Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įpratinti vaiką miegoti savo lovoje?

smile.gif Prisijungsiu prie jusu,mamytės,su mūsų patyrimu.
Dukrelė iki veik trijų metukų gyveno kartu su mumis lovelėje,kol įrengėme jai kambarį,nupirkome didelę lovą...Ji pasijuto didele,labai džiaugėsi ir drąsiai issikraustė iš tėvelių lovos.Tiesa,iš pradžių užmigdavome abi kartu joje,paskui pabėgdavau vis anksčiau,po vakarinės pasakėlės.Ji puikiausiai išmiegodavo visą naktį ir dabar mąstau,kad labai greit priprato miegoti viena.
Na,o mūsų keturmetis sūnus,ne taip paprastai "išėjo".Nors istorija turėjo pasikartoti,įsigijom puikią dviaukštę lovą abiems vaikams.Jie kartu,linksmiau,na,ko bereikia?Visus metus užmiega ten,bet kasnakt pareina pas mus su vyru,įsiverčia į patį viduriuką ir apsikabinęs miega toliau...Kiekvieną vakarą derasi,kad miegos tik su mama...Užmiega,aš ramiai grįžtu i savo lovą,o mano "draugas"paryčiais jau ir čia. doh.gif Jis neverkia,bet vis ateina ir ateina pas mus .Sakysit,reikia tiesiog imti jį ir grįžti kartu į jo lovelę?Ir aš taip manau...Naktį nesumoju taip pasielgti,paprasčiau miegoti čia,kartu.Savaitgaliais dar ir sesytę priimam,ech,vieną kartą auga...
Nedarom iš to tragedijos,suvokiam,kad vieną dieną išaugs,juk neis iki paauglystės... g.gif
Va,visai šviežias vakar vakaro Benuko prašymas:
-Miegok,su manim,mama.Neik pas tėtį,gerai?Nes man irgi reikės eiti...

victory.gif
Atsakyti
Mes perkraustėme kai mažoji buvo gal trijų metukų. Entuziazmo ji aišku nejautė.

Tiesa, anksčiau ji atsiguldavo mūsų kambaryje ir savo lovytėje laukdavo kol mes ateisime miegoti. O dabar jau žino, kad nebeateisime, taigi tenka kartu pagulėti kol užsnūs. Panašu, kad toks užmigimo būdas jai pasirodė priimtinesnis. Blogiau, kai jai nesinori miego ir tenka šalia gulėti valandą-dvi g.gif

Naktį ji nepabunda, tad ir neatsikrausto pas mus. O vat iš vakaro kartais sugalvoja. Atrodo, palieku miegančią, einu pati miegoti ir jau žiūrėk atbilda į mūsų lovą.

Tada mums padeda tėtis. Jis ateina, apžiūri, kad jo vieta užimta ir pasako, kad eis ieškoti kitos lovos. Tada mažoji išsigąsta, kad tėtis netilps ir jos lova sulūš ir skubiai lekia atgal tongue.gif
Atsakyti
o man tik 6 ir miegu viena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vyginte @ 2005 04 11, 19:20)
o man tik 6 ir miegu viena  biggrin.gif

Tikrai? Aš pažįstu vieną šešiametę, kuri be jokių problemų ar didelių įkalbinėjimų jau nuo 2 m. viena miega savo kambaryje ir savo lovelėje ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Jau esu i kazkuria tema rasiusi, kad mums jau penkti metukai, bet miega kartu su mumis, sad.gif nors bandziau kelti i savo kambary kuriame miega vyresnelis, bet mazylis pamiegojes pora dienu nusprende grysti pas mus sad.gif o ir tos pora naktu naktu nenkokios, eidavau nakty padet jam miegot , mat jis nusispardydavo , budavo salta ir tada nubusdavo, o jei dar uzsimanydavo, kad jam kojyte ar nugaryte kas pakasytu, o salia nieko nera... tada tiktas vargas jam g.gif juk pas mus geriau ir apklostom ir nakty iskasinejam ax.gif ir taip jauciu jis ilgai, ilgai dar miegos su mumis nes susitarti niekaip neina cry.gif ir ko tik nezadejom, ir ko tik nesnekejom, bet pas ji vienintelis sakinys, KAD AS MAMA IR TETI LABAI MYLIU IR MIEGOSIU SU JUMIS thumbup.gif taip ir miegam tryse...
Atsakyti
Oi kaip pavydžiu toms, kurių vaikučiai miega savo kambaryje, nes mums kol kas taip nepasisekė. jau ketveri, o vis dar kai pradedi kalbėti apie miega savo kambarėlyje, pradeda skūstis, kad jis dar mažas, dar naužaugo ir ta lova jam per didelė. Kadangi senelis padarė vidutinio dydžio lovelę, tai ir nėra ko į tas didelių vaikų lovas gult, juk su tete ir mama kambaryje smagiau 4u.gif
Atsakyti
cry.gif Aš ir pavydžiu mamoms, kurių vaikučiai išmiega visą naktį ir nepabunda. Mano Gabijai greit ketveri, miegoti jos kambaryje pratinasi jau kokie metai beveik. Jautrus tai vaikas, gal dėl to taip ilgai.. Bet kartu ir gudri, naktį pati ateina pas mus į lovą ir aiškina kad jai nepatinka vienai miegoti. Nežinau net ką daryti- klykinti ją?
Patiko idėja su tuo meškučiu- reiks ieškot, gal Klaipėdoje rasim? Kad tik padėtų.
Atsakyti
Cia jau mamos gal rase, bet mums padejo tai: kai buvo 3m 4 men, isejom i parduotuve pirkti lovos vaikui ir komodos. Aisku, visi kartu. Apvaiksciojom visa baldu centra "Skraja", ciupinejom, diskutavom, klausinejom vaiko nuomones. Ir jam kazkaip patiko, isijaute, kad cia jo bus,kad tai gerai. Aisku, kai atveze ta nupirkta lova, maciau, kad nejaukiai jauciasi, bet labai padejo pagyrimai. Gyrem, kad labai grazi lova, kad oho koks saunuolis jau didelis berniukas jis. Ir zinot, prisipazinsiu, kad pirmomis naktimis labiau uz ji pergyvenau, masciau, kaip jam ten. O jam ne motais - viskas buvo puiku. Buciau zinojus, kad taip lengvai pripras, buciau bandziusi anksciau.
Atsakyti
Mes taip pat su dukrele ilgai miegojome kartu. Gal iki triju metuku. Priezastis atsirado, nuo to kad bute salta o salia mazyliai silciau. Veliau iprotis ir vaiko jau neperkalbesi. Kai tik nunesdavo miegancia i lovyte, tuoj po poros valandu ateidavo arba pradedavo verkti.
Viskas issisprende kai isikeleme i nama. Jai tada buvo trys su puse. Ta pacia diena as ja paguldziau i atskira lova kitame kambaryje, pasakojau kaip nuostabu tureti savo kambari. Pora dienu ar arba vyras pabuvome su ja iki uzmigs. Veliau guldydavome zaisliukus ir t.t.
Dabar jai bus uz savaites keturi. Ir jokiu problemu. Kartais atbega pas mus, leidziu pagultei penkias minutes o tada eina i savo lovyte kitame kambaryje.
Kartais net pati liepia iseiti is jos kambario nes ji nori miego. Arba vakar kokia valanda girdejau kaip dainavo visokias dainas. Tai nuostabu, kai pagaliau galime su vyru issimiegoti ir pasijusti sutuoktiniais blush2.gif
Atsakyti
Nu as turiu dvi mergaites. Jos turi atskirus kambarius. Ir turi jos abi bendra balkona. Nu buna taip : paguldau jas, o veliau randu arba jos pas kazkuria kambari zaizdia nakti arba miega vienoje lovoje. Paima jos gudruoles ir pro balkona pereina i kitos kambari. Kas bus kai mokes kompiuteri ijungti... Tai nakti ir ijungines. Karta radau jaS ZIURINT nakti ziurint televisoriuu. Kazkoki sporta rode... Tai tetis ir as uzdraudem griestai nakti ka nors ijungineti ar zaisti kai yra laikas miegoti!!!
user posted imageuser posted image[Automated by GetSmile]

user posted image
Atsakyti
Pagalaiu baigėsi mūsų problema.
Iš pražių jo lovą atešėm į mūsų kambarį, o po to su visa lova perkėlėm ir sūnelį į jo kambarį. Ir miega. Žinoma , reikėjo daug kantrybės.Pirmomis naktimis šviesą palikdavom degant, o dabar nebėra problemų.
Atsakyti
Tikrai g.gif sunku, kai neina su vaikais susitarti. Bet man neteko su tokia problema susidurti. Kai tik gavo thumbup.gif savo kambarį, tai iškart suprato savo ploto reikšmę ir puikiausiai wub.gif parpia. O antroji į vaikų kambarį buvo atkraustyta kai buvo pusantrų metų. tad miega abi sesės po savo stogu. 4u.gif
Atsakyti