Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

Noreciau paklaust man 13 ir turiu lasinuku ant pilvo. Ar keisis dar mano figura ir gal nieko nereiktu daryt ir nepergyvent valgyt kada noriu ir ka,nes jau pergyvenu kadangi mano mama plonute o as sau nelabai tokia atrodau. Bandau atsisakyt saldumynu ax.gif Tai noreciau jusu patarimu ir nuomones
Atsakyti
QUOTE(W*S:* @ 2009 04 30, 10:27)
Noreciau paklaust man 13 ir turiu lasinuku ant pilvo. Ar keisis dar mano figura ir gal nieko nereiktu daryt ir nepergyvent valgyt kada noriu ir ka,nes jau pergyvenu kadangi mano mama plonute o as sau nelabai tokia atrodau. Bandau atsisakyt saldumynu  ax.gif Tai noreciau jusu patarimu ir nuomones

Tikrai siulau pasidometi sveika ir pilnaverte mityba, saldumynus patartina riboti ir liekniems zmonems. Tavo figura tikrai dar keisis, siuo metu brendimas ''ant bangos'', keiciasi hormonu pusiausvyra, todel kokia busi ateityje, speti sunku. Bet jei mama lieknute,dideli sansai, kad ir tu busi tokia. Jei valgysi kada nori ir ka nori, sau nelabai padesi, tokiu privalumu gali naudotis tik kudikiai mirksiukas.gif Valgyk daznai, bet mazesniais kiekiais, ir bandyk tai daryti reguliariai. Aisku, nekesk alkio, bet pasirink vertingus produktus. Linkiu sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Matau aptarinejama rimta tema smile.gif man paciai teko iskesti patycias. niekada nebuvau sakaliukas, bet ir ne visiska apvalute (toks viduriukas). kadangi man anksciausiai is klases panu prasidejo didysis brendimas, atsirado tokiu, kuriems patiko pasitycioti is mano dideles krutines blush2.gif , veliau del menesiniu... kadangi man kliuvo tokia klase, kur merginos vos ne sakaliai, tai buvo visko. dietu nesinorejau laikytis, sportuot neipatingai megau. buvau uzdara, per pertraukas skaitydavau knygas. veliau susibendravau su kitais zmonemis, nejucia pradejau daugiau judet. viena karta mane nustebino toks maziukas ivykis: po kaledu atostogu ateinu i klase (o per kaledas valgiau kiek tilpo) ir vienas klasiokas netiketai klausia "-tu sukudai?". pradziai galvojau, kad jis cia pajuokavo. po to ir is tetos, vyresnes seses sulaukiau panasiu komentaru biggrin.gif o as nieko ipatingo nedariau biggrin.gif dabar man 15m., spjaunu ant tu kas sako kad as stora (as tokia nesu ax.gif ), turiu didele krutine (sakau: pavydas grauzia, lentike?) ir patariu visom nekreip demesio i tokias nesamones.
P.S. aisku, jei jau yra virssvoris, tai patariu susirupint, bet tik ne su dietom gydytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audronytexD: 02 gegužės 2009 - 22:03
Mano vyresnelis iki 8 metu buvo tikras sakaliukas, taciau staiga pradejo storeti nes negalejo gyventi be blynu ir bandeliu doh.gif pradzioje nemaciau probleemos, netgi dziaugiausi kad kazka valgo bet nepastebimai sustorejo jau gana zenkliai doh.gif pradejau sakyti - paziurek kaip atrodai, nevalgyk miltiniu ir saldumynu, sportuok doh.gif bet atrode kad jam tai visai nerupi, sako mokykloj niekas neprasivardziuoja, zodziu gyveno sau taip kelis metus, taciau dabar jam bus 12 ir pasikeite vaikinas -nori numesti svorio, nevalgo saldumynu, nu tikekimes kad viskas i gera, nes tikrai apkudo, visi tai pastebi ir jam pasako - tai laimingas baisiai tongue.gif
Atsakyti
man atrodo, kad dėl vaiko svorio kalti gali būti tik tėvai ir genai.
Nuo mažens reikia vaiką pratint prie sveikos gyvensenos - mitybos ir sporto.

Bry-chan, jei kas tave kaip nors vadins, patariu nutildyt mirksiukas.gif
turėjau klasiokę, kuri buvo labai putli, bet iš jos nieks nesipravardžiuodavo, nes mokėdavo atkirst, parodė kad jos negalima įžeidinėt.. blush2.gif o šiaip, ateina vasara, pradėk sportuot - mynk dviratį, lakstyk
ar geriau vietoje sedėt, sakyt tyngiu sportuot, mėgstu daug valgyt, ir berkt, kad esi stora, ar paimt ir pradėt aktyviai gyvent - maitintis tik tam, kad palaikyt gyvybę, o sportuoti dėl malonumo smile.gif ždž. sėkmės tau mirksiukas.gif
Atsakyti
sakykit kiek maisto suvalgyti yra normalu dvylikameciui berniukui? As suprantu, kad augantis organizmas reikalauja daugiau, bet ar normalu suaugusio zmogaus porcijos dydzio pusryciai, pietums geras kepsnys, vakarienei irgi kazkoks gero kepsnio ekvivalentas ir plius nuolatiniai uzkandziai tarpuose: cipsiukai, rukytos mesytes, desrytes ir tt
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 06 12, 16:27)
sakykit kiek maisto suvalgyti yra normalu dvylikameciui berniukui? As suprantu, kad augantis organizmas reikalauja daugiau, bet ar normalu suaugusio zmogaus porcijos dydzio pusryciai, pietums geras kepsnys, vakarienei irgi kazkoks gero kepsnio ekvivalentas ir plius nuolatiniai uzkandziai tarpuose: cipsiukai, rukytos mesytes, desrytes ir tt

jei vaikas normalaus svorio- reiškia normalu, o jei storas- reiškia ne..
mano 14- metis valgo tikrai daug mažiau...o svoris vidutinis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -- Meeresfrau --: 12 birželio 2009 - 17:05
Tai va, man 13 metų, esu labai aukšta 1.75m. Svoris svyruoja tarp 66.5 ir 68kg. Neesu labai kūdutė, bet ir ne stora. Per žiemą priaugu lašinukų, bet prieš vasarą norisi būti gražiai ir kažkaip dingsta jie (aišku nebadauju!). Tėvai tai sako kad reikėtų numest kokius 2kg. Nekenčiu sportuot, nebent žaist kvadratą, pusvalandį pasivažinėti dviračiu ar riedučiais.
Tai kaip manote, 175m ūgis ir 66-68kg normalu ar iš tiesų reikia susirūpinti?
Atsakyti
man atrodo normalu, man paciai anksti brendimas prasidejo tai tokio amziaus labai panasaus sudejimo buvau ir svyruodavo dar kazkiek tas svoris
Atsakyti
QUOTE(god@ @ 2009 06 12, 20:17)
Tai va, man 13 metų, esu labai aukšta 1.75m. Svoris svyruoja tarp 66.5 ir 68kg. Neesu labai kūdutė, bet ir ne stora. Per žiemą priaugu lašinukų, bet prieš vasarą norisi būti gražiai ir kažkaip dingsta jie (aišku nebadauju!). Tėvai tai sako kad reikėtų numest kokius 2kg. Nekenčiu sportuot, nebent žaist kvadratą, pusvalandį pasivažinėti dviračiu ar riedučiais.
Tai kaip manote, 175m ūgis ir 66-68kg normalu ar iš tiesų reikia susirūpinti?

Toks svorio ir ugio santykis pakankamai normalus, nemanau, kad turetum rupintis numesti kilogramu. O dviraciu pasivazineti ar rieduciais gali ir nesirupindama del svorio - tiesiog del geresnes nuotaikos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 22, 11:19)
Ir maniske yra prie putlesniu. Ziuriu jos bendraamzes jau sneka, kad nenori buti storos ir t.t. to nevalgo, ano nevalgo.... doh.gif
Bet manajai tai ziuriu gyliai nusispjauti lotuliukas.gif Net kartais as jai pasakau, kad gal nevertetu valgyti bandeliu, ar sumustiniu - o ji tik numoja ranka ir tiek. As tikiuosi, akd ji dar peraugs unsure.gif

MB sese irgi visada buvo is putlesniu. Tiesiog namuose visada budavo pagaminto maisto, o ji vis uzklysdavo i virtuve, uzkandziaudavo.. Kol mazesne buvo, tai jai vienodai sviete. Didziausia trauma gavo, kai jos tevai nusipirko svarstykles ir ji ant ju uzlipo doh.gif tai apsiverke kruvinom asarom ir pasake mamai: "kodel tu man leidai visada valgyti kada tik noriu". O db jau kai svorio perdaug yra, tai sunku ir numesti.... O mamoms tai kas - tegu buna putlesnes ju mergytes, tegu tik apetitu nesiskundzia doh.gif
Atsakyti
Maniškė taip pat pergyvena, bet ne dėl svorio, o dėl figūros, nes sunku rasti jos liesumui patinkančius džinsus. Tinka tie su prisegamomis gumelėmis džinsų liemeniui reguliuoti. Bet jie nepatinka, nes maniškei negražu tie kapšiai, kurie pūpso papilvėj suraukus gumeles. Nori paneliškų džinsų... Ir pergyvena. Raminu, nes visa giminė tokių perkarėlių lotuliukas.gif
Atsakyti
man tokia pati problema man 11 metu ugis 1,50 svoris svyruoja 46-47 kg. viskas jau seniai parsidejo jau kai buvau 1 kl. as pries bendraklasius kaip milzine atrodziau na taip dar 1 ir 2 kl. buvau rami nesijauciau stora o tokia jau buvau 3-4 kl. jau pradejau kompleksuoti del pilvo.....pvz kai ejom i baseina tai visos mergaites buvo apsirengusios dvigubais maudymukais o as viengubu ir as is drauges pastoviai irdedavau tokius zodzius: Paulina, tau reikia kudintis! nes ji pati kaip sakalas sudziuves o dar dejuoja kokie pas mane lasiniai! o man mama irgi sakydavo kudinkis ar nematai kokia tu esi! o as sportuot irgi nemegstu nebent vazinet dviraciu ir plaukiot k. kulturos taip pat nekenciunes nieko nepabegu net dar kai pradine mokykla buvo ytai dar nieko buvo o dabasr ir pazymius rasys uz fizini...nu beda beda... bet va nuo siandienos laikausi tokio gyvenimo budo...sese papasakojo nes ji irgi buvo apvali o dabar irgi nieko nera tai laikausi tokio budo gal suplonesiu... doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti