Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "Mirena"

QUOTE(Rigedora @ 2008 01 29, 15:18)
koks gali būt išimti po mėnesinių, jei jų išvis nebūna???  lotuliukas.gif aš skaičiau kad tą pačią dieną vieną išėmus galima statyti iškart kitą. wink.gif

O man gine sake kad isemus spirale reikia sulaukti menesiniu ir tada detis kita.O kodel ir nepaklausiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2008 01 21, 23:11)
Pirma karta girdziu  g.gif , is kur tokia info ?

Nezinau.. paciai kilo tokia mintis blush2.gif

QUOTE(vilte777 @ 2008 01 22, 21:05)
Tokiu atveju svarbiausias faktas i kuri butina atsizvelgti,tai priezastis del kurios buvo atliktas cezario pjuvis.Jeigu del  gimdos patologijos,tuomet butina konsultuotis su ginekologu.Jei del siauro dubens,didelio vaikelio,vaikelio statimosi ne galvyte o kojytetem ir daugelio kitu priezasciu ,spirale detis galima.As pati isidejau po triju cezariu.Mano atveju buvo viena is lengviausiu gimdos patologiju formu.Del spirales dejimo konsultavausi su operavusia gyditoja

Aciu uz info ..
Man mano gydytoja ir parekomendavo .. bet zinot stengiuos surinkti ir is kitu info .. juk tai mano kunas .. man vienai svarbiausias cool.gif
Tik va.. viena is daktariu sake, kad gal as dar per jauna mirenai.. man 22 metai.
kazkodel jos nuomone buvo geriau paprasta varine.. Bet kodel ji, taip aiskiai ir nepasake.. unsure.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justic: 01 vasario 2008 - 19:40
Nors ir tėvelis esu, bet medikas. Teko išgirsti gana bauginančių atsiliepimų apie "Mireną". Viena moteris, dirbusi Briusely, ES ir NATO struktūrose apsilankė eiliniam patikrinimui pas ginekologę. Gydytoja patikrino ir pasiūlė skubiai išsiimti Mireną. Priežastis - cistos, sąaugos ir kt. gimdos ir priedų disfunkcijos, bei visiškai išbalansuota lytinių hormonų pusiausvyra. Taigi ši gydytoja (iš Belgijos) be kita ko pasakė, kad suruoš visus reikiamus dokumentus, nes greičiausiai ši moteriškė norės paduoti į teismą savo gydytoją, istačiusią(-sį) Mireną į teismą.

Taigi, štai tokia istorija. Logikos kaip medikas joje matau daug. Tačiau detalesnės info apie naujausius tyrimų rezultatus ir kontraindikacijas Mirenai - negaliu rasti.

Gal yra kas ką naujo skaitęs?
Atsakyti
As mirena turiu beveik puse metu, per pirmus du menesius priaugau dvylika kilogramu, galvojau nukris, bet deja, netik kad nekrito, bet augo toliau. Pries mirena vatrtojau tabletes tai buvau pikta kaip velnias, o vyras buvo is vis nepageidaujamas miegamajame, isidejus spirale lyg ir pagerejo, bet praejus trejetui menesiu pasidare blogiau nei po tableciu, vaikas vadina ragana, vyras bijo prisiartinti daugiau nei per metra. Tai stai, paskelbe namiskiai ultimatuma, arba traukiu ta antikuni lauk,arba visi issikrausto is namu, taigi antradieni einu issitraukti mirena. Pavydziu toms kurioms si spirale tiko, nes siaip tikrai labai patogus dalykelis, deja turbut ne kiekvienam organizmui ji tinka ir mano vienas is tu kuris nenori jos niekaip priimti.
Atsakyti
Stai ir atsisveikinau vakar su Mirena...Prabego 5 metai, vakar iseme- neskaudejo visai, net nesupratau, kad jau viskas...Kita galima deti per ateisiancias MMM...Mano organizmui matyt tiko, nes negaliu niekuom skustis- na pradzioj patepliojo, bet paskui koks kaifas- jokiu sirgimu, net pameciau diena, kada MM turi buti.Gydytoja sako, kad kol kas nera nieko geriau uz Mirena turinciom mazakraujyste.Jega biggrin.gif
Atsakyti
na Eguti, ar yra tokia kontracepsija kuri nekenktu organizmui?
Manau ne ka mes ir terastume, o saugotis juk reikia.
Zinoma sveikiausia naturaliai, ale kiek ten naturaliai apsisaugosi? Susilaikymas ir neka teduoda...

Gal vyrams ka gero pasiulytumet? bigsmile.gif Kap medikas... ax.gif
Atsakyti
Sveikos. aš jau metai su M, tai ką dabar galiu pasidžiaugti, jokių pašalinių reiškinių nėra; Mėn. nėra, spuogai ir be M manęs nekamavo, ansvoris nekamavo ir dabar nieko nepriaugau, nors neprieštaraučiau kelis kg gaut. Tai va, jaučiuosi gerai ir saugiai, tai yra svarbiausia.
Atsakyti
Va, yra puslapis butent apie sia kontraceptine priemone. http://mirena.prisimink.lt/lt/mirena
Daug graziu dalyku sumineta, taciau va, kas parasyta skyrelyje atsargumo priemones:
"Atsargumo priemonės
Pirmą kartą pasireiškus migrenai, labai stipriam galvos skausmui, geltai, labai padidėjus kraujospūdžiui, nustačius arba įtarus nuo hormonų priklausomą vėžį (pvz., krūties), piktybinę kraujo ligą arba leukemiją, sunkią arterijų ligą (pvz., insultą, miokardo infarktą) arba tromboflebitą, ginekologas spręs, ar Mirena sistemą galima toliau nešioti, ar ją reikia šalinti.
Moterims, kurioms yra širdies vožtuvų ydų, įkišant ir išimant sistemą rekomenduojama vartoti antibiotikus, kad nebūtų širdies raumens uždegimo.
Diabetu sergančioms moterims gali sutrikti gliukozės toleravimas, todėl reikia tirti gliukozės koncentraciją kraujyje.
Nereguliarus kraujavimas gali maskuoti gimdos kaklelio arba gimdos gleivinės vėžį.
Reikia, kad per paskutinius 3 mėnesius prieš dedant Mirena sistemą būtų padarytas gimdos kaklelio išskyrų tepinėlis; jo tyrimo rezultatai turi būti normalūs. Šį tyrimą reikia pakartoti po trijų mėnesių, paskui – kasmet.
Jei praėjus 6 savaitėms po ankstesnių mėnesinių jų vėl neatsiranda, reikia nustatyti, ar nėra nėštumo, ir patikrinti, ar sistema tebėra vietoje. Jei ir toliau mėnesinių nėra, nėštumo nustatymo mėginių kartoti nereikia, nebent atsirastų kitų simptomų. "

"Pirmaisiais mėnesiais gali būti subjektyvių šalutinių reiškinių, bet po ilgesnio laiko jie dažniausiai praeina. Dažniausias šalutinis poveikis yra kraujavimo pokyčiai. Kiti šalutiniai reiškiniai pagal dažnumą yra galvos skausmas, pilvo apačios skausmas, nugaros skausmas, odos pokyčiai, makšties išskyros, padidėjęs krūtų jautrumas arba kitokie nepiktybiniai pokyčiai, makšties uždegimas, depresija ir kitokie nuotaikos pokyčiai, šleikštulys, patinimai. Retkarčiais didėja kūno svoris, slenka arba darosi riebūs plaukai, didėja plaukuotumas."

Man tai nei kiek nepadrasina....
schmoll.gif

QUOTE(Egutis @ 2008 02 03, 11:00)
Nors ir tėvelis esu, bet medikas. Teko išgirsti gana bauginančių atsiliepimų apie "Mireną". Viena moteris, dirbusi Briusely, ES ir NATO struktūrose apsilankė eiliniam patikrinimui pas ginekologę. Gydytoja patikrino ir pasiūlė skubiai išsiimti Mireną. Priežastis - cistos, sąaugos ir kt. gimdos ir priedų disfunkcijos, bei visiškai išbalansuota lytinių hormonų pusiausvyra. Taigi ši gydytoja (iš Belgijos) be kita ko pasakė, kad suruoš visus reikiamus dokumentus, nes greičiausiai ši moteriškė norės paduoti į teismą savo gydytoją, istačiusią(-sį) Mireną į teismą.

Taigi, štai tokia istorija. Logikos kaip medikas joje matau daug. Tačiau detalesnės info apie naujausius tyrimų rezultatus ir kontraindikacijas Mirenai - negaliu rasti.

Atsakyti
[quote=skristi80,2008 02 06, 11:03]
Va, yra puslapis butent apie sia kontraceptine priemone. http://mirena.prisimink.lt/lt/mirena
Daug graziu dalyku sumineta, taciau va, kas parasyta skyrelyje atsargumo priemones:
"Atsargumo priemonės
Pirmą kartą pasireiškus migrenai, labai stipriam galvos skausmui, geltai, labai padidėjus kraujospūdžiui, nustačius arba įtarus nuo hormonų priklausomą vėžį (pvz., krūties), piktybinę kraujo ligą arba leukemiją, sunkią arterijų ligą (pvz., insultą, .....

o tu paskaitik pvz.tokiu paprastu tableciu anotacija kaip ASPIRINO,ten irgi daug ko parasyta.Arba bet kokiu kitu vaistu.,kurias mes geriam daznai. Anksciau nebuvo jokiu kontraceptiku,Mirenu ir t.t,bet veziu serganciu zmoniu buvo labai daug,tik aparaturos geros nebuvo,echoskopu ir t.t.
Mano nuomone kad mes greiciau susirgsim veziu ir kt.auksc.isvard.lygomis nuo modifikoto maisto,nuo vandens (tikuosi niekas negeria is po krano,as net gi arbatai ir kt.naudoju vandeni 5 lt,bambaliose blush2.gif ir tai sako kad ten ne labai svarus vanduo g.gif ),oras musi irgi ne pats geriausias,as jau nekalbu apie musu gyvenimo tempa,nuo stresu kuri mes patyriam darbe,namuose ir t.t,keiciasi hormonu pusiausvyra.........o tai pirmas zingsnis....tureti nepageid.lygas.
Tai va kaip ten bebutu manau kad sais laikais Spirale Mirena tai geriausia apsaugojimo priemone,be tuo turi maziausia hormonu doze,kuri veikia butent ten kur reikia, drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simpatiaska: 06 vasario 2008 - 11:00
QUOTE(Egutis @ 2008 02 03, 11:00)

Zinok, buvo daug atveju kai pries Mirena moterys nebuvo tinkamai apziureta,patikrinta ir t.t, gali buti kad ji jau turejo sveikatos sutrikymus,cista ir t.t.
IR JAI idejo mirena nepatikrinus. 4u.gif Galim net gi paklausti mergaiciu kurie turi Mirena,ar dare echoskopija,ar tikrino gimda ,ar tikrino kad nebutu cistu,polipu ir kt??Ar pasiule padaryti Cito analiza ir t.t.?????? 4u.gif
Atsakyti
pasiskaitykit apie tamponus, nuo ju ir mirti gali...
ai, nezinau, as nieko negiriu, ale kazkaip saugotis reikia, o saugios priemones tikriausiai nelabai ir yra
as tikiuosi kad man tiks ir viskas bus ok 4u.gif
o kas belieka tongue.gif
Atsakyti
Jau daugiau kaip pusmetis nuo to kai įstojau į "sprandžinų" klubą rolleyes.gif , kas dėl svorio, tai manau kad jos dėka prisidėjau sau kilogramų keletą, o po įdėjimo gydytoja praėjus mėnesiui tikrino ar viskas "vietoje", dabar jau vėl ruošiuosi pas ją apsilankyti.Aš manau, kad dėl ramybės(norint išvengti neplanuoto nėštumo) turiu kažką aukoti, o kad sveikatos daug tai neprideda tai nesiginčiju rolleyes.gif
Atsakyti