QUOTE(irmaMO @ 2008 02 05, 16:48)
Mano visa ziema ant palanges puikiai laikesi,o kaip laikas atejo prabusti,tai eme ir numire visos. 

Gal drėgmės buvo per daug

QUOTE(išdykėlė @ 2008 02 03, 23:22)
.... Aš irgi jau dauginu, tik viršūnėles kišu paletėse į durpes.
Mergaites, norejau paklaust del dauginimo - jus jas dabar kisat i paletes, t. y. i tokius padekliukus, sudarytus is mazu vazoneliu? Tai yra, gaunasi, kad kiekviena daigeli atskirai?

Vargšiukės svyrančios pelargonijos šiemet kambary neišgyveno
Bandysiu kitąmet rūsyje apgyvendinti. Nes paprastos, kad ir apgeltusios visai neblogai ten gyvuoja. Jau apgenėjau jas. Vienus ūgliukus sukišau į vazonėlius, kitus į vandenuką kol kas.

[attachmentid=130012]
Maniškės iš rūsio atneštos taip atrodo. Stagarėliai prieš savaitę parėjo, o tie, kur su lapais prieš tris savaites. Labai prastai šiemet auga, labai saulės trūksta.
Maniškės iš rūsio atneštos taip atrodo. Stagarėliai prieš savaitę parėjo, o tie, kur su lapais prieš tris savaites. Labai prastai šiemet auga, labai saulės trūksta.

QUOTE(Kristinakristina @ 2008 02 07, 12:36)
Mergaites, norejau paklaust del dauginimo - jus jas dabar kisat i paletes, t. y. i tokius padekliukus, sudarytus is mazu vazoneliu? Tai yra, gaunasi, kad kiekviena daigeli atskirai?

Aš - taip. Tada kai augaliukas įsišaknyja, tik pirštu iš apačios paspaudi ir labai gražiai išsiima. Visai nenukenčia šaknys.
Mergaitės, tas išstypusias ir pageltusias pelargonijas prieš dauginant reikėtų palaikyti šviesoje kad pažaliuotų. Tada geriau prigyja.
Šiemet tikrai labai trūksta saulės

Tai aš jas kol kas dar auginu, per anksti dar sodinti ir dauginti. Labai jau šiemet mažai saulės, dar net ir sėti nepradėjau 
Beje, maniškės iš visiškai tamsaus rūsio. Visai, sakyčiau, gerai išsilaikė

Beje, maniškės iš visiškai tamsaus rūsio. Visai, sakyčiau, gerai išsilaikė

QUOTE(laurindre @ 2008 02 07, 20:03)
[attachmentid=130012]

Svarbiausia gyvos

QUOTE(crocus @ 2008 02 07, 20:20)
Svarbiausia gyvos
pamylėsi-atsigaus, sulapos, sužydės. Paprastas pelargonijas nugenėjau visai žemai, kad gražūs krūmeliai ataugtų. Žiūriu tavo svyruoklės dar negenėtos 

Rudenį aš jas nugenėjau palikau 15-20 cm. Čia jau kas naujo užaugo

Pernai pavasari pasejau pelargonijas, tai kaip ir pirma ziema man. Iki tol neauginau ju visai
Tai vienas laikiau virtuvei ant palanges, tokios pat kaip ir vasara visa ziema prastovejo, net paaugo siek tiek. Norejo zydeti, taciau nugnybiau ziedus. O svyrancias kaimynka vasara dave, tai laikiau jas saltam kambary, tai zalios irgi
Jokiu miego pozymiu
Ai gal gerai bus
Labai jau niesti kruminem virsunes nugnybti
Nes kazkaip visai nepamasios i krumines

Tas viršūnes kai nupjausi, kišk į žemę ir uždenk stiklainiuku arba užmauk ant viso daigelio su vazonėliu celofaninį maišelį. Užsandarinti jo apačioje nereikia - tiesiog laisvai užmauti.
Gal pavyks ir bus daug pelargonijų

QUOTE(Ju.Ju @ 2008 02 08, 00:58)
Pernai pavasari pasejau pelargonijas, tai kaip ir pirma ziema man. Iki tol neauginau ju visai
Tai vienas laikiau virtuvei ant palanges, tokios pat kaip ir vasara visa ziema prastovejo, net paaugo siek tiek. Norejo zydeti, taciau nugnybiau ziedus. O svyrancias kaimynka vasara dave, tai laikiau jas saltam kambary, tai zalios irgi
Jokiu miego pozymiu
Ai gal gerai bus
Labai jau niesti kruminem virsunes nugnybti
Nes kazkaip visai nepamasios i krumines 

Nugi krumines tai reik skabyt , o virsunes pamerkt arba i zeme ikist kad sakneles isaugintu

As tai kruminiu virsunele nygnybu ir auginu kauja krumeli, o senasis sakojasi, krumijasi