Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, kraujas tuštinantis

Kiek žinau, aliejus, kaip ir juoda duona, ryžiai, mėlynės, kaip tik kietina vidurius. g.gif O dėl žuvų taukų nžn, pati juos geriu dėl sąnarių ir lyg nieko.
Aš tą problemą irgi sprendžiu ne slyvom - tos nė velnio nepadeda, nors saujom valgyčiau. Man labiausiai padeda elementarus judėjimas - vaikščiojimas po lauką. Kuo daugiau vaikštau, tuo geriau. tongue.gif O kol blogai jaučiaus ir nevaikščiojau, tai visai visai nekas buvo... schmoll.gif
Atsakyti
O pas mane tokios problemos atsirado ne iš kart po gimdymo, o praėjus 2 mėnesiams. Prasidėjo tikras hemarojus. Vidurių užkietėjimas palyginti su hemarojumi yra niekalas.
Viskas prasidėjo nuo to, kad atsisėdu ir kažkaip nemalonu. Ir apskritai jausmas drosi nemalonus. Vis atrodo, kad nori tuštintis, nueini į tuliką, akys išsprogsta nuo skausmo, tau atrodo, kad tu kažką darai, o iš tikrųjų tu nieko nepadarei. Vienas užėjimas į tuliką trunka apie pusvalandį. Žinau, kad kiti iki valandos sėdi. Tai nusipirkau žvakučių, kurių pavadinimo neatsimenu. Tai buvo, kad lyg sumažėja hemorojus, poto vėl padidėja. Na, galvoju, chana man. Įsivariau liga. Bet po mėnesio kaip dingo taip ir dingo.
Na ir ligelė.......
Atsakyti
o kam nedidelis hemorojus (man buvo išlindęs per gimdymą) - tai labai padeda Kegelio pratimai, tik ne raumenis aplink makštį reikia sutraukinėti, o apie išangę
Atsakyti
labai padeda LEPICOL kapsules ar milteliai- ten naturalios skaidulos. ir daaaaug skysciu per diena smile.gif
Atsakyti
Man padėjo Hemoral žvakutės ir džiovinti abrikosai
Atsakyti
xena ir radirex, kiek žinau vaistai natūralių augalų, be chemijos...gerti iškart dvi arba net tris tabletes, o tada lauk rezultatų...1 bėgyje, tik spėk biggrin.gif
naudojau ax.gif
Atsakyti
Uiiiii priminėt baisiausią gyvenimo laikotarpį doh.gif po pirmosios tiek kankinausi, kad galvojau, vien dėl to niekada nebegimdysiu... Na bet kadangi per tą laiką įgyjau šiokį tokį medicininį išsilavinimą, galiu patart, kaip palengvinti siaubingas kančias mirksiukas.gif

Kadangi dažniausia problema yra skausmas tuštinantis dėl hemorojaus- su juo pirmiausia ir kovokim: labai padeda žvakutės Posterisan. Jos yra saugios vartoti ir žindant, kaip vartot ir kiek galima per dieną- pasiskaitysite instrukcijoje. Jei skausmas yra labai stiprus, galite pabandyt Posterisan Forte: jos stipriau nuskausmina, bet kai kurios medžiagos gali patekti į pieną, todėl jei priblema didelė- naudot galima , bet ne nuolat ir nedaug (pvz. kai labai skauda, pasituštinus)

Iš kitos pusė- vidurių skystinimas ir neleiskit užkietėt (bet tuo pačiu, kad nepereitų į viduriavimą ir nekenktų žindomam kūdikiui):
QUOTE(dziaugsmas @ 2006 07 05, 22:29)
xena ir radirex, kiek žinau vaistai natūralių augalų, be chemijos...gerti iškart dvi arba net tris tabletes, o tada lauk rezultatų...1 bėgyje, tik spėk  biggrin.gif
naudojau  ax.gif

Šie vaistai nėra labai gerai, nes veikia per stipriai, neskatina susitvarkymo.
Galima naudot Duphalax sirupą ar miltelius, liaudiškos priemonės- rytinė stiklinė šalto vandens su šaukšteliu medaus ir citrinos sulčių lašeliu (jei kūdikis nealergiškas).
Mikrolax žvakutės- pradžioj galima, bet stengtis nuo jų atprast.

Šie patarimai išbandyti ir padėjo tiek man pačiai , tiek kelioms draugėms mirksiukas.gif
Na , o kas nepatyrė, niekad nesupras, kad gali būti toks baisus košmaras. Sakiau, geriau dar kelis kartus gimdyt, nei po imdymo TAI iškentėt tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saltrune: 11 liepos 2006 - 15:49
Toms, kurioms kieteja viduriai po gimdymo, patarciau is vakaro siltu vandeniu uzsipilti keleta dziovintu slyvu, o ryte isgerti skysti ir suvalgyti suminkstejusias slyvas. man labai padejo thumbup.gif
Kitas budas - ryte ant tuscio skrandzio suvalgyti kivi. Sito nelabai praktikavau.
Trecias budas - isgerkit ryte Aktimelio. sitas man gerai suveikia thumbup.gif
O del hemorojaus, tai man irgi islindo gimdymo metu ir po jo. Gyd. sako, kad tai norma, paprastai be to moterys ir nepagimdo. nors mano sesuo sako, kad jai su hemorojum viskas tvarkoj buvo.
Atsakyti
aš turiu šią problemikę, bet ji nedidelė... mažoji gimė per didžiuosius karščius, tai aš tik vandenį pliurinau ir "rimtam" reikalui gamta nekvietė ax.gif dabar, kai jau ėmiau rimtai valgyti, nes maitinu dukrytę pati, tai praktikuoju daržoves ir daug daug vandens blink.gif kadangi esu susiūta, tai bijau wc stenėti, kad neplyščiau, o be to peršti nemenkai, todėl iš lėto iš lėto "stumiu" ir nieko, po truputį išsituštinu ax.gif
Atsakyti
sveikos mamytes thumbup.gif .turejau sia problemele po abieju gimdymu.man padeavo ramuneliu arbata.o del siuvimu nebijokite smile.gif greitai sugis.po dukrytes gimimo turejau 7siules,(gerai plysau didele gime 4200g.)tai nusipirkau tepala su antibiotiku ir pasitepdavau nakciai.o persteti tai turi toks gijimo procesas bigsmile.gif sekmes.
Atsakyti
Labai gerai padeda linu semenys. As uzpildavau sauksteli linu semenu su zoleliu arbata, palaikydavau 1-2 val ir isgerdavau.
Atsakyti
naudojau Mikrolax zvakute - viena ketvirta diena po gimdymo, pati pasakiau ligoninej problema tai dave. Tik panaudojau jau namie, nes kaimyne pagasdino, kad galiu puse dienos lakstut i wc, tai nerizikavau pries kelione biggrin.gif O siaip tai thumbup.gif kelis kart nuejau ir po to viskas susitvarke.
Atsakyti