Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

As tai vyrui atidaviau kokiai savaitei. Pati kelis kart zliumbiau, bet nenuejau i kita kambari. Paskui praejo.
Atsakyti
QUOTE(zujkelis @ 2005 10 13, 15:40)
pabandziau nebeduoti dienomis mp.bet tada visai nieko nebevalgo  sad.gif  sulaukia vakaro kada gaus mp  sad.gif  neramiai miega,daznai keliasi papuko,net per miegus sako papa papa... smile.gif  siandien jau maitinau ir diena schmoll.gif

ir mano nieko nevalgydavo, laukdavo kol pamaitinsiu, bet nuo metukų išėjau dirbt, tai puse metų dar pagalvės, paklodės kampus žįsdavo.. mažiukas dar tavo, jei turi kantrybės dar pusę metų gali maitint, tada jam natūraliai tas didelis noras praeis.. o gal aš neteisi.. g.gif
Atsakyti
Gal kaip tik naktį reikia dažniau duoti?O dieną išeinant į miestą pasiimti įv. atsargų-atsigerti,užkąsti..Nors dar sunku su tokiu mažulėliu 1metukų ką susitarti.
Manajam jau beveik du metai.Tai mieste jau tikrai senai bėra užsimanęs.Ir namuose užtenka tik prieš miegą.Naktį daugiau paryčiais.
TAip palengva ir be jokių kankinių sumažėja žindymų.
Atsakyti
Sveikos,

Susiduriau su tokiu klausimu.
Savo mazyle krutimi maitinu jau labai retai. Todel pienuko vis po truputi gaminasi. Gal kas zinote, kaip reikia elgtis, kad to pienuko nebesigamintu, t.y. kol maitini nors ir truputi, tai jis truputi ir gaminasi. kada gi jis liausis gamines ? man misle. zinoma, turbut, kai jau visai neduosiu kruties. bet tai kur dings tas pasigamines pieno likutis. juk neisgaruoja unsure.gif
Atsakyti
Na sako savaime dingsta,ir man idomu kur jis digsta.Manau,kai nemaitinsi viskas susitvarkys,bet jeigu jo prisirinks labai daug...........Ir vel klausimas ka daryti tuomet g.gif
Atsakyti
As irgi nezinau kur dingsta pienukas? g.gif g.gif g.gif Idomu ar nuo to gali mastitas susidaryti? blink.gif Bet siaip zinau,kad pienukas dingtu reikia gerti salfejaus arbata(zolele tokia),sako pora puodeliu ir pienuko nebera!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Greiciuke @ 2005 11 16, 15:20)
Sveikos,

Susiduriau su tokiu klausimu.
Savo mazyle krutimi maitinu jau labai retai. Todel pienuko vis po truputi gaminasi. Gal kas zinote, kaip reikia elgtis, kad to pienuko nebesigamintu, t.y. kol maitini nors ir truputi, tai jis truputi ir gaminasi. kada gi jis liausis gamines ? man misle. zinoma, turbut, kai jau visai neduosiu kruties. bet tai kur dings tas pasigamines pieno likutis. juk neisgaruoja  unsure.gif

liausis gaminesis, kai visai nustosi maitinti smile.gif
ginekologes atsakymuose buvo nurodyta, kad pieno gaminimasui stabdyti yra specialiu vaistu (juos tur but ishrasho ginekologe), kad negalima nutraukineti, etc.

galiu papasakoti, kaip dariau ash.

pirmaji sunu maitinau iki 13 men. paskutini menesi buvo likes tik vienas maitinimas - tai ir pienuko buvo nedaug. tiesiog viena diena visai nustojau duoti kruti. po poros-trejeto dienu pienuko prisirinko daug, pradejo verzhti krutis. ash isimerkiau i karshta vonia ir shiek tiek nusitraukiau - tik tiek, kad palengvetu, nebeverzhtu (bet ne tiek, kad krutys liktu visai tushchios). po kokiu triju dienu reikejo dar karta nusitraukti, ir dar viena karta po savaites. ir viskas - daugiau nieko nedariau. kadangi nezhindzhiau ( o nutraukinejau labai retai, tik tada, kai jau verzhe krutis) - pienas pamazhu visai nustojo gamintis, o pieno likutis rezorbavosi savaime. rezorbavosi, tai panashiai kaip buna, kai susimushi, sumushta vieta ishtinsta, o veliau - tinimas praeina (nes skyschiai rezorbuojasi).

antraji sunu irgi maitinau iki 13 menesiu, bet takart nutraukiau staigiai, nes turejau ishvazhiuoti. tuo metu maitinau dar dazhnai (4-5 kartus per diena) ir pieno buvo labai daug. ish pradzhiu teko nutraukineti pora kartu per diena, paskui karta per diena. bet ash tikejausi gryzhusi dar maitinti, todel nutraukinejau iki galo, kad nedingtu pienas. nutraukinedama ishsaugojau piena, kol buvau ishvazhiavusi - apie tris savaites. bet man gryzhus vaikis kruties nebeeme, nustojau nutraukineti ir pienas po kurio laiko dingo.

ne viena karta negeriau jokiu vaistu, arbatu, nebintavau krutu, etc. kai prisirinkes pienas verzhe krutis - shiek tiek nutraukdavau. pienas dingo savaime, kai apsisprendzhiau nemaitinti ir nustojau zhindyti.
Atsakyti
Man idomu pasidare kodel tiek daug kudikiu maitinami misineliais, kokios priezastys prie to privede?
Atsakyti
sveika, mano drauge nustojo maitinti, nes nesotus(neriebus) pienas buvo. bent ji taip man sake rolleyes.gif
Atsakyti
As nustojau maitinti,nes svoris vaiko nebeaugo.Isstisai zirzdavo.
Atsakyti
Aš nustojau maitinti kai Miglutei buvo 2 mėnesiai. Maitinimą nutraukiau ne dėl to, kad tingėčiau pati vaiką maitinti, o todėl, kad turėjau daug problemų. Po gimdymo mano savijauta buvo labai bloga ir be to dar prasidėjo kažkokia depresija. Atsisakiau valgyti, nes tiesiog nenorėjau, o anksčiau niekada apetitu nesiskundžiau. Aš visą laiką nenoriu valgyti kai esu labai nervinga ar patyriu stresą. Dėl šių priežasčių mano pienas buvo labai liesas. Miglė nuolatos verkdavo, nes likdavo nepavalgiusi. Papą prie jos glaustydavau kas valandą. Praėjus trim savaitėm pogimdymo prasidėjo mastitas. Šis nebuvo labai didelis. Gydytoja išrašė antibiotikų. Dar vėliau prasidėjo antras mastitas ir teko kviesti greitąją. Vėl buvau priversta gerti antibiotikus. O kaip žinia, antibiotikai mažina pieno kiekį. Antrasis mastitas buvo žiaurus, jau galvojau, kad reikės pjauti, nes bėgo žalstėlėjas pienas. Krūtinėje gūzai buvo gigantiški, net gydytoja pamačiusi akis išpūtė. Ir ko tik nedariau, kad juos pašalinti, bet pastagos buvo bergždžios. Todėl ėjau pas masažuotoją už pinigus ir ji per kelis kartus išmasažavo man tuos guzus (jie ir dabar jaučiasi, bet sako, kad tai normalu). Pieno sumažėjo tiek, kad neužteko ir reikėjo dar primaitinti vaiką mišinukais. Bet čia dar neviskas. Praėjo du mėnesiai po gimdymo, o aš vis dar stipriai kraujavau ir labai blogai jaučiausi. Tada mane paguldė i ligoninę ir pasakė, kad reikia daryti gimdos valymą, nes ten yra užsilikęs placentos gabalėlis. Tai gi, padarė valymą ir vėl 5 dienas pumpavo antibiotikus. Kai išleido iš ligoninės išrašė dar antibiotikų visai savaitei. Visą tą laiką nebuvo galima maitinti vaiko. Tai tie paskutiniai pieno likučiai dingo dviejų savaičių bėgyje grįžus man iš ligoninės.
Atsakyti
QUOTE(kaunietuke @ 2005 12 08, 21:00)
As nustojau maitinti,nes svoris vaiko nebeaugo.Isstisai zirzdavo.

Aš nustojau maitinti dėl tos pačios priežasties.

Užjaučiu zeme. Aš irgi su maitinimu perėjau ne auksu klotus kelius, bet iki tavo patyrimo dar toli...
Atsakyti