Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno II klinikinė ligoninė

QUOTE(EvelinaC @ 2007 10 11, 17:26)
As gimdziau 2 ligoninej balandzio men. Nuostabus ivykis ivyko nuostabioj aplinkoj su paciu geriausiu personalu t.y. gydytoja Asta Valyte ir akusere Lina. Nuostabios moterys! 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Labiausiai nepatiko naujagimiu skyriaus merginos ir moterys: zodziu visos skirtingai (kol as buvau mane aplanke keturios), skirtingai mokino maitinti, skirtingai aiskino kas geriausiai kudikiui, o kai leliukas puse nakties reke nes niekaip neistrauke MP tai sake, kad misinuko neduos bandyk toliau verysad.gif
Zodziu bukit atkaklios su naujagimiu skyriaus personalu!

man irgi tokia pati situacija buvo, visą moralą atskaitė apie šiuolaikinius tėvus, mamų nenorą maitint... Jokio patarimo, jokios pagalbos, tik aprėkė, o aš po to bliaudama palatoj sėdėjau doh.gif
Atsakyti
Mums si ligonine buvo thumbup.gif , bet kaip daugeliui matau - nepatiko vaikeliu priziuretojos g.gif .
Kai mano mazoji priestaravo pirma karta pries mano maitinima, tai man buvo pasakyta, kad as nieko nemoko ir t.t. Bande parodyti kaip reikia, tai nuo to parodymo man taip krutis skaudejo, kad as is karto atsisakiau pagalbos doh.gif
O kai ji isejo, musu mazoji kuo puikiausiai ismoko valgyti, mokinomes is leto , atsargiai ir pavyko thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, as irgi gimdziau neseniai sitoj ligoninej, todel galiu pasidalinti svieziais ispudziais. Gimdyt cia tikrai gerai - gimdyklos normalios, kai reikejo tuoj suleke komanda daktaru, manim ir vaiku buvo tikrai labai pasitupinta. Palatos gydytoja buvo labai rupestinga, gavau proceduras, patarimus, prieziura. labai gerai, kad palatos yra seimynines, neguli kartu kitos mamytes su vaikiukais - galima pailseti kai vaikiukas miega, niekas netrukdo.
Bet...
Maistui neesu isranki, bet jis tikrai netinkamas zindanciai mamai, prastokas, be to, per mazos porcijos.
Tualetuose nepatogu, nera kaip atsisesti, duse salta. Atejusi i dusa kelis kartus turejau uzsidaryti langa.
Dukryte gydyt. ziuredavo kasdien, taciau per 5 dienas mums nieko neaiskino. Nerode nei kaip apipraust, nei kaip pampersa uzdet, viskuo rupinomes patys. Pieno pradzioje visai nesigamino, vyras issireikalavo misinuko, bet susilaukem komentaru visokiu: kad pieno gamyba nuo smegenu priklauso, jei nori, tai ir maitini...jei nori, tai ir vyras gali vaika ismaitinti, per TV rode...zodziu, del to jauciausi labai blogai, kalta, kad tuscios krutys. Galiausiai, pries israsant namo pasirode, kad mazoji per daug numete svorio ir yra "naturalaus maitinimo auka" - taip pasake kudikiu daktare. Liepe primaitinti, nes nusilps. Isvaziavom is ligonines pasimete, nes jau buvau tikra, kad pienuko jau atsirado.
Zodziu, man si ligonine paliko dvejopa ispudi. Gimdyvem ir naujagimiais gimdykloj cia tikrai pasirupina, taciau paskui - zinokites patys. Tiesa, as labai plysau ir man labai skaudejo. Pasiskundziau akuserei ir man buvo paaikinta, kad nuskausminamieji priklauso tik po cezario, o man, kadangi gimdziau, nepriklauso. Apskritai visus vaistus, kuriu man reikejo po gimdymo, pirkomes patys. Is ligonines nemokamai gavau lova, fizioterapija ir gydyt. prieziura.
Atsakyti
Galiu pritart elfytei visu 100 procentų. biggrin.gif personalas liuksinis, rūpinosi ir teiravosi, ar viskas gerai, gimdykloje priežiūra puiki, tiesa, ji daug kuo priklauso nuo akušerės (niekam nelinkiu pakliūt pas Laimą, mėsininkė kažkokia, susiuvo siaubingai).
Po gimdymo gulėjau dar aštuonias dienas, tai "išbandžiau" visas akušeres ir tikrai negaliu pasakyti blogo žodžio.
Labiausiai užknisdavo maistą vežiojanti asmenybė, kuri trankydavo drimis ir apsimesdavo kurčia, kai sakydavau, kad nepaliktų maisto.
O su maitinimu buvo tas pats, mišinuko niekas nepasiūlė, kol vaikas nenumetė per daug svorio, nes jei ji verkia visą dieną, tai taip ir turi būti, kiek seselių tiek nuomonių, bet yra kokios trys tikrai labai geros, viena pusę nakties bandė kartu užmigdyti mažąją, atnešė mišinuko, net galų gale paklausė ar "soskės" neturim, nors ligoninėj jos draudžiamos g.gif
Gimdyčiau ir antrą savo vaiką čia, tik akušerę pasirinkčiau, nes priėmė mane Linutė, tik paskui turėjo pas jau pradėjusią gimdyti išeiti, tai skyrėsi nuo tos kaip diena ir naktis.
Dar labai nepatiko lovos, nes man kirptai ir siūtai pavyko išlipti normaliai tik kokią trečią dieną, o taip tai iš nevilties vos neverkdavau. Aišku, kaip naudotis tuo bidė, tai nesupratau, prie tualetų per tiek laiko pripratau.
Atsakyti
Pritariu jums visu 100 proc. kas del gimdymo liecia tai viskas pakenciama ir liuks thumbup.gif
Bet kas del ligonines maisto del viso aptarnavimo personalo tai siaubas.
Ir naujagimiu skyriaus kai kurios merginos tai jau tokios bjaurios kad kartais galvodavau ar jos tikrai moterys. Pas mane irgi pienuko nebuvo tai krutis maige kaip ismane bet kai jau priejo prie alpimo ir maziukes zaibiskos geltos pasikartojimo tai vyras pakele veja ir gavom leidima maitinti misinuku aisku pries tai isklause visu litanijas ir pasirase dokumentus doh.gif
Taigi merginos nekentekit o reikalaukit grieztai misinuko schmoll.gif
Atsakyti
Man tai net nemaigė. Spustelėjo. Viskas čia tau geria, nėr ko išsigalvot, imk ir maitink.. aiškinu jai, klausiu patarimo, gal nemoku, neteisingai paduotu ir pan. Pirma svaikas, iš kur galiu žinot, skaityt skaičiau, bet praktikos tai neturėjau. Liepė nesimaivyt, pasakė, kad visos gali matint, tik jaunos mamos išsigalvoja. Ir išėjo trinktelėjusi durim.. O tu daryk, ką nori, nors nusišauk su durų rankena... O man vaikas klykia, papą spjauna...
Atsakyti
Kaip matau,vėl populiari temelė apie šią ligoninę...aš jau rašiau ,bet dar pritarsiu toms mamos,kurios nesulaukė normalios pagalbos po gimdymo dėl mažylio maitinimo,priežiūros...
Apie maitinimą man išaiškino mano gyd.,prie kurios gimdžiau,(ji ateidavo aplankyt po gimdymo),o visa priežiūra buvo atliekama sava galva(kiek iš praktikos,kiek iš mokyklos atsiminiau ką mokė),nes klaust jau neturėjau drąsos-išgirsdavau vieną tą patį klausimą-O TAI JUMS PIRMAS VAIKAS? blink.gif Vienintelę akušerę (Alanta lyg tai vardas)galiu paminėt geru žodžiu 4u.gif
Atsakyti
ir as gimdziau sioje ligonineje.Kadangi buvau susitarus su gydytoja, tai man ir gimdykla nebloga atrode, ir visas prie manes buves daktaru burys gale gimdymo pasirode neblogas, netgi sakyciau labai paslaugus...Zodziu gimdymas man sioje ligonineje kiek gali patikti, patiko thumbup.gif Kitas dalykas kas patiko tai , kad salia gali kas nors nakvoti, kad galima buti palatoje su savo seima....Teko susidurti su keliomis akuseremis mano buvimo ligonineje metu - Vilma (ji dalyvavao ir gimdme), Ausra ir dar kazkokia, nepamenu vardo...tai tos pirmos dvi, tai superines akuseres...ko klausi ta gausi...viska atasakydavao....Nezinau, gal man taip pasiseke, kad jos ir gimdyme dalyvavao, gal del to, jos tokios malonios, paslaugios buvo ir po to...pienuko pas mane buvo, o kai krutine degti pradejo, tai pasiule kopusto lapus detis, ledo kompesus, ir vis eidavo Ausra ir klausdavo - ar jau geriau ir pan...Naujagimiu sesute tik viena man patiko, ji buvo pirma para po gimdymo...tiesiog superine...moke ir kaip maitinti, ir vaikiuka buvo isinesus diena i sildyma, nes mekonijus niekaip neiseidinejo, ir nesislapino jis visai...po jos sildymu, viskas pagerejo....gaila nepamenu as jos nei vardo, nei pavardes... verysad.gif Kitos tai man nelabai patiko, nei sesutes, nei gydytojo....Palatos gydytoja Kardeliene buvo, tai irgi visikai nepatiko-tokia nukvakus moterele pasirode doh.gif liepe valgyti viska ka ir valgiau, nusipirkti korseta ir pamirsti gymdyma blink.gif taciau is esmes man viskas tiko-patiko, antra irgi gimdyciau taip pat...Ta prasme del gimdymotarciausi su gydytoja, o toliau tikeciausi, kad bus panasiai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrutis @ 2007 10 16, 21:34)
net galų gale paklausė ar "soskės" neturim, nors ligoninėj jos draudžiamos  g.gif

bigsmile.gif Naudojomes nesislepdami ir niekas nei puses zodzio nesake. Ir apskritai pirma karta isgirdau toki dalyka... g.gif
Atsakyti
Per skubėjimą gal per drastiškai išsireiškiau, kaip pati sesutė pasakė: "Nesiafišuokit dieną per daug, nes ligoninėj nerekomenduojama vaikui duoti". Man pasitaikė bjaurios dvi, o kitos tai ir pamokė, ir paguodė thumbup.gif . Bet tų dviejų buvo per akis, kad depresiją įvarytų
Atsakyti
QUOTE(ausrutis @ 2007 10 17, 20:02)
Per skubėjimą gal per drastiškai išsireiškiau, kaip pati sesutė pasakė: "Nesiafišuokit dieną per daug, nes ligoninėj nerekomenduojama vaikui duoti". Man pasitaikė bjaurios dvi, o kitos tai ir pamokė, ir paguodė  thumbup.gif . Bet tų dviejų buvo per akis, kad depresiją įvarytų

Matyt kaip kam papuola. Tiesiog visi skirtingi zmones esam ir skirtingai reaguojam. smile.gif
As visas jas isbandziau per 2 savaites gulejimo ir nieko blogo negaliu pasakyt. Apie akuseres, gydytojas tai tikrai tikrai, gal tik viena naujagimiu sesute "per daug protinga" pasirode. Bet ir tai, neemiau labai i galva. O tas posakis "naturalaus maitinimo auka" is dalies teisingas kai kuriais atvejais. As ji irgi isgirdau is gydytojos. Bet ji nepiktai taip pasake, tiesiog taip ir buvo, nes maniskiui nepakankamai buvo mano pieno, nukrito per daug svorio, suaktyvejo gelta ir teko gulti po lempa. Nesureiksminau to jos posakio. smile.gif
Atsakyti
aš tai manau kad kaip vaikutį maitint,tik nuo mamytės priklauso,aš jau prieš gimdymą buvau nusiteikus ,kad jokių mišinukų,o man jų nieks ir nesiūlė,aišku tai buvo 6m. atgal,bet tikrai kaip sako vaikučiui dažniausiai užtenka,tik mes šviežios mamos,dar nevisada suprantam savo lėlyčių norus,o su popke ,kad vaikas susidraugautų tai turbūt visom dar ir pavargt tenka,o vaikų pediatrę,tai tikrai šlykščią apturėjau,gaila pavardės nepamenu,bet per pimą vizitą pasakė,stebėkit vaiką,aš į vidų neilysių,visokių apsigimimų būna-apsižliumbiau tada po jos vizito verysad.gif
Atsakyti