ir as turejau problemyciu tokiu po gimdymo, bet bijojau visokius abrikosus slyvas valgyti, tai nusiprikau probijotiku, pagalvojau kad vistiek per gimdyma organizmas isseko, imunitetas susilpnejo o maitint mazaja norejau budama sveika, tai paprasiau vyro kad nupirktu Linex'o, tai kazkaip ir nevargino ir siaip tvirciau jauciausi. Aisku skysciu daug geriau, nes labai jau norejau ilgai maitinti

QUOTE(marijanazo @ 2009 02 23, 16:48)
ir as turejau problemyciu tokiu po gimdymo, bet bijojau visokius abrikosus slyvas valgyti, tai nusiprikau probijotiku, pagalvojau kad vistiek per gimdyma organizmas isseko, imunitetas susilpnejo o maitint mazaja norejau budama sveika, tai paprasiau vyro kad nupirktu Linex'o, tai kazkaip ir nevargino ir siaip tvirciau jauciausi. Aisku skysciu daug geriau, nes labai jau norejau ilgai maitinti 

laimingi zmonės kurie neturi problemų, man turbūt vien nuo minčių negerai buvo

su abiem vaikais vargau, na bet tek iškentus, tokia bėda, nebebėda

labukas kreipiuosi i IngridaHA o kokios spalvos bepanten tepaliuka naudojai, nes ten berods ju daug yra
As ir kankinuosi su tustinimusi, kraujuoja, skauda degina... vyrui kazkaip geda apie tai pasakyti.. net nezinau ka ir isbandyti.. patarkit ka tokio naudoti kad ta zaizdele greiciau uzgydyciau

Sveikos, ir mane kankino tokios pat problemos. Man gyd. rekomendavo prieš valgį išgerti šaukštą alyvuogių aliejaus su citrinos sultimis. Tai nežinau ar nuo to, ar savaime, bet viskas susitvarkė.
O as irgi po abieju gimdymu kamavausi. Ta pati problema buvo. Po antrojo dar ir dabar normaliai tustintis negaliu. Bet atradau gera buda uzgydyti zaisdeles ir lengvai pasitustinti. Nusipirkite saltalankiu aliejuko(jo yra vaistinese) ir hemorol zvakuciu. As zvakute pamirkau saltalankiu aliejuje ir naudoju pries tustinimasi. Ir zaizdeles liuksiskai greitai uzgydo, ir pasitustinti lengviau. Pabandykite.Sekmes!
Man tustintis buvo sunkiausia,atrode jog antra karta gimdau tai nusipirkau klizmuciu
,o po kiekvieno slapinimosi tarpviete prausdavau su medetku nuoviru.

QUOTE(Inturbo @ 2009 03 08, 14:35)
Man si beda per menesi susitvarke. Dabar kai pagalvoju , tai nezinau kas sunkiau pagimdyt, ar po gimdymo pirmus sykius tustintis.
Man tas pats

Man kraujavo tustinantis ir gyd israse kazkoki tapeliuka susisvirkti nakciai,nepamenu pav.Tai per savaite sunaudojau ir viskas ok

o beje, koks pas jus vaizdas "ten"?
ar tik bendras patinimas ar kazkas daugiau.????????
Na pas mane lyg "vynuogiu keke" tarp tos vietos ir isanges
Gydytojai neapziurejo, tai nezinau, ar cia normalu, ar ne

ar tik bendras patinimas ar kazkas daugiau.????????
Na pas mane lyg "vynuogiu keke" tarp tos vietos ir isanges

Gydytojai neapziurejo, tai nezinau, ar cia normalu, ar ne

Didelė tikimybė kad prasideda uždegimukas. Man irgi taip buvo. Nenaudok higieninių paketų (nekvėpuoja,gan greitai dauginasi mikro organizmai) - geriausia merlių karpyk ir dėk (vata nelabai tinka dėl pūkelių), apsiprausimui pasidaryk nestiprų kalio permanganato tirpaliuką - dezinfekuoja. Dar jei esi kaunietė KMUK vaistinėse yra toks tepalas Levomekolis (jo yra tik KMu vaistinėse ir tai ne visuomet) - dekis tvarstukus - ant merliaus gabaliuko užtepk vaistukų ir po apsiprausimo dėk ant žaizdelės. Susitvarkė gan greitai, berots per kokias tris - keturias dienas. Bet praustis tai reikia po kiekvieno reikaliuko, o tvarstuka galima dėtis nakčiai. Taigi rekomenduota medikų ir draugių, išbandyta asmeniškai, patikėk veikia gerai. Tiesa, dar rekomenduoja oro voneles, bet jei turi spec apatinių kelnaičių skirtų po gimdymo (tokios tinklinės) tai jos labai gerai, prie aukčiau minėtų priemonių. Grožio nedaug, bet pirma mėn. po gimdymo bent jau man tai buvo visai nesvarbu. Sekmės sveikstant.
Man pagelbėjo tos pačios kalio permanganato vonelės. O vėliau (jei nenyks) tai yra hemopatinių vaistų, kuriuos gali naudot ir maitinant (žvakutės plius geriami, paketelio kaina ~ 60 Lt). Juos man skyrė ginekologė. Nusipirkau, bet po voneliu kol kas poreikio nejaučiu. Rytais būtinai valgyk kruopų košę. Tik atsargiai jei virsies manus su selenomis - sėlenos pučia leliui pilvą, o tavo viduriam labai gerai (figūrai - nelabai
). Dar geras reikalas ant tuščio srandžio išgert stiklinę kambario temperatūros vandens, o valgyt ne ankščiau kaip po 10-15 min. Mano viduriai buvo žiauriai kieti, man gimdyt tiesą sakant buvo lengviau..... Kai baigiau kraujuot, tai nuėjus į tualetą dideliam atrodė kad mėn. prasideda... Kol kas patarčiau iš raciono išmest sumuštinius, kakavą, ir šiaip kas tavo manymu tau vidurius kietina. Krupos geras dalykas - juo labiiu kad ir vaikiukui tada didelė tikimybė, kad nereikės jokių lašelių nuo pilvo pūtimo. Beje jei tavo gyd neįspėjo tai kol maitini (bent jau pirmus 3-4 mėn.) negalima: gert sulčių iš pokelių, valgyt daug žuvies ir kiaušinių, valgyt stipriai keptą maistą (geriau troškintas ar virtas), naudot aštrius-ryškius prieskonius (pvz.karis, cinamonas). Bėgu maitint užbaigsiu vėliau SĖKMĖS