Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

Na stai, kadangi gydytojas iseina atostogu, man statys implanta birzelio 26 diena, po pietu. Siaubas fear.gif dar vienas menuo. Prisikaicia as cia visko. Moraliai nusiteikiau, kad reikes vos ne medicinines komisijos leidimo. O dabar net ima juokas. Konsultacija truko 15 minuciu. Man padare standartine nuotrauka (panoramines kazkodel nereikejo), apmatavo kiek yra vietos, patikrino visus dantis ir viskas smile.gif . O nakti taigi bemiege praleidau, vis galvojau, ka man darys. Ir jokiu vaistu neisrase. Sake, kad tas "malonumas" man kainuos 2000 Lt.

QUOTE(ramonė @ 2006 05 24, 20:21)
g.gif Tai ar geriau dėti implantą ,ar karūnėlę.Mano stomotologas pataria dėti karūnėlę ir šalia  nori nušlifuoti du sveikus dantis ir dar sako jiems reikės išimti nervus ,nes labai progresuoja paradotozė.O dėl implantų tai jis žiauriai nepritaria:sako jeigu nepavyktų ,tai pažeidus nervą galima  likti visam laikui perkreiptu veidu.

Mano vienai bendradarbei irgi buvo paradontoze, ji dabar turi 4 implantus ir niekuo nesiskundzia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2006 05 26, 06:46)
Konsultacija truko 15 minuciu. Man padare standartine nuotrauka (panoramines kazkodel nereikejo), apmatavo kiek yra vietos, patikrino visus dantis ir viskas smile.gif . O nakti taigi bemiege praleidau, vis galvojau, ka man darys. Ir jokiu vaistu neisrase. Sake, kad tas "malonumas" man kainuos 2000 Lt.

Žinau, kad mažai reikia smile.gif
Pažįstama antrąkart ten darė implantaciją..pirmąkart keletą implantų dėjo, dabar vėl dėjo..man išrašė vaistus ir vaikščiojau išsišiepusi, o ji ateina į darbą, pasėdi, palinguoja, pasako "viskas, nebegaliu tvert" ir išeina doh.gif Daviau savo receptą, nunešė tavajam gyd., jis pažiūrėjo ir sako "galima gert, bet užteks ir ledą porą val. palaikyt" biggrin.gif Antibiotikus man išrašė, nes implantaciją dariau būdama nelabai sveikais plaučiais. Vaistus nuo skausmo liepė gert pagal tai, kaip jausiuos; nuo tinimo vaistų leido ir negert, jei nenoriu, bet sakė, jei išvaizda labai svarbi darbe, tai galiu išgert ir nebus išvis jokio tinimo. Aš ir negėriau, nes po to turėjau 3 laisvas dienas (savaitgalis).
O dėl tyrimų..vat ir negerai, kad nedaro išsamiau g.gif Kai tai moteriškei pirmąkart implantą dėjo, tai kaip aš sakau, pats labai "perš***" ir labai gerai žino dėl ko. Bet matyt visos tos stresinės situacijos užsimiršta, nepasimokė. Aš ir dėl to atsisakiau malonumo implantuoti ten. Nieko iš oro nepasakysi, yra nervai, yra sinusai (ypač jei viršt. žandikaulis) ir ne iš "dyko buvimo" skiriamas tarkim, kad ir tomografinis tyrimas. O visus kt. tyrimus su malonumu pasidariau. Va tada ir išaiškėjo, kad plaučiai "pareina", vakar net ėjau toliau tyrimus tęsti.

O šiaip tai, konsultacijos tiek ir tetrunka..nuvažiavau, 10 min. perkalbam ir vsio thumbup.gif Ir po implantacijos panašiai..man siūlus sesutė ištraukė, gyd. žvilgtelėjo, pačiupinėjo smakrą ir gali varyt..irgi turbūt nė 10 min. netruko smile.gif
Atsakyti
As taigis dar labai norejau pasiklausti apie ta saknies traukima.. blush2.gif gal galit papasakot kaip ten viskas vyksta? Man sake kad reikes chirurgo pagalbos - tai kaip suprasti - negi i ligonine? g.gif O ar labai skauda kai baigiasi nuskausminimas? Nes as kazkaip nedristu per sesija bijau kad per skausmus mokytis negalesiu.. O kiek laiko gyja?
4u.gif
Atsakyti
RASMA,

tai kaip dabar jautiesi? Ar jau sugijo gal? Ar apsipratai?
Atsakyti
Labai gerai jaučiuosi. Gydytojas sakė, kad viskas sugijo labai gerai, dabar belieka tik laukti rugsėjo ir tęsti viską toliau (t.y. jau patį dantų protezavimą). Nei skauda, nei trukdo. Limfmazgiai irgi jau susitvarkė, nebėra gumbų. Jau beveik ir apsipratau thumbup.gif Toks jausmas, kad nieko ir nedaryta ax.gif

garbane nesinervuok..man dantis traukė irgi visada odontologas, kuris ir operacija satlieka..tiesiog matyt kiek dantenas atkels, kad pavyktų gerai tą šaknį ištraukt, užsius ir paleis. Nelabai skauda "po to"..na, kažkiek skauda, bet tikrai negali skaudėti kelia dienas taip, kad nieko nebegalėtum daryti g.gif Man chirurgo ištrauktas dantis gijo kažkur apie savaitę..t.y. po savaitės išėmė siūlus..o nemalonūs pojūčiai praėjo po kelių dienų.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 05 26, 16:10)
garbane nesinervuok..man dantis traukė irgi visada odontologas, kuris ir operacija satlieka..tiesiog matyt kiek dantenas atkels, kad pavyktų gerai tą šaknį ištraukt, užsius ir paleis. Nelabai skauda "po to"..na, kažkiek skauda, bet tikrai negali skaudėti kelia dienas taip, kad nieko nebegalėtum daryti g.gif Man chirurgo ištrauktas dantis gijo kažkur apie savaitę..t.y. po savaitės išėmė siūlus..o nemalonūs pojūčiai praėjo po kelių dienų.

aciu rasma blush2.gif jauciu kad vistiek atidesiu sesijos pabaigai... jau vien del to kad bijau baisiai.. verysad.gif ir nenoriu doh.gif kad ir koks tas dantis betgi mano jis dar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 05 26, 15:19)
Žinau, kad mažai reikia smile.gif
Pažįstama antrąkart ten darė implantaciją..pirmąkart keletą implantų dėjo, dabar vėl dėjo..man išrašė vaistus ir vaikščiojau išsišiepusi, o ji ateina į darbą, pasėdi, palinguoja, pasako "viskas, nebegaliu tvert" ir išeina doh.gif Daviau savo receptą, nunešė tavajam gyd., jis pažiūrėjo ir sako "galima gert, bet užteks ir ledą porą val. palaikyt" biggrin.gif Antibiotikus man išrašė, nes implantaciją dariau būdama nelabai sveikais plaučiais. Vaistus nuo skausmo liepė gert pagal tai, kaip jausiuos; nuo tinimo vaistų leido ir negert, jei nenoriu, bet sakė, jei išvaizda labai svarbi darbe, tai galiu išgert ir nebus išvis jokio tinimo. Aš ir negėriau, nes po to turėjau 3 laisvas dienas (savaitgalis).
O dėl tyrimų..vat ir negerai, kad nedaro išsamiau g.gif  Kai tai moteriškei pirmąkart implantą dėjo, tai kaip aš sakau, pats labai "perš***" ir labai gerai žino dėl ko. Bet matyt visos tos stresinės situacijos užsimiršta, nepasimokė. Aš ir dėl to atsisakiau malonumo implantuoti ten. Nieko iš oro nepasakysi, yra nervai, yra sinusai (ypač jei viršt. žandikaulis) ir ne iš "dyko buvimo" skiriamas tarkim, kad ir  tomografinis tyrimas. O visus kt. tyrimus su malonumu pasidariau. Va tada ir išaiškėjo, kad plaučiai "pareina", vakar net ėjau toliau tyrimus tęsti.

O šiaip tai, konsultacijos tiek ir tetrunka..nuvažiavau, 10 min. perkalbam ir vsio thumbup.gif Ir po implantacijos panašiai..man siūlus sesutė ištraukė, gyd. žvilgtelėjo, pačiupinėjo smakrą ir gali varyt..irgi turbūt nė 10 min. netruko smile.gif

Dovanok, Rasma, bet as nesuprantu ka reiskia tas tavo "pers***". O siaip tai si gydytoja man rekomendavo bendradarbis. Nezinau, gal jis taip padare tycia. Na bet pagyvensim- pamatysim g.gif . O siaip tai, kai as dirbu pamainomis, tai man kas 2 metai tenka tikrintis sveikata, kaip tik neseniai buvau. O tomografija man buvo daryta kovo menesi itarus migrena bei sinusita (bet nieko rasta nebuvo). Beje protezavima jis man tikrai gerai padare, pretenziju neturiu. Bet impalntuotis pas Ji tikrai dar neteko.
Atsakyti
Verčiu į žmonių kalbą - baisingai susijaudino pats nežinodamas kas nutiko, ir kodėl taip nutiko, ir ką toliau daryt. Aš nenoriu čia rašyti, jums taip nebus, o gąsdint žmonių nesu pratusi. Juolab, kad ta moteris išvis šaltų nervų..aš jos vietoje antrąkart nebūčiau ėjusi, o ji nuėjo lyg niekur nieko, tik pasakojo aišku jau labai baisiai apie pirmąjį atvejį g.gif Antrąkart tokių dalykų jai nenutiko. Sakykime, kad implanatcijos metu iškilo labai netikėta "komplikacija", kuriai gydytojas nebuvo pasiruošęs.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2006 05 26, 09:46)
Na stai, kadangi gydytojas iseina atostogu, man statys implanta birzelio 26 diena, po pietu. Siaubas fear.gif dar vienas menuo. Prisikaicia as cia visko. Moraliai nusiteikiau, kad reikes vos ne medicinines komisijos leidimo. O dabar net ima juokas. Konsultacija truko 15 minuciu. Man padare standartine nuotrauka (panoramines kazkodel nereikejo), apmatavo kiek yra vietos, patikrino visus dantis ir viskas smile.gif . O nakti taigi bemiege praleidau, vis galvojau, ka man darys. Ir jokiu vaistu neisrase. Sake, kad tas "malonumas" man kainuos 2000 Lt.

o tau paaiškino, ką toliau su tuo implantu darys? aptarėte apie protezavimą ant implanto?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 05 29, 17:24)
Verčiu į žmonių kalbą - baisingai susijaudino pats nežinodamas kas nutiko, ir kodėl taip nutiko, ir ką toliau daryt. Aš nenoriu čia rašyti, jums taip nebus, o gąsdint žmonių nesu pratusi. Juolab, kad ta moteris išvis šaltų nervų..aš jos vietoje antrąkart nebūčiau ėjusi, o ji nuėjo lyg niekur nieko, tik pasakojo aišku jau labai baisiai apie pirmąjį atvejį g.gif Antrąkart tokių dalykų jai nenutiko. Sakykime, kad implanatcijos metu iškilo labai netikėta "komplikacija", kuriai gydytojas nebuvo pasiruošęs.

Siaip tai jo, mano klasiokas yra neurologas, tai jis man sake, kad daug kas labai priklauso nuo paties zmogaus. Kai kam gali rasyti kokius tik nori vaistus ir jam vistiek bus blogai, o kitam jokiu nereikia ir jis jausis puikiai. O man liepe baigti panika ir pagalvoti apie ka nors geresnio, juk pries akis dar visas menuo. Jis man liepe prisiminti, kaip as "daznai" sergu; prisiminiau: per paskutinius 15 metu sirgau tik 3 kartus. Tai jis ir pasake, kad su tokia gelezine sveikata jokios operacijos man nebaisios.

Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2006 05 29, 20:46)
o tau paaiškino, ką toliau su tuo implantu darys? aptarėte apie protezavimą ant implanto?

Kol implantas prigis praei apie puse metu, todel aptarti dar spesime, o siaip tai sake, kad reikes dar apie 1000 Lt. Beje visa informacija galima rasti www.gidenta.lt/lt/implantai.xhtml.
Atsakyti
Norėčiau štai tokios info:
Turiu priekyje įstatytą dantuką, jis man jau seniai trugdo gyventi, nes yra vos ne rudos spalvos, o ir kiti mano proekiniai dantys nėra balti. Taigi, norėčiau juos pasibalinti, t.y. užsidėti arba metalo keramikineskarunėles arba balinti, o vietoj to įstatyto dantuko dėtis implantą. Bet va neįsivaizduoju tokio dalyko, kad reiks traukti tą šaknį kurioje dabar yra įstatytas dantukas, o paskui reikės po išrovimo vaikščioti be dantuko 6 mėn?? blink.gif
Gal kas žinote kaip tai daroma?gal kokie laikini protezai egzistuoja į ištraukto dantuko vietą ar kas nors?
Atsakyti
QUOTE(mummy2x @ 2006 06 05, 20:29)
Norėčiau štai tokios info:
Turiu priekyje įstatytą dantuką, jis man jau seniai trugdo gyventi, nes yra vos ne rudos spalvos, o ir kiti mano proekiniai dantys nėra balti. Taigi, norėčiau juos pasibalinti, t.y. užsidėti arba metalo keramikineskarunėles arba balinti, o vietoj to įstatyto dantuko dėtis implantą. Bet va neįsivaizduoju tokio dalyko, kad reiks traukti tą šaknį kurioje dabar yra įstatytas dantukas, o paskui reikės po išrovimo vaikščioti be dantuko 6 mėn?? blink.gif 
Gal kas žinote kaip tai daroma?gal kokie laikini protezai egzistuoja į ištraukto dantuko vietą ar kas nors?

Pabandyk savo klausima el pastu uzduoti kokiai nors odontologijos klinikai. Jie paprastai buna geranoriski ir atsako. Bent jau as pirma parasiai e-mail'a ir sulaukiau labai issamaus atsakymo, o paskui ejau pas gydytoja.
Atsakyti