Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 04, 01:55)
Galvojau, kurioje forumo dalyje atidaryti šią temą... Viena vertus, tai psichologinė problema, tad gal vertėtų apie tai kalbėti prie klausimų vaikų psichologui... Kita vertus, gal prie vaikų mitybos... O gal prie šeimos sveikatos, sporto ir dietų... Visgi nusprendžiau užklausti prie atitinkamos amžiaus grupės... Matyt, ateina laikas, kai vaikas pradeda KRITIŠKAI vertinti savo išvaizdą. Net nežinau, ar noriu patarimų mitybos reguliavimo klausimais, ar sporto, ar a la psichologinių "mylėk save tokį, koks esi". Greičiausiai norisi pamąstymų iš tų mamų, kurios su šia problema jau susidūrė. Kada jūsų dukra, o gal sūnus, pradėjo pergyventi dėl savo išvaizdos, susirūpino, ar yra graži (gražus)?

Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?

Na atsiprasau,neperskaiciau visos temos,visu atsiliepimu.Tik noriu pasakyt,kad ne vien problema yra apkunumas.. kudumas t.p. nemaza problema.
Autore apie savo vaikiuka graziai atsiliepia..zandukai putliukai pagalviukai..atsikises pilvukas..ir tt.Palyginimai atvirkstiniai:kiti mat SAKALIUKAI,rankos,kojos kaip DEGTUKAI..Dauguma uzjautimo gauna tie apvaluciai.. o tie sakalai lyg nusikalte kazkuom..kad jie tokie.
Vaikas musu pergyveno nuo pat pirmos klases,kad per maza,per smulki yra.. Kad visi ja kaip i darzelinuke ziuri..panesiot visi net nori!.. Raminau,anokia cia beda sakiau.. Bet vaikui tai tragedija didziausia doh.gif
4metus vaikas sunkiai adaptavos.. ir vis uz tai kad ji smulkute,mazute.. Tikrai rimta beda uzpuolus buvo.. Ilga istorija vn zdz.
Per sia vasara soktelejo 10cm! Kokia laime vaikui,sunku apsakyt bigsmile.gif
Ir savijauta zymiai pagerejo klaseje.. smile.gif
Man asmeniskai putluciai miela ir grazu.. Paauglystej pergyvendavau del kudumo taip pat..
Taip kad aukso viduriuka sunku atrast mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alanis @ 2008 10 20, 13:13)
Sveikos merginos, esu naujoke jusu forumuose. Perskaiciau is cia daug, taciau nerandu atsakymo i savo klausimus. Rasau is nezinojimo - gal galite patarti kaip padeti mano draugo dukrai (15m), kuriai pati pradine anos stadija. Ji visada buvo apvalute, putlute, taciau tikrai nebuvo tokia, kad ja galima butu pavadinti Stora. Mokykloje ja siek tiek pravardziavo del jos apkunumo, mama irgi kiek prisimenu dar vaikysteje karve vadindavo (pati mama turi psichologiniu problemu, yra agresyvi ir nervinga). Tevai issiskyre, kai mergaitei buvo 6 m. Pries puse metu mergaite pradejo kudintis. Numete per vasara gal koki 10-15 kg. Ji nera auksta todel atrodo tokia mazute kudute mergaite. Isgrazejo, visi dabar ja nuolat giria kaip gerai ji atrodo, turbut ir mokykloje susilaukia daugiau demesio. Taciau mane (kaip pasalini zmogu) neramina keletas faktu: taip greitai nukrites svoris, ypac per pati brendima, kai mergaite atvirksciai turi siek tiek pastoreti. Labiausiai neraminantis faktas yra tai, kad jai jau puse metu neturi menesiniu. Ji atsisako valgyti mesa ir vadina save vegetare, nors tikrai zinau, kad jai mesa yra skanu. Zinau, kad budavo dienu, kai ji apskritai nieko apart vaisiu ir darzoviu nevalgydavo. Tevai iki siol net nezinojo, kad tokia liga egzistuoja, kol as isgirdus simptomus patariau idemiau pasidometi jos valgymu. Baisu, kad mergaite tapo nervinga, nesutaria su savo artimais zmonem. Meluoja, kad pavalgo nors is tikruju nevalge. Turi valios atsisakyti netgi paciu skaniausiu gyvenime dalyku sakydama, kad diena per pietus tiek prisivalge... Tevai galu gale nusprende leisti ja pas psichologa, taciau jis nerado jokio rysio su vaiku ir mergaite jam jaucia tiesiog pasislykstejima (pirmiausiai del to, kad jis storas). Mergaite nieko gyvu nepripazista savo ligos ir tampa vis labiau uzsisklendus savyje. Gal galite patarti kaip jai padeti? Kaip turi elgtis su ja tevas? Kisti maista per prievarta, ar bandyti graziuoju ir lepinimais priversti ja valgyti? Kaip tevai turi su ja bendrauti - nuolat moralizuoti apie jos valgyma ar apsimesti, kad nieko nevyksta? Kaip rasti psichologa jeigu ji nenori pas ji eiti ir is anksto yra pries ji nusistaciusi? Gal yra kokios nors taisykles? Nes matau, kad mano draugas jau baigia prazilti nesugebedamas susikalbeti su savo dukra ir bijodamas, kad kuo toliau tuo maziau jai gali padeti..

Na pirmiausiai reikėtų gal paieškoti kito psichologo. Psichologas toks dalykas, kad ne iš pirmo karto ant tau tinkančio pataikysi, gal tiesiog reiktų pasidomėti kas būtent su anoreksija dirba.

O grėsmė brendimo laikotarpiu labai reali - gali tinkamai nepersitvarkyti lytiniai organai ir mergaitė niekada negalės turėti vaikų, taip pat ir kitos rimtos medicininės bėdos. Anoreksija yra taip pat baisu kaip vėžys, labai sunku visiškai pagyti.
Atsakyti
Mūsų vaikinas taip pat yra putlutis- tuoj bus 7 metų- ūgio apie 140, o sveria jau 42 kg. Valgo ne per daugiausiai (netgi sakyčiau per mažai- savaitgaliais nuo ryto iki vakaro išbūna suvalgęs tik manų košės lėkštę), saldumynų namie būna retai (man negalima, tai ir kitiems neduodu), juda nemažai- dažnai lauke bėgioja su draugais, kad žandai kaip burokiukai nusidažo raudoniu.
Bet tas svoris nekrinta nors tu ką. Šeimos gydytoja jokių spec mankštų ar dietos neskiria. Bet man kažkaip neramu dėl tokio neišaugimo.
Atsakyti
Na, maniskis irgi apkunus, bet jis del to nepergyvena...As tik nerimauju, o per savo kalbas dar ir jam kompleksa ivarysiu... verysad.gif
Atsakyti
Maniškis ir storuliukas , pergyvena nes vaikai prasivardžiuoja. Bet kaip sakau nevalgyk bandeliu vis neatsispiria blush2.gif blush2.gif nepirkt negaliu nes mažėlis labai jau kūdutis ir nevalgus ,o bandeles mėgsta doh.gif
Atsakyti
Ir maniske yra prie putlesniu. Ziuriu jos bendraamzes jau sneka, kad nenori buti storos ir t.t. to nevalgo, ano nevalgo.... doh.gif
Bet manajai tai ziuriu gyliai nusispjauti lotuliukas.gif Net kartais as jai pasakau, kad gal nevertetu valgyti bandeliu, ar sumustiniu - o ji tik numoja ranka ir tiek. As tikiuosi, akd ji dar peraugs unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kelsey @ 2005 06 21, 13:48)
Jei kazkas neaisku del vaiku svorio galite uzeiti cia http://www.kmi.lt/content_4.html ir suzinosite koks vaiko kuno mases indeksas t.y. ar jo svoris tinkamas  mirksiukas.gif

O cia galite paskaiciuoti kalorijas  http://www.kmi.lt/content_5.html
Saunus adresai  ax.gif

Labas, labai tau aciu uz puslapius, mano viena drauge kaip tik ieskojo. Vakare bus gera naujiena. Dar karta aciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 22, 10:19)
Ir maniske yra prie putlesniu. Ziuriu jos bendraamzes jau sneka, kad nenori buti storos ir t.t. to nevalgo, ano nevalgo.... doh.gif
Bet manajai tai ziuriu gyliai nusispjauti lotuliukas.gif Net kartais as jai pasakau, kad gal nevertetu valgyti bandeliu, ar sumustiniu - o ji tik numoja ranka ir tiek. As tikiuosi, akd ji dar peraugs unsure.gif

zodis prie zodzio viskas lygiai taip pat,man dzin sako,bet jau pastebejau paskutiniu metu truputi ziuri ka valgo ir kada svarbiausiai doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Am...
Labai noreciau, sitoje temoje pasireiksti.
Bet as jau bijau mamai pasakoti sita dalyka, kas vyksta mokykloje.
Kadangi esu stora ir mazauge (nu neplona, neplona :/).
Tai mane eina dickiai ir pravardziuoja "stora".
Aisku jau kazkaip susitaikiau su tuo seniai, bet vistiek nervas kaip suima...
O dar vienas klasiokas pravardziuoja "backazoidu". Zinokit as jau viena karta negalejau nutyleti ir pratariau po jo zodzio "O backazoidai labas...'' tada jau pasireiskiau "Mano vardas yra Brigita". 4u.gif
Ir siaip man jau nebegera darosi eiti i mokykla, nes klasiokes tai isvadina berniuku, tai dar ka. Vos tik keleta draugu turiu ten. verysad.gif
O dar kazkada pradiniu klasiu mokytoja buvo prisikabinusi "Zinai, Brigita, tau tiktu i Afrika vaziuoti... ten sakoma su lasiniais merginos auga" ir taip dar is niekur nieko.
Nu vos nepuoliau i asaras. schmoll.gif
O dietos kaip ir nenoriu taip ziauriai uzsilaikyti, tik siek tiek.
Nes viena karta per tas savo dietas (kai buvau taip stipriai uzsibrezusi) numeciau per diena 1,5 kg ir dar negana to ejau su mokykla su skaudancia nugara, kojomis ir rankomis (ir vos pajegiau rasyti). ;/
Ir kazkaip mamai nenoriu pasipasakoti, nes ta net niekuom nepadetu. Jau norejo vesti i kita mokykla, bet jau net nezinau.. kazkaip ji nori mane palikti sitoje mokykloje ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bry-chan: 23 sausio 2009 - 16:59
nu vat man keista... kaip gali būti gėda rubuiliuką vaiką turėt? kalbat jiems,kad nevalgytų saldumynų,apie figūrą galvotų. Dievuliau,gi pirmokėliai yra. Na jei kremtasi,pamatysit,po kiek laiko nesikrims. Jei savo vaiką kudesnį bandysit daryt,oi pamatysit,gręsia baisios ligos kaip anoreksija ir bulimija... doh.gif
aš pati esu labai kūda... 150 ūgis,o svoris... blush2.gif 28kg. mažai,mažai... bet su manim didesnės problemos nei su rubuiliukais. mažai valgau,tėvai bijo,bando per prievartą maitint,kad bent išgyvenčiau. kaulai ir oda. doh.gif tai jau nesvarbu ką,svarbu,kad valgyčiau... schmoll.gif suprantu,kad tėvams sunku,bet nu man netelpa tas maistas. skrandukas taip susitraukė,kad užtenka pieno du dribsniais ir dar kažką karšto pakramtyt... verysad.gif pati norėčiau geriau būt įmitus tokia,o ne kaulų vyniotinis... jūs neįsivaizduojat kaip gerai jums su rubuiliukais,o ne su tokiais kaip aš.
ir tegu valgo tie jūsų vaikiukai... aš irgi labai sveikai nesimaitinu ir nematau būtinybės valgyt tik salotytės,kumpiuko ir varškytės... ax.gif

sėkmės, mamos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytės_dukrelė @ 2009 01 23, 22:22)
ir tegu valgo tie jūsų vaikiukai...

Nešnekama čia apie gėdą turėti apkūnesnį vaiką. Šnekama pirmiausia apie sveikatą, vėliau - vaiko psichologinę būseną (jei iš jo tyčiojamasi, jei pats turi kompleksų).
Niekas nešneka apie tai, kaip iš normalaus svorio vaikų padaryt lieknus. Jei vaikui reikia riboti maistą, vadinasi yra problemų.
Manau, kad jei mamos dabar rūpinasi savo mažylių sveikata, jie užaugę tik padėkos. Žodžiu, ta frazė tegul valgo... Taip, tegul valgo sveikai ir saikingai, bet ne tiek, kad po to gyvenime gailėtųsi ir patirtų sunkumus vien dėl svorio.
Atsakyti
kazkokia vsuotine panaceja- ir per T, ir zurnaluose, visur. Stvi mano dukryte 8 metu prie veidrodi i sukinejas, kazka ziuri. Klausiu, kas yra. Sako, as stora, mano pilvas atsikises. O pati liekna kaip manekene ir kojos nuo ausu. Vienos kojos ir plaukai tik ir matos.tai ne, vis apie svori sneka, nenormalu g.gif
Atsakyti