Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

QUOTE(Rela @ 2006 09 02, 08:36)
Mano desimtmetes dukros ugis 153 svoris 44 nemanau kad turi virsvori, taciau ne per seniausiai matuojantis turguje kelnes, kai jos netiko pardaveja pareiske "Na pas tave ir pilvas" Maciau kad dukra sutriko, ir grizusi namo intenete skaitinejo apie virsvori ir jo problemas. Bijau kad neprasidetu kokios bado dietos.

Dar liūdniau kai mano 13 metų sūnui vyro mama sako "tavo tėtė tokio amžiaus buvo kūdas". Vaikas ir taip pergyvena, kad svoris auga greičiau nei ūgis, todėl ir pilvas išryškėja. Po tokių anytos žodžių reikia nemažai varg kad nuraminčiau sūnų, kad viskas dėl brendimo ir hormonų šėlsmo, tiesiog truputis sporto ir tie lašinukai virs raumenimis.Kartą anytai net pasakiau-"tai ką, norit pasakyt, kad čia ne jūsų sūnaus vaikas, kad taip kalbat?" Iš karto užtilo. tikiuosi, kad kitą kartą galvos ką sako, nes tokios kalbos tik kompleksus vaikui įvaro.
Atsakyti
O aš visada kompleksavau, kad esu šakaliukas. Ir dabar dar turiu tą duną kompleksą nors man ir 18
Atsakyti
QUOTE(wanila @ 2006 09 01, 23:44)
Na ma pvz siandien buvo ziaurus sokas ir ten vos ne iki isteriju kai pamaciau savo klasioke kuri buvo stambesn uz mane o dabar sakalys. Suplonejo per vasara minimum 20 kg...  blink.gif  kazkas kaip ir neymanomo atrodo... Bet reakcija mano buvo ziauri... ir mama jau mane nervuoja prikisinedama man kiekviename zingsnyje kad kokia as liekna ir grazi. ir taip pati zinau kad kiekvienai mamai jos vaikas graziausias, nestoras, protingas ir t.t. Bet kai sveri daugiau uz savo mama.. O ji nera is plonuju... jau geriau padeti vaikui mesti kilogramus ar netgi daryti kartu su juo... Pakalbeti.. O ne laikyti ir nuserti savo "burbuliuka" iki tol kol vaikas bijos i mokykla eiti...

Labai palaikau tavo nuomonę thumbup.gif
Na ir kokiu būdu suliesėjo tavo klasiokė,beje kurioje ji klasėje.Jei ką rimčiau pavyktų sužinoti,parašyk man į AŽ,norio sužinoti pirma nei tą sužinos mano dukra.Nenoriu,kad eksperimentuotų man nežinant mirksiukas.gif .Lauksiu.
Atsakyti
QUOTE(Lėja32 @ 2006 09 02, 20:42)
O kaip priversti? Pati sportuoju 4 kartus per savaitę, o mano sūnui - atvirkštinė reakcija. Sako: "man patinka mano storas pilvas". Ir atsisako mankštos. Belieka tik kasdienis judėjimas, važinėjam dviračiais, mėtom diską, maudomės ar pan. To nepakanka, kad ištirptų viršsvoris, reiktų aktyviau... Na, tikiuosi, kad ūgtels ir viskas bus normaliai.  ax.gif

labai paprastai priversti. kaip priverciat valgyt kose? miegot? daryt tai, ko vaikas nenori daryt? bausmes ir dovanos metodas, tinkantis absoliuciai bet kam. jei vaikas mieliau liks nubaustas, reiskia, ne taip baudet (na ir aisku tai, kad jis dar nesuprato, jog geriau paklusti).
Atsakyti
Nėra ko verst, jei vaikas pats nenori. Čia pliusas, o ne minusas, jei būdamas storas sugeba jaustis laimingu. Norit sunaikinti šį sugebėjimą? Man gaila žmonių, ne kurie stori, o kurie kaltindami savo sudėjimą nebesugeba džiaugtis gyvenimu. Blogiau, kaip buvo maniškei, keliskart per dieną klausinėjusiai "Ar aš ne stora?" Va tada teko tartis, planuoti, ką valgyti, ką veikti kieme. Nors šakaliuku ir netapo, bet pagaliau jai nebekyla toks klausimas, ir niekas to nebeprikiša - pastangos ir valia padarė savo, iš esmės - kontroliuojant saldumynus ir miltinius patiekalus. Maždaug per pusantrų metų.
Atsakyti
Vat as dziaugiuosi, kad kai kieme lakste rysku virssvori turinti mergaite ir vaikai mestelejo replika- fui...storule, tai mano dukra ir sako- o ka jus galvojat, kad stora negali buti grazi???? bigsmile.gif Oj kaip as nustebau, kai pro langa ziuredama tai isgirdau, ji kazkaip niekad nesitycioja is kitu, gal delto kad pati supranta kad nera sakalys, bet ji delto labai nepergyvena, nebent jei kas is artimu ar tai draugiu tai pabrezia...siaip tai jai labai buvo smagu zinoti, kad jos amziaus as ir tokia buvau, bet isaugau ir dabar tikrai neturiu problemu su virssvoriu, netgi atvirksciai- pastoviai turiu ziureti, kad buciau pavalgius, nes kitaip kristi pradeda, paauglystej is tvirtos paneles labai greit patapau sakaliu...dabar kai viena diena buvau poliklinikoje, laukiau ilgoje ieleje ir turejau savo ir dukros med.korteles, tai net patiketi negalejau, net kelis kart perziurejau, nes mano ir dukros svoris augimo momentu (nuo gimimo iki dabar) atitinka cm. i cm., kg. i kg., ten kai iki metu matuodavo dar galvos apimti, krutines apimti, tai netgi tie duomenys identiski... g.gif bigsmile.gif buvau pribloksta.... Mes net gimeme vienodo ugio ir svorio (50 cm., 3 kg.) As manau kad ji isaugs, nera nutukusi, aktyvi...esam kalbejusios apie tai, kad reikia prisiziureti, bet ta prasme ten bandeliu, cipsu, saldumynu ir visu kitu nereikalingu produktu nepersivalgyti, riboti....siaip akcentuoju svori ne del grozio, o del sveikatos... as aiskinu kad grazus zmogus tai nebutinai plonas ar storas, nebutinai sviesus ar tamsus, tiesiog grazus tai labai plati savoka, be to yra dar ir kiti atspalviai kaip simpatiskas, mielas, idomus ir t.t., mano dukryte pasitiki savimi, nes daug kam ji patinka, sulaukia daug komplimentu, daug kas lelyte vadina, bet paauglyste toks metas kai randi prie ko prikibti, kai per daug skausmingai reaguoji net i menkiausia pastabele...maniske dar ne paaugle, bet noriu is anksto ja ismokyti ramiai ziureti i bet kokius pokyciu, juk tai normalu zmogus keiciasi....
Atsakyti
Maniškė irgi pergyvena... Nors aš jai sakau, kad viskas normaliai, ji vis tiek sveriasi kasdien ir alpsta - Ooo! Kokia aš stora, pvz. 35,200. Po savaitės - Mama! Jau 35,300! Sakau nebesvaik, viskas normaliai, nieko tu nestora (9 metai, ūgis beveik 152).
Rimtai rūpinantis dėl antsvorio, tiesiog mažiau Coca-Colų, saldumynų, McDonaldų (aišku ir dėl svorio, ir dėl skrandžio, ir dėl dantų kartu), daugiau vaisių, daržovių ir t.t., o taip pat daugiau judėti, kieme žaisti ir nakčiai neprisikimšti. smile.gif
Atsakyti
Kokie auksti dabar vaikai.... ax.gif As jau maniau kad mano dukra prie aukstuju (8m., 125cm.), bet jauciu kad nelabai.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 11 11, 01:32)
Kokie auksti dabar vaikai.... ax.gif As jau maniau kad mano dukra prie aukstuju (8m., 125cm.), bet jauciu kad nelabai.... 4u.gif

mano sūnui 9m.ugis 143 cm.Pradėjo storėti,tai užrašiau ji į šokiu ir baseino burelius .
Atsakyti
Mergaites, gal zinot, pagal svorio ir ugio lenteles kokia norma 8m. mergaitei??? Maniske -130cm., o svoris- 28 kg.??? g.gif Buciau labai dekinga uz informacija....
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 12 06, 16:40)
Mergaites, gal zinot, pagal svorio ir ugio lenteles kokia norma 8m. mergaitei??? Maniske -130cm., o svoris- 28 kg.??? g.gif Buciau labai dekinga uz informacija....

Jei tik vaikas sveikas ir laimingas, mažiau pergyvenk irnesakyk.gif Pvz., maniškiui 10m, ūgis 145cm, sveria 32 kg - kiekvienas kaulelis matosi lotuliukas.gif . Bet, kadangi yra labai judrus, pakankamai stiprus ir ištvermingas, be to, vis dar randu rūbų pagal ūgį ir dydį (nors su džinsais problemų būna doh.gif ), tai nė neketinu pergyventi - spės to svorio priaugti, kai figūra formuotis pradės irnesakyk.gif

O tavo mergaitės ūgis ir svoris man tikrai idealus atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 06 gruodžio 2006 - 22:59
QUOTE(Anile @ 2006 12 06, 17:40)

Sveikute, tavo mergica tikrai atitinka visas normas, mano merginai sausį bus 8, tai ji sveria 31 kg, o ūgis 131 cm, tai ji pagal savo amžių priklauso didžiųjų vaikų grupei, o koja kojelė tai ojojojjjj 35 dydis doh.gif .
Atsakyti