Labutis
Aš turėjau labai daug pienuko iškart po gimdymo,pienuko buvo tiek,kad net pasidalinau su draugės leliuku
nes pas draugę iškart nebuvo pienuko
Taip buvo iki 3,5mėn.Pienuko pradėjo gamintis vis mažiau ir mažiau, labai netikėtai prasidėjo "mano dienos"
Dar kurį laikąprimaitindavau mišinuku, o po to kai visai sumažėjo nustojau. Priežastys,kodėl sumažėjo pienuko, net nežinau ,gal nuovargis, savijauta po gimdymo
, tuo metu man buvo diplomo ginimas, galir tai paveikė
Labai jaučiausi kalta prieš mažylę,kad nebemaitinu,sunku buvo apsiprasti su ta mintim.
Mamytės pasidalinkit,kaip jūs jautietės??

Aš turėjau labai daug pienuko iškart po gimdymo,pienuko buvo tiek,kad net pasidalinau su draugės leliuku

Labai jaučiausi kalta prieš mažylę,kad nebemaitinu,sunku buvo apsiprasti su ta mintim.
Mamytės pasidalinkit,kaip jūs jautietės??

labutis, as auginu 2 menseiu dukryte, vardu Saule. Ji jau tris savaites nebevalgo mano pienuko, kadangi as patkau i avarija ir gulejau ligoninej. is karto po operacijos visa ta laika su viena svaika ranka, nes kita luzo, nusitraukinedavau [pienuka ir pildavau lauk, kad pinukas nedingtu. Vaikui jo neduodavau, nes ji buvo toli, namie su teciu, o ir as gaudavau labai tiprius vaistus, bei dar narkoze buvo neisejusi. o kai grizau i namus, mazyle atisake mano kruties, tiesa dar bandziau maitinti, bet ji verkdavo ir as kartu su ja. tai dar bandziau nusitraukus duoti isd buteliuko, bet ji jo nevlgo, o jei kiek suvalgo, tai is karto atpila fontanais. misinuko taip neatpylineja. nezinau ka daryt, kad pienas baigtusi. aisku labai savjojau ir norejau savo mazyle maitinti pati kuo ilgiau, bet ka darysi, taip jau gavosi. patarkit, kaip sumazinti piena, kad jis dingtu is viso.
QUOTE(mazekris @ 2005 12 09, 15:39)
labutis, as auginu 2 menseiu dukryte, vardu Saule. Ji jau tris savaites nebevalgo mano pienuko, kadangi as patkau i avarija ir gulejau ligoninej. is karto po operacijos visa ta laika su viena svaika ranka, nes kita luzo, nusitraukinedavau [pienuka ir pildavau lauk, kad pinukas nedingtu. Vaikui jo neduodavau, nes ji buvo toli, namie su teciu, o ir as gaudavau labai tiprius vaistus, bei dar narkoze buvo neisejusi. o kai grizau i namus, mazyle atisake mano kruties, tiesa dar bandziau maitinti, bet ji verkdavo ir as kartu su ja. tai dar bandziau nusitraukus duoti isd buteliuko, bet ji jo nevlgo, o jei kiek suvalgo, tai is karto atpila fontanais. misinuko taip neatpylineja. nezinau ka daryt, kad pienas baigtusi. aisku labai savjojau ir norejau savo mazyle maitinti pati kuo ilgiau, bet ka darysi, taip jau gavosi. patarkit, kaip sumazinti piena, kad jis dingtu is viso.
Nemaloni situacija, užjaučiu

Girdejau, yra vaistukų, kurių pagalba per 3 dienas pienas pasibaigia, deja pavadinimo nežinau. Iš natūralių priemonių pieno gamybą mažina pipirmėtės, šalavijo arbatos. Pabandyk pagerti tų arbatų ir maitink rečiau bei neleisk išvalgyti visos krūties, o tik tiek, kad tau pačiai nespaustų. Tai signalizuos krūtims, kad pieno reikia mažiau ir gamins vis mažiau.
QUOTE(mazekris @ 2005 12 09, 13:39)
<...>patarkit, kaip sumazinti piena, kad jis dingtu is viso.
QUOTE(mazekris @ 2005 12 09, 14:39)
Susiduriau ir as su tokiom problemom. Ismaitinau savo dukryte tik menesi. Nuo pat gimimo ji labai didele tinginiuke, pavalgydavo 20ml. ir miegot, po 15min. ir vel. O pieno turejau kaip karvute, nors kibirais vezk, taip ir nespedavau nusitraukti visko. O jis vis gaminosi ir gaminosi, kol galiausiai, nezinau kodel, pasidariau alergiska jam, uzsidare latakai ir as nesugebedavau nusitraukti viso pienuko. Kaip ir daugeliui, krutine nuejo guzais, masazavo ir ginekologai , ir masazuotojos,irakuseres... Teko pjauti, dar galvojau issaugosiu, kur tau, kita diena po operacijos naujas guzas. Subintavo mane, israse kruva laktaciaja stabdanciu vaistu ir po 2 dienu baigata. Prisipazinsiu pasidare labai lengva

o as nustojau maitinti tik dabar - 7.5 menesio, nes mane pradejo kandzioti 
Be to, kai mergaitei buvo vos kelios savaites - kryziaus kelius praejau... Krutines sprogo nuo pieno, speneliai buvo ziauriai nugrauzti - iki kraujuojanciu zaizdu, bet vistiek nenustojau maitinti savo pienu - tik duodavau ne tiesiai is kruties, bet nusitraukusi... Ir taip 3 menesiuis... I nakti keldavausi 5-6 kartus - nusitraukdavau piena - ir daudavau atsikelusiai mergaitei...
Speneliai visiskai sugijo tik po 3 menesiu. Po 5 menesiu pienas jau tikrai nebebuvo toks maistingas, bet vistiek nenustojau maitinti MP. Vistiek, manau, yra griau duoti MP+ivairias darzovienes, nei dirbtini piena... Na, cia mano nuomone

Be to, kai mergaitei buvo vos kelios savaites - kryziaus kelius praejau... Krutines sprogo nuo pieno, speneliai buvo ziauriai nugrauzti - iki kraujuojanciu zaizdu, bet vistiek nenustojau maitinti savo pienu - tik duodavau ne tiesiai is kruties, bet nusitraukusi... Ir taip 3 menesiuis... I nakti keldavausi 5-6 kartus - nusitraukdavau piena - ir daudavau atsikelusiai mergaitei...
Speneliai visiskai sugijo tik po 3 menesiu. Po 5 menesiu pienas jau tikrai nebebuvo toks maistingas, bet vistiek nenustojau maitinti MP. Vistiek, manau, yra griau duoti MP+ivairias darzovienes, nei dirbtini piena... Na, cia mano nuomone

QUOTE(verksniukė @ 2005 12 10, 12:43)
Nebeeme, po ko? Is karto? tik gimusi neeme?
As kaip tik dbr turiu nustot maitint
siaubekai, sirdi skauda baisiausiai, bet kitaip neiseina. Mazei 2 menesiai, pieno pilna, bet turiu pradet savo gydyma, vartojant tuos vaistus negalima maitint, o turbut dar teks ilgam gultis i ligonine, tai isvis
Na, guodziuosi, kad mazei svarbiau sveika mama nei MP
Sunku baigt maitinima, aisku yra tu hormoniniu vaistu, kad pienas dingtu, bet kol kas bandau naturaliai, reciau maitinu, duodu misinuko, nebegeriu skysciu. Mazei irgi stresas, nenori ji misinuko, kai vis dar pieneli uzuodzia..
Na zodziu, sunku

Sunku baigt maitinima, aisku yra tu hormoniniu vaistu, kad pienas dingtu, bet kol kas bandau naturaliai, reciau maitinu, duodu misinuko, nebegeriu skysciu. Mazei irgi stresas, nenori ji misinuko, kai vis dar pieneli uzuodzia..
Na zodziu, sunku

QUOTE(mazekris @ 2005 12 09, 15:39)
patarkit, kaip sumazinti piena, kad jis dingtu is viso.
as geriau Bromocriptin per keturias dienas pieno neliko, bet kursas 2savaites kad butu garantuotai.
Beje jei prasideda mastitas taip pat ju turekit, ar pieno liauku sukietejimus taip pat gydo.
tiesa jie brangus apie 20lt
As ir labai blogai jauciaus kai nebegalejau maitint maziaus, ir tas kaltes jausmas labai slege...
Labukas visoms,
as savaite kiap nebemiatinu savo pienu
o nustojau, nes nuo pirmos savaites eme skaudeti krutis.tai viena, tai kita.Paskui susidare guzas, paskui dar kitas, paskui vienoj, paskui kitoj kruty....
su auksta temperatura..nepraeidavo ne savaite ir vel...masaziste kvieciausi..ismasazavo per 7 kartus!!!tad skaudancia sirdim apsiprendziau nebemaitinti..naturaliai bandziau nutraukti, deja, guzai guzai..tad vartoju vaistus Parloden....pasalinis poveikis yra:( nuolat jauciuosi kaip girta:(( siplna...
O kaltes juasmas tikriausiai lydes ilgai ilgai...
as savaite kiap nebemiatinu savo pienu

O kaltes juasmas tikriausiai lydes ilgai ilgai...