Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-3

Man patinka pelargonijos, bet man nesiseka jas auginti. Tuojau pradeda apdžiūti lapai, palieka tokios,,,nusmurgusios", paskui visiškai nudžiūsta verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 05 vasario 2008 - 17:04
QUOTE(irmaMO @ 2008 02 05, 16:48)
Mano visa ziema ant palanges puikiai laikesi,o kaip laikas atejo prabusti,tai eme ir numire visos. verysad.gif

Gal drėgmės buvo per daug g.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 02 03, 23:22)
.... Aš irgi jau dauginu, tik viršūnėles kišu paletėse į durpes.

Mergaites, norejau paklaust del dauginimo - jus jas dabar kisat i paletes, t. y. i tokius padekliukus, sudarytus is mazu vazoneliu? Tai yra, gaunasi, kad kiekviena daigeli atskirai? blush2.gif g.gif
Atsakyti
Vargšiukės svyrančios pelargonijos šiemet kambary neišgyveno verysad.gif Bandysiu kitąmet rūsyje apgyvendinti. Nes paprastos, kad ir apgeltusios visai neblogai ten gyvuoja. Jau apgenėjau jas. Vienus ūgliukus sukišau į vazonėlius, kitus į vandenuką kol kas.
Atsakyti
[attachmentid=130012]
Maniškės iš rūsio atneštos taip atrodo. Stagarėliai prieš savaitę parėjo, o tie, kur su lapais prieš tris savaites. Labai prastai šiemet auga, labai saulės trūksta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinakristina @ 2008 02 07, 12:36)
Mergaites, norejau paklaust del dauginimo - jus jas dabar kisat i paletes, t. y. i tokius padekliukus, sudarytus is mazu vazoneliu? Tai yra, gaunasi, kad kiekviena daigeli atskirai? blush2.gif  g.gif

Aš - taip. Tada kai augaliukas įsišaknyja, tik pirštu iš apačios paspaudi ir labai gražiai išsiima. Visai nenukenčia šaknys.
Mergaitės, tas išstypusias ir pageltusias pelargonijas prieš dauginant reikėtų palaikyti šviesoje kad pažaliuotų. Tada geriau prigyja.
Šiemet tikrai labai trūksta saulės verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 07 vasario 2008 - 20:15
Tai aš jas kol kas dar auginu, per anksti dar sodinti ir dauginti. Labai jau šiemet mažai saulės, dar net ir sėti nepradėjau schmoll.gif

Beje, maniškės iš visiškai tamsaus rūsio. Visai, sakyčiau, gerai išsilaikė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 07 vasario 2008 - 20:16
QUOTE(laurindre @ 2008 02 07, 20:03)
[attachmentid=130012]
Maniškės iš rūsio atneštos taip atrodo. Stagarėliai prieš savaitę parėjo, o tie, kur su lapais prieš tris savaites. Labai prastai šiemet auga, labai saulės trūksta. g.gif

Svarbiausia gyvos thumbup.gif pamylėsi-atsigaus, sulapos, sužydės. Paprastas pelargonijas nugenėjau visai žemai, kad gražūs krūmeliai ataugtų. Žiūriu tavo svyruoklės dar negenėtos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 02 07, 20:20)
Svarbiausia gyvos thumbup.gif pamylėsi-atsigaus, sulapos, sužydės.  Paprastas pelargonijas nugenėjau visai žemai, kad gražūs krūmeliai ataugtų. Žiūriu tavo svyruoklės dar negenėtos ax.gif

Rudenį aš jas nugenėjau palikau 15-20 cm. Čia jau kas naujo užaugo g.gif
Atsakyti
Pernai pavasari pasejau pelargonijas, tai kaip ir pirma ziema man. Iki tol neauginau ju visai ax.gif Tai vienas laikiau virtuvei ant palanges, tokios pat kaip ir vasara visa ziema prastovejo, net paaugo siek tiek. Norejo zydeti, taciau nugnybiau ziedus. O svyrancias kaimynka vasara dave, tai laikiau jas saltam kambary, tai zalios irgi g.gif Jokiu miego pozymiu g.gif Ai gal gerai bus irnesakyk.gif blush2.gif Labai jau niesti kruminem virsunes nugnybti ax.gif Nes kazkaip visai nepamasios i krumines schmoll.gif
Atsakyti
Tas viršūnes kai nupjausi, kišk į žemę ir uždenk stiklainiuku arba užmauk ant viso daigelio su vazonėliu celofaninį maišelį. Užsandarinti jo apačioje nereikia - tiesiog laisvai užmauti. mirksiukas.gif Gal pavyks ir bus daug pelargonijų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 02 08, 00:58)
Pernai pavasari pasejau pelargonijas, tai kaip ir pirma ziema man. Iki tol neauginau ju visai  ax.gif Tai vienas laikiau virtuvei ant palanges, tokios pat kaip ir vasara visa ziema prastovejo, net paaugo siek tiek. Norejo zydeti, taciau nugnybiau ziedus. O svyrancias kaimynka vasara dave, tai laikiau jas saltam kambary, tai zalios irgi  g.gif Jokiu miego pozymiu  g.gif Ai gal gerai bus irnesakyk.gif  blush2.gif Labai jau niesti kruminem virsunes nugnybti  ax.gif Nes kazkaip visai nepamasios i krumines  schmoll.gif

Nugi krumines tai reik skabyt , o virsunes pamerkt arba i zeme ikist kad sakneles isaugintu mirksiukas.gif
As tai kruminiu virsunele nygnybu ir auginu kauja krumeli, o senasis sakojasi, krumijasi mirksiukas.gif
Atsakyti