as tris savaires neturejau priekinio dantuko, nes balino pacia sakni ir jokio protezo neistatysi. tai man padare tokia plokstele, kuria nesiojau, o nakciau reikedavo issiimti. ie nesimate kad kas nors man butu. aisku nebuvo labai patogu, bet i darba nereikejo eiti be dantuko:) as ir vargstu su priekiniu dantuku...
Gal kas nors gali parasyti, kiek mazdaug laiko trunka vieno dantuko implantavimas. Nes man, ko gero, po operacijos gali tekti bekti idarba. Mane operuos 16:30, o darbe turesiu buti 19:00. Bet dar apie 0,5 val. truks kelione i darba.

Man viskas užtruko 3,5 val., bet čia du implantai ir dirbt. kauliuko dėjimas.
O vieną dantį implantuoti užtrunka 1-1,5 val.
Bet patariu visgi kažkaip išsisukti nuo darbo
Jei be vaistų planuoji išbūti, tik su šaldančiais kompresais, tai tikrai bus sunku. Nuskausminimas jau beveik bus išnykęs arba nyks ir nors skausmas nėra beprotiškas, bet jausies tiesiog išvargusi, labai nemaloni pima diena, kai viskas "atšyla"

QUOTE(Rasma @ 2006 06 12, 11:37)
Man viskas užtruko 3,5 val., bet čia du implantai ir dirbt. kauliuko dėjimas.
Jei be vaistų planuoji išbūti, tik su šaldančiais kompresais, tai tikrai bus sunku. Nuskausminimas jau beveik bus išnykęs arba nyks ir nors skausmas nėra beprotiškas, bet jausies tiesiog išvargusi, labai nemaloni pima diena, kai viskas "atšyla" 

Na, as zinau kaip pakeisti grafika, kad man netektu dirbti, bet paskutinis zodis priklauso mano virsininkei.

Na man staciai "pasiseke" - 27 d. i darba atvyksta sertifikacijos komisija. Jauciu atrodysiu
. Juolab, kad sertifikacojos egzamino surikau 99 proc., ir dabnar turesiu pristatyti musu darbine veikla. Turbut apie tokias nesamones dar niekas negirdejo. O gal paprasyti vaistu nuo tinimo, kas Jums buvo paskirta, gal galima nusipirkti ir be recepto?

Tų vaistų nuo tinimo, man neliepė gerti ir tikrai primygtinai nesiūlė. Nebent būtų kažkas l. svarbaus ir reiktų visai visai nesutinti. Šiaip ne kaip "smūginė dozė" kortikosteroidų (konkrečiai veikl. medžiaga - deksametazonas, o prekinių pavadinimų - daug), o tai jau yra hormonai ir ogr-mo tokie vaistai tikrai neglosto. Kadangi tą dieną susitikimas su ekscelencija LT prezidentu nebuvo numatytas (juokauju...), tai aš taip ir negėriau
Vaistinėje duotų ir be recepto, bet turbūt ir Tau tokių vaistų nereikia.
Manyčiau, kad labai gerai padėtų tas pats "Nimesil", kurį gėriau..o jo išgėriau tik pirmas 3 dienas, po 1 pakelį vakare (nors galima po kelis pakiukus per dieną). Jis yra ne vien nuo skausmo, bet ir nuo temperatūros, uždegimo, tinimo. Miltukai supilami į vandenį ir gaunasi skanus gėrimas.
Žinau, kad Tavo gyd., sakys, jog užtenka pirmą dieną dėti ledo įvynioto į audinį kompresus
Aš pirmą dieną irgi dėjau ledą toje srityje, kur nuskriaudė. Bet aš, kad netinti ir kad nuimti visus nemalonius pojūčius visai be baimės išgėriau dozę "Nimesil" nuo skausmo..galima kentėti, tik kam??
Kitom dienom dar veidą toje vietoje tepiau geliu 1 kartą per dieną "Lotion 1000", kad nebūtų mėlynių

Manyčiau, kad labai gerai padėtų tas pats "Nimesil", kurį gėriau..o jo išgėriau tik pirmas 3 dienas, po 1 pakelį vakare (nors galima po kelis pakiukus per dieną). Jis yra ne vien nuo skausmo, bet ir nuo temperatūros, uždegimo, tinimo. Miltukai supilami į vandenį ir gaunasi skanus gėrimas.
Žinau, kad Tavo gyd., sakys, jog užtenka pirmą dieną dėti ledo įvynioto į audinį kompresus

Kitom dienom dar veidą toje vietoje tepiau geliu 1 kartą per dieną "Lotion 1000", kad nebūtų mėlynių

aš labai labai atsiprašau, bet kaip suprantu, kalba eina apie dantukų implantavimą ir skausmą/neskausmą po jo, todėl norėčiau išsakyti ir savo nuomonę. galiu pasakyti: jei nebūčiau prisiskaičiusi/prisiklausiusi baisybių apie implantavimą, nebūčiau alpimo būsenos odontologo kėdėje
iš tikro yra taip : neskauda nei procedūros metu, nei po jos, juk gręžiamas yra kaulas, kur nėra nervų, gali gal skaudėti susiūtos dantenos. man net patinimo jokio nebuvo, nors nenaudojau nieko-net šaldančių kompresų (kažkaip pati pagalvojau kad nėra gerai tas šaltis
).
esu tik už implantavimą-jo nerekomenduoja tik daktarai, to nedarantys ir savaime aišku, neuždirbantys iš to
užsienyje tai jau seniai daroma, mes tik čia atsilikėliai prigąsdinti
aš tai žinoma pasitikrinau ir šiame fronte-paklausiau savo draugo užsienyje -o sako, mano mama jau dešimtį metų turi-kaip nuosavas dantis
labai gaila kad yra dar daktarų, nesiūlančių šio dalykiuko-už tai atsisakiau savo dantisto, ir taip gaila, kad kai buvau jaunesnė, pati neatknisus šių naujienų, nušlifavo man priekinį dėl šalia nesančio danties, taip man jo gaila, dabar turiu 2 priekinius keraminius, kai galėjau turėti vieną sveikutėlį. dar toks dalykas iš naujienų, bent jau lietuvoje-yra nekeraminiai protezai, kurie mažai skiriasi nuo nusoavo-tai yra laidūs šviesai, ir vsiai kitaip atrodo, nei metalas..
dar dėl implantų - sėkmė ar nesėkmė dar priklauso ir nuo atliekančio daktaro. mano mažiui ir plombuodama daktarė sugebėjo užnešti infekciją, rezultatas- periodontitas

esu tik už implantavimą-jo nerekomenduoja tik daktarai, to nedarantys ir savaime aišku, neuždirbantys iš to

labai gaila kad yra dar daktarų, nesiūlančių šio dalykiuko-už tai atsisakiau savo dantisto, ir taip gaila, kad kai buvau jaunesnė, pati neatknisus šių naujienų, nušlifavo man priekinį dėl šalia nesančio danties, taip man jo gaila, dabar turiu 2 priekinius keraminius, kai galėjau turėti vieną sveikutėlį. dar toks dalykas iš naujienų, bent jau lietuvoje-yra nekeraminiai protezai, kurie mažai skiriasi nuo nusoavo-tai yra laidūs šviesai, ir vsiai kitaip atrodo, nei metalas..
dar dėl implantų - sėkmė ar nesėkmė dar priklauso ir nuo atliekančio daktaro. mano mažiui ir plombuodama daktarė sugebėjo užnešti infekciją, rezultatas- periodontitas

Aciu uz atsakymus, pasirodo ta komisija bus liepos 27 as susipainiojau. O siaip tai as pakalbejau susavo keliom bendradarbem tai jos man sake, kad vienas dantis visai netinsta. Ir kad panoramos del vieno danties niekur nedaro (viena statesi Purienes klinikoje pas gydytoja Spruogi, kita Zalgirio gatveje). O siaip tai pas mane bus ne pirma diena, o pirma naktis nes mane operuos vakare. O 27 diena 07:00 jau turesiu buti darbe. Vistik nuejau pas seimos gydytoja, ji man pasake, kad man dar netins ir del, kad as vartoju antialergenus, nes esu jautri vabzdziu ikandimui.

QUOTE(Florestina @ 2006 06 20, 10:35)
Aciu uz atsakymus, pasirodo ta komisija bus liepos 27 as susipainiojau. O siaip tai as pakalbejau susavo keliom bendradarbem tai jos man sake, kad vienas dantis visai netinsta. Ir kad panoramos del vieno danties niekur nedaro (viena statesi Purienes klinikoje pas gydytoja Spruogi, kita Zalgirio gatveje). O siaip tai pas mane bus ne pirma diena, o pirma naktis nes mane operuos vakare. O 27 diena 07:00 jau turesiu buti darbe. Vistik nuejau pas seimos gydytoja, ji man pasake, kad man dar netins ir del, kad as vartoju antialergenus, nes esu jautri vabzdziu ikandimui. 

vo gerai kad nebebijai-na turi būti koks nors nemokša daktaras, kad negerai padarytų.
Na stai, kaip ir daugelis sake, buvo daugiau baimes negu skausmo.
Dar net para nepraejo nuo operacijos. As nei sildau, nei saldau, negeriu antibijotiku nei vaistu nuo skausmo, nes man nei skauda, nei tinsta.
. Man liepe plauti siulus vandenilio peroksidu ir skalauti specialiu skysciu, kuris yra gan bjauraus skonio.
Operacija truko 45 minutes su visais pasiruosimais.
mane truputi pakalbino nuramino ir viskas praejo sklandziai. Tik truputi buvo problemele, nezinau kieno cia kalte, bet pagal rentgeno nuotrauka buvo blogai nustatytas implanto ilgis. Zodziu, man gydytojas grezdamas pataike i sinusa, todel dar teko deti truputi dirbtinio kaulo ir buvo gana bjauru, kai ji grudo gilyn.
O siaip tai, manes neklojo jokiais ten polietilenais, kaip buvo mineta anksciau, tik veida pridenge balta palute ir viskas.
Taip kad Rasma as nezinau, kas nutiko Tavo bendradarbei, bet man viskas OK
. Dabar eisiu ketvirtadieni pasirodyti, kaip viskas gyja, pirmadieni isims siulus. Tada issiskirsim pusei metu. Ir sausio men. statys karunele.

Taip kad Rasma as nezinau, kas nutiko Tavo bendradarbei, bet man viskas OK

smagu kad jums taip neblogai sekasi
RASMA, kaip ar jau visai sugijo? Kaip jautiesi? Tai dabar pas tave yra tokie daiktai kaip mažyčiai elementai?
Ar nėra kokių nemalonių pojūčių?
RASMA, kaip ar jau visai sugijo? Kaip jautiesi? Tai dabar pas tave yra tokie daiktai kaip mažyčiai elementai?

Sugijo
Pasikeitė tik tiek, kad tame nesančių dantų tarpe žandikaulis nebe toks plonas, kaip skustuvo ašmenys, bet tiesiog storas, lyg jame būtų pradėję augti dantys
Pjūvis irgi gerai sugijo, jaučiuosi taip, lyg būčiau nieko tokio ir nedariusi. Rugsėjo viduryje pjaus (atvers implantus), prisuks kažkokius "šarnyriukus" ir dar po 2 sav. atslūgus viskam - protezuos. Tvirtai tikiuosi, kad viskas bus "prigiję"

Pasikeitė tik tiek, kad tame nesančių dantų tarpe žandikaulis nebe toks plonas, kaip skustuvo ašmenys, bet tiesiog storas, lyg jame būtų pradėję augti dantys