Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "Mirena"

QUOTE(natylli @ 2007 07 12, 00:36)
Vat ir as galvojau apie spirale,o kada ja galima isideti? nes man po gimdymo 1,5men. praejo.

as isidejau, kai po gimdymo buvo praeje 2.5 men... o siaip daktare sake, kad anksciau irgi galima buvo smile.gif

QUOTE(etynsur @ 2007 07 16, 20:13)
ar nezinot tokiu atveju kad butu moteris pastojus su spirale? 4u.gif  man tik idomu nes as planuoju je isideti 4u.gif

na as tokiu atveju negirdejau schmoll.gif ir tikiuosi kad negirdesiu biggrin.gif

cia is straipsnio apie sita stebukla tongue.gif mirksiukas.gif :

Gimdos sistema su hormonu („Mirena“)

Vienintelė žinoma gimdos sistema su hormonu, teikianti apsaugą nuo nėštumo net 5 metus. Dėl nuolat išskiriamo nedidelio progestino kiekio slopinamas gimdos gleivinės vešėjimas bei tirštinamos gimdos kaklelio gleivės, dėl kurių spermijai negali patekti į gimdą, todėl apvaisinimas apskritai negali įvykti.

Šis kontracepcijos būdas yra žinomas kaip žymiai sumažinantis negimdinio nėštumo riziką be to, naudojant „Mirena“ sumažėja dubens uždegimo rizika. Dėl nuolat slopinamo gimdos gleivinės vešėjimo, išnyksta mėnesinių skausmai, žymiai sumažėja jų trukmė, mėnesinės būna labai negausios, kartais pasirodo tik tepančios išskyros, ar visai išnyksta.

Pradėjus vartoti „Mireną“, pačioje pradžioje gali pasirodyti kraujingų tepančių ar gausesnių išskyrų iš lyties organų, ir, nors kraujuojama negausiai, tai gali užsitęsti, todėl reikės tiek moters, tiek jos partnerio kantrybės. „Mirena“ veikimas apsiriboja gimda, bendras poveikis organizmui minimalus, kiaušidžių veikla dažniausiai neslopinama. Ištraukus „Mirena“, pastoti galima jau pirmąjį mėnesį.

„Mirena“ labai tinka bet kokio amžiaus moterims, kurios jau neplanuoja gimdyti ar nori ilgesnės pertraukos tarp gimdymų. Patikimumas – 99,8–100 procentų. Paminėtina, kad dėl vartojimo būdo šis metodas vienodai patikimas visoms vartotojoms. Svarbu pažymėti: savo veikimo būdu ir poveikiu organizmui „Mirena“ yra efektyvesnė ir naudingesnė, nei įprastos spiralės su variu. Gimdos sistema su hormonu priartėjo prie idealios kontracepcijos priemonės – jai būdingi hormoninės kontracepcijos ir gimdos spiralės privalumai, o didžiosios dalies trūkumų yra išvengiama.
Atsakyti
jau 2 metai kaip isidejusi mirena ir labai esu biggrin.gif , menesiniu nera, o budavo 7-9 dienas blink.gif , bet pradzia nebuvo sklandi, po idejimo kraujavau 1 men, tada teko sugert dviguba doze kaskokiu hormoniniu tableciu, ir tik tada pradejo eiti geryn ir geryn, kraujavimas liovesi, per 6 men menesines dingo, o dabar kartais dar pateplioja, bet nereikia net jokio ikloto, nes tik lengvai sutepa apatines kelnaites, manau verta investuoti, o ir su vyru santykiai smileysex.gif sferoje pagerejo, kada nori kiek nori wub.gif
Atsakyti
QUOTE(etynsur @ 2007 07 16, 20:13)
ar nezinot tokiu atveju kad butu moteris pastojus su spirale? 4u.gif  man tik idomu nes as planuoju je isideti 4u.gif

Nors pati planuoju įsidėti Mirena, bet tikrai teko girdėti atvejį, kai moteris pastojo su šia spirale smile.gif Bet juk visko gyvenime pasitaiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 07 21, 01:23)
jau 2 metai kaip isidejusi mirena ir labai esu  biggrin.gif , menesiniu nera, o budavo 7-9 dienas blink.gif , bet pradzia nebuvo sklandi, po idejimo kraujavau 1 men, tada teko sugert dviguba doze kaskokiu hormoniniu tableciu, ir tik tada pradejo eiti geryn ir geryn, kraujavimas liovesi, per 6 men menesines dingo, o dabar kartais dar pateplioja, bet nereikia net jokio ikloto, nes tik lengvai sutepa apatines kelnaites, manau verta investuoti, o ir su vyru santykiai  smileysex.gif sferoje pagerejo, kada nori kiek nori wub.gif

Ar aš gerai supratau? Kad isdėjus spiralę, visiškai dingsta mėnesinės? g.gif
Atsakyti
Gali dingti menesines arba buti labai negausios... Kaip man bus dar nezinau, jau beveik menuo praejo kaip isidejau, bet dar po truputi teplioja... O menesiniu dar neturejau nuo nestumo pradzios, po gimdymo irgi, nes maitinu pati. Gal kas girdejot, ar galima maitinti savo pienuku vaika, jei turi Mirena isidejusi? Ginekologe sake, kad galima, bet kartais ir gydytoju nuomones gali skirtis...
Atsakyti
QUOTE(Raminta26 @ 2007 07 23, 16:11)
. Gal kas girdejot, ar galima maitinti savo pienuku vaika, jei turi Mirena isidejusi? Ginekologe sake, kad galima, bet kartais ir gydytoju nuomones gali skirtis...

Mano gydytoja sake,kad galima smile.gif
Atsakyti
Man irgi ginekologe patare Mirena. Tai pagalvojus ir pasiskaiciavus, ivertinus visus pliusus ir minusus Mirenos ir paprastos varines spirales nutariau visdelto isideti Mirena bigsmile.gif Jau apie menesi kai ivede tai po truputi teplioja, bet gydytoja sake kad tai normalu iki puses metu gali teplioti doh.gif
Beje Eurovaistineje tai turbut pigiausiai iseina, klausiau pas save Camelijos vaistineje tai ten 700 Lt kainuoja verysad.gif
Atsakyti
Natylli, 4u.gif dabar man drasiau... o tai baisu, kad vaikas kokiu nereikalingu hormonu negautu...
Jei puse metu teplios, tai ne kas... kita karta nebesideciau tokiu atveju...
Atsakyti
Turiu mireną jau du metus ir labai džiaugiuosiu thumbup.gif , visiškai išnyko mėnesinės, o anksčiau tikrai "plaukdavau". Dėl to labai pagerėjo mano gyvenimo kokybė, nereikia kelionių ar šiaip išvykų planuoti pagal mano mėn. grafiką. Be to taip pat turėjau mažakraujystė, dabar viskas susitvarkė. thumbup.gif
Atsakyti
pas mane mirena jau virš metų... įsidėjau pernai birželio 9d. biggrin.gif pusę liepos buvo menesienos-kelias dienas rimčiau, o paskui tik terliojimai-apsieidavau su aldays wink.gif dvi savaites švaru-paskui vėl tas pats.. dvi savaites terliojmosi-po to pamiršau kas yra tos mėnesienos-jau metai laiko-jokių kraujavimų, jokių templiojimų, jokio pmso, net aldaysų nebereikia... jokių švenčių ir išvykų planavimo pagal mėnesienų grafikus thumbup.gif tik kartais atsiranda krūtų jautrumas, skausmingumas šioks toks ir viskas... jokių nesąmonių kaip su tabletkom.. thumbup.gif tikrai nesigailiu kad įsidėjau tuo 500lt ton vieton wink.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingeborge @ 2007 07 24, 07:23)
Beje Eurovaistineje tai turbut pigiausiai iseina, klausiau pas save Camelijos vaistineje tai ten 700 Lt kainuoja verysad.gif

Taip Eurovaistinej pigiau iseina su Maxima kortele
Papildyta:
QUOTE(Raminta26 @ 2007 07 24, 10:36)
Natylli,  4u.gif  dabar man drasiau... o tai baisu, kad vaikas kokiu nereikalingu hormonu negautu...
Jei puse metu teplios, tai ne kas... kita karta nebesideciau tokiu atveju...

O labai skaudejo?As vat ruosiuosi moraliskai jau smile.gif As labai bijau ir jautri skausmui,tai nezinau kaip rekies istverti doh.gif
Atsakyti
O man gydytoja patarė jos nesidėti.Sakė,kad ją geriau dėtis kam labai gausios mėnesinės,nes jei mėnesinė normalios,tai kraujavimas tuomet visai išnyks,o tai ir gi nelabai gerai.Na net nežinau ką ir galvoti.Kiek pasiskaičiau visoms siūlo,o mano gydytoja jos nepataria.
Atsakyti