Įkraunama...
Įkraunama...

Autokėdutės

QUOTE(bonda @ 2006 03 12, 07:17)
jei beveik nevazineji -tai aisku ax.gif  ax.gif mes kai vaziuojam kol kas tik vos is vieno kiemo i kita -tai taip tik ir darom blush2.gif bet as gale su maze sedziu... bet jei vaziuociau kur toliau -tai aisku, deciau i kedute prisegta ir vaika prisegciau... ax.gif  ax.gif
as dabar mastau apie didesnes pirkima doh.gif ir pasimeciau visiskai doh.gif  doh.gif o chico ir maxi cosi -kainos labai skiriasi? gal kas zinot chico kainu keduciu (nuo 9 kg) mirksiukas.gif  blush2.gif

Jei mašina netyčia verstusi, tai tu gale sedėdama prie neprisegto vaiko ( segimas per pilvą prilygsta neprisegimui) tik dar blogiau padarytum. Gali prispausti savo svoriu, užkristi ant jo ir tt. Neduok Dieve žinoma , bet aš pagalvočiau gerai prieš nesegant vaiko tam skirtoje kėdėje.
Kai mašina verčiasi, viskas kas joje neprisegta susimaišo kaip obuoliai maiše, patikėk. Kai vertiesi negali savęs kontroliuoti schmoll.gif Aišku visi galvoja, kad "man taip nebus". Bet visi kuriems taip nutiko taip ir galvojo ... Aš už saugų ir protingą važinėjimą drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 03 15, 06:03)
Jei mašina netyčia verstusi, tai tu gale sedėdama prie neprisegto vaiko ( segimas per pilvą prilygsta neprisegimui) tik dar blogiau padarytum. Gali prispausti savo svoriu, užkristi ant jo ir tt. Neduok Dieve žinoma , bet aš pagalvočiau gerai prieš nesegant vaiko tam skirtoje kėdėje.
  Kai mašina verčiasi, viskas kas joje neprisegta susimaišo kaip obuoliai maiše, patikėk. Kai vertiesi negali savęs kontroliuoti  schmoll.gif Aišku visi galvoja, kad "man taip nebus". Bet visi kuriems taip nutiko taip ir galvojo ... Aš už saugų ir protingą važinėjimą  drinks_cheers.gif

matai, taure, mes vazinejam tik is kiemo i kiema ir iki poliklinikos... o pas mus atstumai nedideli... uz tai ir nededu i autokedute, be to musu turima man nepatinka -mazei irgi visai ne, o be to su kombenzonu -nelabai mes ten...tad kai jau sedes ir nupirksiu jau ta nuo 9 kg -tada ir veziosiu... tik va dar neapsisprendziu kokia doh.gif kad butu ir saugi, ir vaikui patogi mirksiukas.gif

as ir uz saugu vaziavima -tik me sdra niekur kaip ir nevaziavom blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 15 kovo 2006 - 07:53
QUOTE(Skipe @ 2006 03 13, 18:35)
help.gif  Mamytės, gal esat ką girdėję apie kėdutes IWH for kids only. Atrodo, toks pavadinimas...ruošėmės pirkt kėdutę, bet gavom dovanų šitą... doh.gif  internete jokios info apie tokias kėdutes nerandu, yra tik kelios nuotraukos...  g.gif  norim, kad kėdutė ne tik graži, bet SAUGI būtų...Čia netinka posakis "dovanotam arkliui..."  unsure.gif

help.gif

Mes turejom IWH kedute 0-13 kg. Vasara su ja turejom tokia problema- mazylei labai suprakaituodavo nugaryte, kol nuvaziuodavom i sodyba kokius 130 km. Bet gal ir kitose kedutese vaikkai paprakaituoja. Nezinau. Siaip mes ja namie naudojom, kol mazoji nepradejo sestis ir verstis lauk is kedutes.

O del saugumo...Tai kol nenutinka, koks baisus atvejis, tol ir nesuzinai jos realaus patikimumo.
Atsakyti
aciu uz ats. g.gif as taip ir pagalvojau, kad ne Lietuvoj, nes pas mus visur 0-9 kg (gal kai kur iki 13kg),
ko gero teks pasiieskoti per skelbimus, bus pigiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazius_ @ 2006 03 15, 10:59)
aciu uz ats. g.gif as taip ir pagalvojau, kad ne Lietuvoj, nes pas mus visur 0-9 kg (gal kai kur iki 13kg),
ko gero teks pasiieskoti per skelbimus, bus pigiau mirksiukas.gif

Va praeita savaite gariunu turgavieteje nusipirkom auto kedute (jau is geresniu!) uz 130lt. Tinka iki 3 metu:)!
Atsakyti
QUOTE(pucukelis @ 2006 03 15, 10:02)

O del saugumo...Tai kol nenutinka, koks baisus atvejis, tol ir nesuzinai jos realaus patikimumo.

g.gif nenoriu taip sužinot jos patikimumo...
tikriausiai nelabai populiari kėdutė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skipe @ 2006 03 15, 23:00)
g.gif  nenoriu taip sužinot jos patikimumo...
tikriausiai nelabai populiari kėdutė ax.gif

Kai mes pirkom, nelabai domejausi, kuo skiriasi pigesnes ir brangesnes kedutes. Kaip mums Vaikutyje pasake, kad tiek Chicco tiek ir pigesnes yra panasios, tik uz varda reikia moket daugiau. Taip mes ir pasirinkom pigesne. Bet kai pradejau rinktis kita kedute (9-18 kg), paanalizavau nemazai. Kaip rasiau anksciau, labai padejo apsisprest keduciu autotestas, o tai yra keduciu saugumas. Bet tu nepergyvenk, geriau jau bet kokia kedute, nei jokia. O mano nuomone, IWH jau nera visai blogos (visdelto prancuziskos, o ne kinietiskos).
Atsakyti
QUOTE(Alinos @ 2006 03 15, 20:42)
Va praeita savaite gariunu turgavieteje nusipirkom auto kedute  (jau is geresniu!) uz 130lt. Tinka iki 3 metu:)!

o ta kedute nuo keliu iki keliu kg?
as noriu tokios kad butu su rankena (0-kazkiek kg)
Atsakyti
Mes turim Chicco kėdutę nešioklę, kuri tinka nuo 0 iki 13 kg. Esam labai patenkinti, o kokią kėdutę rinktis, tai priklauso nuo gyvenimo būdo. Jei niekur labai nevažiuojat, tai tiks ir paparasta nebrangi, bet kai mums jau 10 mėnesių, o prie jūros važiavom 5 kartus, tai vyras nei už ką neleido bet ką pirkti.
Su juo visiškai sutinku, 300 lt. yra daug, bet vaiko sveikata svarbiausia. Prieš perkant jis uždavė klausimą ar jausiuos rami, kad padariau viską jei įvyks avarija ir vaikas bus sužalotas vien dėl to, kad nupirkau bet ką ir sutaupiau 100 litų.

Atsakyti
mes turėjom kėdutę nešioklę Riomer firmos 0-13 kg. labai pasiteisino thumbup.gif , bet užteko tik iki 6 mėn. Dabar turim Chicco 0-18, irgi esam patenkinti smile.gif
Aš už tai, kad kėdutė būtų gera (aišku į ją neįlysi, bei geriau žinomos firmos, nei "kažkokia", ypač jei keliaujama nemažai) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RutyteD @ 2006 03 16, 21:18)
Mes turim Chicco kėdutę nešioklę, kuri tinka nuo 0 iki 13 kg. Esam labai patenkinti, o kokią kėdutę rinktis, tai priklauso nuo gyvenimo būdo. Jei niekur labai nevažiuojat, tai tiks ir paparasta nebrangi, bet kai mums jau 10 mėnesių, o prie jūros važiavom 5 kartus, tai vyras nei už ką neleido bet ką pirkti.
Su juo visiškai sutinku, 300 lt. yra daug, bet vaiko sveikata svarbiausia. Prieš perkant jis uždavė klausimą ar jausiuos rami, kad padariau viską jei įvyks avarija ir vaikas bus sužalotas vien dėl to, kad nupirkau bet ką ir sutaupiau 100 litų.

pritariu... tik deja ne vyras dažniausiai apie tai pagalvoja, o aš. verysad.gif jis visada įsitikinęs, kad viskas bus gerai. bet net ir jei mažai keliauji, negali niekada žinoti kas tavęs laukia...
Atsakyti
Tikrai siulyciau pirkti kedute-nesykle. Visu pirma, mazo kudikelio negalima sodinti i ta, kur nuo 9kg, kenkia stuburui. Vaikas turi jau pats tvirtai sedeti, kad butu galima i ja sodinti. Kas universalu, nebutinai yra gerai. Nesykle, zinoma, patogu nesiotis, bet reiktu atkreipti demesi, kad ir joje vaikas neturetu ilgai guleti/sedeti, sakoma, iki 2h per diena. Zinoma, jei karts nuo karto traukiama i ilgesne kelione, tikrai niekas neatsitiks, bet ne kasdien. Is viso, rekomenduojama ta pirmaja kedute-nesykle naudoti kiek galima ilgesni laikotarpi. Nieko baisaus, jei kojos islenda. Svarbiausia, kad galvyte "neisaugtu" ir liktu saugiai keduteje. Paprastai tos pirmosios uztenka mazdaug iki metu. Bet kaip ir minejau, kg ar amzius neturi reiksmes. Guldyti i ja reiktu tol, kol neislenda galva.
Visiskai nesutinku del keduciu kokybes. Taip, visos turi atitikti standartus, bet tikrai ne visos juos ispildo. Testuose teko skaityti apie tokius atvejus, kai gana zinomu firmu kedutes inscenizuotos autoavarijos metu visiskai pavede, pvz. dirzai atsisege ir pan. Kedutes kaina salygoja ne tik medziagos ir vardas, bet pirmiausia saugumas. Tai ir yra ju pagrindine paskirtis. Zinomesnes firmos gali sau leisti daryti sudetingus saugumo testus. Mes turime Römer firmos kedute, kuri vokiskuose testuose laikoma viena saugiausia. Maxi Cosi taip pat yra labai gera. Mano pasirinkima salygojo butent saugumas. Pirkau deveta is pazistamo zmogaus, kur galiu pasitiketi, kad nepaluzusi. Kas skaitote vokiskai siulau susirasti informacija apie keduciu testus puslapyje www.adac.de. Deja, nezinau asortimento Lietuvoje, bet jei kas turite galimybe isigyti Römer ar Maxi Cosi (gali buti ir padeveta), tikrai nesigailesit.
Tiek mano nuomones.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigriuxe: 17 kovo 2006 - 00:13