Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "Mirena"

QUOTE(alter ego @ 2008 01 15, 16:00)
O tai tamponų kodėl nerekomenduoja?
Nors šiaip nemanau kad jie būtini su Mirena, kiek ten to kraujavimo.

nezinau,bet gal del to,kad prie ju prilipt ar kitaip prikibt gali,jie gi tokie lyg medziaginiai g.gif
o siaip tai tikrai ju nereikia,kasdienio ikloto per akis thumbup.gif
Atsakyti
sveikos. galiu pasidalint savo patirtimi : mirena turiu jau apie du metus. palyginti kokios anskciau buvo menesines ir siuo metu, tai skirtumas yra, tiksliau su su mirena menesines zymiai mazesnes, tad uztenka tik kasdieniniu iklotu. o apsilankius pas gygytoj suzinojau, kad tik iki 20 % moteru tuo metu kai yra spirale mirena nera menesiniu. tad lieka dziaugtis, kad menesines ne tokios gausios. be to, si spirale gerai artejant klimaksui, kadangi joje yra hormonu. tad kol kas jokiu nepatogumu, viskas tik gerai.
Atsakyti
QUOTE(kvaida @ 2007 07 10, 03:16)
Nors tema ir uždaryta, tačiau manau, kad dar bus daugiau norinčių pasidalinti aktualiais klausimais dėl spiralės Mirena. Kadangi pati tik vakar įsidėjau, tai galiu šviežiai apibūdinti procedūrą.Mirena Eurovaistinėj su 10 proc. nuolaida (su maxima kortele) gali įsigyti pirmadienį (sekmadienį teko pirkinį palikti prie kasos, nes nuolaida nebuvo taikoma).Dėjimo procedūra išties nemaloni, nors esu pagimdžiusi du vaikus, tai skaičiau, kad turėjo nebeskaudėti, taigi, teko išgerti grįžus į darbą Ibumetino. Pilvą maudena dar ir antrą dieną, bet jau nežymiai, o kaip klostysis toliau, pamatysim.Tiesa, po spiralės įdėjimo per kokias 2 minutes stipriai kraujo nutekėjo, tai patarčiau pasirūpinti papildomu paketu ax.gif Kai ką dar norėčiau pasakyti, ką patarė gydytoja:1. nenaudoti tamponų, nes būna atvejų, kai pridžiūva kraujas prie tampono viršūnėlės ir traukiant kartu ištraukiama spiralė;2. Dėl pastojimo, tai skaičiau, kad moterys pergyvena, kad negalės pastoti, nes gydytojai klausia, ar neketinate turėti vaikų. Taigi, gydytojo klausimas yra daugiau ekonominio pobūdžio, t.y. kad neapsimoka dėti spiralę trumpan terminui, o pastoti galima iškart išėmus spiralę. Tereikia sulaukti mėnesinių, o jei jų sulauki, vadinasi gimda vėl išveša ir atsidalina, vadinasi pasiruošusi priimti vaisių.tai tiek...
Atsakyti
na merginos prisiskaiciau i valias ir daug nesamoniu gyvenu amerikoj ir cia visai itaip kalbama apie tas spirales.po gimdymo mirenos spirale galima isideti jau pirma savaite ji nekenkia pienukui dal to ji cia yra pati pirmiausia siuloma del mamyciu ir leliuku.antroj eilej del to kraujavimo skaiciau kad cia viena panele rase jei teplioji vadinas ji yra blogai ideta neteisybe mano daktare man iskart pasake gali man net neskambinti ir netampyt man nervu del kraujavimo ar tepliojimo nes jie gali uztrugti iki 3 men.del menesiniu tai jos bus bet bus nezymios tai reske kad nevarys ten taip kaip buvo angciau ir jos truks iki 3 dienu thumbup.gif del isnykusiu skausmu menstruaciniu tai man jie liko taigi zinau kad nenesines yra.del vaikuciu kad negalesi susilaukti tai irgi neteisybe kazkaip cia nesueina galai del to matyt lietuviu daktares dar vis neturi tiek patirties ir tos senos raganos tik skaudziai moka daryti ir dar isbarti(na ca mano tokia patirtis)nors nesakau kad cia irgi geri lieetuviu daktarai nes kai buvau nescia nusprendziau pas lietuvi eiti tai perziegnojau ji visam laikui....na gerai jau nukrypau nuo temos.del jautimo spirales tai as ja jauciau gal pirma menesi sekso metu bet matyt ji dar taikesi prie mano organizmo.dejimas spirales buvo klaikus nors sirgau gan gerai ir daktare sake kad viskas greitai ir puikiai pavyko jauciausi kaip tureciau gera saremi(prisiminiau gimdyma) ax.gif antra diena buvo dar baisiau dilva taip skaudejo kaip pacios blogiausios ir skaudziausios menesines bet po geru nuskausminanciu jau laksciau tongue.gif na galiausiai preinu prie tikslo salutiniai pozymiai............ mane tiesiog zudo jie esu kaip paaugle apsutusi spuogais ka ten spuogais ragais melynais rauduonais ir guzais ir plius padidejo prakaitavimas ne daug bet .. del svori tai tikrai niekuom nepasikeite.beje prie visko to dar pridesiu gad geresnes spirales nerasit ji nepriauga kaip kitos varines ir dar kazkokios deje negirdejau nei vieno atvejo kad ji netiktu kazkam ar ja organizmas atmestu jei ji iskrito kaltinkit ne organizmo o daktare.na nezianu gal as neteisi kuom nors dar paziuresim po kiek laiko gal dar po metu ar dvieju aip ten bus man na jei kas pasikeis i blogaja puse butinai prasinesiu.sekmes merginos
Atsakyti
sveikos!
as tai tikrai uz. mirena turiu jau 5metus ir pora menesiu ( dar neprisiruosiau naujos nusipirkt, o be to gydytoja sake kad jos galiojimo pabaiga parodo prasidejusios menesines ) ir niekuo absoliuciai nesiskundziu. menesiniu nera thumbup.gif o jos labai skausmingos budavo. idejimas nebuvo labai skausmingas, pilva paskaudejo kazkiek laiko, kraujavo ir tepe irgi gan ilgai (apie menesi, nors dabar jau ir nebepamenu) , bet po to prasidejo amzinos atostogos wink.gif
salutiniu pozymiu - jokiu.
skamba kaip is reklamos blush2.gif
Atsakyti
[quote=erica,2008 01 17, 01:54]
.po gimdymo mirenos spirale galima isideti jau pirma savaite

Nenorėčiau sutikt,juk gimda dar būna nesusitvarkius g.gif Gal po kokių 6-8 savaičių .Aš tai dėjau po pusės metų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xantia: 17 sausio 2008 - 16:33
Galvoju ir aš apie šią spiralę, tik dabar ieškau patikimos ginekologės. Gal kas galit kokią pasiūlyti g.gif
Atsakyti
Turiu mirena 5metus...metas imti laukan...oi kaip gaila
Atsakyti
QUOTE(Dukse @ 2008 01 18, 15:36)
Turiu mirena 5metus...metas imti laukan...oi kaip gaila

Taigi gali iškart kitą dėtis. ar ne?
Atsakyti
QUOTE(rimante2 @ 2008 01 18, 00:04)
Galvoju ir aš apie šią spiralę, tik dabar ieškau patikimos ginekologės. Gal kas galit kokią pasiūlyti  g.gif

jei esi vilniete galiu daktara Eugenija Abraitiene rekomanduot, labai viska paaiskina ka daro, ir neskaudziai buna :)jos daug komentaru yra visur, aiskiai atsako i komentarus thumbup.gif jos kontaktai va:
http://mirena.prisim...jimas/gydytojai
Atsakyti
Taip, galiu kita detis...fastastiski 5 metai buvo...jokio vargo, jokiu minciu apie nepageidaujama nestuma...super...reikia tik laiko atrast, ir pas gine nueiti...nors vyras gal leliuko noretu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 01 15, 12:25)
Cia gali buti nuo Mirenos,siaip tai geriau nueiti pas gydytojus(as irgi Londone gyvenu ir daktaru cia yra lotuliukas.gif ),buna tokie PMS,kaip ir be Mirenos. blush2.gif man nugara paskausta,bet as zinau,kad cia nuo Mirenos,tai nesuku galvos,nes man nuo kitu kontraceptiku irgi taip budavo.

labutis gal parasyti kur yra normalus ginekologas cia nes cia esu ejusi pagal tuos laikrascius kur skelbiasi kai laukiausi tai ziaurios kainos pirma karta uz apziura ir echoskopija sumokejau120svaru.o dabar skambinau kur yra prie 406 kelio PALMERS GREEN lygtai tai irgi apziura 50svaru o echo 60svaru.jei gali parasyk man i az
Atsakyti