Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

QUOTE(Vilmoshka @ 2006 11 10, 16:35)
Maniškė irgi pergyvena... Nors aš jai sakau, kad viskas normaliai, ji vis tiek sveriasi kasdien ir alpsta - Ooo! Kokia aš stora, pvz. 35,200. Po savaitės - Mama! Jau  35,300! Sakau nebesvaik, viskas normaliai, nieko tu nestora (9 metai, ūgis beveik 152).
Rimtai rūpinantis dėl antsvorio, tiesiog mažiau Coca-Colų, saldumynų, McDonaldų (aišku ir dėl svorio, ir dėl skrandžio, ir dėl dantų kartu), daugiau vaisių, daržovių ir t.t., o taip pat daugiau judėti, kieme žaisti ir nakčiai neprisikimšti. smile.gif

Pamiršau dar parašyti - batų dydis 36/37... tongue.gif
O gimė tokia mažutė - 2810 ir 49...
Atsakyti
QUOTE(Ingabi @ 2006 12 07, 10:34)
Sveikute, tavo mergica tikrai atitinka visas normas, mano merginai sausį bus 8, tai ji sveria 31 kg, o ūgis 131 cm, tai ji pagal savo amžių priklauso didžiųjų vaikų grupei, o koja kojelė tai ojojojjjj 35 dydis doh.gif .

O maniskes kojyte mazute- 30. Beje, maniske irgi gime 3000kg. ir 51cm. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 07, 10:40)
Pamiršau dar parašyti - batų dydis 36/37...  tongue.gif
O gimė tokia mažutė - 2810 ir 49...

Nu maniske gime virs 4kg. vadinasi viskas gerai, kad dabar storuliuke biggrin.gif Labai padejo, kad pradejom lankyti treniruokliu sale (abi, nes viena nenori eiti doh.gif , nors mano uzpakaliui niekas nepakenks lotuliukas.gif ), numete svori iki 37 (nuo 42, ugis buvo rugseji spie 140, bet dabar visos kelnes stipriai susitrauke biggrin.gif ) ir pati kazkokia strainesne pasidare. Svarbiausiai pradejo labiau savim pasitiketi.
Tik dar reikes ta dideli kamuoli nusipirkti - per mazosios treniruotes pabandziau, per 10 min. bandymo ant jo pasedeti arba paklupeti visa isprakaitavau, sake geras dalykas ligsvarai.
Atsakyti
O maniske tenisa lankyti siemet pradejo ir taip zusidegusi, jai labai patinka wub.gif , tai galvoju tegu, nes issikrauna, pajuda....

Siaip tai, pradedu matyti tendencija, kad negali is anksto spresti apie vaiko sudejima kol nepraeini paaglystes, nes ne vienu pazystamu mergaites buvo liesos it sakaliukai, smulkutes, tokios kaip is badaujanciu slaiu, o dabar stambiu kaulu merginos....tada kai jos buvo mazesnes, visi stebejosi, tokia auksta mama, toks tetis..., o mergytes- skruzdelytes ir se tau....dabar mergytes kaip mamyte...tiesiog savaime priejo prie amos figuros....o buna atvirksciai, cia ziurek minkstute mergyte,o isauga liekna panele...kazkodel man arodo jog figura labai paveldima...gal pradzioj tai nesimato, bet galutinai susiformavus kunui dazniausiai pastebi tendencinguma paveldeti vieno is tevu figura... ax.gif zinoma, maistas, fizinis aktyvumas irgi turi reiksmes, bet paveldimumas, mano nuomone, tikrai ne ka maziau.... 4u.gif
Atsakyti
mano tai coliuke.jai 7metai,o sveria 20kg,batu ismiera 31.gime normali 3650kg.as delto labai pergyvenu kad labai mazas svoris,o ir valgo mazai.
Atsakyti
daugeliui mamyciu tikrai pavydziu.. blush2.gif Maniske 8m. 140cm ugio, 36 pedos dydis ir tesveria 26kg verysad.gif ant tokios skiedros net dzinsu dazniausiai negaunu nupirkti parduotuvese, o ka jau kalbeti apie avalyne kai peda siaurute.. Sakyciau butu nevalgi, bet kemsa kai uzeina daugiau uz mane rolleyes.gif , o svorio - ne gramo nepriauga normaliai. Dziaugiausi, jog sunus normalaus svorio, tai ir tas tysti pradejo ir lieseti doh.gif Gydytoja liepe pries miega sociai primaitinti, nes kitaip rytais skundziasi, jog pilvuka skauda. Pasirodo pas ja medziagu apykaita greita ir lengvesni maista tuoj pat sudoroja g.gif Na, bent jau taip gydytoja aiskino..
Piktumas ima del tu reklamu - ir taip liesute, tai dar isikale i galva, jog jos kojos per storos.. Aiskink neaiskinus, jog jai to storumo netgi truksta, bet kur tau.. Nors tiek dziaugiuosi, jog valgo normaliai, nes kitaip butu katastrofa..
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 04, 01:55)
Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?

yra zinoma, kad darant, kas nepatinka, malonu nera. Atsilenkimai beveik niekam nepatinka, taip kad, manau, kad ne nuo to pradejot. Siulyciau geriau jai pries televizoriu atsistojus lanka sukt, gal atrodys kad nepadeda, bet kazkiek tikrai pades:) arba i kiema isejus su virvute sokinet... jei namuos dar - gal jai patiks sokinet, paprastai, be virvutes ar dar ko. Tiesiog sokinet. Kad ir ziurint televizoriu tongue.gif arba tegul isijungia muzika ir soka mirksiukas.gif

labai gerai, kad i arbata nesideda cukraus - is tikro visa skoni jis sugadina! as pati nebesidedu (i arbata) ir labai skani. pagalvokit: ar geriau butu kad detusi cukraus ir vistiek tuos saldanius suvalgytu? vietoj triju saldainiu tegul suvalgo du, vis geriau bus rolleyes.gif tegul neskuba ju valgyti, ir pasitenkins tais dviem... cool.gif kad nepersivalgytu, tegul neskuba valgyti, pajus, kada jau soti, ir nebevalgys. smile.gif

bet, manau, nepalikite viso to issprest laikui, nes kai bus paaugle (o jeigu "nenukris" tie zangukai?), gali pradeti del to dar labiau kompleksuoti.

o gal ir pati pradekite sveikiau maista gaminti, apie tai galite pasiskaityti internete... bet kokiu atveju, sekmes! biggrin.gif

komentara rase zoleles dukra blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Ką daryti, jeigu mergaitei 13 m. (ūgis-162 cm., o svoris tik 42 kg.), o ji kad ir kiek valgytų svoris galima sakyti išvis nedidėja verysad.gif ? (Bet ji ir nėra mėgėja labai daug pavalgyti, tik kai priverčiu) doh.gif Kokį maistą reikėtų duoti? g.gif Nes ir ji pati dėl savo liesumo labai pergyvena, o ir draugai visada prikaišioja, kokia ji 'kūda' ir t.t. Drabužių irgi labai sunku rasti (ypač kelnių arba džinsų) viskas per platu. Būtų labiau subrendus, tai šitą problema būtų ne tokia baisi...Bet kad pas ją krūtinės ir klubų dar labai mažai... doh.gif Patarkit ką nors, nes jau nebežinau ką čia reikėtų daryti verysad.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...:::BuTTerFly:::...: 10 sausio 2007 - 15:14
Mano dukrai 8 metai ir pradėjo dabar pergyventi, kad jau darosi stora, nors pagal visas normas kaip ir sveria normaliai. Problema tame, kad as nesu liekna. Jos figūra irgi darosi ne "skiedra", o kriaušės formos ir tai jau yra gena. Su tuo nepakovosi. O jai mat norisi "skiedrai" kaip jos pussesere (kur visi dzinsai kabo ant klubu). Tai dabar bandau įteigti, kad ne visų žmonių figūros vienodos, bet paauglystėj matau, kad bus bėdų wub.gif doh.gif
Atsakyti
Mano dukrai dar tik bus 7 metai,o ji jau pergyvena del svorio,nes jos sese liekna o ji truputi uz sese stambesne .Kai kuo nors rengesi ypač kelnes jei nesueina tai verkia atsisedus kad gyvenime nieko nevalgysiu.Ji daug daugiau valgo negu sese,bet as jei bandau itikinti kad sese irgi blogai daro kai is vis nieko nevalgo ir reikia maldauti. Ji jaucia kompleksa gal del to kad sesuo yra metais vyresne bet sveria 7 kg maziau. Nezinau net kaip jei padeti nes ziuriu kad kuo toliau tuo ji labiau pergyvena del savo svorio, jau beveik kiekviena diena sneka kad viskas mama nuo 6 val nebevalgysiu, o kas bus toliau! doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 04, 00:55)
Galvojau, kurioje forumo dalyje atidaryti šią temą... Viena vertus, tai psichologinė problema, tad gal vertėtų apie tai kalbėti prie klausimų vaikų psichologui... Kita vertus, gal prie vaikų mitybos... O gal prie šeimos sveikatos, sporto ir dietų... Visgi nusprendžiau užklausti prie atitinkamos amžiaus grupės... Matyt, ateina laikas, kai vaikas pradeda KRITIŠKAI vertinti savo išvaizdą. Net nežinau, ar noriu patarimų mitybos reguliavimo klausimais, ar sporto, ar a la psichologinių "mylėk save tokį, koks esi". Greičiausiai norisi pamąstymų iš tų mamų, kurios su šia problema jau susidūrė. Kada jūsų dukra, o gal sūnus, pradėjo pergyventi dėl savo išvaizdos, susirūpino, ar yra graži (gražus)?

Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?

Mano sūnus taip pat apkūnokas. Bet gražiai, jis taip pat pergyvena, bet aš jam sakau, kad vyras toks ir turi būti , stiprus ir aukštas, žodžiu, toks, kaip jis.
O ką pasakyti mergaitei? Aš daryčiau taip "dukryte, pasižiūrėk, kokia graži sveika esi. Žmonių yra įvairių, įvairių ir reikia. Ir nebūtinai vaikiško sudėjimo gražuolės gali būti gražios"....Gal imkite Normedos pavyzdį, kaip ji išgyveno dėl savo viršsvorio, kaip gėdinosi, o kokia gražuolė moteris dabar ji yra, ir kaip, pasirodo, be reikalo ji pergyveno.
Manau, svarbiausia, kad jaustųsi įvertinta ir suprasta mamos/tėvo. O gražių ir madingų drabužėlių galima rasti ir apkūnioms mergaitėms smile.gif 4u.gif
Papildyta:
g.gif doh.gif nu mamos, paskaičiau ir siaubas suėmė.....
Negi tai normalu, kad 7metė jau galvoja apie dietą?
Ta prasme, aš savo sūnui taip pat aiškinu, kad besaikis šokolado ryjimas - tai nieko gero....ir kad geriau saldainius pakeisti javinukais....
Bet nevalgyti po 18? Jums nekelia rūpesčio tokie vaikų pareiškimai?
Atsakyti
Apie kokias problemas kalbat g.gif patarkit man ka daryt kai mergaite 7m o svoris 140/78, o sesuo 12m 160/91, doh.gif doh.gif doh.gif ką čia reik daryk man galvoj netelpa g.gif doh.gif
Atsakyti