Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

[quote=stripulis,2006 08 29, 23:48]
Ramune, 162 cm. ūgiui 62 kg yra normalus svoris, svarbu, kad toliau neaugtų, o griebtis tikriausiai nieko nereikia - galima tiesiog surast jai kokį sporto būrelį, bet reik susitaikyt su tuo, kad svoris dar padidės, nes raumenys sveria daugiau. Ir svarbiausia įteigti jai, kad ne nuo svorio priklauso tiek žmogaus laimė, tiek jo padėtis visuomenėje, tiek jo meilės reikalai. Žinoma, jei ji svertų kokį 100 kg, tai jau išties būtų problema. O šiaip paauglės paprastai pasidalina į dvi grupes: vienos būna visiški šakaliukai, ir užaugusios arba lieka šakaliukai, arba nutunka, o kitos būna mielos "storuliukės" - storuliukės kabutėse, nes svoris pagal KMI prie idealių, bet paskui dar paūgėja, ir tas svoris pasiskirsto tolygiai bei dailiai. Tarp kitko, brendimo metu labai svarbu nepradėti liesintis, nes dar smegenėlių nedaug, ir labai netoli anoreksija. Vaikai turi turėt vaikystę, madų etalonais jie, jei norės, taps suaugę. Baisu, kai mamos įvaro savo vaikams kompleksus.

Stripulis,dėkoju už sugaištą laikąir kantriai išdėstytas mintis thumbup.gif
Ne ,aš jokiu būdu neverčiu dukros,kad ji laikytųsi dietos.Ji mano vaikas ir kokia ji bebūtų aš ją visad mylėsiu ir palaikysiu wub.gif Čia problema su jos pačios mąstymu doh.gif ką asirengtų ,ką užsidėtų visur randa trūkumą-perstora verysad.gif .Nuo jos nepasitenkinimo savimi jau ir aš depresuoju biggrin.gif Puolasi visokių dietų išbandymo,todėl man ir neramu unsure.gif
Jau net treniruoklis atsirado mūsų namuose ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ramunė*: 30 rugpjūčio 2006 - 15:02
Nepyk, ramune, kad tave užsipuoliau - tiesiog skaičiau naktį ir ta tema mane taip susiutino, tik kad pati kol kas nežinau, ką darysiu, jei vaikas kompleksuos dėl svorio. Lengva man šnekėt, kai pati vaikų neturiu. Sėkmės. linkiu jai įrodyt, jog ji pati nuostabiausia mergučėsmile.gif
Atsakyti
Jei manot, kad viską išbandėt ir niekas nepadėjo, pabandykit homeopatinius preparatus medžiagų apykaitai skatinti. Yra maisto papildų, arbatžolių mišinių (tik ne lieknėjimui, jos išvaro skysčius ir įv. naudingas medžiagas iš organizmo). Aišku, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku homeopatu mirksiukas.gif . Vaistinėse yra reklaminės knygelės "Šiuolaikinė homeopatija", ten nurodyti gydytojų homeopatų kontaktai Vilniuj, Kaune, Klaipėdoj ir dar keliuose miestuose.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2006 08 30, 16:28)
Nepyk, ramune, kad tave užsipuoliau - tiesiog skaičiau naktį ir ta tema mane taip susiutino, tik kad pati kol kas nežinau, ką darysiu, jei vaikas kompleksuos dėl svorio. Lengva man šnekėt, kai pati vaikų neturiu. Sėkmės. linkiu jai įrodyt, jog ji pati nuostabiausia mergučėsmile.gif

Aš jokiu būdu net nemanau supykti mirksiukas.gif priešingai aš dėkinga kad atkreipei dėmesį į mano nerimą thumbup.gif truputį "krestelėjai",kad atidžiau ir protingiau reaguočiau į šią problemytę.DĖKUI
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2006 08 31, 14:46)
Jei manot, kad viską išbandėt ir niekas nepadėjo, pabandykit homeopatinius preparatus medžiagų apykaitai skatinti. Yra maisto papildų, arbatžolių mišinių (tik ne lieknėjimui, jos išvaro skysčius ir įv. naudingas medžiagas iš organizmo). Aišku, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku homeopatu  mirksiukas.gif . Vaistinėse yra reklaminės knygelės "Šiuolaikinė homeopatija", ten nurodyti gydytojų homeopatų kontaktai Vilniuj, Kaune, Klaipėdoj ir dar keliuose miestuose.

Tik kažin ar paauglei tiktų tokie preaparatai,kažkaip baisoka "eksperimentuot" su vaiku.
Atsakyti
O aš skaičiau, kad bręstant normalu turėti truputį lašinių ax.gif Jie reikalingi, nes hormonai šokinėja ir t.t. Taip kad visas čia normalEi biggrin.gif
Atsakyti
*ramunė*,2006 08 31, 17:03
Tik kažin ar paauglei tiktų tokie preaparatai,kažkaip baisoka "eksperimentuot" su vaiku.

Vaistažolės organizmui nekenkia, atvirkščiai - stiprina. Nebent vaikas būtų kažkam alergiškas. Beje, sakau, kad reikia pasitarti su gydytoju homeopatu.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 09 01, 11:33)
Vaistažolės organizmui nekenkia, atvirkščiai - stiprina. Nebent vaikas būtų kažkam alergiškas. Beje, sakau, kad reikia pasitarti su gydytoju homeopatu.

Net nežinau kur ieškoti gyd.homeopato g.gif
Atsakyti
Na ma pvz siandien buvo ziaurus sokas ir ten vos ne iki isteriju kai pamaciau savo klasioke kuri buvo stambesn uz mane o dabar sakalys. Suplonejo per vasara minimum 20 kg... blink.gif kazkas kaip ir neymanomo atrodo... Bet reakcija mano buvo ziauri... ir mama jau mane nervuoja prikisinedama man kiekviename zingsnyje kad kokia as liekna ir grazi. ir taip pati zinau kad kiekvienai mamai jos vaikas graziausias, nestoras, protingas ir t.t. Bet kai sveri daugiau uz savo mama.. O ji nera is plonuju... jau geriau padeti vaikui mesti kilogramus ar netgi daryti kartu su juo... Pakalbeti.. O ne laikyti ir nuserti savo "burbuliuka" iki tol kol vaikas bijos i mokykla eiti...
Atsakyti
Mano desimtmetes dukros ugis 153 svoris 44 nemanau kad turi virsvori, taciau ne per seniausiai matuojantis turguje kelnes, kai jos netiko pardaveja pareiske "Na pas tave ir pilvas" Maciau kad dukra sutriko, ir grizusi namo intenete skaitinejo apie virsvori ir jo problemas. Bijau kad neprasidetu kokios bado dietos.
Atsakyti
QUOTE(Rela @ 2006 09 02, 07:36)
Mano desimtmetes dukros ugis 153 svoris 44 nemanau kad turi virsvori, taciau ne per seniausiai matuojantis turguje kelnes, kai jos netiko pardaveja pareiske "Na pas tave ir pilvas" Maciau kad dukra sutriko, ir grizusi namo intenete skaitinejo apie virsvori ir jo problemas. Bijau kad neprasidetu kokios bado dietos.

Taip, pakanka menkiausios pastabos. Paauglystėje turėjau viršsvorį ir daug kompleksų dėl jo. Nepadėjo jokie komplimentai ar paguoda. Ir netgi dabar, kai tų kilogramų nebėra, matau save ne tokią, kokią mato kiti. Tai vadinama "iškreipto veidrodžio sindromu" ar kažkaip panašiai.
Atsakyti
o as svorio i galva neimu. dabar draugai vis pasisaipo draugiskai apie mano pilva (180cm/90kg) bet as zinau, koks galiu but jei tik noriu.

nuo vaikystes buvau visai stambokas, paauglysteje ugio svorio santyki islaikiau, tik svoris nuejo nuo pilvo i pecius ir rankas. is prigimties buvau labai raumeningas (kaip ir tevas), sveriau 70 kg, ugis nuo 13os nebekito - 180cm. tai kai 14os emiau sportuoti atletineje saleje (kazkuri mergaite nesutiko su manim draugauti tik del to, kad nebuvau kaciokas), svoris soktelejo iki 75, o guledamas stanga keliau 100 kg svorio. valgiau visada beprotiskai daug, kilogramas lazanijos, 2 milziniski cepelinai, puodas spageciu - tik pasisotinimui, bet ne prisivalgymui. aktyviai sportuojant pasiekiau 110 kg stangos ir 85 kg savo svori. sudejimas mano buvo idealus, raumenukai sviesdavos per maikes, ant kaklo, netgi veide matesi (padejo pakankamai tamsus gymis).

pradejes dirbti nustojau sportuot, ir stai po pusantru metu sveriu 90 kilogramu, truputi issikises pilvukas bei nebesugebejimas ideti i kasi draugu akyse mane daro storoku, bet, kaip minejau, visi zinom, ka as sugebu smile.gif

taip kad as jum sakau - MAMOS, nera ko gailet tu vaiku, jei nenorit kad ateity storos mergaites kovodamos su plonom del vaikinu nepaliktu savo nervu toje kovoje, dabar jas ikalbekite arba kaip nors kitaip PRIVERSKITE sportuoti bent po valanda i diena. Ir sportuoti ne vaikstant, o pvz zaidziant gaudyniu. NEGALIMA uzleisti storumo.

Kai as pamatau, kad mano svoris kyla virs 90 kg, kelias dienas pazaidziu kasi ir bunu laimingas su - 5 kg. Taip, 8 valandos aiksteleje prilygsta -5 kilogramams.

1. Maistas turi buti subalansuotas (daug proteinu, darzoviu)
2. Sportas yra PRIVALOMAS (kuo storesnis zmogus - tuo labiau)
3. Maisto kiekis nera toks svarbus kaip sportas.
Atsakyti
QUOTE(princesas @ 2006 09 02, 18:13)
taip kad as jum sakau - MAMOS, nera ko gailet tu vaiku, jei nenorit kad ateity storos mergaites kovodamos su plonom del vaikinu nepaliktu savo nervu toje kovoje, dabar jas ikalbekite arba kaip nors kitaip PRIVERSKITE sportuoti bent po valanda i diena. Ir sportuoti ne vaikstant, o pvz zaidziant gaudyniu. NEGALIMA uzleisti storumo.

O kaip priversti? Pati sportuoju 4 kartus per savaitę, o mano sūnui - atvirkštinė reakcija. Sako: "man patinka mano storas pilvas". Ir atsisako mankštos. Belieka tik kasdienis judėjimas, važinėjam dviračiais, mėtom diską, maudomės ar pan. To nepakanka, kad ištirptų viršsvoris, reiktų aktyviau... Na, tikiuosi, kad ūgtels ir viskas bus normaliai. ax.gif
Atsakyti