Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Šiaip tai vasarą nėra labai gerai nutraukti žindymą, nes karštu metų laiku dažniau pasitaiko žarnyno infekcijų, o mamos pienas turi tam tikrų apsauginių medžiagų.
Antra, jei užeitų karščiai (nors kol kas nesitiki tongue.gif ), tai mažyliai paprastai praranda apetitą, o va mamos pieno dažniausiai neatsisako...
Bet jei jau apsisprendei, man atrodo geriausiai elgtis natūraliai - vis rečiau ir rečiau žindyti, taip pieno ir mažės. Arba nusitraukinėti vis po mažiau pieno. Dar kiek žinau, kartais krūtys bintuojamos, kad mažėtų pieno.
Aš kol kas dar maitinu, tai negaliu pasidalinti savo asmenine patirtim...
Atsakyti
galiu pasidalint savo patritim (su pirmąja), baigiau maitint orgi kažkur 10-11 mėn, nes išvažiuot savaitei turėjau. Tai maitini kūdikį tik tada, kai jauti, kad krūtinė labai pritvinksta (jei bėga anksčiau- naudok įklotėlius)- taip vis rečiau ir rečiau maitinsi. Dar nelaikyk ilgai kūdikio prie krūties- šiek tiek nuvalgo ir baigi ( na aišku, skandalų gali būti, bet su tuo nieko nepadarysi). Taip per savaitę- pusantros gali ir nutraukt, jei žioma, užteks kantrybės su didžiuoju reikalautoju kovot tongue.gif
Atsakyti
Meginu kovot, bet jau pajutau jos stresą pradėjo pamiega ir verkt kas 10 min taip ir naktį ir dieną miegą, krutinę biški pačiulpia, o paskui net neima, nturbut tai pavojus, tad žindyti dar turėsiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2005 06 15, 14:29)
Meginu kovot, bet jau pajutau jos stresą pradėjo pamiega ir verkt kas 10 min taip ir naktį ir dieną miegą, krutinę biški pačiulpia, o paskui net neima, nturbut tai pavojus, tad žindyti dar turėsiu doh.gif

As siulyciau visai nutraukti kai tik paliksi minimalu maitinimu skaiciu. Kol davinesi karts nuo karto - vaikas ir zirs, nes zinos, kad po zirzimo "mama duos". Pamatysi, pasiryzus tik kelios dieneles bus sunkios, maximum savaite.

Krutys ir man pritvinko iki skausmo. Nemaitinau ir issivaiksciojo per savaite (o pritvinko savaite nemaitinus). Jei atsakant pagal temos antraste - tai siulau palikti minimalu maitinimu skaiciu, tada visai mesti. Vengti silto/karsto vandens, nemiegoti ant pilvo pakol praeis maudimas. Man buvo net didelis guzas susidares per visa kruti ir netikejau, kad gali praeiti be pieno nutraukimo. Bet nutraukti jokiu budu negalima jei tikrai nori mesti. Man ne pirmai pienukas taip pradingo, dings ir tau mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif o as va nutraukiau, kai visia pamaciau, kad liko 3 kartai paroje. Krutis nebuvo pilnos, bet po vienos paros nemaitinimo skausmongos ir pilnos...
baltic*girl tu visia teisingai sakai...as galiu tepridurti is pirmojo vaiko patirties, kad senoviskas metodas susiversti - susibintuoti krutis visai veiksmingas.
Atsakyti
Sveikutės.
Aš paskutinį kartą maitinau savo mažių penktadienį ryte, po to kažkaip parą gal nereikėjo jam ir nutariau nutraukti maitinimą (jau seniai apie tai galvojau). Tačiau supratau, kad apie teisingą žindymą yra be galo daug informacijos, o va apie teisingą žindymo nutraukimą schmoll.gif Taigi krūtinė nuo tada pilna, keista, bet neveržė ir neskaudėjo. Tačiau vienoj krūty susidarė guzas. Porą kartų nutraukiau po truputį pieno, bet nepadėjo, toj vietoj tempia šiek tiek. Dėjau karštą kompūsto lapą, irgi neištraukė. Vakar vakare jau visai išsigandau, kad neišsivystytų koks uždegimas, tai labai atsargiai masažavau. Žinau, kad dabar jau nerekomenduojama masažuoti krūtinės (nors kai laukiausi dar mokė masažo technikos), bet ką daryti???? Šiandien guziukas mažesnis, tačiau skaudena "išglostytą" krūtį verysad.gif
Tai ir nežinau ką daryt toliau. Labai bijau uždegimo kokio verysad.gif
Atsakyti
Aš paskutinį kartą maitinau šeštadienį iš ryto. Tuo metu jau buvo likęs tik vienas rytinis maitinimas. Pirmas dvi dienas vakare nutrakinėjau kelius lašelius, kad nebūtų guzų. O jau kelios dienos tik atsargiai masažuoju su aliejuku.
Kada pienas išnyks visiškai? Nes krūtys tai dar maudžia kažkiek.
Manau, kad mes, t.y. Varėnė, linau, baltic*girl ir aš ir taip pakankamai išmaitinome 4u.gif
Bet psichologiška diskomfortą jaučiu didelį, ypač pirmom dienom, vos ne stresinei būsenoj buvau sad.gif Kaip jus mamytės jaučiatės? wub.gif
Atsakyti
abu mazhius ishmaitinau iki metu. kai nutraukiau maitinima, o krutys prisppildydavo pieno, ilindus i karshta vonia arba dusha numelzhdavau shiek tiek, kad neverzhtu. ish pradzhiu koki karta per diena, paskui kas keleta dienu. pienas visai ishnyko po pirmo vaiko per 10 dienu (kai nutraukiau, buvo likes vienas maitinimas), po antro vaiko per tris savaites (maitinau dar gana dazhnai, bet ishvazhiavau i kelione...).
nieko nebintavau, neverzhiau, ir jokiu kompresu neprireike.
pirmaji sunu nujunkiau labai lengvai, be streso. antraji - staigiai. buvo liudna, kai gryzhus ish keliones, jis manes nenorejo pripazhinti ir kruties nebeeme, nors pieno dar turejau...
Atsakyti
Aš džiaugiuosi, kad maitinau savo vaiką ir džiaugiuosi, kad atjunkiau.
Jau nuo 11mėn galvojau kaip atjunkyti, tad sprendimas nebuvo staigus, tik aplinkybės staiga palankios susiklostė. Kadangi gavosi gana lengvai, mažiukas tik rytais paverkia minutę ir vėl eina miegot, tai ir nepergyvenu, o džiaugiuosi. Nejaučiu, kad nutrūko koks ryšys su vaiku, nes jis lygiai taip pat prašosi pas mane ant rankų, lygiai taip pat daro mylu mylu ir t.t. wub.gif O kad megstinio neplėšia, tai tik geriau biggrin.gif
Šiandien išvažiuojam pas tėvus, tai 3 naktis miegos su mano mama, tikiuosi išvis pamirš anksti ryte keltis pienuko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varėnė: 23 birželio 2005 - 14:43
QUOTE(baltic*girl @ 2005 06 18, 22:09)
As siulyciau visai nutraukti kai tik paliksi minimalu maitinimu skaiciu. Kol davinesi karts nuo karto - vaikas ir zirs, nes zinos, kad po zirzimo "mama duos". Pamatysi, pasiryzus tik kelios dieneles bus sunkios, maximum savaite.

Krutys ir man pritvinko iki skausmo. Nemaitinau ir issivaiksciojo per savaite (o pritvinko savaite nemaitinus). Jei atsakant pagal temos antraste - tai siulau palikti minimalu maitinimu skaiciu, tada visai mesti. Vengti silto/karsto vandens, nemiegoti ant pilvo pakol praeis maudimas. Man buvo net didelis guzas susidares per visa kruti ir netikejau, kad gali praeiti be pieno nutraukimo. Bet nutraukti jokiu budu negalima jei tikrai nori mesti. Man ne pirmai pienukas taip pradingo, dings ir tau mirksiukas.gif

Baltic girl, tai taip iki galo ir nesupratau. Kai krutys pritvinksta, nieko nereikia daryti?

As vis dar maitinu mazdaug 3 kartus per para. Bet kartais maze ir misinuko neatsisako.
Atsakyti
GERMANTE, taip, as nieko nedariau rolleyes.gif Buvo mintis skambinti gydytojui del maudimo, bet JAV metus maitint vaistu neisraso, masazu nedaro, nebintuoja - tai ir neskambinau. Prisiekiau sau, kad skambinsiu tik jei pakils temperatura ar matysis rimtu problemu...

Del guzo tikrai buvo neramu. Kas nuramino - ogi radau pora "guzuotu" forumieciu mirksiukas.gif Kurios mesdamos maitinti guza ignoravo ir jis pradingo. Norejau deti siltus kompresus, bet viena mane sustabde - sako, silti tinka kai uzsikemsa pieno liauka ir vaikeli nori toliau maitint, o metimo atveju detis saltus. Nes nuo siltu pienas begs i virsu, o metant to juk nesinori...

Ta pati pries metant sake ir du mot.gydytojai bei vaiko pediatras - meti ir viskas, nieko papildomo daryti nereikia. Siaip sutinku, kad info labai mazai duoda, bet kai suzinojau jog ne viena guzuota skausme buvau - ramiau kazkaip, ir va isgyvenau mirksiukas.gif

Tiesa, galima dar paribot skyscius per ta laika, nes man asmeniskai skysciai itakojo pieno gamyba. Ir nedevet aptemptu liemeneliu, nes labiau skauda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 24 birželio 2005 - 17:33
Aciu Baltic girl. As dar kol kas maitinsiu, bet kazkada juk reikes baigti, tai reikes tavo patarimu pasinaudot smile.gif
Atsakyti