pamerkiau dabar į stiklainį su vandeniu, kad apsemtų jas, na ir žiūrėsim, kas gausis blush2.gif Jeigu tai, ką įtariu esant šaknimis, ims augti, neužilgo ir į vazoną kišiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(melsva @ 2005 02 08, 12:47)
As namuose auginu draceną ir juką (didziules, abi plačiais lapais), įvairių kaktusų, karpažolių, pachipodiumą, keletą nolinų, pachirų, benjamino fikusų, krotoną, žemuoginį arbutą, kambarinį kiparisą, kaštainį ir taip toliau.. smile.gif O vasara balkonai ir terasos uzsipildo visokia egzotika, egzotiniais vijokliais ir pan.  4u.gif

Labas, gal gali pasidalinti patirtim auginant krotona? Mano krotonas pradėjo daugiau augti į plotį nei į viršų, gal žinai ką daryti, kad augtų į viršų?
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 13, 15:57)
Taigi, nupjoviau tą kuokštą (velnias, kas dabar suvalgys tą ananasą - dalį jau supjausčiau į pyragą, o kur kitką dėt??). Kaip parašyta, nuskabiau apatinius lapus. Jie labai gražiai plėšiasi - kaip lapeliai iš bloknoto  biggrin.gif Ir tarp tų lapų atradau susiraizgiusių rudos spalvos, neilgų... ko gero, šaknų. Plėšdama lapus stengiausi jų nepažeisti. Pamerkiau dabar į stiklainį su vandeniu, kad apsemtų jas, na ir žiūrėsim, kas gausis  blush2.gif Jeigu tai, ką įtariu esant šaknimis, ims augti, neužilgo ir į vazoną kišiu  tongue.gif

O jis kaip paskui auga?Ar tik tie lapai vesi,ar ir kota isleidzia,kaip koks medelis?Turbut nemazas augalas uzauga?O silumos jam uzteks?
Atsakyti
Erszebeth,kaip tavo ananasas laikosi?As prisejau citrinu seklyciu biggrin.gif ,ziuresiu ar isdigs
Atsakyti
Dar tik pora dienų, kaip pamerktas. Reikia laukti, kol išleis apie 2 cm šaknis. Kol kas pokyčių nesimato, laukiam smile.gif

Pasirinkau daiginimo būdą, kuris man atrodė paprasčiausias, o jų kaip žiūriu net keli variantai. Jeigu įdomu, čia rašoma apie ananasus vazonuose:
http://www.rojaussod...psnis.php?id=97

Kažkoks citrusas ir pas mane auga, net nežinau, citrina, apelsinas ar mandarinas - kažkada subėriau visą mixą į vazonėlį, išdygo kažkas. Nupiepęs toks, bet gal dar iškeros.
Atsakyti

Kažkoks citrusas ir pas mane auga, net nežinau, citrina, apelsinas ar mandarinas - kažkada subėriau visą mixą į vazonėlį, išdygo kažkas. Nupiepęs toks, bet gal dar iškeros.
[/quote]

Perlaužk lapelį ir pauostyk,sužinosi ką augini wink.gif
Aš taip savo citriną susekiau smile.gif
Atsakyti
Na ir as susidomejau, kokias geles namie auginat. Isvada, kad sunku turbut ir atrasti namus, kur nera kaktusu smile.gif as pati kaktusu gerbeja, tai namuose jau turiu 5 rusiu(aisku mazai kazkam atrodys, bet mano vyrui tai per daug ju, nes nubado pastoviai jam rankas), turiu sanpaulija, fikusa ir vaistazolines kambarines geles: alijosiu ir valerijona. Pavasariui jau pasisodinau svoguna ir ruosiuosi pasidaryti oliziuka tongue.gif
Atsakyti
[quote=gida,2005 02 15, 21:54]
[/quote]

Perlaužk lapelį ir pauostyk,sužinosi ką augini wink.gif
Aš taip savo citriną susekiau smile.gif
[/quote]

Kad tik kokie trys viso labo tie lapeliai tongue.gif Bet jeigu išleis daugiau, būtinai taip ir padarysiu.
Atsakyti
smile.gif na o pas mane namuose visas gelynas 4u.gif turiu keliu rusiu sanpauliju, ciklamena, klivija, seflera, ginuara(vos gyva),kinroze, dracena,bambuka, pasiflora(irgi vos gyva ),smidrus kelis, gardenija, bonsa ir dar cia visokiu tongue.gif
Mano silpnybe geles, niekada negaliu pro jas praeit mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas turite monstera? Manoji uzaugo iki lubu, tai teko papjauti. Perpjoviau per puse, bet ismesti gaila, labai grazus lapai. pamerkiau dabar i vaza, kazin ar isisaknys. Gal kas bandete.
O siaip tai auginu dar dracena (irgi iki lubu nebetoli), benzameno fika, karpazole, uolaskele, 5 rusiu orchidejas, spacifili, arizema (tu sita irgi turiu problemu, gal kas auginate?) ir dar viena kurios pavadinima uzmirsau...
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2005 02 17, 14:26)
Gal kas turite monstera? Manoji uzaugo iki lubu, tai teko papjauti. Perpjoviau per puse, bet ismesti gaila, labai grazus lapai. pamerkiau dabar i vaza, kazin ar isisaknys. Gal kas bandete.
O siaip tai auginu dar dracena (irgi iki lubu nebetoli), benzameno fika, karpazole, uolaskele, 5 rusiu orchidejas, spacifili, arizema (tu sita irgi turiu problemu, gal kas auginate?) ir dar viena kurios pavadinima uzmirsau...

O kokia gele ta monstera,jai tokia didele auga?
Atsakyti
Kol jauna man grazesne,nes veliau issikreivoja,prileidzia oriniu saknu.Pasiziureti,susipazinti su ja galit siuo adresu:
http://www.tarpgeliu.....ioji Monstera
Atsakyti