QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 04, 01:55)
Galvojau, kurioje forumo dalyje atidaryti šią temą... Viena vertus, tai psichologinė problema, tad gal vertėtų apie tai kalbėti prie klausimų vaikų psichologui... Kita vertus, gal prie vaikų mitybos... O gal prie šeimos sveikatos, sporto ir dietų... Visgi nusprendžiau užklausti prie atitinkamos amžiaus grupės... Matyt, ateina laikas, kai vaikas pradeda KRITIŠKAI vertinti savo išvaizdą. Net nežinau, ar noriu patarimų mitybos reguliavimo klausimais, ar sporto, ar a la psichologinių "mylėk save tokį, koks esi". Greičiausiai norisi pamąstymų iš tų mamų, kurios su šia problema jau susidūrė. Kada jūsų dukra, o gal sūnus, pradėjo pergyventi dėl savo išvaizdos, susirūpino, ar yra graži (gražus)?
Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?
Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?
Na atsiprasau,neperskaiciau visos temos,visu atsiliepimu.Tik noriu pasakyt,kad ne vien problema yra apkunumas.. kudumas t.p. nemaza problema.
Autore apie savo vaikiuka graziai atsiliepia..zandukai putliukai pagalviukai..atsikises pilvukas..ir tt.Palyginimai atvirkstiniai:kiti mat SAKALIUKAI,rankos,kojos kaip DEGTUKAI..Dauguma uzjautimo gauna tie apvaluciai.. o tie sakalai lyg nusikalte kazkuom..kad jie tokie.
Vaikas musu pergyveno nuo pat pirmos klases,kad per maza,per smulki yra.. Kad visi ja kaip i darzelinuke ziuri..panesiot visi net nori!.. Raminau,anokia cia beda sakiau.. Bet vaikui tai tragedija didziausia

4metus vaikas sunkiai adaptavos.. ir vis uz tai kad ji smulkute,mazute.. Tikrai rimta beda uzpuolus buvo.. Ilga istorija vn zdz.
Per sia vasara soktelejo 10cm! Kokia laime vaikui,sunku apsakyt

Ir savijauta zymiai pagerejo klaseje..

Man asmeniskai putluciai miela ir grazu.. Paauglystej pergyvendavau del kudumo taip pat..
Taip kad aukso viduriuka sunku atrast